Jump to content

Photo

Wrocław - Wspólne Treningi Na Szosie

2845 replies to this topic

#1441 gr3gory

gr3gory
  • Użytkownik
  • 434 posts
  • SkądDzierżoniów

Posted 28 July 2012 - 10:09

no widzisz Artur, miniemy się bo ja wybieram się na wzgórza po 14 :]

#1442 Gosc_Lukash_*

Gosc_Lukash_*
  • Gość

Posted 28 July 2012 - 12:22

Po ptakach......rano 5:22 pojechałem do Wałbrzycha - górki zaliczone, przełęcz Jugowska i powrót do Wro przez Dzierżoniów. Mniej więcej to trasa. Szkoda że wcześniej nie padła informacja o Trzebnicy

http://www.gpsies.co...errer=trackList

#1443 co-driver

co-driver
  • Użytkownik
  • 98 posts
  • SkądRościszów

Posted 28 July 2012 - 14:43

Na mapce zaznaczyłeś Walimska nie Jugowską. Szkoda, że nie dałeś znać, bo podłączyłbym się. Jechałeś wręcz pod moim domem.

#1444 Gosc_Lukash_*

Gosc_Lukash_*
  • Gość

Posted 28 July 2012 - 18:02

no sorry rzeczywiscie, wiec zaliczona walimska przełecz....

#1445 Gosc_Castor Troy_*

Gosc_Castor Troy_*
  • Gość

Posted 28 July 2012 - 22:00

Cześć,

My dziś zrobiliśmy 112km w upale dochodzącym do 41st.C. Mam to udokumentowane na moim blogu na bikestats - zdjęcie z komórki z komputerka VDO 2.0, który ma funkcję temperatury powietrza. Fajne uczucie było, jak stanęliśmy na chwilę, a uczucie jak byśmy weszli do sauny. Moment i pot zalewał oczy. ;-) Waga w domu po treningu, o 2,8kg mniejsza niż rano. 8-)

Dziękuję Krzyśkowi i Marcinowi za wspólny, udany etap. :-)

#1446 Gosc_scale 40_*

Gosc_scale 40_*
  • Gość

Posted 29 July 2012 - 08:31

Do Rawicza 65km średnia wyszła nam 40km/h przy upale też ok 40C w trójkę!!!

#1447 wrona

wrona
  • Użytkownik
  • 37 posts
  • SkądWrocław

Posted 29 July 2012 - 10:09

Ja też, i ja się pochwalę. :P

145km, kierunek na południe, żeby wracać z wiatrem. Przełęcz Tąpadła zaliczona, potem Łagiewniki, bokami w kierunku Strzelina i do domciu.

Dawno nie byłem na Ślęży i tu miłe zaskoczenie - od Sobótki do Sadów nowiutki asfalt, tak nowy, że aż opony na nim buczały, temperatura pewnie też swoje dołożyła. Potem drugie miłe zaskoczenie - zjazd w stronę Wirów również z nowym asfaltem. Jestem ciekawy, czy wjazd od strony Sulistrowiczek też był robiony.

Temperatura rzeczywiście dała się we znaki, garmin pokazał max 38 stopni.

#1448 co-driver

co-driver
  • Użytkownik
  • 98 posts
  • SkądRościszów

Posted 29 July 2012 - 10:33

[quote name="wrona"Jestem ciekawy, czy wjazd od strony Sulistrowiczek też był robiony.[/quote]

Od Sulistrowiczek jest stary asfalt.

#1449 natus

natus
  • Użytkownik
  • 324 posts
  • Skądwrocław

Posted 29 July 2012 - 22:09

Od Sulistrowiczek to nie jest droga tylko skandal. Choć nie, przepraszam, jest ze 300 metrów asfaltu w środku tego skandalu. Zjazd od tamtej strony to jest nieludzki wysiłek w trzymaniu hamulców :-?

#1450 JUSKI

JUSKI
  • Użytkownik
  • 17 posts
  • SkądWrocław

Posted 30 July 2012 - 06:41

Niemożliwe droga Sady - Sobótka zrobiona :shock: no to w końcu nie trzeba szukać objazdów i może doczekamy się kiedyś jakiś zawodów Profi na pętli Ślężańskiej. A propo drogi do Sobótki - w Małuszowie też w końcu ryszyły jakieś prace z asfaltem (roboty ciągną się już od wczesnej wiosny), więc jak zrobią Małuszów i jakby zrobili Sulistrowiczki - Tąpadła to trasa Wro-Tąpadła - Wro w różnych konfiguracjach będzie szła jak po stole.

A propo pochwał Waszych wekendowych to na powrocie z Sobótki w sobote spotkałem "starszego" kolarza który wracał z Przeł Jugowskiej i jak go spotkałem przy LG w Małuszowie to miał 150km na liczniku - przy tej temp i przy tym wieku to pełny szacun !!!

#1451 Gosc_Lukash_*

Gosc_Lukash_*
  • Gość

Posted 31 July 2012 - 16:14

No i stało się....po wypadku na moście Grunwaldzkim (wpadłem w szyne przy 42 km/h)
Ostro obiłem kolano i pod udzie, po dzisiejszej wizycie na chirurgi okazało się brak złamań, ale podejżewają, że wiązadła szlak trafił. Jutro USG. trzymajcie kciuki.

#1452 dado25

dado25
  • Użytkownik
  • 73 posts
  • SkądWrocław

Posted 02 August 2012 - 18:32

Tak z ciekawości w którym miejscu zaliczyłeś jazdę po szynce gdyż z mojej wiedzy wydzielone tory są tam... :oops: (nie pierwszy po torach próbujesz jeździsz) ?
Ktoś coś na weekend kombinuje bo trochę energia po urlopie rozsadza :lol: ?

#1453 Gosc_Lukash_*

Gosc_Lukash_*
  • Gość

Posted 02 August 2012 - 19:12

Przed mostem Grunwaldzkim w strone ronda, to moja druga taka akcja, jedna sie nie liczy bo to jak zaczynałem na szosie jezdzić i to raczej był upadek...

#1454 Gosc_adazz_*

Gosc_adazz_*
  • Gość

Posted 05 August 2012 - 15:43

Nietypowo...

Przyznać się co to za "banda" regularnie śmiga mi pod nosem, w Leśnicy, ul. Dolnobrzeska hę?
Ostatnio po regulacji hamulców wyskoczyłem przejechać pod chatą, i mnie mijaliście :) Dajcie znać chętnie "podepnę" się pod przejażdżkę :)

pozdro

A.

ps. nie jestem pewien ale chyba dwie/trzy osoby miały stroje Husarii ...

#1455 suchy

suchy
  • Użytkownik
  • 800 posts
  • SkądWrocław

Posted 05 August 2012 - 21:03

Z tą Dolnobrzeską to pewnie o nas chodzi.
Ostatnio przypadkiem tam zawitaliśmy, generalnie kilka osób spotyka się w każdy wt i czw o 17:30 pod Dobrymi Sklepami Rowerowymi na Hallera przy skrzyżowaniu z Grabiszyńską, warto zajrzeć:)

#1456 p.o.s.t

p.o.s.t
  • Użytkownik
  • 1,474 posts
  • SkądWrocław

Posted 05 August 2012 - 21:15

Warto zajrzeć warto.

#1457 AmAdeuz

AmAdeuz
  • Użytkownik
  • 318 posts
  • SkądWroclaw

Posted 05 August 2012 - 22:44

adazz>
A Ty latasz tam od strony lesnicy?
Bo jak mi styka czasu to tez cos polatam, ale spotykam tylko 'singli' ;-)

#1458 Gosc_Castor Troy_*

Gosc_Castor Troy_*
  • Gość

Posted 06 August 2012 - 09:50

Cześć,

No właśnie, TYLE nowych osób napisało w naszym wrocławskim wątku:

Lukash
scale 40
wrona
co-driver
JUSKI
adazz
AmAdeuz

A na nasych wrocławskich ustawkach jeszcze Was nie widzieliśmy. 8-) My też spotykamy wielu "singli" po drodze, na naszych treningach. Nie lepiej pojeździć razem? 8-)

Zapraszamy serdecznie wszystkich "naszych" wrocławskich kolarzy do wspólnego połykania km! W grupie raźniej! :-D

#1459 AmAdeuz

AmAdeuz
  • Użytkownik
  • 318 posts
  • SkądWroclaw

Posted 06 August 2012 - 12:28

Castor Troy>
tak tak, mnie nie widzieliscie, troche to juz minelo, ale bylem ;-)
p.s. mam nowa role - ojca - stad duzo mniej czasu na jezdzenie, czasem jak juz go mam to wole z corka pobyc. Stad tez w zadne utawki nie bede sie raczej pchal - kondycja juz nie ta.
Tyle moje co wydluzona droga do pracy by codziennie chociaz te 50km zrobic i nie zapomniec jak sie jezdzi...

#1460 biker1974

biker1974
  • Użytkownik
  • 458 posts
  • SkądMirków/Wroclaw

Posted 06 August 2012 - 14:05

Castor Troy, To prawda,ze zmieniasz Felta na cos nowego?

Reply to this topic