Skocz do zawartości

Zdjęcie

Wrocław - Wspólne Treningi Na Szosie

2845 odpowiedzi w tym temacie

#961 madagaskar

madagaskar
  • Użytkownik
  • 96 postów
  • SkądWrocław

Napisano 25 sierpień 2011 - 17:00

Kurcze zawsze mi się wydawało że na takiej czasówce to spokojnie średną 40km/h można wykręcić ...
Miałem jechać ale odpuszczam - w niedzielę mam maraton MTB w Krakowie

#962 Philippe

Philippe
  • Użytkownik
  • 31 postów
  • SkądWrocław

Napisano 25 sierpień 2011 - 17:28

Dzwoniłem do gościa z Gazety i Philippe, ten z kolei dostał zawodowego triatlonistę i będzie duża dysproporcja sił między zawodnikami. Napisałem maila
do nich, ale jeszcze nie ma odpowiedzi.

Artykuł z info o zgłoszeniach do wyścigu:

http://cjg.gazeta.pl...rty_na_AOW.html

Tak jak mówiłem wcześniej - zgłoszenie przyjęli przez Wyborczą, niestety ograniczona liczba.

Listę startową organizuje wrocławska gazeta kolarska - www.kolarstwo.wroclaw.pl

http://www.kolarstwo...law.pl/news.php - wszystko na temat

#963 wiktor24

wiktor24
  • Użytkownik
  • 1727 postów
  • SkądDolnośląskie

Napisano 25 sierpień 2011 - 19:08

Szukamy pedałujących amatorów, którzy chcą się pościgać na AOW. Prosimy o zgłoszenia do piątku do godz. 18 na e-mail: [email protected]

Z tego wynika, że jeszcze jest czas na zgłaszanie się. Dzisiaj wykręciłem na 10km czas 17 minut, tak więc 35km/h przy średniej formie z 1 nawrotem w terenie pagórkowatym, oczywiście w dwójce będzie szybciej jeśli noga dopisze.
Philippe, to jak będzie? Jest twój kolega czy jedziemy? Umówiłem się wstępnie z Mati231 gdyż jest w takiej samej sytuacji.

#964 Philippe

Philippe
  • Użytkownik
  • 31 postów
  • SkądWrocław

Napisano 25 sierpień 2011 - 21:23

"W ramach naszej akcji "Polska na Rowery" "Gazeta" wystawi w tym wyścigu dwie pary naszych czytelników." No nie wiem - teoretycznie tylko 2 pary... Ale pytajcie, pytajcie... piszcie w obydwa żródła.

#965 Gosc_Castor Troy_*

Gosc_Castor Troy_*
  • Gość

Napisano 26 sierpień 2011 - 07:42

Cześć,

Witam wszystkich szosowców z Wrocławia i okolic ;)

Po ponad 6 latach przerwy znowu zacząłem coś kręcić po szosie. Jazdę na szosie traktuje raczej jako trening kondycyjny... Chętnie dołącze się na jakieś lajtowe kręcenie w tygodniu ;)

Grzybu, serdecznie witamy Cię w naszym wątku wrocławskim! :-D

Na same treningi to umawiamy się jak coś w tygodniu. Zapraszam na najbliższą ustawkę. Przyjedziesz, zobaczysz, ocenisz. Obserwuj wątek i przyjeżdżaj. W weekendy to raczej nazwałbym nasze treningi "wypadami", bo i trasy są dłuższe i osób zawsze więcej. Co do prędkości to jest to bardzo różnie. Co do postojów to jak najbardziej robimy. Zawsze na przełęczach czekamy na wszystkich i nigdy nikogo nie zostawiamy, chyba, że sam rezygnuje. To tyle na początek. Do zobaczenia! :-D

Czasówka na otwarcie Mostu z AOW...

Powodzenia dla wszystkich na jutrzejszej czasówce! Udanego startu i wysokich miejsc! :-D

#966 Cukier

Cukier
  • Użytkownik
  • 256 postów
  • SkądWrocław

Napisano 26 sierpień 2011 - 13:49

Cześć.
Panowie jakieś plany na sobotę lub niedzielę :?:

#967 natus

natus
  • Użytkownik
  • 324 postów
  • Skądwrocław

Napisano 26 sierpień 2011 - 15:18

5 husarzy jedzie na czasówkę więc raczej w ten weekend po okolicy nie pokręcą

myślałem, żeby się jutro gdzieś wybrać na jakieś 100km z hakiem, ale +6m/s wiatr i do 35* w cieniu nie zachęcają, więc chyba zlegnę przy jakimś zimnym piwku i dobrym filmie :mrgreen:

#968 gore

gore
  • Użytkownik
  • 47 postów
  • Skądwrocław

Napisano 26 sierpień 2011 - 15:51

Jutro czyli w sobote od 7-11 można jeżdźić. Ja się chętnie z kimś pokręcę a jak nie to sam ;] .. Chętnie bym pojechał w stronę Tąpadło i sobótki ale nie znam drogi.

Odzew pls ..

gg 1870120

#969 Akitigra

Akitigra
  • Użytkownik
  • 175 postów
  • SkądWrocław

Napisano 26 sierpień 2011 - 17:11

Dostałem info do Gazety Wyborczej wystartuję jutro w czasówce. Więc od rana będę się kręcił po moście.

#970 wiktor24

wiktor24
  • Użytkownik
  • 1727 postów
  • SkądDolnośląskie

Napisano 26 sierpień 2011 - 17:35

Akitigra, ja dostałem powołanie na listę rezerwową. Kto jest w tej drugiej parze i z kim jedziesz? W razie czego to wystartuję.
pozdrawiam

#971 Philippe

Philippe
  • Użytkownik
  • 31 postów
  • SkądWrocław

Napisano 26 sierpień 2011 - 22:57

Powodzenia dla wszystkich na jutrzejszej czasówce! Udanego startu i wysokich miejsc! :-D

Dzięki, dzięki..! ;-)

#972 Akitigra

Akitigra
  • Użytkownik
  • 175 postów
  • SkądWrocław

Napisano 27 sierpień 2011 - 07:22

Wszystko ma się okazać na miejscu. Za dużo konkretów przez tel nie ustaliłem.
Kolo 10 się zjawie na A8 i się okaże z kim jadę.
Na razie zapowiadają upały ponad 30 a tam nie ma żadnego cienia wiec będzie wesoło :).

#973 wiktor24

wiktor24
  • Użytkownik
  • 1727 postów
  • SkądDolnośląskie

Napisano 27 sierpień 2011 - 07:52

Ja jednak nie pojechałem bo słabo z formą i poza tym zbieg kilku innych okoliczności :-( Zresztą nic nie ustaliłem przez telefon, najprawdopodobniej bym jednak nie wystartował.
Bawcie się dobrze w takim upale, ja siedzę w domu 8-)

#974 emty13

emty13
  • Użytkownik
  • 182 postów
  • SkądGoszcz/Wrocław

Napisano 31 sierpień 2011 - 20:36

Z tyłu na zdjęciu załapał się Artur z Krzyśkiem a przed nimi grupa z Oleśnicy ;)
http://mojaolesnica....cle.php?id=4329

#975 Gosc_Castor Troy_*

Gosc_Castor Troy_*
  • Gość

Napisano 01 wrzesień 2011 - 08:46

Cześć,

Dzięki Emty13 za świetny "cynk". Będzie się można przynajmniej tym pochwalić, hehe. ;-)

#976 Gosc_Castor Troy_*

Gosc_Castor Troy_*
  • Gość

Napisano 01 wrzesień 2011 - 12:17

Cześć,

Dobra panowie, zbliża się weekend, słoneczny i ciepły jak "trąbią" w pogodach w TV, więc czy ktoś z Was ma ochotę coś pokręcić? Nastawiam się na sobotę, bo w niedzielę dobrze odpocząć przed tygodniem pracy. Standardowo można by pyknąć jakieś górki ale i płaska trasa będzie ok. Dogadamy się. :-)

Kto chętny? Proszę pisać! :-D

#977 natus

natus
  • Użytkownik
  • 324 postów
  • Skądwrocław

Napisano 01 wrzesień 2011 - 14:27

Pradziada odpuszczacie? :shock:

#978 merxin

merxin
  • Użytkownik
  • 576 postów
  • SkądWroclaw

Napisano 01 wrzesień 2011 - 14:48

Pradziad za tydzień albo dwa :) w ten weekend też bym się z chęcią przejechał, wrzucę później z domu propozycję ciekawej trasy, start z Wrocławia, tylko wyjazd by mi pasował o 8 rano.

u4767y2014v3.gif

#979 emty13

emty13
  • Użytkownik
  • 182 postów
  • SkądGoszcz/Wrocław

Napisano 01 wrzesień 2011 - 16:57

Też bym coś pokręcił, ale nie wiem jak z moim zdrowiem bo od kilku dni mam uciążliwy katar a dziś rano doszedł ból gardła :/

#980 gore

gore
  • Użytkownik
  • 47 postów
  • Skądwrocław

Napisano 01 wrzesień 2011 - 18:15

Ja też bym był chętny. 08:00 rano wyjazd koło grabiszynskiej, nie ? Trasa na 170 km i jest zabawa ;] Jeśli zaczekacie na moje 26 km/h to się pisze :D

Dodaj odpowiedź