Skocz do zawartości

Wygodna Kolarka Za 7-8 Tys.

53 odpowiedzi w tym temacie

#21 grzes85

grzes85
  • Użytkownik
  • 316 postów

Napisano 05 wrzesień 2014 - 19:06

Może wiedzieć coś wybrał.

#22 Gosc_Vilek_*

Gosc_Vilek_*
  • Gość

Napisano 07 wrzesień 2014 - 21:13

Pierwszy research ograniczył "krąg podejrzanych", ponieważ kilku kandydatów odpadło. Pinarello dostępny tylko na zamówienie, wystarczy podać kolor i rozmiar ramy, ale dotknąć się go nie da, więc zrezygnowałem. Focus Cayo Evo 3, miał wyśmienitą cenę, ale okazało się że to rower drugiej jakości z widocznym uszczerbkiem powłoki lakierniczej na karbonie. Podobnie z Evo 4. Podziękowałem. Szkoda, bo fajne rowery. Ale nie ma tego złego, jutro jadę do Katowic, przymierzyć się do jednego z moich faworytów. Jest właściwa wielkość ramy, posezonowa obniżka ceny i do tego pasujący kolor!

#23 er_te

er_te
  • Użytkownik
  • 710 postów

Napisano 07 wrzesień 2014 - 21:41

Focusy przecież były odpowiednio opisane, dlatego też mocno przecenione. Moim zdaniem warto, taki uszczerbek to tylko kwestia estetyczna, a na ramę i tak 6 lat gwarancji.

#24 grzes85

grzes85
  • Użytkownik
  • 316 postów

Napisano 08 wrzesień 2014 - 04:05

Pierwszy research ograniczył "krąg podejrzanych", ponieważ kilku kandydatów odpadło. Pinarello dostępny tylko na zamówienie, wystarczy podać kolor i rozmiar ramy, ale dotknąć się go nie da, więc zrezygnowałem. Focus Cayo Evo 3, miał wyśmienitą cenę, ale okazało się że to rower drugiej jakości z widocznym uszczerbkiem powłoki lakierniczej na karbonie. Podobnie z Evo 4. Podziękowałem. Szkoda, bo fajne rowery. Ale nie ma tego złego, jutro jadę do Katowic, przymierzyć się do jednego z moich faworytów. Jest właściwa wielkość ramy, posezonowa obniżka ceny i do tego pasujący kolor!

No patrz i nie powie kto jest faworytem.

Mi powiedzieli że 24 miesiące gwaranacji.

#25 er_te

er_te
  • Użytkownik
  • 710 postów

Napisano 08 wrzesień 2014 - 08:26

6 lat jest po zarejestrowaniu ramy na stronie focusa (;

#26 grzes85

grzes85
  • Użytkownik
  • 316 postów

Napisano 08 wrzesień 2014 - 14:11

Nawet z takimi uszczerbkami.

#27 Gosc_Vilek_*

Gosc_Vilek_*
  • Gość

Napisano 08 wrzesień 2014 - 18:17

Nie powiem kto jest faworytem, bo napięcie pęknie zbyt wcześnie. A to gruba skucha.

Na Focusa, w miejscu zakupu o którym wspomniałem dwa lata gwarancji. Duży odprysk lakieru w miejscu mocowania sztycy podsiodłowej może oznaczać zbyt mocną próbę ściśnięcia, nie chcę testować. Nie znaczy to, że focus skreślony, ale za wspomniane egzemplarze dziękuję. 

Ale z innej beczki, dziś przydarzyła mi się następująca historia. Jadąc z żonką na kilka dni w Tatry, postanowiłem odwiedzić jeden ze sklepów rowerowych na Śląsku, gdzie z solidną obniżką stacjonował jeden z faworytów: Trek Domane 4.3, w pasującym kolorze. Sklep było równie trudno znaleźć, jak miejsce do zaparkowania, jednakowoż po kilku minutach błędnego marszu dotarłem do sklepu. No i stoi, oparty o inne rowery, chyba zdjęty ze ściany, bo u góry pusty wieszak. Zostawiłem w aucie cholerne okulary, więc pytam pana w sklepie:

- Czy to rozmiar 56? Tak, 56.

Na oko rozmiar wygląda dobrze, tylko rama strasznie masywna (dożywotnia gwarancja) i rower "bardzo" ciężki. Nie wiem ile katalogowo, ale wydawał się cięższy od mojego aktualnego crossa. 

- Proszę pana, czy mogę się przysiąść do tego roweru?

- No, nie bardzo, może się pan przymierzyć, ale nie można obciążać siodełka, bo opony nie są napompowane. No i nie ma przykręconych pedałów.

Odjęło mi mowę, ale po chwili jednak pytam:

- Czyli to już wszystko?

- Jak to wszystko? Nie rozumiem.

- Chcę kupić rower za 7 tys (pierwotna cena 8500), a mogę się tylko przystawić, bo opony nie są napompowane?!

- Ja nie wiem, co pan chce. Ale jak będzie chicał pan kupić, możemy napompować.

- Chyba nie chcę tu już nic kupić, dziękuję.

- Dziękuję. 

Rozmowa z Panem nie zaważyła na decyzji, ale Trek spadł z mojej listy. Rama, jak z mojego byłego scotta mtb, w ogóle nie przystaje do mojej wizji roweru szosowego, choć wiem, że to doskonały rower. Znam też wiele doskonałych kobiet, ale wiecie...

Celowane poszukiwania w trakcie. Zrobiłem już, za namową kolegi, byłego torowca,  jazdę próbną na rowerze, którego nie brałem wcześniej pod uwagę, bo przekraczał budżet, ale dostałem bardzo dobrą ofertę w jednym z łódzkich sklepów. Przejażdżka wypadła znakomicie, szybkość i komfort. Chciałbym przejechać się jeszcze na czymś, bo nie mam porównania, a jako leszcz w rowerach stricte szosowych, mogę się z powodzeniem zachwycić czymkolwiek. Nie ukrywan jednak, że przetestowany rower, to na razie mój główny faworyt. Jaki to rower? No, nie. Nie mogę jeszcze zdradzić. 

#28 grzes85

grzes85
  • Użytkownik
  • 316 postów

Napisano 08 wrzesień 2014 - 18:28

Jeśli byś chciał to mogę Ci dać namiar na fajny sklep na Śląsku mają na stanie Domane 4.7 osobiście bym go wzioł tylko nie mój rozmiar 56. Jeszcze jedno nie był to tak sklep w Rudzie śląskiej...?

#29 wiktor24

wiktor24
  • Użytkownik
  • 1727 postów
  • SkądDolnośląskie

Napisano 08 wrzesień 2014 - 19:17

przejedź się na Roubaix :)

#30 Gosc_Vilek_*

Gosc_Vilek_*
  • Gość

Napisano 08 wrzesień 2014 - 20:05

56 mój rozmiar, dawaj namiar. Wspomniany sklep nie mieści się w Rudzie Śląskiej.
Roubaix ciągle na czele listy życzeń, ale nie wiem gdzie obejrzeć. Nikt ze znajomych nie ma, sklepu nie znalazłem.

#31 macomac

macomac
  • Użytkownik
  • 63 postów
  • SkądRuda Śląska

Napisano 08 wrzesień 2014 - 20:23

Nie zdziwiłbym sie, gdyby byla to A...

#32 er_te

er_te
  • Użytkownik
  • 710 postów

Napisano 08 wrzesień 2014 - 20:34

W Opolu jest sklep http://salonrowerowy.pl/ - mają Roubaix na 105 poniżej 6 tys, Tarmaca w malowaniu SaxoBank również w podobnej cenie, do tego jakieś Focusy Ergo Ride na Ultegrze za 7 tys. 

#33 grzes85

grzes85
  • Użytkownik
  • 316 postów

Napisano 09 wrzesień 2014 - 04:15

56 mój rozmiar, dawaj namiar. Wspomniany sklep nie mieści się w Rudzie Śląskiej.
Roubaix ciągle na czele listy życzeń, ale nie wiem gdzie obejrzeć. Nikt ze znajomych nie ma, sklepu nie znalazłem.

Sklep || Sport Studio Rybnik

ul. Raciborska 86 | 44-200 Rybnik

M: +48 66 99 333 66 | T: 32 4408383

No to mnie zaskoczyłeś

#34 grzes85

grzes85
  • Użytkownik
  • 316 postów

Napisano 09 wrzesień 2014 - 04:18

W Opolu jest sklep http://salonrowerowy.pl/ - mają Roubaix na 105 poniżej 6 tys, Tarmaca w malowaniu SaxoBank również w podobnej cenie, do tego jakieś Focusy Ergo Ride na Ultegrze za 7 tys. 

A na stronie są inne ceny. Mają pełną rozmiarówkę tego tarmaca i roubixa?

#35 Gosc_Vilek_*

Gosc_Vilek_*
  • Gość

Napisano 09 wrzesień 2014 - 06:07

Panowie, dzięki za namiary.
Do Rybnika zajadę w sobotę, wracając z gór, mam po drodze. Opole sprawdzę póki co w internecie.
To nie jest typ na A... Ale jeśli taka zabawa, to jeden do obejrzenia w tym tygodniu jest na L...

#36 er_te

er_te
  • Użytkownik
  • 710 postów

Napisano 09 wrzesień 2014 - 08:40

A na stronie są inne ceny. Mają pełną rozmiarówkę tego tarmaca i roubixa?

Po jednej sztuce z tych modeli, rozmiaru nie pamiętam. Wczoraj byłem i oglądałem, ceny obniżone znacznie. Do tego Focusy Izalco Pro na Dura Ace 11 rz. za 9 tys. Więc nie sugerujcie się stroną, tylko telefon w rękę i jazda.

#37 fakinsziet

fakinsziet
  • Użytkownik
  • 22 postów
  • Skądkielce

Napisano 16 wrzesień 2014 - 22:15

kupiony ten wehikuł zagadkowy w końcu? bom ciekaw co kolega tam sobie ostatecznie umyślił...

#38 Gosc_Vilek_*

Gosc_Vilek_*
  • Gość

Napisano 17 wrzesień 2014 - 10:09

W poniedziałęk wróciłem dopiero z wakacji i przycisnęły mnie obowiązki zawodowe, nie było czasu na wpisy. Po objeździe wielu miejsc i przymiarce do kilku rowerów oraz po starciu z krajową rzeczywistością, dokonałem wyboru. Rower już zadatkowany i czeka odłożony na zapleczu sklepu, aż nabiorę oddechu po urlopie i dopłacę pozostałą kwotę. W przyszłym tygodniu finalizuję temat. Chętnie zamieściłbym fotki, ale nie wiem jak wkleić obrazki do postu. Może ktoś  podpowiecie jak to zrobić?

#39 mburs

mburs
  • Użytkownik
  • 347 postów
  • SkądPoznań

Napisano 17 wrzesień 2014 - 21:29

Utwórz galerię na swoim koncie i wklej linki, powinny się wyświetlić, przynajmniej mnie się tak udało.

#40 er_te

er_te
  • Użytkownik
  • 710 postów

Napisano 17 wrzesień 2014 - 21:47

Albo po prostu napisz jaki to model 😊

Dodaj odpowiedź