Wrocław - Wspólne Treningi Na Szosie
Posted 13 September 2013 - 23:29
Coś się szykuje na niedzielę? ;-) W pogodzie powiedzmy, że szykuje się dziura w chmurach... 17 do 20C, zachmurzenie średnie, wiatr max 10 km/h
Chętnie zabiorę się w trasę z większą grupą, a jeśli chodzi o wypad solo / duet jak dla mnie dystans max. ok 70-80 km, przeważnie kręcę avg. 28/30 km/h.
Preferowane rejony: Brzezinka runda / lub kierunek Środa Śl.,
Wzgórza Trzebnickie,
(!!!) PKSem do Sobótki - jazda na rundach
pisać sms lub dzwonić
tel.793 761 628 ;-)
Gosc_adazz_*
Posted 21 September 2013 - 21:29
Trochę głupawo pisać kolejnego posta pod swoim postem, ale ... cóż wątek wrocławski nieco "podupada" ![]()
Jutro o 9:00 startujemy w kilku z Rynku w Kątach Wrocławskich - kierunek Sobótka, Tąpadła i pare innych fajnych miejsc, total ok 120 km, tempo 30-31km/h, bez spiny, "żegnamy lato" ![]()
Zapraszamy! 8-)
Posted 24 September 2013 - 18:51
kierunek Sobótka, Tąpadła i pare innych fajnych miejsc, total ok 120 km, tempo 30-31km/h, bez spiny, "żegnamy lato"
No.. Przeczytałem dziś rano.. Niestety już po 9:00.
Zasialiście myśl, słoneczko koło południa mnie przekonało.
O 14:00 byłem na trasie. Pożegnałem lato z przytupem - nie ma co, dawno tak mokry i brudny nie wróciłem.
Jeśli mijałem Was w Wilczkowicach to darujcie, że się nie zatrzymałem
ale za dobrze mi się kręciło..
Posted 27 September 2013 - 21:01
Jeśli mijałem Was w Wilczkowicach to darujcie, że się nie zatrzymałem
ale za dobrze mi się kręciło..
Spoko, tamtędy akurat nie jechaliśmy
Gosc_adazz_*
Posted 06 October 2013 - 07:52
Sulex,
Kapkę za daleko, szkoda... - ja startuję z Leśnicy na południe tj. Lutynia-Kąty Wr. - Mietków - Maniów - Domanice - Pożarzysko - Gołaszyce - itd. w sumie ok 115 - 120 km , tempo ... ile wlezie
ostatnie słoneczne dni więc trzeba wykorzystać ....
Tak koło 12:00 - jak ktoś się pisze to zapraszam
w kilku raźniej
)
Gosc_smoła_*
Posted 18 October 2013 - 16:13
http://www.roland-ga...szaja-na-wyscig
Wybiera się ktoś? Chętnie bym przyjechał tylko boję się, że właściwie nikogo nie będzie bo właściwie żadnych informacji na temat tych zawodów nigdzie nie ma.... szukam rywali ![]()
Posted 18 October 2013 - 18:21
A ja zawsze mogę podjechać pociągiem albo i na rowerze, zależy jak będzie wiało/lało.
Coś więcej wiadomo? Ktoś tam w ogóle przyjedzie? Już zdarzało mi się trafić na jakiś przyczajony wyścig, tak wypromowany że nawet organizatorzy bywali zdziwieni, że coś się odbywa
Jakieś wpisowe? To jest jakiś w miarę zorganizowany wyścig przy otwartym ruchu drogowym czy po prostu partyzancka ustawka? Eeee chyba sam siebie zniechęciłem^^
Gosc_adazz_*
Posted 18 October 2013 - 18:33
Hasłami spróbuję opisać ...
Otwarty ruch, jedziesz głównie po lesie, lokalne drogi - jeden podjazd (za wiaduktem w Chomiąży) nawet nawet, dolina odry, wpisowego chyba nie ma, jedziesz na swoją odpowiedzialność, asfalty średnie - do Szczepanowa jest remont nawierzchni więc jest "tak se", potem już znośnie
) po prostu mała grupa kolarzy coś robi swoimi siłami ... ma być przyjemnie i szosowo, dla chcących być EuroPro jest TourDeFrance, Vuelta, Giro - ewentualnie tam można spotkać konkret przeciwników - w Środzie po prostu wyścig-ustawka
kawa i ciacho na deser i do domu ![]()
Tu można podejrzeć mniej więcej profil traski (to akurat moja codzienne trasy treningowe więc ....)
'http://connect.garmi...embed/388753936'
Regulamin:
http://www.srodaslas...R_regulamin.pdf
Gosc_adazz_*
Posted 18 October 2013 - 19:40
Podejrzewam że będzie może jeden radiowóz - po za tym Środa Śląska w Niedzielę wygląda jak "wymarła" (specyfika malutkich miasteczek), spodziewaj się raczej "wariata", i "omijania przeszkód" niż luzackiego kręcenia "na kreskę" - ot fajne spędzenie czasu w gronie innych i ładnych okolicznościach przyrody - byleby nie za bardzo udawać pro i nie skończyć jak na pewnym maratonie .......(tak się kończy ścinanie zakrętów itp.), przede wszystkim pojedziemy na drogach powiatowych (stricte lokalnych) spotkasz tylko udających się do kościołów, nikogo więcej 8-)
Gosc_chris1990accent_*
Posted 18 October 2013 - 20:40
Posted 19 October 2013 - 09:21
Adazz, ty jedziesz na rowerze do Środy? Albo ktoś inny z Wrocławia?
Jeżeli tak możemy się jakoś ustawić i pojechać razem. Ty mieszkasz na wylocie i wiesz dokąd jechać, więc po prostu jeżeli jedziesz na rowerze daj znać gdzie i kiedy mam być i tyle
Albo jeżeli jedzie większa grupa to gdzie się wszyscy zbierają.
Gosc_adazz_*
Posted 19 October 2013 - 09:47
Cześć, tak jadę na rowerku - akurat łącznie z wyścigiem będzie kapkę ponad 100 km 8-) Jutro niedziela, więc mamy dwie opcje dojazdu - główną (fajny asfalt, szerokie pobocza, jasna długa prosta), ruch w niedzielę jest znośny i pozwala na jazdę, lub wariant drugi wioseczkami wzdłuż linii Odry (gorszy asfalt, i przez chwilę trasą wyścigu pojedziemy), pusto i bez aut.
Zapisy i wydawanie numerów od 10:00 możemy się umówić o 9:00, skrzyżowanie ulic Średzkiej i Mokrzańskiej (dokładnie na przystanku autobusowym, z barierkami, po prawej stronie patrząc w stronę Środy), będę czekał 15 minut (może ktoś ze mną będzie).
Do zobaczenia
A.