Jump to content

Photo

Wrocław - Wspólne Treningi Na Szosie

2845 replies to this topic

#1721 Gosc_Castor Troy_*

Gosc_Castor Troy_*
  • Gość

Posted 12 April 2013 - 08:12

Cześć,

Narazie za oknem ulewa... :-/ Wysyłam Ci na priv telefon. Jak będzie możliwość spotkania się po południu na przelot, to zdzwońmy się telefonicznie - nie będę prawdopodobnie pod kompem.

#1722 dado25

dado25
  • Użytkownik
  • 73 posts
  • SkądWrocław

Posted 12 April 2013 - 08:38

Castor jeśli "panowie i panie" z pogody się nie pomylą to około 13tej ma przestać i może poprzesycha aby można było szusnąć :evil: po 16 i nadrobić wczoraj :lol:

#1723 Gosc_Castor Troy_*

Gosc_Castor Troy_*
  • Gość

Posted 12 April 2013 - 14:53

Cześć,

Team Whirlpool Club (post Husaria Szosowa) zaprasza wszystkich chętnych na niedzielę 14 kwienia 2013 na INAUGURACJĘ SEZONU KOLARSKIEGO 2013! Będzie to pierwszy tak DUŻY, wspólny wypad w tym roku i szansa na rozpoczęcie sezonu w dużym peletonie. Większość z nas szlifuje już od początku roku formę na rowerach stacjonarnych i wreszcie nadszedł czas na przesiadkę na prawdziwą szosę! W tym sezonie zima bardzo nam się wydłużyła i dopiero w ten weekend będzie pierwsza możliwość na tak ciepłe dni więc grzechem było by tego nie wykorzystać. Zapowiadana pogoda na niedzielę to 15 stopni i słońce BEZ deszczu. Idealne warunki na inaugurację sezonu! :-D

Od razu przepraszamy, że informacja, o dacie inauguracji jest stosunkowo późno, bo dziś mamy już piątek ale naprawdę do samego końca szachowała nas pogoda i nie byliśmy pewni jaka aura będzie w niedzielę.

Zainaugurujemy ten sezon kolarski etapem podobnym jak w sezonie 2012 z uwagi na to, że biegnie on wokół Wrocławia i tak naprawdę z każdego punktu trasy do Wrocławia będzie około 40km (na wypadek gdyby ktoś wcześniej odpadł). Etap w większości płaski z kilkoma krótkimi podjazdami w końcowej części. I teraz co ważne: planujemy przejechanie odcinka, a przynajmniej jak największej jego części w peletonie - tak aby wszyscy, zarówno koledzy na wyższym jak i nieco niższym stopniu wytrenowania, mogli pojechać razem. Proszę się nie bać i przyjeżdżać! :-)

Trasa (Długość 142km): Wrocław - Bogdaszowice - Rakoszyce - Środa Śląska - Lubiąż - Wołów - Oborniki Śląskie - Trzebnica - Skarszyn - Pasikurowice - Psary - Wrocław

Link do trasy: http://www.gpsies.co...lhtgkwpxewxucye

Także w niedzielę 14 kwietnia, o 10:00 spotykamy się na rogu ul. Hallera i ul. Grabiszyńskiej - na tym rogu gdzie jest ten taki jedno piętrowy, żółty (przemalowali go z białego) dom towarowy, stojący na takiej górce. Jadąc grabiszyńską od pl. Legionów, dojeżdząjąc do krzyżówki hallera/grabiszyńska, mamy go po lewej stronie, a jadąc ul. Hallera od ul. Powstańców Śląskich, dojeżdżając do krzyżówki hallera/grabiszyńska, mamy go po prawej stronie. Proszę być punktualnie. Na spóźnialskich czekamy tylko do 10:10 i ruszamy.

Lista starowa otwarta - proszę się wpisywać:

1. Whirlpool Club (Husaria Szosowa)
2.
3.

PLUS wszyscy inni chętni. Proszę wpisywać się na listę. :-D

W tamtym roku udało nam się zebrać na "linii startu" 34 kolarzy. Mamy cichą nadzieję, że po jutrze spotkamy się w liczniejszym gronie... :->

Zapraszamy wszystkich chętnych! :-D

#1724 spi630

spi630
  • Użytkownik
  • 189 posts
  • SkądWrocław

Posted 12 April 2013 - 17:44

2. spi630 - mam nadzieję że w końcu uda mi się z wami załapać na jazdę!

#1725 bezdred

bezdred
  • Użytkownik
  • 491 posts
  • SkądPTB

Posted 12 April 2013 - 19:37

Ja też mam zamiar się zjawić także nowych twarzy będzie więcej :-) Dystans jak na mnie duży będzie bo zwykle około setki robię ale w grupie będzie fajnie :mrgreen:

PS. Jednak poleciałem dziś na Ślężę i zrobiłem ją dookoła, rower do mycia i dupa zmokła lekko ale się nastawiłem, że musiałem gdzieś jechać bo jutro nie dam rady ;-)

#1726 deger

deger
  • Użytkownik
  • 25 posts
  • SkądJelenia Góra

Posted 12 April 2013 - 19:46

2. spi630 - mam nadzieję że w końcu uda mi się z wami załapać na jazdę!

3. deger - (tylko do Środy Śląskiej, potem Wrocław)

#1727 Akitigra

Akitigra
  • Użytkownik
  • 175 posts
  • SkądWrocław

Posted 12 April 2013 - 19:47

Zabiorę się z wami w okolicach Skałki.

#1728 t.burza

t.burza
  • Użytkownik
  • 7 posts
  • Skądwrocław

Posted 12 April 2013 - 20:31

Ja również się pojawię mimo ze będzie to mój pierwszy trening w większej grupie i jeden z pierwszych wyjazdów w tym sezonie i do optymalnej formy jeszcze daleko to już nie mogę się doczekać aż wyruszymy w trasę :-)

#1729 Gosc_Castor Troy_*

Gosc_Castor Troy_*
  • Gość

Posted 12 April 2013 - 20:48

Cześć,

Dzięki za pierwsze deklaracje, o Waszej obecności. :-D

Na tą chwilę lista startowa:

2. Spi630
3. Bezdred
4. Deger
6. Akitigra
7. T.burza
8.

To na tą chwilę peleton liczy już m/w 14 osób! :-D Czekamy na następnych chętnych i przypominam, że to inauguracyjny "etap przyjaźni" więc nie będzie wyścigu, a normalne, równe średnie tempo, tak aby wszycy mogli przejechać. Proszę się nie bać i przyjeżdżać. :-D

#1730 rabbit

rabbit
  • Użytkownik
  • 24 posts
  • SkądWrocław

Posted 12 April 2013 - 21:16

W niedzielę pracuję do 10 :30 ale może dam radę dołączyć w Rościsławicach przed Obornikami.
Powinniście tam być około 12:45- 13:00 to może się uda.

#1731 sadam

sadam
  • Użytkownik
  • 3 posts
  • SkądWrocław

Posted 12 April 2013 - 21:28

jadę

#1732 p.o.s.t

p.o.s.t
  • Użytkownik
  • 1,474 posts
  • SkądWrocław

Posted 13 April 2013 - 13:03

Zapraszamy - szykuje się wyborna zabawa w świetnym - Waszym towarzystwie :).
Pogoda zamówiona!

#1733 Lizard

Lizard
  • Użytkownik
  • 1 posts
  • SkądWrocław

Posted 13 April 2013 - 13:17

Cześc,
jestem nowy na forum i od niedawna jeżdżę na szosie. O Husarii dowiedziałem się od kumpla - Marcina i chętnie wybiorę się z Wami na jutrzejszą "przejażdżkę". Nie wiem na ile km dam radę, ale skoro ma to byc "etap przyjaźni"... Tak czy inaczej zgłaszam swoją obecnośc!

Do jutra,
Artur

#1734 Gosc_Lukash_*

Gosc_Lukash_*
  • Gość

Posted 13 April 2013 - 14:43

Melduje, będę na miejscu.

#1735 sulex

sulex
  • Użytkownik
  • 65 posts
  • SkądWrocław

Posted 13 April 2013 - 17:19

Zgłaszam się i ja

#1736 bezdred

bezdred
  • Użytkownik
  • 491 posts
  • SkądPTB

Posted 13 April 2013 - 17:58

Pytanie tylko w co by się jutro ubrać?? :-) ma być bardzo ciepło...wiosenne dylematy mam ak zwykle :mrgreen:

#1737 Gosc_Castor Troy_*

Gosc_Castor Troy_*
  • Gość

Posted 13 April 2013 - 19:47

Cześć,

Fajnie, że zgłasza się coraz więcej chętnych osób na jutrzejszą "imprezę". Pogoda zapowiedziana właśnie w TV to 17 stopni i DUŻO słońca! Grzechem było by do nas nie przyjechać!

Lista startowa na kilka godzin przed startem:

2. Whirlpool Team (kilka osóB)
3. Spi630
4. Bezdred
5. Deger
6. Akitigra
7. T.burza
8. Rabbit
9. Sadam
10. Lizard
11. Lukash
12. Sulex
13. Tribition Team (dwie/trzy osoby)
14.

Cały czas zapraszamy wszystkich chętnych! Do zobaczenia za 13 godzin... :-D

Pytanie tylko w co by się jutro ubrać?? ma być bardzo ciepło...wiosenne dylematy mam jak zwykle

Ma być 17 stopni, to można spokojnie krótkie spodenki, a na górę rękawki, jakaś kamizelka / bluza i powinno być ok. :-)

#1738 JUSKI

JUSKI
  • Użytkownik
  • 17 posts
  • SkądWrocław

Posted 13 April 2013 - 21:05

Witam po zimowej przerwie.
Dopisuję się do listy na jutro, z tym że z powodu ograniczenia czasowego polecę z Wami tylko do Rakoszyc i dalej odbiję na Kąty i powrót do Wro.

Lista :
2. Whirlpool Team (kilka osóB)
3. Spi630
4. Bezdred
5. Deger
6. Akitigra
7. T.burza
8. Rabbit
9. Sadam
10. Lizard
11. Lukash
12. Sulex
13. Tribition Team (dwie/trzy osoby)
14. JUSKI
15.

ps. Co do ubioru to dzisiaj w drodze do Sobótki spotkałem dwóch gości na szosie w krótkich spodenkach co przy dzisiejszym wietrze było nie lada wyczynem :-)

#1739 Gosc_Lukash_*

Gosc_Lukash_*
  • Gość

Posted 13 April 2013 - 21:38

Może ktoś zabrać ze sobą klucz do centrowania :P Może uda się dokręcić kilka szprych u mnie. Tylne koło po upadku lekko zcentorwane;(

#1740 emty13

emty13
  • Użytkownik
  • 182 posts
  • SkądGoszcz/Wrocław

Posted 13 April 2013 - 22:49

Mi też przydałby się klucz bo ostatnio musiałem gwałtownie zahamować i tyle koło lekko się skrzywiło.. Jutro również będę, ale odczepiam się w Trzebnicy lub Głuchowie Górnym bo będę miał bliżej do domu niż jechać do Wrocławia i potem wracać do Goszcza ;-)

Reply to this topic