Wrocław - Wspólne Treningi Na Szosie
Started By
soypolaco
, 24 Aug 2009 10:52
2845 replies to this topic
Gosc_Castor Troy_*
Posted 14 June 2012 - 14:59
Cześć,
Z uwagi na zapowiadaną super pogodę na sobotę - 31 stopni i pełne słońce, kto byłby zainteresowany na trening z rana, o około 8:00 w kierunku na południe = górki mniejsze i większe czyli Sobótka / Góry Sowie? Można wrać do Wrocławia rowerami lub jechać do Kłodzka lub Wałbrzycha na pociąg powrotny.
Mecz Polska - Czechy dopiero, o 20:30 więc na pewno się wyrobimy. ;-)
Z uwagi na zapowiadaną super pogodę na sobotę - 31 stopni i pełne słońce, kto byłby zainteresowany na trening z rana, o około 8:00 w kierunku na południe = górki mniejsze i większe czyli Sobótka / Góry Sowie? Można wrać do Wrocławia rowerami lub jechać do Kłodzka lub Wałbrzycha na pociąg powrotny.
Mecz Polska - Czechy dopiero, o 20:30 więc na pewno się wyrobimy. ;-)
Posted 14 June 2012 - 23:19
Witam ,
Kilka dni temu podjęłam wyzwanie, przejechania dystansu z Wrocławia nad morze dokładnie do Świnoujścia.
Wczoraj wróciłam i cel osiągnęłam
Wiem, że nie jeden szosowiec z tego forum ma taką trasę zaliczoną.
Porównując liczby, niestety ja przejechałam ten dystans w swoim tempie (ślimaczym:) )ale i tak się z tego max cieszę.
Moja trasa liczyła 475km przejechane w ciągu 18,5godz (3dni)
mała fotka:
https://picasaweb.go...feat=directlink
link do mojej trasy
http://www.bikemap.n...type=ts_terrain
pozdrawiam i do zobaczenia na trasie:)
a
Kilka dni temu podjęłam wyzwanie, przejechania dystansu z Wrocławia nad morze dokładnie do Świnoujścia.
Wczoraj wróciłam i cel osiągnęłam
Wiem, że nie jeden szosowiec z tego forum ma taką trasę zaliczoną.
Porównując liczby, niestety ja przejechałam ten dystans w swoim tempie (ślimaczym:) )ale i tak się z tego max cieszę.
Moja trasa liczyła 475km przejechane w ciągu 18,5godz (3dni)
mała fotka:
https://picasaweb.go...feat=directlink
link do mojej trasy
http://www.bikemap.n...type=ts_terrain
pozdrawiam i do zobaczenia na trasie:)
a
Gosc_chris1990accent_*
Posted 15 June 2012 - 08:52
Hej,
Gratulujemy Asiu dystansu i wytrwałosci w samotnym pokonywaniu tylu
kilometrów. Wielki podziw i szacunek :-D .
Mnie i Tomkowi dokładnie 9 lipca 2011 udało się przejechac tę trasę
z Wrocławia do Międzyzdrojów. Relacja:
http://platon.bikest...Baltyk-20h.html
Miłej lektury. Husaria Szosowa.
Pozdrawiam.
Gratulujemy Asiu dystansu i wytrwałosci w samotnym pokonywaniu tylu
kilometrów. Wielki podziw i szacunek :-D .
Mnie i Tomkowi dokładnie 9 lipca 2011 udało się przejechac tę trasę
z Wrocławia do Międzyzdrojów. Relacja:
http://platon.bikest...Baltyk-20h.html
Miłej lektury. Husaria Szosowa.
Pozdrawiam.
Posted 15 June 2012 - 16:12
Gratuluje Asiu .. mi się jeszcze nie udało ale może kiedyś ? .. a może kiedyś małe prywatne Tour de Pologne ? xD
Ja chętnie się przejadę z Husarią na trening.
Proponuje Sobótka, a potem kto się czuje na siłach Jugów i może pętelka przez Woliborską .. dziury jedynie na zjeździe z Jugowskiej .. 215 km 1600 m
Główny podjazd pod przełęcz Jugowską liczymy od 8-13 km = 5 km .. co km na drodze jest napisane który km pokonujemy .. rewelacyjny podjazd treningowy
Podjeżdżam to tak 20 km/h czyli w 15 min cały podjazd.
Ktoś kto podjeżdża powiedzmy 15 km/h podjedzie go w 20 min .. mam nadzieje ze mi matma nie nawala
Proponuje małą zabawę dla wytrwałych .. rower jest po to żeby się bawić xD
Gdy dojedziemy do Jugowskiej Ci co będą już zmęczeni pojadą pierwsi a kolejni będą startować powiedzmy co 1 min .. każdy nie będzie chciał być wyprzedzony więc będzie zabawa .. mi na pewno adrenalinka podskoczy jak będę musiał gonić xD
Napiszcie co myślicie .. ja na Sobótkę mogę nie rwać ale drogę na Jugów będę się mocno starał i najwyżej rozgrzeje się do zabawy jeśli będą chętni ;]
W pieszycach koło Jugowa jest fajny sklepik .. już mnie tam znają ;] i można dokupić bananka bułkę
Z Jugowa można jechać do kłodzka na pociąg i wyjdzie wtedy ok 120 km
Ja chętnie się przejadę z Husarią na trening.
Proponuje Sobótka, a potem kto się czuje na siłach Jugów i może pętelka przez Woliborską .. dziury jedynie na zjeździe z Jugowskiej .. 215 km 1600 m
Główny podjazd pod przełęcz Jugowską liczymy od 8-13 km = 5 km .. co km na drodze jest napisane który km pokonujemy .. rewelacyjny podjazd treningowy
Podjeżdżam to tak 20 km/h czyli w 15 min cały podjazd.
Ktoś kto podjeżdża powiedzmy 15 km/h podjedzie go w 20 min .. mam nadzieje ze mi matma nie nawala
Proponuje małą zabawę dla wytrwałych .. rower jest po to żeby się bawić xD
Gdy dojedziemy do Jugowskiej Ci co będą już zmęczeni pojadą pierwsi a kolejni będą startować powiedzmy co 1 min .. każdy nie będzie chciał być wyprzedzony więc będzie zabawa .. mi na pewno adrenalinka podskoczy jak będę musiał gonić xD
Napiszcie co myślicie .. ja na Sobótkę mogę nie rwać ale drogę na Jugów będę się mocno starał i najwyżej rozgrzeje się do zabawy jeśli będą chętni ;]
W pieszycach koło Jugowa jest fajny sklepik .. już mnie tam znają ;] i można dokupić bananka bułkę
Z Jugowa można jechać do kłodzka na pociąg i wyjdzie wtedy ok 120 km
Posted 16 June 2012 - 06:42
Byłeś dziadzie w mych okolicach i znać nie dałeś, oj nie ładnie, ciesz się że teraz nowy asfalcik wylali jak byś miał jechać tą czasówkę rok temu to byś musiał pędzić slalomembartmanin->
Ja wybieram się na tą czasówkę.
Dzis zrobiłem objazd trasy i napisze tylko tyle, że lekko nie będzie.
Posted 16 June 2012 - 17:14
Jako, że dzisiejszy wyjazd nie wypalił, zapraszam wszystkich chętnych na jutrzejszy wypad. W planie dojazd do przełęczy Tąpadło przez Kąty Wrocławskie, 2-3 razy podjazd i powrót, tempo raczej spokojne. Zbiórka jutro o godz. 11 na rogu Hallera i Grabiszyńskiej :-) jest już 5 chętnych osób, ale im nas więcej tym lepiej, więc przyjeżdżajcie śmiało!
Gosc_Castor Troy_*
Posted 17 June 2012 - 18:23
Cześć,
Ja też dziękuję wszystkim za super trening. Forma jest. 60km ze średnią 33,2km/h bez opierdzielania się i tak powinno być zawsze.
W najbliższą sobotę lecimy w góry. Już dziś szykujcie sobie wolną sobotę - będzie super wyjazd. Szczegóły w tygodniu.
Ja też dziękuję wszystkim za super trening. Forma jest. 60km ze średnią 33,2km/h bez opierdzielania się i tak powinno być zawsze.
W najbliższą sobotę lecimy w góry. Już dziś szykujcie sobie wolną sobotę - będzie super wyjazd. Szczegóły w tygodniu.
Gosc_chris1990accent_*
Posted 18 June 2012 - 14:44
Hej ekipa,
Jesli ma ktoś dzisiaj chęci, to zapraszam na wspólny trening (luzny, bo wczoraj miałem czasówkę).
Start w Pasikurowicach o 18.00 przy cmentarzu. Dystans ok. 80km po hopkach.
Chetni: Ja + kolega.
Ktoś jeszcze dołączy ?
Bedzie luzno, więc mozna wybrac się na pogaduchy :-> .
Zapraszam.
Jesli ma ktoś dzisiaj chęci, to zapraszam na wspólny trening (luzny, bo wczoraj miałem czasówkę).
Start w Pasikurowicach o 18.00 przy cmentarzu. Dystans ok. 80km po hopkach.
Chetni: Ja + kolega.
Ktoś jeszcze dołączy ?
Bedzie luzno, więc mozna wybrac się na pogaduchy :-> .
Zapraszam.
Gosc_Castor Troy_*
Posted 20 June 2012 - 09:07
Cześć,
Team Husaria Szosowa zaprasza wszystkich chętnych w najbliższą sobotę 23 czerwca na górski etap w czeskich "Jesenikach"! :-D Jesteśmy na etapie końcowego dogadywania szczegółów ale już dziś chcemy Was wszystkich, o tym poinformować aby chętni już szykowali czas na sobotę. W planie zaliczenie "Pradziada" 1493mnpm oraz "Elektrowni" 1296mnpm.
Planowana trasa: http://www.gpsies.co...oejyppmvvzvymri
Start z Wrocławia - 5:55 jest pociąga do Międzylesiaz Międzylesia.
Meta w Opolu - pociągiem m/w około 21:00 do Wrocławia.
Ostatni z Opola o 23:13 - na pewno się wyrobimy. ;-) Trasę można skrócić o 25km jadąc do Opola przez Prudnik, można też urwać sporo w pionie jadąc z elektrowni na Pradziada południem a nie północą jak na mapie. Ciężko jest tylko do 114km na szczycie Pradziada, potem zjazdy, małe hopki i ostatnie 40km płasko.
Proszę się nie obawiać - jedziemy z uwagi na trudność tasy BEZ szaleństw. Proszę, o info kto z Was chce jechać i wpisywać się na listę - zapisy otwarte:
Ekipa:
1. Husaria Szosowa - 6 lub więcej osób
2.
Team Husaria Szosowa zaprasza wszystkich chętnych w najbliższą sobotę 23 czerwca na górski etap w czeskich "Jesenikach"! :-D Jesteśmy na etapie końcowego dogadywania szczegółów ale już dziś chcemy Was wszystkich, o tym poinformować aby chętni już szykowali czas na sobotę. W planie zaliczenie "Pradziada" 1493mnpm oraz "Elektrowni" 1296mnpm.
Planowana trasa: http://www.gpsies.co...oejyppmvvzvymri
Start z Wrocławia - 5:55 jest pociąga do Międzylesiaz Międzylesia.
Meta w Opolu - pociągiem m/w około 21:00 do Wrocławia.
Ostatni z Opola o 23:13 - na pewno się wyrobimy. ;-) Trasę można skrócić o 25km jadąc do Opola przez Prudnik, można też urwać sporo w pionie jadąc z elektrowni na Pradziada południem a nie północą jak na mapie. Ciężko jest tylko do 114km na szczycie Pradziada, potem zjazdy, małe hopki i ostatnie 40km płasko.
Proszę się nie obawiać - jedziemy z uwagi na trudność tasy BEZ szaleństw. Proszę, o info kto z Was chce jechać i wpisywać się na listę - zapisy otwarte:
Ekipa:
1. Husaria Szosowa - 6 lub więcej osób
2.