Jump to content

Photo

Wrocław - Wspólne Treningi Na Szosie

2845 replies to this topic

#1141 merxin

merxin
  • Użytkownik
  • 576 posts
  • SkądWroclaw

Posted 02 March 2012 - 21:57

A co ma się wydarzyć?Armageddon?przejedzenie,niedojedzenie,grypa,katar,kolka?
Panowie kto kocha rower to S T A R T!!!! Bo najwyższy czas po tych upiornych mrozach!!!!

Zapraszamy!! :-)

#1142 gore

gore
  • Użytkownik
  • 47 posts
  • Skądwrocław

Posted 02 March 2012 - 22:13

Może ktoś wziąć aparat albo chociaż komórkę z aparatem gdzie będzie coś widać ? Fajnie by było mieć jakąś pamiątkę z pierwszej wycieczki grupowej 2012 xD

#1143 p.o.s.t

p.o.s.t
  • Użytkownik
  • 1,474 posts
  • SkądWrocław

Posted 02 March 2012 - 22:29

Może ktoś wziąć aparat albo chociaż komórkę z aparatem gdzie będzie coś widać ? Fajnie by było mieć jakąś pamiątkę z pierwszej wycieczki grupowej 2012 xD

Pierwszy wyjazd i od razu chcecie zdjęcia moich pleców robić? :D
Poczekajta do wiosny aż kurtkę zdejmę :).

#1144 merxin

merxin
  • Użytkownik
  • 576 posts
  • SkądWroclaw

Posted 11 March 2012 - 08:50

Witam
Na przyszły weekend planujemy zorganizować coś w rodzaju Szosowej Inauguracji Sezonu. Jest to pretekst do zebrania jak największej grupy kolarzy z Wrocławia i okolic i wspólnego przejechania odcinka. Szkielet trasy: http://www.gpsies.co...lhtgkwpxewxucye

Etap w większości płaski z kilkoma krótkimi podjazdami w końcowej części.

Co ważne - w planie przejechanie odcinka, a przynajmniej jak największej jego części w peletonie - tak aby wszyscy, zarówno koledzy na wyższym jak i nieco niższym stopniu wytrenowania, mogli pojechać razem.

Wszystkich chętnych zapraszamy do wspólnego wyjazdu !!!!

Spotkanie tradycyjnie na rogu ul. Hallera i Grabiszyńskiej, więcej szczegółów już wkrótce.

Pozdrawiam

u4767y2014v3.gif

#1145 suchy

suchy
  • Użytkownik
  • 800 posts
  • SkądWrocław

Posted 11 March 2012 - 20:52

Jeżeli czas pozwoli (a postaram się żeby tak było) to oczywiście wpadnę:)

#1146 deger

deger
  • Użytkownik
  • 25 posts
  • SkądJelenia Góra

Posted 11 March 2012 - 21:06

Wstępnie zgłaszam akces, przy czym albo na mniejszej rundzie (100km), albo opuszczę pozostałych za Środą Śląską +- na wysokości Wilczkowa.

#1147 suchy

suchy
  • Użytkownik
  • 800 posts
  • SkądWrocław

Posted 11 March 2012 - 21:17

Zawsze można skrócić wracając przez Brzeg Dolny, trasa zubożeje o ~15km i garby w okolicach Trzebnicy, które zapewne nikomu nie będą po drodze mając w nogach 130km:)
Generalnie przebieg trasy jest dość luźny i zapewne będzie troszkę ewoluował, nie ma co się zrażać dystansem czy to przez brak kondycji czy etap przygotowań do sezonu, każdy znajdzie coś dla siebie:)

#1148 p.o.s.t

p.o.s.t
  • Użytkownik
  • 1,474 posts
  • SkądWrocław

Posted 11 March 2012 - 21:30

Będę i ja. Do 18stego w niedzielę :).

#1149 emty13

emty13
  • Użytkownik
  • 182 posts
  • SkądGoszcz/Wrocław

Posted 11 March 2012 - 23:00

Moja szosa będzie gotowa pod koniec marca, póki co śmigam na crossie, ale na nim raczej ciężko będzie gonić za Wami :)

#1150 Gosc_Castor Troy_*

Gosc_Castor Troy_*
  • Gość

Posted 13 March 2012 - 10:10

Cześć,

Team Husaria Szosowa zaprasza wszystkich chętnych na niedzielę 18 marca 2012 na INAUGURACJĘ SEZONU 2012! Będzie to pierwszy, wspólny wypad w tym roku i szansa na rozpoczęcie sezonu w dużym peletonie. Większość z nas szlifuje już od początku roku formę na rowerach stacjonarnych i czas na przesiadkę na prawdziwą szosę. Zapowiadana pogoda na weekend to 18 stopni, słońce BEZ deszczu. Idealne warunki na inaugurację sezonu! :-D

Merxin już 2 dni temu, kilka postów wyżej zaproponował trasę i takim etapem właśnie rozpoczniemy ten sezon kolarski.

Trasa etapu: http://www.gpsies.co...lhtgkwpxewxucye

Długość 142km: Wrocław - Bogdaszowice - Rakoszyce - Środa Śląska - Lubiąż - Wołów - Oborniki Śląskie - Trzebnica - Skarszyn - Pasikurowice - Psary - Wrocław

I co ważne, powtórzę to za Merxinem - planujemy przejechanie odcinka, a przynajmniej jak największej jego części w peletonie - tak aby wszyscy, zarówno koledzy na wyższym jak i nieco niższym stopniu wytrenowania, mogli pojechać razem. Proszę się nie bać i przyjeżdżać! :-D

Także w niedzielę 18 marca, o 10:00 spotykamy się na rogu ul. Hallera i ul. Grabiszyńskiej - na tym rogu gdzie jest ten taki jedno piętrowy, żółty (przemalowali go z białego) dom towarowy, stojący na takiej górce. Jadąc grabiszyńską od pl. Legionów, dojeżdząjąc do krzyżówki hallera/grabiszyńska, mamy go po lewej stronie, a jadąc ul. Hallera od ul. Powstańców Śląskich, dojeżdżając do krzyżówki hallera/grabiszyńska, mamy go po prawej stronie. Proszę być punktualnie. Na spóźnialskich czekamy tylko do 10:10 i ruszamy.

Lista starowa otwarta - proszę się wpisywać:

1. Husaria Szosowa
2. Deger
3.

PLUS wszyscy inni chętni. Proszę wpisywać się na listę. :-D

Zapraszamy wszystkich chętnych! :-D

#1151 Gosc_Lukash_*

Gosc_Lukash_*
  • Gość

Posted 13 March 2012 - 18:48

Zapisuje się :)

#1152 Jakob

Jakob
  • Użytkownik
  • 118 posts
  • SkądBrzeg Dolny

Posted 13 March 2012 - 21:19

1. Husaria Szosowa
2. Deger
3. Lukash
4. Jakob

#1153 Gosc_Castor Troy_*

Gosc_Castor Troy_*
  • Gość

Posted 14 March 2012 - 09:36

Cześć,

Najnowsze wieści na niedzielę są takie, że dołączy też do nas kilku osobowa reprezentacja ekipy Whirpool Team Wrocław. :-D

1. Husaria Szosowa - 8 lub 9 osób
2. Whirpool Team - kilka osób
3. Deger
4. Lukash
5. Jakob
6.

Zapraszamy WSZYSTKICH chętnych! :-D

#1154 ziele477

ziele477
  • Użytkownik
  • 192 posts
  • SkądWrocław

Posted 14 March 2012 - 12:59

Wpadnę ale tylko towarzysko, niestety kolano w ortezie więc nie ma opcji żebym za wami nadążył, ale miło będzie wpaść i trochę pogawędzić :)

#1155 natus

natus
  • Użytkownik
  • 324 posts
  • Skądwrocław

Posted 14 March 2012 - 17:20

2. Whirpool Team - kilka osób
3. Deger
4. Lukash
5. Jakob
6. Natus
7.

jednocześnie pytanie z mojej strony, czy ktos byłby chętny na przedotwarciowe 2-3 godzinki w sobotę :-P ? godzina startu i kierunek do ustalenia

#1156 p.o.s.t

p.o.s.t
  • Użytkownik
  • 1,474 posts
  • SkądWrocław

Posted 14 March 2012 - 23:51

W sobotę też spotkamy się o 10, w tym samym miejscu. Jednak każdy będzie miał swój pomysł na trening i nie gwarantujemy, że będzie to równa miarowa praca każdego z nas. Azymut Sobótka.

#1157 polanegri

polanegri
  • Użytkownik
  • 6 posts
  • SkądWrocław

Posted 15 March 2012 - 23:26

Cześć,
jestem tu nowa :)
Od niedawna jeżdżę na rowerze szosowym, do tej pory sporo jeździłam rowerem trekingowy.
Jak czytam planujecie inaugurację sezonu i tak się zastanawiam czy mam szanse się do was przyłączyć i razem pokręcić?
Czy to tylko dla sprawdzonych stałych bywalców forum i szosy? :)
Fakt jestem świadoma, że wkraczam do jaskini pełnej szosowych wilków:), ale może nie zostanę "pożarta" na starcie i uda mi się dotrzymać wam tempa:)

#1158 Gosc_Castor Troy_*

Gosc_Castor Troy_*
  • Gość

Posted 15 March 2012 - 23:53

Cześć,

Asia przyjeżdżaj! :-)

Cieszę się bardzo, że się odezwałaś i nic się nie obawiaj. W tak dużym peletonie "gdzieś tam z tyłu" zawsze jest DUŻO łatwiej. Nie będzie tak źle. Zresztą jestem pewien, bo to przecież początek sezonu, że będziesz pewnie mocniejsza niż nie jeden kolega! :-> Zaprosiłem też moją znajomą kolarkę Anetę, więc jest szansa, że nie będziesz sama w "stadzie wilków". ;-)

Czy to tylko dla sprawdzonych stałych bywalców forum i szosy? :)

Absolutnie NIE. Zapraszamy każdego, szosowców jak i z forum tak i z po za. Jedynie co ważne aby umieć utrzymać w miarę rozsądne tempo. W niedzielę zakładamy, że wyjeżdżamy wszyscy razem i wszyscy razem wracamy. :-D

Przy okazji zapraszamy Was wszystkich na nasz profil Husarii Szosowej na Facebook'u: http://www.facebook.com/HusariaSzosowa

Oraz do wątku na naszym profilu, o planowanej Inauguracji Sezonu 2012: http://www.facebook....267351090010242

10. Whirpool Team - kilka osób
17. Deger
18. Lukash
19. Jakob
20. Natus
21. Polanegri
22. Leonardo Poli (info, o obecności na FB)
23. Bartosz Figiel (info, o obecności na FB)
24. Jan Lenartowski (info, o obecności na FB)
25. Aleksander Krawczyk (info, o obecności na FB)
26.

#1159 rabbit

rabbit
  • Użytkownik
  • 24 posts
  • SkądWrocław

Posted 16 March 2012 - 13:40

Witam wszystkich po zimowej przerwie.
Widzę że na niedzielę zbiera się spora grupa i strasznie boli że muszę iść do pracy.
Ale wpadnę o 10 i może chociaż kilkanaście km na dobry początek.
Do zobaczenia

#1160 emty13

emty13
  • Użytkownik
  • 182 posts
  • SkądGoszcz/Wrocław

Posted 16 March 2012 - 19:23

Jak patrzę na to ile osób deklaruje się przyjechać to też mam ogromną ochotę wpaść, ale nie mam szosy.. ;/ Obudziłem się z malowaniem ramy na początku sezonu.. ;-) Udanego wyjazdu!

Reply to this topic