Luz na bębnie czy co?
Posted 30 December 2010 - 01:18
Ja nic do niego nie mam, ale nie miałem porównania z innymi. Bikemaster, który miał kontakt z wieloma smarami rowerowych także uważa ŁT za najlepszy w kategorii cena/jakość, więc coś to musi znaczyć.A mi wkółko ktoś wciska że LT jest super.
Trochę źle napisałem wcześniej. Oleju nie dawałem delikatnie, po prostu dobrze nim pokryłem, ale nie obficie zapadki w tym wolnobiegu. I mieszanina smaru z olejem właśnie narobiła bigosu.
Dobrym sposobem na często klajstrujący się mechanizm zapadkowy jest lekkie zwiększenie docisku sprężyn, by pieski odbijały mocniej. Ale wtedy już faktycznie trzeba je smarować.
Posted 30 December 2010 - 09:09
Łt jest - cena /jakosć ??
Jak coś sie za często wynmienia to nie jest to za dobre.
Mam na warsztacie chyba z conajmniej 10 modeli smarów a używam ze dwa .
Zresztą już nie mam siły walczyć z Łt.
Napisze tak w końcu ja nie stosuje tego paskudztwa bo sie nie nadaje, no jak mógłbym wsadzić taki smar do piasty Ultegra , czy Durace, no ręce by mi popaliło
To tak jakbym koła na ocynkach zrobił i starał sie wmówić że będą dobre.
Profesjonalny serwis i montaż kół do rowerów www.velotech.pl
Serwis rowerowy - Kraków tel: 666-316-604, [email protected]
Masz pytanie o koła - to zadzwoń najpierw !!!!!!! w godz. - 12.oo - 19.oo
Posted 30 December 2010 - 20:21
Jeżeli to miała być aluzja do mnie, to tylko ze względu na nieszczelne piasty często zmieniam i z samej troski o rowery.Jak coś sie za często wynmienia to nie jest to za dobre.
A zanim zabłyśniesz wrednością, to pomyśl czym kiedyś najczęściej smarowano... :roll: I jakoś się jeździło przy dobrych podzespołach kupę kilometrów.Napisze tak w końcu ja nie stosuje tego paskudztwa bo sie nie nadaje, no jak mógłbym wsadzić taki smar do piasty Ultegra , czy Durace, no ręce by mi popaliło
:mrgreen:
Posted 30 December 2010 - 21:02
Posted 31 December 2010 - 10:59
Tak.Aha czyli lewy gwint odkreca sie w prawo? czyli zgodnie z wskazówkami zegara.
Może Ci sie przyda http://mtbikes.pl/ar...-shimano-fh-m58