Skocz do zawartości

Zdjęcie

Wrocław - Wspólne Treningi Na Szosie

2845 odpowiedzi w tym temacie

#1101 Gosc_Castor Troy_*

Gosc_Castor Troy_*
  • Gość

Napisano 14 październik 2011 - 12:36

Cześć,

od przyszłego roku najprawdopodobniej będę mieszkał czasowo we Wrocławiu

Witamy w naszym wątku i zapraszamy do wspólnych treningów! :-)

Dla przypomnienia, jutro czyli w sobotę 15 października, o 10:00 spotykamy się na rogu ul. Hallera i ul. Grabiszyńskiej.

Aktualna lista startowa na jutro na tą chwilę:

1. Marcin Merxin
2. Artur P.o.s.t
3. Jakob
4. Krzysiek Chris1990Accent (do potwierdzenia)
5. Deger
5. Grzegorz Gr3gory (dołączy w Sobótce) :-)
6. Emty13 (hamulce na Tąpadło nie potrzebne - za płasko) ;-)
6. Artur Castor
7.

Zapraszamy wszystkich chętnych! :-D Liczymy na to, że na ostatni wyjazd przyjedzie przynajmniej tyle samo kolarzy co na inaugurację w marcu czyli minimum 12! :-D

Tempo, jak napisał Marcin, będzie bardzo spokojne w granicach 25-28km/h. Jest to wyjazd turystyczny, kończący "Sezon 2011" więc proszę się nie bać, że ktoś nie da rady.

#1102 Gosc_cyclist23_*

Gosc_cyclist23_*
  • Gość

Napisano 14 październik 2011 - 15:19

dziękuję za zaproszenie i na pewno skorzystam bo weekendy będę miał wolne

dziękuję za link do trasy

życzę udanego treningu, obserwując wątek wrocławskich szosowców i HUSARII jestem pełen uznania za kumplowskie podejście, świetnie się rozumiecie, czyta się z przyjemnością o Waszych wypadach i wrażeniach

może w przyszłym roku zaproponuję bazę wypadową do Czech z Pokrzywnej, można coś znależć w dobrej cenie i trzy dni po górkach lub tydzień mogą być miłą etapówką

#1103 emty13

emty13
  • Użytkownik
  • 182 postów
  • SkądGoszcz/Wrocław

Napisano 14 październik 2011 - 18:27

Odpadam na jutro :-/ Jak zwykle kwestia dojazdu do Wrocławia. Miałem jechać z bratem bo ma jutro zajęcia w szkole, ale coś mu wypadło i nie może jechać a pociągiem nie pojadę bo do 10 musiałbym czekać 3 godziny a to trochę za dużo. Mimo wszystko życzę udanego wypadu! ;-)

#1104 rabbit

rabbit
  • Użytkownik
  • 24 postów
  • SkądWrocław

Napisano 14 październik 2011 - 18:42

Niestety jutro pracuję więc odpadam. Pewnie będę musiał zakończyć sezon w niedzielę sam.
Życzę sporego peletonu i udanego wypadu.

#1105 JUSKI

JUSKI
  • Użytkownik
  • 17 postów
  • SkądWrocław

Napisano 14 październik 2011 - 20:03

Życzę jutro dobrej pogody i dużej radości z jazdy, Wam i sobie gdyż ja jutro jadę do Trzebnicy ( jak to mam w kilkuletniej osobistej tradycji kończe sezon jazdą do Trzebnicy w okolicy dnia Św.Jadwigi czyli 15-16.10) . Dla mnie będzie to około 80km i też tempo turystyczne. Startuję z Oporowa ok.10 więc może się spotkamy w rejonie Grabiszyńskiej a w przyszłym roku postaram się pojawić na kilku wspólnych jazdach gdyż ta inicjatywa bardzo mi się podoba :-).

#1106 ziele477

ziele477
  • Użytkownik
  • 192 postów
  • SkądWrocław

Napisano 14 październik 2011 - 20:31

Szerokości Panowie, ja niestety klasycznie w sobote pracuje. Ale ta zima będzie ostro przepracowana i w następnym roku może w końcu będę za wami nadążał. Pozdro

#1107 Gosc_chris1990accent_*

Gosc_chris1990accent_*
  • Gość

Napisano 14 październik 2011 - 20:39

Cześć,

Panowie, chcę zaprosic wszystkich, których jutro zabraknie z róznych powodów
na wspólny trening z grupą Szerszeni pojutrze, czyli w niedzielę 16.10.
Zbiórka jest o 11.00 w Trzebnicy w Rynku. Startuję z kolegą Pawłem (GORE) o 10.15 z
Pasikurowic (zbiórka obok cmentarza).

Tempo powinno być spokojne (w koncu mamy okres roztrenowania). Dystans: 80-100km z Szerszeniami.

Wszystkich chętnych zapraszamy.

Pozdrowery.

#1108 Platon

Platon
  • Użytkownik
  • 558 postów
  • SkądWrocław

Napisano 14 październik 2011 - 20:39

Kto nie może w sobotę lub będzie chciał spokojnie przejechać się w niedzielę niech wpada na Psie Pole, może uda się zorganizować coś na północy miasta. Wstępnie Wzgórza Trzebnickie, koło południa kiedy zrobi się cieplej.

#1109 Gosc_Castor Troy_*

Gosc_Castor Troy_*
  • Gość

Napisano 15 październik 2011 - 19:28

Cześć,

Tempo powinno być spokojne (w koncu mamy okres roztrenowania).

Tak jak dzisiaj? ;-) Wątpię aby jutro u Szerszeni tempo spadło poniżej 40km/h mimo okresu roztrenowania... 8-)

Dziękuję wszystkim, którzy przyjechali dziś na ustawkę na 10:00. Miało być spokojne, a było jak zawsze. Dzisiejszą jazdą zakończyłem jeżdżenie na szosie w tym roku. Jeszcze tylko 2 tygodnie rozjazdu na stacjonarce i do połowy grudnia urlop. :-D

Do zobaczenia na szosie wiosną w 2012 roku! :-D

#1110 Platon

Platon
  • Użytkownik
  • 558 postów
  • SkądWrocław

Napisano 15 październik 2011 - 21:05

Chris, wpadniemy jutro z Darkiem więc oczekujcie nas w Pasikurowicach. Ale jeśli tempo będzie jakkolwiek mocne to pociśniemy we dwójkę. Przy tak zimnym powietrzu jedziemy już spokojnie.

#1111 gore

gore
  • Użytkownik
  • 47 postów
  • Skądwrocław

Napisano 16 październik 2011 - 21:06

No i było zabawnie xD Szerszenie chcieli się popisać i pierwsze 12 km oszczędzali energię żeby depnąć na skotnikach ale ofc Chrisu sie nie dał :P Tempo było ultra spokojne bo mnie np po 100 km wyszła średnia 26.2 km/h. Świetna pogoda, słoneczko świeciło, a kogo nie było niech żałuje.

Dla odmiany jutro jadę ok 11.00 ze ślimaka w końcu sprawdzić ile powera dała mi moja nowa ramka. Trasa jak zwykle trzeb ciel trzeb = 100 km.

Można wpadać na ślimaka o 11 ;]

PzDr

#1112 Jakob

Jakob
  • Użytkownik
  • 118 postów
  • SkądBrzeg Dolny

Napisano 16 październik 2011 - 21:15

Gdzie jest ślimak?

#1113 gore

gore
  • Użytkownik
  • 47 postów
  • Skądwrocław

Napisano 16 październik 2011 - 21:43

http://richy.pl/slimak.png

#1114 gore

gore
  • Użytkownik
  • 47 postów
  • Skądwrocław

Napisano 18 październik 2011 - 09:03

dziś o 11

http://www.gpsies.co...ecarpgqyadrpakw

#1115 gore

gore
  • Użytkownik
  • 47 postów
  • Skądwrocław

Napisano 19 październik 2011 - 18:22

meteo mówi, że jutro ma nie padać także o 11

http://www.gpsies.co...bxiftmvlalzxkeo

#1116 gozzi

gozzi
  • Użytkownik
  • 18 postów
  • SkądWrocław

Napisano 31 październik 2011 - 15:13

Witam

Chciałem poinformować o rozpoczętej rekrutacji do teamu Whirlpool AZS Politechnika Wrocławska.

Więcej info pod linkiem:
http://www.whirlpool-team.pl/
lub:
http://www.facebook....0&type=1&ref=nf

PS. Sorki za dublowanie tego postu, jednak chciałem żeby to info było umieszczone także w dziale z Wrocławskimi treningi gdyż to właśnie stąd wywodzi się team.

Pozdrawiam
Arek Tecław

#1117 Gosc_Castor Troy_*

Gosc_Castor Troy_*
  • Gość

Napisano 31 październik 2011 - 22:23

Cześć,

Arek, bardzo fajna inicjatywa! Pamiętasz, jak rozmawialiśmy w tym roku kilka razy, o wspólnych treningach naszych teamów - myślę, że musimy do tego pomysłu wrócić na wiosnę 2012. Może to być bardzo ciekawe doświadczenie. :-)

A, tak przy okazji, zapraszam WSZYSTKICH wrocławskich kolarzy szosowych do odwiedzenia naszego, nowo powstałego profilu na Facebook'u:

http://www.facebook....86908994721119#

Profil powolutku się rozwija i będzie coraz więcej ciekawych informacji - informacje, o treningach, wyjazdach, startach w zawodach oraz zaproszenia na wspólne treningi dla wszystkich chętnych. Polubcie nas! :-D

#1118 gozzi

gozzi
  • Użytkownik
  • 18 postów
  • SkądWrocław

Napisano 01 listopad 2011 - 09:58

O treningach na przyszły sezon już myślimy.
Zdecydowanie powinniśmy powrócić do pomysłu wspólnych treningów! Na pewno będziemy zabierać się z Wami na treningi wiosną, gdy trzeba będzie budować bazę i wysiadywać długie godziny na siodełku.

Profil na facebooku? I like it! :]

#1119 wrona

wrona
  • Użytkownik
  • 37 postów
  • SkądWrocław

Napisano 02 listopad 2011 - 21:57

Wprawdzie jest wątek do ogólnego "przywitywania się", gdzie już się zameldowałem, ale tu specjalne dzień dobry dla wrocławskiej ekipy.

Ten sezon przejeździłem na moim przełaju z założonymi szosowymi oponami, ale już na przyszły powstaje typowa szosówa, więc mam nadzieję w miarę możliwości podpiąć się pod treningi.

Przy okazji, nie ma ktoś ochoty wspólnie pojeździć na przełajówkach? W weekendy można mnie spotkać w okolicach wałów wzdłuż odry, lasu osobowickigo, lasu strachocińskiego itp. Mam na myśli jazdę, ale jak ktoś chętny to można i poćwiczyć typowo przełajowe zeskakiwanie, wskakiwanie na rower i inne tego typu rzeczy. :D

pozdrawiam

#1120 Gosc_Castor Troy_*

Gosc_Castor Troy_*
  • Gość

Napisano 02 listopad 2011 - 22:27

Cześć,

Witamy serdecznie w naszym wrocławskim wątku! :-D

Cieszymy się z każdego nowego szosowca obecnego tu na forum jak i na naszych wspólnych treningach. Nie wiem jak w tym roku, bo chłopaki w większości już sezon zakończyli, ja zresztą też, ale od wczesnej wiosny 2012 roku jak najbardziej wpadaj na ustawki. Obserwuj nasz wątek, potwierdzaj obecność na spotkaniach i przyjeżdżaj.

Do zobaczenia! :-D

Dodaj odpowiedź