Wstydliwy problem
Napisano 04 sierpień 2009 - 10:59
Na wilka/hemoroidy/nieznośny ból d.upy tak jak Stas poleca - maści, kremy (poza tym firma AA ma dobre kremy silnie nawilżające - niekoniecznie w przypadku tej przypadłości, ale na obtarcia i odparzenia bombowe), ale też, niestety, czopki. Inaczej to Ci się tylko rozwlecze, a jak hemoroid pęknie to nie jest wesoło.
Ważne są też tzw. nasiadówki - czasem trzeba wymoczyć zad w wannie, w ciepłej wodzie.
chamsin, wrzuć jeszcze fotę swojego roweru - może faktycznie coś w siodełku, lub jego ustawieniu może być nie teges.
Tak czy inaczej - z tyłkiem nie ma żartów - leć do lekarza i rób wolne od roweru dopóki nie przejdzie.
Gosc_Adamicki_*
Napisano 04 sierpień 2009 - 18:01
Mi się zdaje, że nie ma co pękać, że choroba, choroba i że tak na prawdę wszystko zależy od siodełka i tego jak jest ustawione; sam próbowałem kilku, aż w końcu trafiłem na znośne, a miałem nawet takie, że po 10km już mi dupę paliło. :mrgreen:
Napisano 04 sierpień 2009 - 19:06
Mysle ,że z rowerem(siodelkiem) jest wszystko ok bo to nie dzieje sie zawsze w czasie jazdy lub po niej.czasami po jezdzie problem sie nasila i no cóż chyba czeka mnie wizyta u lekarza lub czopki i takie tam masci -dzieki Stas.
Pozdro
Gosc_krzysztof_*
Napisano 17 sierpień 2009 - 17:01
tutaj macie link jakby co ale w aptekach dostaniecie to taniej i możecie kupić też w 100g kubełkach : http://www.drolivia....la-dzieci-250-g
Napisano 23 wrzesień 2009 - 22:08
miałem to samo i nie są to żadne wilki, lisy czy wiewiórki.
Zrób tak ( ja na to wpadłem po kilkugodzinnym searchu na forach zachodnich i zadziałało):
1. spodenki z dobrą wkładką. Dobrą znaczy - antybakteryjną. W moim przypadku było to Pearl Izumi i Assos (wiem, drogie...), ale sądzę, że nie musisz celować w te marki
2. przed wyjazdem - jeżeli od ostatniego prysznica minęło troche czasu, lub siedziałeś z gazeta na tronie - ... podmyj się
3. zainwestuj w krem: ASSOS CHAMOIS CREME. Smarujesz nim dość solidnie okolice kanalizacji, możesz też posmarować wkładkę
4. nie zakładaj żadnych majtek pod gatki kolarskie z wkładką!!! a już na pewno nie bawełna!
5. po jeździe szybko wyskakuj z gaci, nie chodź w mokrych... i wypierz je w miarę szybko, nawet w czystej wodzie (częściowo za Twoje nieszczęście odpowiedzialne są po prostu bakterie)
jak to zadziałało u mnie:
- wczesniej - po każdej jeździe powyżej 50km objawy podobne do Twoich
- teraz - 4 dni jazdy pod rząd, po 50-100km - pupka miodzio
Napisano 24 wrzesień 2010 - 15:36
Załapałaem hemoroida
Poszedłem dziś do lekarza ,a ten jak zobaczył nogi i usłyszał problem powiedział dwa słowa: "kolarstwo i hemoroidy" - no jakby zgadł..
w niedziele ostatni wyścig i zaczynamy leczenie i zapobieganiu dalszego ich rozwoju..
też postanowiłem ,że muszę sobie sprawić wygodniejsze siodełko a nie jak mam dechę - SM SKN -
co polecacie ? Selle Italia ? ten jakiś żelowy taki co popularny dość jest model ?
Możecie coś polecić ?
Bo niestety teraz czeka mnie co najmniej 2 tygodniowa przerwa na czas leczenia bo powiedziałem ,że przecież nie zrezygnuję z kolarstwa.. :roll: :roll:
Napisano 24 wrzesień 2010 - 15:59
Focus Izalco, Giant Trinity, Accent CX, Cube Stereo Hybrid 140 HPC Race 750
Napisano 25 wrzesień 2010 - 20:00
I dosłownie dupa :->
Załapałaem hemoroida
Obawiam się, że możesz już zdjąć aukcję ze swoim siodełkiem do odsprzedania
A tak poważnie to hemoroidy ma każdy, Ty się po prostu nabawiłeś ich zapalenia. Wygodne siodło, dobra wkładka antybakteryjna i higiena! Krótko mówiąc jak idziesz na rower to umyj tyłek, jak wracasz - umyj tyłek, wychodzisz z toalety - umyj tyłek. I żadnego jeżdżenia w bawełnianych szpongach, ale to chyba wiesz.
Napisano 25 wrzesień 2010 - 22:22
myślę o tym http://allegro.pl/se...1238483947.html ?
co wy na to ? wygodne ?
Napisano 26 wrzesień 2010 - 19:40
Napisano 26 wrzesień 2010 - 20:41
Dziury, kanały w siodle mogą poprawiać krążenie, likwidując uciski, ale wcale nie jest powiedziane, że dłużej na takich siodełkach wytrzymasz. Siodła Speca o konstrukcji Body Geometry nie przypadły mi do gustu - przejechałem się na siodle kolegi (Avatar - jedno z tańszych) i żel w tych siodełkach mi nie pasuje, jakoś się w niego zapadałem, a i tak mnie gniotło. A do tego są po prostu ciężkie.
"Wieczność jest bardzo nudna, szczególnie pod koniec" - Woody Allen
Napisano 26 wrzesień 2010 - 21:56
http://www.doz.pl/apteka/p788-Posterisan_czopki_doodbytnicze_10_szta tak zapytam, jak wygląda proces leczenia tych żylaków? ;>
http://www.i-apteka....N-masc-25g.html
Mam pecha słyszeć reklamy tych preparatów w momencie spożywania posiłków - smacznego :mrgreen:
"Wieczność jest bardzo nudna, szczególnie pod koniec" - Woody Allen