Jump to content

Photo

Wrocław - Wspólne Treningi Na Szosie

2845 replies to this topic

#1221 rabbit

rabbit
  • Użytkownik
  • 24 posts
  • SkądWrocław

Posted 25 March 2012 - 15:09

Cześć.
Dzięki za sobotę, nie udało się zbyt długo utrzymac w grupie ale po kilkunastu kilometrach zebraliśmy sie w 4 potem w 3 i zrobiliśmy Strzelin a potem nieco zmodyfikowaną trasa powrót do domu ok.120km.
Dzisiaj tym samym składem powalczyliśmy z wiatrem 70 km i po weekendzie.
Z mocniejszymi bedziemy próbować dalej bo to dobra nauka i może kiedyś....
To tyle i do następnego.

#1222 p.o.s.t

p.o.s.t
  • Użytkownik
  • 1,474 posts
  • SkądWrocław

Posted 25 March 2012 - 15:44

Zapraszam na jazdę jutro z samymi z mistrzami i trochę ich podpatrywać.
Ma być spokojny metodyczny trening.

Dziękuję za wspólne 40-coś kilometrów. Zawsze warto się uczyć od starszych... tzn. bardziej doświadczonych!

Również dziękuję za możliwość odbycia treningu z doświadczonymi kolegami :).

#1223 dado25

dado25
  • Użytkownik
  • 73 posts
  • SkądWrocław

Posted 25 March 2012 - 18:09

W Sobótce za to dzisiaj duże grupy latały po pętlach (za tydzień początek) przed przyszłą sobotę... też sobie zrobiliśmy kółeczko testowe, a jakże. Dla mnie walka z wiatrem ostatni resztki energii wyczerpała i wypruty wróciłem po 80km..... w weekend 330km (pt-niedz) Oby więcej takich weekendów :-D

#1224 doc

doc
  • Użytkownik
  • 11 posts
  • SkądWrocław

Posted 25 March 2012 - 19:06

TRENINGI W TYGODNIU

PANIE I PANOWIE: zapraszamy Was na treningi w każdy wtorek i czwartek o stałej godzinie i miejscu spotkania, tak aby każdy swój mikrocykl treningowy miał możliwość najoptymalniej zaplanować.

Stałe miejsce wyjazdu: ul. Hallera (pod sklepem Dobre Sklepy Rowerowe - DSR)
Stała godzina wyjazdu: 17:30
Stałe dni treningów : wtorek i czwartek

Jest już stała grupka systematycznych kolarzy i zapraszamy więcej osób, bo wiadomo, że w grupie raźniej, bezpieczniej i co najważniejsze można wykonać efektywniejszy trening. Długich treningów nie planujemy, od 40 do 70-80km w zależności od warunków, za to gwarantujemy że będzie on intensywny.

zapraszam

doc - Andrzej Doktor , tel. 516-710-365

ps. kask i rower konieczny! :)

#1225 p.o.s.t

p.o.s.t
  • Użytkownik
  • 1,474 posts
  • SkądWrocław

Posted 25 March 2012 - 19:25

Dla mnie 30minut za wcześnie, aby być w stanie się podstawić. Może kiedyś się uda :).

#1226 dado25

dado25
  • Użytkownik
  • 73 posts
  • SkądWrocław

Posted 25 March 2012 - 20:21

Szkoda, że drugi koniec Wrocławia... daleko do przebijania się przez miasto. Może wybiorę się raz do Was :) Mój teren to Niskie Łąki i pętelka 15km... w tygodniu :lol:

#1227 Gosc_scale40_*

Gosc_scale40_*
  • Gość

Posted 26 March 2012 - 06:25

Dzięki za stawienie się w niedzielę i wspólne 120km po Sobótce i powrocie pod wiatr!!!

#1228 Akitigra

Akitigra
  • Użytkownik
  • 175 posts
  • SkądWrocław

Posted 26 March 2012 - 12:02

doc, Szosa czy MTB zalecana na tych treningach?

#1229 p.o.s.t

p.o.s.t
  • Użytkownik
  • 1,474 posts
  • SkądWrocław

Posted 26 March 2012 - 12:19

Jak Doc ustawia intensywność treningu to szosa z motorkiem :D

#1230 bururu

bururu
  • Użytkownik
  • 6 posts
  • SkądWrocław/Koszalin

Posted 26 March 2012 - 13:19

doc, Szosa czy MTB zalecana na tych treningach?

dołączam się do pytania + co to znaczy intensywnie?:) Jaka mniej więcej średnia prędkość?

#1231 Leopejo

Leopejo
  • Użytkownik
  • 126 posts
  • SkądFlorencja

Posted 26 March 2012 - 13:56

dołączam się do pytania + co to znaczy intensywnie?:) Jaka mniej więcej średnia prędkość?

I czy (na razie) słabszy kolarze też mogą pojawić się i próbować podczepiać się przez kilka kilometrów?

#1232 polanegri

polanegri
  • Użytkownik
  • 6 posts
  • SkądWrocław

Posted 26 March 2012 - 15:56

hehe :) dobrze wiedzieć bo już się chciałam przyłączyć do treningów :)
Niestety prędkość światła jest jest dla mnie nie osiągalna :)

#1233 dado25

dado25
  • Użytkownik
  • 73 posts
  • SkądWrocław

Posted 26 March 2012 - 17:38

Jeśli ktoś ma chęć i moc jutro około 14 będę w Sobótce kręcił kółeczka.... w strefach. Tak z lekkimi interwałami - może wracając uda mi się do Was dołączyć na trening :-)

#1234 madagaskar

madagaskar
  • Użytkownik
  • 96 posts
  • SkądWrocław

Posted 26 March 2012 - 21:39

heheeh jak doc czyli Andrzej pisze że będzie mocno to średnia tak na 35 km/h ale raczej szosowe rowerki :)
Pozdrawiam
Ja jutro solo Kocie Góry (TMR) 100 km

#1235 p.o.s.t

p.o.s.t
  • Użytkownik
  • 1,474 posts
  • SkądWrocław

Posted 26 March 2012 - 22:24

Nie bądź taka zachowawcza :). Pokazałaś kawał dobrej formy na inauguracji w sobotę. Taki dystans jak planują zrobić spokojnie polecisz z chłopakami.

#1236 Bolo Yeung

Bolo Yeung
  • Użytkownik
  • 57 posts
  • SkądWrocław

Posted 27 March 2012 - 16:29

Nie bądź taka zachowawcza :). Pokazałaś kawał dobrej formy na inauguracji w sobotę. Taki dystans jak planują zrobić spokojnie polecisz z chłopakami.

Tak muszę się przyznać, że 2 razy na inauguracji byłem pewien, że nie dojedziesz do grupy po tym jak z tyłu zostałaś :oops: , ale nadrobiłaś i jak dałaś wtedy radę, to teraz tym bardziej Ci się uda :mrgreen:

#1237 doc

doc
  • Użytkownik
  • 11 posts
  • SkądWrocław

Posted 27 March 2012 - 21:11

Witam,

Sorki, że dopiero teraz piszę, ale dopiero teraz znalazłem czas pomiędzy pracą a rowerem

Nie bójcie się treningów "mocnych", my mocni nie jesteśmy a jeździmy intensywnie, a to znaczy że gonimy tak aby skończyć trening przez zachodem słońca.
Nie mamy motorów a zwykłe szosowe rowerki :) lżejsze lub cięższe ale się kulają :)

Dzisiaj jesteśmy już po treningu...powiedzmy dość intensywnym, ale krótkim. Były 4 osoby i 4 osoby dojechały do mety :) nie ma się czego bać :) Mocny wiatr dał się w kość więc trening był...powiedzmy siłowo-szybkościowy...średnia ok 32,5km/h...no może lekko więcej...każdemu wyszło troszkę inaczej. W normalnym dniu bezwietrznym pewnie byłoby troszkę więcej. Dystans jaki nam wyszedł to 55km. Z biegiem czasu gdy słońce będzie dłużej gościło nad horyzontem będziemy wydłużać treningi (mamy kilka opcji). Taki mamy plan :) Każdy może przyjechać i każdy myślę może znaleźć swoje miejsce w peletonie, bo im nas więcej tym ciekawiej :) Zazwyczaj czekamy na ostatniego, lub formujemy podgrupy w zależności od doświadczenia i poziomu wytrenowania.

zapraszam raz jeszcze WTORKI i CZWARTKI o 17.30 na ul. Hallera przy DSR (Dobre Sklepy Rowerowe)

doc

ps w razie pytań dzwońcie: 516-710-365

#1238 p.o.s.t

p.o.s.t
  • Użytkownik
  • 1,474 posts
  • SkądWrocław

Posted 27 March 2012 - 21:14

Był ktoś dzisiaj pod DSR? Wpadłem na miejsce zbiórki z wywieszonym ozorem o 17:28 +-2min, czyli na czas i tylko uchylone drzwi zobaczyłem :(.

#1239 Akitigra

Akitigra
  • Użytkownik
  • 175 posts
  • SkądWrocław

Posted 27 March 2012 - 21:14

doc, chyba was widziałem jak wracaliście od Smolca po Gagarina. Niestety dzisiaj nie wyrobiłem się ale może w czwartek.

#1240 doc

doc
  • Użytkownik
  • 11 posts
  • SkądWrocław

Posted 27 March 2012 - 21:20

Tak pod DSR byliśmy, jeśli był ktoś o równej godzinie to szkoda, że nie poczekał, był tak Adam w aucie (bo dojechał w ostatniej chwili z Sobótki). ja byłem o 17:32, resta dojechała po chwili...zasadę mamy taką, że czekamy max 15min i jedziemy

Pamiętajcie: 17.30 spotykamy się ---> czekamy na spóźnialskich 15min ---> 17.45 wylot.

pozdr.

doc

Reply to this topic