Skocz do zawartości

Zdjęcie

Wrocław - Wspólne Treningi Na Szosie

2845 odpowiedzi w tym temacie

#1821 HH2

HH2
  • Użytkownik
  • 2 postów
  • SkądWrocław

Napisano 17 maj 2013 - 06:45

Nie znam żadnej szosy z tych, które zaznaczyłeś, ale podpowiem, że Google Maps zaktualizowało zdjęcia wielu odcinków dróg na Street View. Ostatnio dosyć często korzystam :)

Jeszcze się nie witałem, a forum śledzę od jakiegoś czasu, więc cześć! :-D W listopadzie kupiłem szosówkę i jeżdżę głównie na południowy zachód, czasami w stronę Trzebnicy.

#1822 Gosc_Castor Troy_*

Gosc_Castor Troy_*
  • Gość

Napisano 17 maj 2013 - 07:59

Cześć,

Dziękuję wszystkim za wczorajszy bardzo udany wypad na południe do Sobótki. Udało się zebrać świetną ekipę. Co prawda wiało dość mocno i momentami na płaskim czuliśmy się jak na podjeździe ;-) ale mimo tego na odcinku 84km średnia wyszła ponad 33,6km/h.

Zapraszamy wszystkich chętnych na cykliczne treningi we wtorek i czwartek na południe od Wrocławia. Do zobaczenia! :-)

#1823 szosowaszosa

szosowaszosa
  • Użytkownik
  • 107 postów
  • Skąddolnośląskie stepy

Napisano 17 maj 2013 - 08:47

Nie znam żadnej szosy z tych, które zaznaczyłeś, ale podpowiem, że Google Maps zaktualizowało zdjęcia wielu odcinków dróg na Street View. Ostatnio dosyć często korzystam :)

Ha! Zapomniałem o aktualizacji Street View - zobaczymy :) Dzięki

#1824 Bolo Yeung

Bolo Yeung
  • Użytkownik
  • 57 postów
  • SkądWrocław

Napisano 18 maj 2013 - 08:42

Panowie jakaś setka się na jutro szykuje?

#1825 Gosc_chris1990accent_*

Gosc_chris1990accent_*
  • Gość

Napisano 18 maj 2013 - 09:36

Jutro kryterium w Trzebnicy, dziś objazd trasy:

Start z Pasikurowic, spod mojego domu, o 14.00, tempo przejażdzkowe.

#1826 Gosc_paulsen_*

Gosc_paulsen_*
  • Gość

Napisano 18 maj 2013 - 09:57

Panowie jakaś setka się na jutro szykuje?

Ja wstępnie planuję pętlę na południe, możemy połączyć siły.

#1827 Gosc_Castor Troy_*

Gosc_Castor Troy_*
  • Gość

Napisano 18 maj 2013 - 19:25

Cześć,

Kido0, Paulsen gdzie dokładnie chcecie jutro zrobić tą setkę na południu? Sobótka?

O, której i skąd startujące?

#1828 Bolo Yeung

Bolo Yeung
  • Użytkownik
  • 57 postów
  • SkądWrocław

Napisano 18 maj 2013 - 21:25

Jeśli południe to koniecznie Tąpadła, ale powiem szczerze, myślałem że jakiś pomysł się wyklaruje w ciągu dnia, bo nie wchodziłem do wieczora na forum :-/ . Jak dla mnie to można Jugowską i z powrotem walnąć, ale na 2 kółkach przez Tąpadłę i na około Ślęży mogłoby i stanąć, albo coś się pomyśli w trakcie.
10:00 powinienem być w Wysokiej tak , żeby przejechać do Wilczkowa, a dalej przez 8 się przebić na Kobierzyce, a dalej wiadomo.

#1829 szosowaszosa

szosowaszosa
  • Użytkownik
  • 107 postów
  • Skąddolnośląskie stepy

Napisano 18 maj 2013 - 21:54

a jedzie ktoś na wschód? Mi się wysypała impreza rodzinna w Sowich, więc znowu nie mam z kim jechać, a już mi się nudzi na samotnych wypadach. Strasznie fajna jest trasa z Wrocławia przez Swojczyce do Jelcza-Laskowic (momentami są kratery, ale nie jakieś takie straszne). Z Jelcza ekipa duża startuje o 9.00 spod Intermarche, ale to są ciśnieniowcy i pewnie za długo się za nimi nie utrzymam, więc może zaliczę Namysłów. Do Namysłowa droga jest w większości bardzo dobra. W Namysłowie kawa na rynku (bardzo ładnym) i powrót mało uczęszczaną DK39 do Brzegu i DK 94 ja do Oławy. Ktoś kto jest z Wro może w Oławie zbić na Jelcz (9km) i z Jelcza przez Czernicę Na Swojczyce. ktoś miałby ochotę na trochę ciśnienia, a potem kawka?

#1830 Gosc_paulsen_*

Gosc_paulsen_*
  • Gość

Napisano 18 maj 2013 - 22:14

Cześć,

Kido0, Paulsen gdzie dokładnie chcecie jutro zrobić tą setkę na południu? Sobótka?

Tąpadła jak najbardziej, podajcie godzinę jaka Wam pasuje. Myślę, że zwyczajowy punkt Grabiszyńska/Hallera jak najbardziej byłby ok.
Ale jeśli Wysoka, to może zatem koło Parafialnej/Kutrzeby 9:30?

#1831 Bolo Yeung

Bolo Yeung
  • Użytkownik
  • 57 postów
  • SkądWrocław

Napisano 18 maj 2013 - 22:20

Cześć,

Tąpadła jak najbardziej, podajcie godzinę jaka Wam pasuje. Myślę, że zwyczajowy punkt Grabiszyńska/Hallera jak najbardziej byłby ok.
Ale jeśli Wysoka, to może zatem koło Parafialnej/Kutrzeby 9:30?

ok 9:30 Kutrzeby/Parafialna

#1832 gozzi

gozzi
  • Użytkownik
  • 18 postów
  • SkądWrocław

Napisano 21 maj 2013 - 11:01

Kolejna, trzecia edycja wspólnych treningów z Whirlpool Team!

Standardowo, spotykamy się w najbliższą środę (22 maja), o godzinie 17:30 na parkingu pod siedzibą Whirlpool (Bora Komorowskiego 6).

Nowa trasa treningu: http://www.gpsies.co...uxxtlafoapnmhza
(zaproponowana przez Piotrka Rakiewicza)
Wrocław - Trzebnica - Oborniki Slaskie - Prusice - Oborniki Slaskie - Trzebnica - Zawonia - Skotniki (premia gorska) - Wroclaw (~98km)

Do podjazdu pod Skotniki (~75km) jedziemy rownym spokojnym tempem, bez szarpania na podjazdach. Na ostatnim podjeździe zrobimy sobie górską premie, gdzie będzie można zmierzyć się z kolegami i ze swoim organizmem.

Przewidywana średnia: 33km/h

Zapraszamy wszystkich sympatyków kolarstwa na trening w dobrym towarzystwie.
Na spóźnialskich czekać długo nie będziemy, prosimy więc, abyście się nie spóźniali.

#1833 kris91

kris91
  • Użytkownik
  • 1314 postów
  • SkądKrotoszyn

Napisano 21 maj 2013 - 21:27

Hey ho!

Nieopodal Wroclawia, w Sieroszewicach, zaprzyjaźniony INTERKOL zaprasza na organizowaną czasóweczkę z cyklu Road Maraton ! :mrgreen:

Link po więcej szczegółów: http://www.forumszos...p=256716#256716 ;-)

#1834 siedemosiem

siedemosiem
  • Użytkownik
  • 47 postów
  • SkądWrocław

Napisano 24 maj 2013 - 20:20

czy ktoś z Was wybiera się moze na maraton do Leszna i ma miejsce w aucie dla mnie i szosowki? Chetnie dorzuce sie do paliwa.

#1835 siedemosiem

siedemosiem
  • Użytkownik
  • 47 postów
  • SkądWrocław

Napisano 24 maj 2013 - 20:21

czy ktoś z Was wybiera się moze na maraton do Leszna i ma miejsce w aucie dla mnie i szosowki? Chetnie dorzuce sie do paliwa.

#1836 dave.luk

dave.luk
  • Użytkownik
  • 27 postów
  • SkądWrocław

Napisano 27 maj 2013 - 11:20

Witam, są chętni na zrobienie jakiś 100-130km w przyszły poniedziałek? szukam towarzystwa kręcącego na południe od wrocławia.

"Here They Come.... It's Time to Goooo.....!"

#1837 Gosc_adazz_*

Gosc_adazz_*
  • Gość

Napisano 27 maj 2013 - 18:46

Witam, są chętni na zrobienie jakiś 100-130km w przyszły poniedziałek? szukam towarzystwa kręcącego na południe od wrocławia.

Na pewno ja, akurat mam wolne w poniedziałek i chętnie zrobię "setkę", w niedziele jadę do Czech pokręcić (start z Nysy) jak by ktoś reflektował 8-) (małe 110km).

pzdr.

A.

#1838 Gosc_Castor Troy_*

Gosc_Castor Troy_*
  • Gość

Napisano 28 maj 2013 - 09:45

Hi,

Daveluk w poniedziałek bardzo chętnie ale dopiero po południu czyli około 16:30 bo wcześniej siedzę w pracy. Jak cos to daj znac.

Adazz jak nie będzie padać w niedziele to jestem chętny. Dojazd do Nysy albo jeszcze lepiej do Zlatych Hor, a potem może Jeseniki?

#1839 Gosc_Lukash_*

Gosc_Lukash_*
  • Gość

Napisano 29 maj 2013 - 15:34

Dzisaj chyba odpada....zanosi się na ostrą burze;/

#1840 szosowaszosa

szosowaszosa
  • Użytkownik
  • 107 postów
  • Skąddolnośląskie stepy

Napisano 30 maj 2013 - 22:11

No ja też w niedzielę do Nysy :>
Niestety moje auto umarło i w poniedziałek idzie na resuscytację, ale w niedzielę z Oławy do Brzegu pojadę rowerem, z Brzegu do Nysy pociągiem :) Tak więc Adazz, lecim na Szczecin ;)
Chyba, że Castor będziesz jechać jakimś autem to ja chętnie będę partycypować w kosztach :)

Dodaj odpowiedź