Jump to content

Photo

Wrocław - Wspólne Treningi Na Szosie

2845 replies to this topic

#2081 merxin

merxin
  • Użytkownik
  • 576 posts
  • SkądWroclaw

Posted 10 September 2013 - 11:59

Hej
Zapraszamy na 16:45, Powstańców/Hallera, 2 godzinki treningu na południe.
Pozdr

u4767y2014v3.gif

#2082 Philippe

Philippe
  • Użytkownik
  • 31 posts
  • SkądWrocław

Posted 13 September 2013 - 23:29

Coś się szykuje na niedzielę?  ;-)   W pogodzie powiedzmy, że szykuje się dziura w chmurach... 17 do 20C, zachmurzenie średnie, wiatr max 10 km/h    

Chętnie zabiorę się w trasę z większą grupą, a jeśli chodzi o wypad solo / duet jak dla mnie dystans max. ok 70-80 km, przeważnie kręcę avg. 28/30 km/h.

Preferowane rejony: Brzezinka runda / lub kierunek Środa Śl.,

Wzgórza Trzebnickie, 

(!!!) PKSem do Sobótki - jazda na rundach 

pisać sms lub dzwonić

tel.793 761 628  ;-)

#2083 Gosc_adazz_*

Gosc_adazz_*
  • Gość

Posted 14 September 2013 - 13:11

Preferowane rejony: Brzezinka runda / lub kierunek Środa Śl.,

Chętnie jeśli jutro pogoda dopisze (warunek-nie pada i jest w miarę sucho) to pojadę traskę w kierunku Środy Śląskiej :) 

#2084 Gosc_adazz_*

Gosc_adazz_*
  • Gość

Posted 21 September 2013 - 21:29

Trochę głupawo pisać kolejnego posta pod swoim postem, ale ... cóż wątek wrocławski nieco "podupada" ;)

Jutro o 9:00 startujemy w kilku z Rynku w Kątach Wrocławskich - kierunek Sobótka, Tąpadła i pare innych fajnych miejsc, total ok 120 km, tempo 30-31km/h, bez spiny, "żegnamy lato" :)

Zapraszamy! 8-)

#2085 Student55

Student55
  • Użytkownik
  • 7 posts

Posted 23 September 2013 - 12:55

Witam,jestem nowy we Wrocławiu,nie znam ani miasta a tym bardziej dobrych ścieżek,szukam ludzi do przysłowiowych "100",tak jak użytkownik napisał powyżej,może ktoś,coś jutro??  Pozrawiam

#2086 starosta

starosta
  • Użytkownik
  • 23 posts

Posted 24 September 2013 - 18:51

kierunek Sobótka, Tąpadła i pare innych fajnych miejsc, total ok 120 km, tempo 30-31km/h, bez spiny, "żegnamy lato" :)

No.. Przeczytałem dziś rano.. Niestety już po 9:00.

Zasialiście myśl, słoneczko koło południa mnie przekonało.

O 14:00 byłem na trasie. Pożegnałem lato z przytupem - nie ma co, dawno tak mokry i brudny nie wróciłem.

Jeśli mijałem Was w Wilczkowicach to darujcie, że się nie zatrzymałem ;) ale za dobrze mi się kręciło..

#2087 merxin

merxin
  • Użytkownik
  • 576 posts
  • SkądWroclaw

Posted 27 September 2013 - 13:14

HEj Dzisiaj o 17 spotkanie na Grota Roweckiego/Kurpiów. Jakby ktoś miał chęć dołączyć, zapowiada się kilkuosobowy peletonik.

u4767y2014v3.gif

#2088 szosowaszosa

szosowaszosa
  • Użytkownik
  • 107 posts
  • Skąddolnośląskie stepy

Posted 27 September 2013 - 21:01

Jeśli mijałem Was w Wilczkowicach to darujcie, że się nie zatrzymałem ;) ale za dobrze mi się kręciło..

Spoko, tamtędy akurat nie jechaliśmy :) 

#2089 sulex

sulex
  • Użytkownik
  • 65 posts
  • SkądWrocław

Posted 06 October 2013 - 00:09

witam

Jutro szykuje się piękna pogoda, startuje o 11 z ronda Grota Roweckiego/Parafialna, tempo 30 km, trasa ok 70 km (Zórawina, Węgry, Przecławice, Ręków, Pustków Zurawski i  na Wrocław)

Zapraszam

#2090 Gosc_adazz_*

Gosc_adazz_*
  • Gość

Posted 06 October 2013 - 07:52

Sulex,

Kapkę za daleko, szkoda... - ja startuję z Leśnicy na południe tj. Lutynia-Kąty Wr. - Mietków - Maniów - Domanice - Pożarzysko - Gołaszyce - itd. w sumie ok 115 - 120 km , tempo ... ile wlezie ;) ostatnie słoneczne dni więc trzeba wykorzystać ....

Tak koło 12:00 - jak ktoś się pisze to zapraszam :) w kilku raźniej ;))

#2091 Gosc_smoła_*

Gosc_smoła_*
  • Gość

Posted 18 October 2013 - 16:13

http://www.roland-ga...szaja-na-wyscig

Wybiera się ktoś? Chętnie bym przyjechał tylko boję się, że właściwie nikogo nie będzie bo właściwie żadnych informacji na temat tych zawodów nigdzie nie ma.... szukam rywali :)

#2092 Gosc_adazz_*

Gosc_adazz_*
  • Gość

Posted 18 October 2013 - 16:54

Ja będę na pewno - tyle że ja mieszkam na wylocie do Środy ;)

#2093 heavy_puchatek

heavy_puchatek
  • Użytkownik
  • 509 posts
  • SkądWroclaw

Posted 18 October 2013 - 18:21

A ja zawsze mogę podjechać pociągiem albo i na rowerze, zależy jak będzie wiało/lało.

Coś więcej wiadomo? Ktoś tam w ogóle przyjedzie? Już zdarzało mi się trafić na jakiś przyczajony wyścig, tak wypromowany że nawet organizatorzy bywali zdziwieni, że coś się odbywa :) Jakieś wpisowe? To jest jakiś w miarę zorganizowany wyścig przy otwartym ruchu drogowym czy po prostu partyzancka ustawka? Eeee chyba sam siebie zniechęciłem^^

#2094 Gosc_adazz_*

Gosc_adazz_*
  • Gość

Posted 18 October 2013 - 18:33

Hasłami spróbuję opisać ...

Otwarty ruch, jedziesz głównie po lesie, lokalne drogi - jeden podjazd (za wiaduktem w Chomiąży) nawet nawet, dolina odry, wpisowego chyba nie ma, jedziesz na swoją odpowiedzialność, asfalty średnie - do Szczepanowa jest remont nawierzchni więc jest "tak se", potem już znośnie ;)) po prostu mała grupa kolarzy coś robi swoimi siłami ... ma być przyjemnie i szosowo, dla chcących być EuroPro jest TourDeFrance, Vuelta, Giro - ewentualnie tam można spotkać konkret przeciwników - w Środzie po prostu wyścig-ustawka :) kawa i ciacho na deser i do domu :)

Tu można podejrzeć mniej więcej profil traski (to akurat moja codzienne trasy treningowe więc ....)

'http://connect.garmi...embed/388753936'

Regulamin:

http://www.srodaslas...R_regulamin.pdf

#2095 Gosc_smoła_*

Gosc_smoła_*
  • Gość

Posted 18 October 2013 - 19:32

Ale start wspólny wg regulaminu, więc nie wiem będzie jakieś zabezpieczenie? czy na wariata? :) orientujesz się?

#2096 Gosc_adazz_*

Gosc_adazz_*
  • Gość

Posted 18 October 2013 - 19:40

Podejrzewam że będzie może jeden radiowóz - po za tym Środa Śląska w Niedzielę wygląda jak "wymarła" (specyfika malutkich miasteczek), spodziewaj się raczej "wariata", i "omijania przeszkód" niż luzackiego kręcenia "na kreskę" - ot fajne spędzenie czasu  w gronie innych i ładnych okolicznościach przyrody - byleby nie za bardzo udawać pro i nie skończyć jak na pewnym maratonie .......(tak się kończy ścinanie zakrętów itp.), przede wszystkim pojedziemy na drogach powiatowych (stricte lokalnych) spotkasz tylko udających się do kościołów, nikogo więcej 8-)  

#2097 Gosc_chris1990accent_*

Gosc_chris1990accent_*
  • Gość

Posted 18 October 2013 - 20:40

Relacja i video z zeszłego roku:

http://www.roland-ga...a-janiakaq.html

#2098 heavy_puchatek

heavy_puchatek
  • Użytkownik
  • 509 posts
  • SkądWroclaw

Posted 19 October 2013 - 09:21

Adazz, ty jedziesz na rowerze do Środy? Albo ktoś inny z Wrocławia?

Jeżeli tak możemy się jakoś ustawić i pojechać razem. Ty mieszkasz na wylocie i wiesz dokąd jechać, więc po prostu jeżeli jedziesz na rowerze daj znać gdzie i kiedy mam być i tyle :) Albo jeżeli jedzie większa grupa to gdzie się wszyscy zbierają.

#2099 Gosc_adazz_*

Gosc_adazz_*
  • Gość

Posted 19 October 2013 - 09:47

Cześć, tak jadę na rowerku - akurat łącznie z wyścigiem będzie kapkę ponad 100 km  8-) Jutro niedziela, więc mamy dwie opcje dojazdu - główną (fajny asfalt, szerokie pobocza, jasna długa prosta), ruch w niedzielę jest znośny i pozwala na jazdę, lub wariant drugi wioseczkami wzdłuż linii Odry (gorszy asfalt, i przez chwilę trasą wyścigu pojedziemy), pusto i bez aut.

Zapisy i wydawanie numerów od 10:00 możemy się umówić o 9:00, skrzyżowanie ulic Średzkiej i Mokrzańskiej (dokładnie na przystanku autobusowym, z barierkami, po prawej stronie patrząc w stronę Środy), będę czekał 15 minut (może ktoś ze mną będzie).

Do zobaczenia

A.

#2100 heavy_puchatek

heavy_puchatek
  • Użytkownik
  • 509 posts
  • SkądWroclaw

Posted 19 October 2013 - 10:17

Ok, będę. Proponuję jechać tymi kartofliskami wioskowymi, nie są takie najgorsze, na główną drogę do Legnicy już patrzeć nie mogę :)

Do jutra!

Reply to this topic