Skocz do zawartości

Zdjęcie

Wrocław - Wspólne Treningi Na Szosie

2845 odpowiedzi w tym temacie

#1581 emty13

emty13
  • Użytkownik
  • 182 postów
  • SkądGoszcz/Wrocław

Napisano 19 październik 2012 - 23:26

8 osób :)

#1582 Gosc_adazz_*

Gosc_adazz_*
  • Gość

Napisano 20 październik 2012 - 13:52

No i po fajnej przejażdżce z rabbit, w super pogodzie i po fajnych drogach 8-)
Tempo jesienne, czyli średnia 30 km/h bez "zarzynania" się, i pogadać człowiek mógł 8-)

Zapraszam jutro chętnych na przejażdżkę do Leśnicy, start godz: 11.00 (do negocjacji ;-)) , dystans: do uzgodnienia (przedział od 45km do 80km), tempo 30-32km/h, miejsce: skrzyżowanie ulic Średzka/Mokrzańska (chodnik).

Proponowane traski:

Opcja mega light: Leśnica->Żar->Lutynia->Radakowice->Karczyce->Jarząbkowice->Lutynia-Leśnica, ok 45km,

Opcja Light: Leśnica->Żar->Lutynia->Radakowice->Karczyce->Pełcznica->Rakoszyce->Ramułtowice->Radakowice->Lutynia->Leśnica, ok 55km

Opcja standard:Leśnica->Żar->Lutynia->Radakowice->Karczyce->Pełcznica->Kąty Wrocławskie->Piława->Milin->Mietków->Stróża->Kąty Wr.->Pełcznica-> Radakowice->Lutynia->Leśnica, ok 80km

Opcja treningowa:Leśnica->Żar->Lutynia->Radakowice->Karczyce->Pełcznica->Kąty Wrocławskie->Piława->Milin->Mietków->Garncarsko->Sobótka->Objazd Ślęży (Przełęcz Tąpadła), powrót tą samą trasą, ok 110km z przewyższeniami :roll:

Zapraszam! 8-)

Jak zwykle proponuję mało uczęszczane trasy (chodzi o auta), niezłe lub b. dobre asfalty, na jutro (i hope so) startujemy ja i jna,

#1583 pepek_69

pepek_69
  • Użytkownik
  • 8 postów
  • Skądwrocław

Napisano 20 październik 2012 - 17:10

:mrgreen: CHĘTNIE[glow=red][/glow]

#1584 p.o.s.t

p.o.s.t
  • Użytkownik
  • 1474 postów
  • SkądWrocław

Napisano 20 październik 2012 - 18:19

dzięki za dzisiaj

#1585 Gosc_Castor Troy_*

Gosc_Castor Troy_*
  • Gość

Napisano 20 październik 2012 - 20:22

Cześć,

Dziękuje wszystkim za udział w dzisiejszym wypadzie na południe i przepraszam za mało wycieczkowe tempo, szczególnie na pojazdach, jakie było obiecywane w zaproszeniu. Niektórzy nie potrafią sobie odpuścić choć raz w sezonie. Szkoda.

Do następnego.

#1586 rabbit

rabbit
  • Użytkownik
  • 24 postów
  • SkądWrocław

Napisano 20 październik 2012 - 20:36

adazz dzięki za wspólną jazdę.Było super, pogoda,trasa,tempo.
Jesli chodzi o jutro to nie dam rady ze względów czasowych-obowiązki rodzinne :-)
Może jeszcze pogoda pozwoli innym razem.

#1587 seba

seba
  • Użytkownik
  • 3 postów
  • SkądWrocław

Napisano 20 październik 2012 - 21:30

adazz dzięki za jadę :-)

#1588 pepek_69

pepek_69
  • Użytkownik
  • 8 postów
  • Skądwrocław

Napisano 21 październik 2012 - 09:16

[shadow=black]M G Ł A [/shadow]- trochę mnie przestraszyła chyba podziękuję aż ta nie opadnie. :roll: :evil:

#1589 GalGavu

GalGavu
  • Użytkownik
  • 83 postów
  • SkądWrocław

Napisano 22 październik 2012 - 09:02

A ktoś może we Wrocławiu dopiero zaczyna przygodę z szosą?? Ja dopiero zacząłem i szukam kogoś do wspólnych jazd bo wątpię żebym utrzymał średnią nawet 30km/h :)

#1590 szosowaszosa

szosowaszosa
  • Użytkownik
  • 107 postów
  • Skąddolnośląskie stepy

Napisano 22 październik 2012 - 09:10

Witajcie, ja wczoraj musiałem pogodzić jazdę na rowerze z rodzinną imprezą w Lasocinie (mają tam super pstrągi). Do tej pory nie przeczytałem na tym forum o tej trasie, więc na szybko ją opiszę, bo jest dostępna dla wielu startujących z Wrocławia czy Brzegu i warto się tym fragmentem zainteresować. Trasy wybierałem o możliwie niskim natężeniu ruchu i dobrej jakości asfaltu. Ale dla mnie najważniejsze są widoki.

Oława - Wiązów (20 km) przez Jaczkowice, NIwnik, Witowice - asfalt spoko, jak się jedzie środkiem:) Ruch mały, teren lekko pofalowany. Przez rynek w Wiązowie (IMHO najładniejszy rynek w promieniu 30 km) lepiej przejść albo murowane puree z prostaty - kocie łby. Po drodze ładny pałac w Jakubowicach (trzeba zjechać z trasy 1km)

Wiązów - Strzelin - (Droga nr 39, 14 km) asfalt przez większość trasy wzorowy, natężenie ruchu niskie, czasem tir się trafi. Po drodze ciekawe miejscówki - Wawrzyszów (pałac, w dole wsi młyn i stawy, za wsią - stary cmentarz i ruiny kaplicy cmentarnej), Głęboka - stare zabudowania kolejowe, niewielki pałac z misternie wykonanym murem z łupków (pewnie pochodzącym z pobliskich kamieniołomów w Jegłowej).

Strzelin - Niemcza - (Droga 39 do Mikoszowa, potem odbijamy w lewo drogą poza numeracją, 21 km) w większości asfalt dobry lub bardzo dobry, dwa lub trzy fragmenty z fatalnym, o czym dalej. Teren mocno pofalowany. Droga w większości pusta, malownicze widoki na Masyw Gromnika po lewej, po prawej - chyba już Wzgórza Niemczańskie. Ciekawe wsie z ładną architekturą, widoki na wielki kamieniołom w Górce Sobockiej. Przy przejeździe w okolicach Arboretum Wojsławice trzeba bardzo uważać - dobrze zapowiadający się zjazd okazuje się pułapką - w lecie asfalt płynie tworząc wysokie na 10 cm fale z jednej strony, z drugiej głębokie frezy z tego roku. Mało nie miałem gleby przy 60 km/h. Ale to w jednym fragmencie, potem już było lepiej i do samej Niemczy piękny zjazd po bardzo dobrym asfalcie, dało się dobić do prędkości dopuszczalnej na tym odcinku - 70 km/h. W samej Niemczy trzeba się trochę powspinać i dojechać do stacji pali przy drodze E8.

Niemcza - Dzierżoniów - (od stacji paliw na skrzyżowaniu prosto na zachód, droga bez numeracji, jakieś 16 km). Super asfalt, długie podjazdy o niskim nachyleniu i szybkie zjazdy. Przejazd przez miejscowości: Gilów i Dobrocin (tu podjazd do końca wsi, miejscami asfalt przeciętny) Do samego Dzierżoniowa zjazd.

Dzierżoniów - Lasocin (Droga nr 383, 11 km) ten fragment to zapewne już wszyscy znają, prowadzi na Przełęcz Walimską. Nudy jak cholera przy dojeździe do Pieszyc (w Pieszycach spotkałem jedynego tego dnia szosowca, chyba na jakiejś tytanowej ramie śmigał). Dojazd już w mocnym chłodzie do Rościszowa, walka z lekkim podjazdem na bruku (wytłukł mnie strasznie) podjazd w Lasocinie, po asfalcie, wszedł jak masło w porównaniu do mniej nachylonej kostki brukowej. Choć nie jest ona tragiczna, bo ułożona w skos pod względem kierunku jazdy.

Pisze o tej trasie dość opisowo, ponieważ mam tylko lekkie ambicje do ścigania, a wielkie do zwiedzania, bo jestem bardziej turystą, niż sportowcem, co nie znaczy, że nie mam wyścigowych ambicji w ogóle. Do tej pory od lat jeździłem na crossie i mtb, ale jednak szosa jest "bardziej rowerem", niż pozostałe.

Link do mapy: http://www.bikemap.n...type=ts_terrain

#1591 Gosc_paulsen_*

Gosc_paulsen_*
  • Gość

Napisano 22 październik 2012 - 10:05

Dzierżoniów - Lasocin (Droga nr 383, 11 km) ten fragment to zapewne już wszyscy znają, prowadzi na Przełęcz Walimską.

Gdybyś chciał sobie urozmaicić ten odcinek omijając kostkę proponuję pętlę przez Lutomię i pagórki do Bystrzycy Dolnej, stamtąd podjazd pod tamę w Lubachowie, następnie wzdłuż zalewu niezłym asfaltem do rozjazdu na Glinno i Michałkową. Potem w lewo na Michałkową, ostry podjazd na piękne miejsce skąd widać jednocześnie Ślęzę oraz Wielką Sowę. Następnie zjazd do Glinna i małe "katowanie" podjazdem na skrzyżowanie drogi z Rościszowa do Walimia. Skręcasz w lewo i fruniesz w dół przyzwoitym asfaltem na mostki, a potem do Rościszowa i unikasz kostki skręcając do Lasocina w prawo na mostek. Nadłożyłbyś co prawda parę kilometrów, ale satysfakcja większa :)

#1592 szosowaszosa

szosowaszosa
  • Użytkownik
  • 107 postów
  • Skąddolnośląskie stepy

Napisano 22 październik 2012 - 10:32

[quote name="paulsen"][quote] Nadłożyłbyś co prawda parę kilometrów, ale satysfakcja większa :)[/quote]

Znam te trasy, ale nie z "szosowej strony", bo od lat choruję na dom w Glinnie :) w każdym razie wczoraj jak dojechałem do Lasocina to było już około 17:30 i zrobiło się po prostu zimno, więc nie atakowałem samej przełęczy już. Ale - co ma wisieć, nie utonie. Mam zamiar objechać opisaną przez Ciebie trasę jeszcze tej jesieni, auto zostawię w Dzierżoniowie i zobaczę, na ile moja kondycja jest dobra :) Pozdrawiam!

#1593 Gosc_paulsen_*

Gosc_paulsen_*
  • Gość

Napisano 22 październik 2012 - 13:32

[quote name="loklany_artysta"][quote][quote] Nadłożyłbyś co prawda parę kilometrów, ale satysfakcja większa :)[/quote]

Znam te trasy, ale nie z "szosowej strony", bo od lat choruję na dom w Glinnie :) w każdym razie wczoraj jak dojechałem do Lasocina to było już około 17:30 i zrobiło się po prostu zimno, więc nie atakowałem samej przełęczy już. Ale - co ma wisieć, nie utonie. Mam zamiar objechać opisaną przez Ciebie trasę jeszcze tej jesieni, auto zostawię w Dzierżoniowie i zobaczę, na ile moja kondycja jest dobra :) Pozdrawiam![/quote]

Ok daj znaka na priva. Tam najczęściej się "wożę" więc może będzie okazja zrobić objazd.

#1594 Gosc_Lukash_*

Gosc_Lukash_*
  • Gość

Napisano 28 październik 2012 - 22:33

Planujecie jakies wspólne treningi spinningowe, w okresie zimowym? Można by było wspólnie się ustawiać. Jak coś to dawajcie info kto, gdzie i kiedy kręci. Chyba że wszyscy w domu podpięci pod trenażer/rolkę są. :shock:

#1595 Gosc_Castor Troy_*

Gosc_Castor Troy_*
  • Gość

Napisano 28 październik 2012 - 23:02

Cześć Lukash,

Jak zawsze będę przygotowywał się do sezonu w Arkadach. Poniedziałek, środa, czwartek, sobota, niedziela. Wpadaj na wspólne treningi. To zawsze jakeś urozmaicenie. Szczegóły na priv.

#1596 siedemosiem

siedemosiem
  • Użytkownik
  • 47 postów
  • SkądWrocław

Napisano 29 październik 2012 - 08:42

Planujecie jakies wspólne treningi spinningowe, w okresie zimowym? Można by było wspólnie się ustawiać. Jak coś to dawajcie info kto, gdzie i kiedy kręci. Chyba że wszyscy w domu podpięci pod trenażer/rolkę są. :shock:

jutro w Arkadach maraton spiningowy z okazji Halloween. Start o 18.00. Nie wiem czy jeszcze są miejsca.
Szczegóły: http://fitnessacadem...obowa-atmosfera

Regulamin: http://fitnessacadem...y Halloween.pdf
Ciekawy punkt: Warunki udziału w maratonie są:
"- w dniu maratonu posiadanie na sobie co najmniej jednego elementu stroju odpowiadającego tematyce wydarzenia."
:D

Mniej więcej od połowy listopada w Arkadach i Koronie rozpoczynają się zajęcia Grupy Kolarskiej. Polecam.

#1597 p.o.s.t

p.o.s.t
  • Użytkownik
  • 1474 postów
  • SkądWrocław

Napisano 31 październik 2012 - 09:01

Ktoś planuje w weekend przekręcić kilka kilometrów?

#1598 szosowaszosa

szosowaszosa
  • Użytkownik
  • 107 postów
  • Skąddolnośląskie stepy

Napisano 31 październik 2012 - 21:15

No ja planuję:) niedziela od świtu do mniej więcej wczesnego popołudnia. Jak będzie z kim to najchętniej do Czech autem (Javornik) i tam rowerem, a jak nie to rowerem z Oławy do Nysy przez Paczków/Otmuchów i powrót do Brzegu pociągiem i do Oławy rowerem :)

#1599 Gosc_chris1990accent_*

Gosc_chris1990accent_*
  • Gość

Napisano 31 październik 2012 - 21:38

Do Javornika ?
Kurde...jak zrobiłbym MTB, to z chęcią pojechałbym na Pradziada ulepic bałwana :-D .
Zrzutka na paliwo oczywiscie.
Dam jeszcze znac, czy pojadę.

#1600 Gosc_adazz_*

Gosc_adazz_*
  • Gość

Napisano 01 listopad 2012 - 15:31

Ja w razie braku opadu atmosferycznego planuję pokŸęcić :) Sobota/Niedziela,

Warunek: brak deszczu/śniegu,

Trasa - jak zawsze z Leśnicy w stronę Lutynia/Kąty :)

Miejsce i godzina do ustalenia 8-)

Dodaj odpowiedź