Jump to content

Photo

Wrocław - Wspólne Treningi Na Szosie

2845 replies to this topic

#1181 p.o.s.t

p.o.s.t
  • Użytkownik
  • 1,474 posts
  • SkądWrocław

Posted 18 March 2012 - 16:13

Bardzo udany wypad w iście koleżeńskim tempie :).
Dziękuję wszystkim i do następnego!

#1182 Platon

Platon
  • Użytkownik
  • 558 posts
  • SkądWrocław

Posted 18 March 2012 - 16:32

W koleżeńskim tempie były nieliczne odcinki. Tragedii też nie było, w Obornikach doliczyłem się 22 rowerów pod sklepem.

#1183 polanegri

polanegri
  • Użytkownik
  • 6 posts
  • SkądWrocław

Posted 18 March 2012 - 16:52

Również dziękuję za super trasę :)
Miałam szczęście jechać w mega doborowym towarzystwie, a uściślając miałam za kim gonić hehe:).
Ale takie są zasady gry, najsłabszy odpada albo zostaje pożarty :)
Na szczęście wróciłam cała i zdrowa nikt mnie nie pożarł, bo Szosowe Wilki okazały się mega sympatyczną ekipą. Dorównać takim zawodnikom jak Wy to mega wyzwanie.
Dziękuję chłopaki za dzisiejsza jazdę.

pozdrawiam
asia

#1184 Gosc_Lukash_*

Gosc_Lukash_*
  • Gość

Posted 18 March 2012 - 16:53

Impreza swietna, z tym ze mialem problem z lancuchem w przed sroda slaska, pozniej juz nie moglem was zlapac. Pomylilem drogę, pojechalem do Lubiąża przez Malczyce tam Brzeg Dolny i powrót do Wro.
Szkoda ze nie udalo mi sie z reszta grupy.

#1185 gore

gore
  • Użytkownik
  • 47 posts
  • Skądwrocław

Posted 18 March 2012 - 17:00

Ja siedziałem w szkole, ale myślami jechałem z Wami xD

#1186 merxin

merxin
  • Użytkownik
  • 576 posts
  • SkądWroclaw

Posted 18 March 2012 - 17:05

Dzięki wszystkim!! było bardzo fajnie !!

u4767y2014v3.gif

#1187 Gosc_scale40_*

Gosc_scale40_*
  • Gość

Posted 18 March 2012 - 17:32

Etap przyjaźni?Może i tak. Jak zwał tak zwał.
Gratuluję wszystkim niezłego przygotowania do sezonu.
Pogoda piękna,twarze uśmiechnięte i chyba w sumie o to chodzi.Można razem wiele!!!!

#1188 bartmanin

bartmanin
  • Użytkownik
  • 13 posts
  • SkądWrocław

Posted 18 March 2012 - 17:42

..bylo super..spodziewalem sie tylko - podobnie jak i pare innych osob rozpoczynajacych sezon rowerow - troche szybszego tempa..ale coz, dobre i to..bedzie jeszcze czas na udowadnianie sobie i innym wlasnych mozliwosci..

..a tak na powaznie chcialbym napisac - przezylem te 160km ze srednia predkoscia 30km/h - ale pomyslalem, ze wstrzymam sie do jutra:)

#1189 suchy

suchy
  • Użytkownik
  • 800 posts
  • SkądWrocław

Posted 18 March 2012 - 19:16

No przecież przez pierwsze 30-40km było turystycznie, a potem jakoś tak poleciało:)

polanegri
Szczerze gratuluje wytrwałości, małą łyżeczką dłubałaś ale cały czas swoje:)

#1190 Gosc_chris1990accent_*

Gosc_chris1990accent_*
  • Gość

Posted 18 March 2012 - 21:24

Serdecznie dziękuję za super trening. Widac, ze wiele osób przetrenowało zimę
naprawdę solidnie. Tempo było bardzo urozmaicone, co korzystnie wpłyneło na
jakosc treningu. :-D

#1191 Gosc_Castor Troy_*

Gosc_Castor Troy_*
  • Gość

Posted 18 March 2012 - 21:25

Cześć,

Dziękuje Wam wszystkim za udział w tej naprawdę udanej imprezie INAUGURACJI SEZONU 2012! :-D

Rekord frekwencji pobity - 32 osoby na starcie! HURRA! :-D Pogoda rewelacyjna, tempo zgodnie z ustaleniami czyli na początku normalnie, a potem kilka szybszych odcinków i wiele zadowolonych twarzy. Milo mi było poznać nowe twarze kolarskie z Wrocławia i mam nadzieję, że dołączycie do nas na stałe. Husaria Szosowa zaprasza na następne wspólne treningi i to prawdopodobnie już w wnajbliższy weekend, bo wieczorem w pogodzie podawali, że niedziela za tydzień to 17 stopni i PEŁNE słońce! :-D

Tyle na szybko. Jutro obszerna relacja.

SPECIAL THANKS FOR POLANEGRI za wytrwałość, forme i odwagę!

P.S. Mówiłem Ci Pola, że będziesz lepsza niż nie jeden kolarz... :-D Wpadaj częściej!

#1192 suchy

suchy
  • Użytkownik
  • 800 posts
  • SkądWrocław

Posted 18 March 2012 - 21:37

Zgodnie z obietnicą
ZDJĘCIA
FILMY
Miłego zwiedzania:)

ps. jeżeli ktoś ma jakieś fotki niech podrzuci link

#1193 Lukee

Lukee
  • Użytkownik
  • 25 posts
  • SkądWrocław

Posted 18 March 2012 - 23:52

aż nie wieżę, że dopiero dziś zapisałem się na to forum...
dziś sam leciałem na Trzebnicę myśląc, że szkoda, że nie mam kogoś do towarzystwa :-(

za tydzień, jeśli będzie taka możliwość, na pewno będę!

#1194 dado25

dado25
  • Użytkownik
  • 73 posts
  • SkądWrocław

Posted 19 March 2012 - 08:32

Dzięki za wspólna jazdę - jak na pierwszy większy rozjazd po zimie na nowym sprzęcie udało się ;-) byle częściej i szybciej :-D

#1195 rabbit

rabbit
  • Użytkownik
  • 24 posts
  • SkądWrocław

Posted 19 March 2012 - 09:08

Witam
Dzięki za wspólne otwarcie sezonu.
Co prawda mój udział był tylko symboliczny ale warto było bo kolorowy peleton naprawdę robił wrażenie.
Do zobaczenia na kolejnym treningu ,mam nadzieję że już za tydzień.

#1196 bururu

bururu
  • Użytkownik
  • 6 posts
  • SkądWrocław/Koszalin

Posted 19 March 2012 - 10:09

Cześć!
Dzięki za wczorajszy wypad, okazja do jazdy w takiej grupie często się nie zdarza:) Dzięki również za zdjęcia i filmy i do zobaczenia na trasie!
Pozdrawiam

#1197 Leopejo

Leopejo
  • Użytkownik
  • 126 posts
  • SkądFlorencja

Posted 19 March 2012 - 10:17

Ja tutaj też (poza FB) dziękuję.

Z paroma kolegami skręciliśmy w kierunku Brzegu Dolnego. Nie spodziewałem się tego, że nie ma ani mostu przez Odrę między Wrocławiem a Lubiążem! Jednak nie miałem już siły jechać przez Uraz, to pierwszy raz w życiu popłynąłem takim promem jak przy Brzegu Dolnym, fajnie było!
(Mniej fajnie było chyba 5 km robót drogowych przy Wilkszynie, nie polecam jazdy przez Wilkszyn szosówką)

Sezon zacząłem w czwartek z 30 km, to samo w piątek i 20 w sobotę. Zatem żadna niespodzianka dla mnie, że w końcu 120-kilometrowy dystans okazał się zbyt długi...

#1198 lotek

lotek
  • Użytkownik
  • 7 posts
  • SkądWilkszyn

Posted 19 March 2012 - 13:50

Witam,
Sezon z Wami zainaugurowałem trochę przypadkowo. Miała być samotna przejażdżka na trasie:
Wrocław - Brzeg Dolny - Wołów - Lubiąż - Środa Śl. - Wrocław.
Po drodze spotkałem paru rowerzystów, ale niezbyt wielu i nagle przed Lubiążem minął mnie regularny peleton. Ze zdziwienia mało nie spadłem z roweru. Na szczęście szok szybko minął i natychmiastowa decyzja - zawracam i gonię! Odjechaliście mi jednak na jakieś 200 metrów i gdyby nie zamknięty przejazd w Wołowie to pewnie bym odpuścił i znów zawrócił w kierunku Lubiąża. Udało się jednak i resztę kilometrów pokonaliśmy wspólnie.
Dwa wnioski z wczorajszej jazdy:
- Jazda w grupie jest bardziej motywująca, treściwsza, a przede wszystkim przyjemniejsza.
- Trzeba kupić szosę. Wczoraj niosła mnie wiosenna euforia i chęć odreagowania monotonnego kręcenia na trenażerze. Na dłuższą metę na góralu się nie da, a mam zamiar częściej "ustawiać" się z Wami na Hallera.
Pozdrawiam

#1199 Leopejo

Leopejo
  • Użytkownik
  • 126 posts
  • SkądFlorencja

Posted 19 March 2012 - 14:32

Jeśli można tu zapytać, trochę poza tematem :oops:

Chciałbym się dowiedzieć, jaka jest dokładna trasa przez Ślężnę, żeby dojechać jak najwyżej, ale ciągle szosówką, tzn. na asfalcie?

Szukałem na forum i znalazłem "Przełęcz Tąpadło". Ale jedyny Przełęcz Tapadła na Google Maps i innych stronach jest przez Wiry - Tapadła - Sulistrowicki/Będkowice, i wysokość jest mniej niż 400 m. Czy dokładnie o to chodzi, czy istnieje jakaś lepsza trasa?

Dziękuję z góry,

i do zobaczenia na Hallera!

#1200 p.o.s.t

p.o.s.t
  • Użytkownik
  • 1,474 posts
  • SkądWrocław

Posted 19 March 2012 - 15:35

Tak to jest zmarszczka do robienia interwałów. Są trzy podjazdy o różnym stopniu nachylenia i można na nich odpowiednio dobrać obciążenie treningowe. Do niczego więcej ta przełęcz się nie nadaje :D. Można ją "zdobywać" do upadłego.

Reply to this topic