Jump to content

Photo

Wrocław - Wspólne Treningi Na Szosie

2845 replies to this topic

#1461 Gosc_Castor Troy_*

Gosc_Castor Troy_*
  • Gość

Posted 06 August 2012 - 14:43

Cześć,

To prawda,ze zmieniasz Felta na cos nowego?

Już zmieniłem... 8-) Prezentacja wkrótce... :mrgreen:

#1462 co-driver

co-driver
  • Użytkownik
  • 98 posts
  • SkądRościszów

Posted 06 August 2012 - 18:14

Ja do Wrocławia mam 60 km, więc w zależności od trasy mogę się podpinać. Jak będzie planowana jakaś wyprawa w Góry Sowie lub do Kotliny Kłodzkiej to z pewnością zjawię się jak znajdzie się tylko chwila wolnego.

#1463 Gosc_adazz_*

Gosc_adazz_*
  • Gość

Posted 06 August 2012 - 18:48

adazz>
A Ty latasz tam od strony lesnicy?
Bo jak mi styka czasu to tez cos polatam, ale spotykam tylko 'singli' ;-)

Tak regularnie śmigam w okolicach leśnicy (i mieszkam w Leśnicy), wszystkie zachodnie pętelki - czyli okolice Brzezinki Średzkiej, Wojnowice, Miękinia, a także Lutynia (świetne traski, z zarąbistym asfaltem!) i dalej na Kąty Wrocławskie, mam tu kilka swoich ulubionych trasek (średnio 50km).

Jak coś to pisz na priv to się ustawimy :)

Cześć,

No właśnie, TYLE nowych osób napisało w naszym wrocławskim wątku:

adazz

A na nasych wrocławskich ustawkach jeszcze Was nie widzieliśmy. 8-) My też spotykamy wielu "singli" po drodze, na naszych treningach. Nie lepiej pojeździć razem? 8-)

Zapraszamy serdecznie wszystkich "naszych" wrocławskich kolarzy do wspólnego połykania km! W grupie raźniej! :-D

Chętnie, chętnie, czas mam wolny w tzw. weekendy, w tygodniu "trening - praca-dom";) Więc dlaczego nie, po okolicy Wrocławia b. chętnie się pojawię 8-)

#1464 wrona

wrona
  • Użytkownik
  • 37 posts
  • SkądWrocław

Posted 07 August 2012 - 08:24

Zapraszamy serdecznie wszystkich "naszych" wrocławskich kolarzy do wspólnego połykania km! W grupie raźniej! :-D

Przy sprzyjających wiatrach... :D kiedyś na pewno dotrę na Wasze zgrupowanie.

I pytanie ode mnie o przełęcze Walimską i Jugowską. Którędy najlepiej wjeżdżać/zjeżdżać jeśli chodzi o jakość drogi? Z góry dzięki za sugestie.

#1465 Gosc_Castor Troy_*

Gosc_Castor Troy_*
  • Gość

Posted 07 August 2012 - 10:45

Cześć,

Montujemu ustawkę treningową na dziś, we wtorek, o 17:20 na rogu ul. Hallera i ul. Grabiszyńskiej. Cel południowy. Trasa około 80km/90km. Dołączamy do chłopaków pod DSR, o 17:30 i lecimy razem w większej grupce na trening.

Kto chętny? Jest ładna pogoda i trzeba to wykorzystać. :-)

Także dzisiaj, we wtorek 7 sierpnia, o 17:20 spotykamy się na rogu ul. Hallera i ul. Grabiszyńskiej - na tym rogu gdzie jest ten taki jedno piętrowy, żółty (przemalowali go z białego) dom towarowy, stojący na takiej górce. Jadąc grabiszyńską od pl. Legionów, dojeżdząjąc do krzyżówki hallera/grabiszyńska, mamy go po lewej stronie, a jadąc ul. Hallera od ul. Powstańców Śląskich, dojeżdżając do krzyżówki hallera/grabiszyńska, mamy go po prawej stronie. Proszę być punktualnie. Na spóźnialskich czekamy tylko do 17:25 i ruszamy.

#1466 Gosc_Castor Troy_*

Gosc_Castor Troy_*
  • Gość

Posted 07 August 2012 - 14:46

Hi,

Przepraszam wszystkich zainteresowanych ale mnie dzis nie będzie o 17:20. :-/

#1467 Gosc_Lukash_*

Gosc_Lukash_*
  • Gość

Posted 07 August 2012 - 16:37

Cześć,

No właśnie, TYLE nowych osób napisało w naszym wrocławskim wątku:

Lukash
scale 40
wrona
co-driver
JUSKI
adazz
AmAdeuz

A na nasych wrocławskich ustawkach jeszcze Was nie widzieliśmy. 8-) My też spotykamy wielu "singli" po drodze, na naszych treningach. Nie lepiej pojeździć razem? 8-)

Juz po diagnozie, stluczenie i glebokie rany. Wiec szybciej niz przypuszaczalem postram sie z wami ustawic...

#1468 co-driver

co-driver
  • Użytkownik
  • 98 posts
  • SkądRościszów

Posted 07 August 2012 - 18:07

I pytanie ode mnie o przełęcze Walimską i Jugowską. Którędy najlepiej wjeżdżać/zjeżdżać jeśli chodzi o jakość drogi? Z góry dzięki za sugestie.

Asfalt z przełęczy w stronę Sokolca jest w fatalnym stanie. Ja zjeżdżając tą drogą mam średnia 15-20 km/h jadąc szutrowym poboczem bo jest równiejsze. Lepiej podjeżdżać od strony Sokolca po czym masz kilkunastometrowy zjazd po równiutkim asfalcie. W Pieszycach jest remont ulicy Ogrodowej także też trzeba kilka kilometrów pokonać po łatach na ulicy Kopernika.

Przełęcz Walimska bez zmian. Od strony Walimia wiadoma kostka i równy asfalt. Jedynie ostatni kilometr jest lekko zniszczony. Rościszów-przełęcz Walimska: kostka-równiutki asfalt-lekko zniszczony asfalt, ale połatany w tym roku, więc bez tragedii.

#1469 wrona

wrona
  • Użytkownik
  • 37 posts
  • SkądWrocław

Posted 07 August 2012 - 21:57

O, super sprawa! Dziękuję bardzo uprzejmie.

#1470 co-driver

co-driver
  • Użytkownik
  • 98 posts
  • SkądRościszów

Posted 07 August 2012 - 22:09

Daj znać jak będziesz w moich regionach to może uda się razem polatać. Może ktoś jeszcze chętny znalazłby się też :)

#1471 Gosc_Lukash_*

Gosc_Lukash_*
  • Gość

Posted 09 August 2012 - 08:44

Już zmieniłem... 8-) Prezentacja wkrótce... :mrgreen:

Co z tą prezentcją? Pokaż co tam upolowałeś :)

#1472 emty13

emty13
  • Użytkownik
  • 182 posts
  • SkądGoszcz/Wrocław

Posted 09 August 2012 - 11:29

Jakieś plany na sobotę? Mam na myśli Sobótkę :) Jeśli są jakieś ambitniejsze plany to chętnie, ale nie jestem pewien czy podołam do końca bo jestem po ciężkiej europejskiej wyprawie, najwyżej odłączę się wcześniej ;)

#1473 Gosc_Castor Troy_*

Gosc_Castor Troy_*
  • Gość

Posted 09 August 2012 - 14:22

Cześć,

Jestem chętny na dowolne plany na sobotę. Sobótka? Bardzo chętnie, a może potem na Przełęcz Jugowską i z powrotem? :-)

#1474 emty13

emty13
  • Użytkownik
  • 182 posts
  • SkądGoszcz/Wrocław

Posted 09 August 2012 - 21:24

Jeśli pogoda dopisze to jestem chętny na Sobótkę. Więcej nie, ponieważ na 16 muszę być w domu :/

#1475 siedemosiem

siedemosiem
  • Użytkownik
  • 47 posts
  • SkądWrocław

Posted 10 August 2012 - 07:49

prognozy na sobotę niestety nie wyglądają zachęcająco...

#1476 Gosc_Castor Troy_*

Gosc_Castor Troy_*
  • Gość

Posted 10 August 2012 - 08:23

Cześć,

Też widziałem zapowiedzi na sobotę i chyba przełożymy akcję na niedzielę. Będziemy na bieżąco się umawiać. Kto jeszcze byłby chętny na wspólny trening w niedzielę z rana koło 9:00?

#1477 sulex

sulex
  • Użytkownik
  • 65 posts
  • SkądWrocław

Posted 10 August 2012 - 09:19

a może jednak ktoś w sobote po południu 14-15 pojedzie na Sobótkę?

#1478 soypolaco

soypolaco
  • Użytkownik
  • 23 posts
  • SkądWrocław

Posted 10 August 2012 - 09:26

ja jutro jak pogoda pozwoli jade na Wołów przez Szewce, Paniowice, Uraz, Rościsławice, Osolin, Strupina.

Ale tylko w jedną stronę bo mam tam metę... :-)

W nd. powrót.

Mam kontuzje z biegania znów niestety wiec moze jak z formą nadrobię (ciała przybyło od przestoju niestety...) to się z wami wybiore gdzies na południe.

#1479 ziele477

ziele477
  • Użytkownik
  • 192 posts
  • SkądWrocław

Posted 10 August 2012 - 13:43

Na niedzielę bym się pisał

#1480 Gosc_adazz_*

Gosc_adazz_*
  • Gość

Posted 10 August 2012 - 15:04

Cześć,

Też widziałem zapowiedzi na sobotę i chyba przełożymy akcję na niedzielę. Będziemy na bieżąco się umawiać. Kto jeszcze byłby chętny na wspólny trening w niedzielę z rana koło 9:00?

W niedziele o 8.00 jest czasówka w Wilkszynie, także pewnie do 10.00, a nie omieszkam pojechac tym bardziej że imprezka "pod moim balkonem" ;-) dystans 15km, fajna traska.

A jak byłby ktoś odważny to jutro jade (tak czy siak, bez względu na pogodę) pętelkę Wrocław Leśnica, Lutynia, Rodakowice, Chmielów, Pełcznica, Skałka Samotwór, Wrocław Leśnica.
Na trasce w znakomitej większości nowy/idealny asfalcik :], sklepiki, nikły ruch samochodowy, dystans ok 45km niewielki ale za to przyjemny ;)

pzdr

Reply to this topic