Wygodna Kolarka Za 7-8 Tys.
Gosc_Vilek_*
Napisano 07 wrzesień 2014 - 21:13
Napisano 08 wrzesień 2014 - 04:05
Pierwszy research ograniczył "krąg podejrzanych", ponieważ kilku kandydatów odpadło. Pinarello dostępny tylko na zamówienie, wystarczy podać kolor i rozmiar ramy, ale dotknąć się go nie da, więc zrezygnowałem. Focus Cayo Evo 3, miał wyśmienitą cenę, ale okazało się że to rower drugiej jakości z widocznym uszczerbkiem powłoki lakierniczej na karbonie. Podobnie z Evo 4. Podziękowałem. Szkoda, bo fajne rowery. Ale nie ma tego złego, jutro jadę do Katowic, przymierzyć się do jednego z moich faworytów. Jest właściwa wielkość ramy, posezonowa obniżka ceny i do tego pasujący kolor!
No patrz i nie powie kto jest faworytem.
Mi powiedzieli że 24 miesiące gwaranacji.
Gosc_Vilek_*
Napisano 08 wrzesień 2014 - 18:17
Nie powiem kto jest faworytem, bo napięcie pęknie zbyt wcześnie. A to gruba skucha.
Na Focusa, w miejscu zakupu o którym wspomniałem dwa lata gwarancji. Duży odprysk lakieru w miejscu mocowania sztycy podsiodłowej może oznaczać zbyt mocną próbę ściśnięcia, nie chcę testować. Nie znaczy to, że focus skreślony, ale za wspomniane egzemplarze dziękuję.
Ale z innej beczki, dziś przydarzyła mi się następująca historia. Jadąc z żonką na kilka dni w Tatry, postanowiłem odwiedzić jeden ze sklepów rowerowych na Śląsku, gdzie z solidną obniżką stacjonował jeden z faworytów: Trek Domane 4.3, w pasującym kolorze. Sklep było równie trudno znaleźć, jak miejsce do zaparkowania, jednakowoż po kilku minutach błędnego marszu dotarłem do sklepu. No i stoi, oparty o inne rowery, chyba zdjęty ze ściany, bo u góry pusty wieszak. Zostawiłem w aucie cholerne okulary, więc pytam pana w sklepie:
- Czy to rozmiar 56? Tak, 56.
Na oko rozmiar wygląda dobrze, tylko rama strasznie masywna (dożywotnia gwarancja) i rower "bardzo" ciężki. Nie wiem ile katalogowo, ale wydawał się cięższy od mojego aktualnego crossa.
- Proszę pana, czy mogę się przysiąść do tego roweru?
- No, nie bardzo, może się pan przymierzyć, ale nie można obciążać siodełka, bo opony nie są napompowane. No i nie ma przykręconych pedałów.
Odjęło mi mowę, ale po chwili jednak pytam:
- Czyli to już wszystko?
- Jak to wszystko? Nie rozumiem.
- Chcę kupić rower za 7 tys (pierwotna cena 8500), a mogę się tylko przystawić, bo opony nie są napompowane?!
- Ja nie wiem, co pan chce. Ale jak będzie chicał pan kupić, możemy napompować.
- Chyba nie chcę tu już nic kupić, dziękuję.
- Dziękuję.
Rozmowa z Panem nie zaważyła na decyzji, ale Trek spadł z mojej listy. Rama, jak z mojego byłego scotta mtb, w ogóle nie przystaje do mojej wizji roweru szosowego, choć wiem, że to doskonały rower. Znam też wiele doskonałych kobiet, ale wiecie...
Celowane poszukiwania w trakcie. Zrobiłem już, za namową kolegi, byłego torowca, jazdę próbną na rowerze, którego nie brałem wcześniej pod uwagę, bo przekraczał budżet, ale dostałem bardzo dobrą ofertę w jednym z łódzkich sklepów. Przejażdżka wypadła znakomicie, szybkość i komfort. Chciałbym przejechać się jeszcze na czymś, bo nie mam porównania, a jako leszcz w rowerach stricte szosowych, mogę się z powodzeniem zachwycić czymkolwiek. Nie ukrywan jednak, że przetestowany rower, to na razie mój główny faworyt. Jaki to rower? No, nie. Nie mogę jeszcze zdradzić.
Napisano 08 wrzesień 2014 - 20:34
W Opolu jest sklep http://salonrowerowy.pl/ - mają Roubaix na 105 poniżej 6 tys, Tarmaca w malowaniu SaxoBank również w podobnej cenie, do tego jakieś Focusy Ergo Ride na Ultegrze za 7 tys.
Napisano 09 wrzesień 2014 - 04:15
56 mój rozmiar, dawaj namiar. Wspomniany sklep nie mieści się w Rudzie Śląskiej.
Roubaix ciągle na czele listy życzeń, ale nie wiem gdzie obejrzeć. Nikt ze znajomych nie ma, sklepu nie znalazłem.
Sklep || Sport Studio Rybnik
ul. Raciborska 86 | 44-200 Rybnik
M: +48 66 99 333 66 | T: 32 4408383
No to mnie zaskoczyłeś
Napisano 09 wrzesień 2014 - 04:18
A na stronie są inne ceny. Mają pełną rozmiarówkę tego tarmaca i roubixa?W Opolu jest sklep http://salonrowerowy.pl/ - mają Roubaix na 105 poniżej 6 tys, Tarmaca w malowaniu SaxoBank również w podobnej cenie, do tego jakieś Focusy Ergo Ride na Ultegrze za 7 tys.
Napisano 09 wrzesień 2014 - 08:40
Po jednej sztuce z tych modeli, rozmiaru nie pamiętam. Wczoraj byłem i oglądałem, ceny obniżone znacznie. Do tego Focusy Izalco Pro na Dura Ace 11 rz. za 9 tys. Więc nie sugerujcie się stroną, tylko telefon w rękę i jazda.A na stronie są inne ceny. Mają pełną rozmiarówkę tego tarmaca i roubixa?
Gosc_Vilek_*
Napisano 17 wrzesień 2014 - 10:09
W poniedziałęk wróciłem dopiero z wakacji i przycisnęły mnie obowiązki zawodowe, nie było czasu na wpisy. Po objeździe wielu miejsc i przymiarce do kilku rowerów oraz po starciu z krajową rzeczywistością, dokonałem wyboru. Rower już zadatkowany i czeka odłożony na zapleczu sklepu, aż nabiorę oddechu po urlopie i dopłacę pozostałą kwotę. W przyszłym tygodniu finalizuję temat. Chętnie zamieściłbym fotki, ale nie wiem jak wkleić obrazki do postu. Może ktoś podpowiecie jak to zrobić?