Skocz do zawartości

Zdjęcie

ZZR Jaguar

877 odpowiedzi w tym temacie

#621 mz

mz
  • Użytkownik
  • 215 postów
  • SkądMława

Napisano 12 czerwiec 2013 - 20:32

co sądzicie o tej ramce: http://allegro.pl/to...305669362.html?
przelotki linki hamulcowej są, kołki pod manetki chyba też, no i przelotka przerzutki tylnej wlutowana od spodu chainstaya. poza ww. Huragan gigant: )

Tompajk, jeśli napisy special są oryginalne to wygląda to na jakąś dziwną wersję rometa speciala. Bo one przecież nie miały takich muf jak w huraganie :-)

#622 Mtgracz

Mtgracz
  • Użytkownik
  • 42 postów
  • SkądDolnyalask

Napisano 13 czerwiec 2013 - 07:32

Na stowe wczesny special, ostatnio stałem się posiadaczem takiej samej ramki i nie wiem co z tym faktem zrobić

#623 Zweitakter

Zweitakter
  • Użytkownik
  • 166 postów
  • Skądwarszawa

Napisano 13 czerwiec 2013 - 08:09

Zweitakter
Będę wdzięczny gdybyś znalazł hamulce Mavic, odkupię

felgi mavic popularny temat doś rzadką sprawa są pzrezotki mavic a hebli mavic na oczy nie widział były takie?
czy tez kolega poszukiwał MAFAC?

co sądzicie o tej ramce: http://allegro.pl/to...305669362.html?
przelotki linki hamulcowej są, kołki pod manetki chyba też, no i przelotka przerzutki tylnej wlutowana od spodu chainstaya. poza ww. Huragan gigant: )

Tompajk, jeśli napisy special są oryginalne to wygląda to na jakąś dziwną wersję rometa speciala. Bo one przecież nie miały takich muf jak w huraganie :-)

special srecial wodociądowy wszesny romet sport lub pozny jagi takoz wodociąg

mam dziwadło rometa spec czy super nie wiem mufy juz nowe a puszka suportowa od starego jagiego....

usłyszalem ładny tekst ostatnio iz z zakładów romet jedyne co wyszło jednakowe to na%towani pracownicy :)

#624 tompajk

tompajk
  • Użytkownik
  • 69 postów
  • SkądKraków

Napisano 13 czerwiec 2013 - 21:53

mam takiego Supra, który jest moim zdaniem Specialem o podrzędnej jakości wykonania (mufy pozalewane lutem, lakier jakości emalii do paznokci). Ma odwiercane mufy główki w przeciwieństwie do Sporta. Mufa suportu w stylu Jag, ale z okienkiem- chyba tyle różnic od zwykłego Sporta (przepraszam ma jeszcze Super naklejkę!).
kolejny przypadek:
http://tablica.pl/of...tml#7631b298ec: )

#625 cineklab

cineklab
  • Użytkownik
  • 6 postów
  • SkądŻyrardów

Napisano 14 czerwiec 2013 - 00:06

racja szukam hamulców mafac:)
i przerzutkę tył i przód campy + manetki

#626 Mtgracz

Mtgracz
  • Użytkownik
  • 42 postów
  • SkądDolnyalask

Napisano 17 czerwiec 2013 - 16:12

chromowany jaguar na ukończeniu :)
Dołączona grafika Dołączona grafika Dołączona grafika Dołączona grafika
Allegro - darmowe galerie zdjęć

#627 Zweitakter

Zweitakter
  • Użytkownik
  • 166 postów
  • Skądwarszawa

Napisano 17 czerwiec 2013 - 23:46

pogratulować wkładu pracy i srodkow finansowych, no i efektu koncowego
osobiscie az tak bym piescił speca ale co poradzic na sentyment ;)

jagi spece mialy romety spec i super juz nie aczkolwiek we wczesnych mogło sie przytrafic

popatrzcie na geometrie wodociąg jak nic !!!!
w specach były podcinane korony widelca no i kąty to miało zakie ze zapierdalało jak zle
a to zwykła TURYSTYCZNA geometria wczesnego rometa sporta poznego jaga

oczywiscie mogło sie w tej wesołej fabryce przytrafic iz ulepili to dla ciekawosci z reynoldsa
widzialem juz i albarosa na reynoldsie i inne dziwadla ale to NIE jest SPEC jeno krokodyl!!!

#628 lukosm

lukosm
  • Użytkownik
  • 17 postów
  • SkądKraków

Napisano 19 czerwiec 2013 - 22:27

Paru osobom wysłałem ale coraz więcej próśb więc pozwoliłem sobie zamieścić tu: http://mslonik.pl/ro...i-rowerow-romet

miłego oglądania

#629 Prozak

Prozak
  • Użytkownik
  • 29 postów
  • SkądWałcz

Napisano 19 czerwiec 2013 - 22:56

Coś pięknego , ma ktoś te katalogi w wersji do pobrania ? Też (co prawda przy małym udziale) ale pomogłem troszeczkę dodając materiały do tej strony , można na coś liczyć :-P ?

#630 krupson

krupson
  • Użytkownik
  • 11 postów
  • Skądczestochowa

Napisano 20 czerwiec 2013 - 07:30

Składam swojego odnowionego Huragana i pojawił się megaproblem - kupiłem 3 rozmiary klinów i... żadne nie pasują. Te, które teoretycznie mają idealną średnicę, są jakby zbyt długie i wystający z korby klin po maksymalnym nakręceniu śruby ma odstęp ok 3mm od tej korby :/ Mogę więc wbić klina, ale raz że może dostać luzu, a dwa - nie jestem w stanie go dokręcić na sztywno bo nie ma tyle gwintu:/
Z kolei klin o 0.5mm szerszy nie chce wejść w otwór. Jest jeszcze o 1.0mm szerszy ale to już do niczego niepodobne.
Da się znaleźć gdzieś oryginalne kliny w dobrym stanie? Czy lepiej bawić się w szlifowanie tych większych?

#631 mz

mz
  • Użytkownik
  • 215 postów
  • SkądMława

Napisano 20 czerwiec 2013 - 08:59

krupson, szlifowane kliny nie wystarczą na długo, bo stal po tym zabiegu robi się miękka. Ja zleciłem wykonanie klinów tokarzowi, rozmiar 9mm, zahartowane. Zapłaciłem 30zł i mam spokój.

#632 Prozak

Prozak
  • Użytkownik
  • 29 postów
  • SkądWałcz

Napisano 20 czerwiec 2013 - 15:41

Składam swojego odnowionego Huragana i pojawił się megaproblem - kupiłem 3 rozmiary klinów i... żadne nie pasują. Te, które teoretycznie mają idealną średnicę, są jakby zbyt długie i wystający z korby klin po maksymalnym nakręceniu śruby ma odstęp ok 3mm od tej korby :/ Mogę więc wbić klina, ale raz że może dostać luzu, a dwa - nie jestem w stanie go dokręcić na sztywno bo nie ma tyle gwintu:/
Z kolei klin o 0.5mm szerszy nie chce wejść w otwór. Jest jeszcze o 1.0mm szerszy ale to już do niczego niepodobne.
Da się znaleźć gdzieś oryginalne kliny w dobrym stanie? Czy lepiej bawić się w szlifowanie tych większych?

Sfazuj krawędzie w tych średnich klinach , u mnie w jaguarze reż niby nie pasowały ale przy odrobinie cierpliwości wchodzą na styk , bardzo ciasno spasowane , sprawdź suwmiarką wszystkie średnice .

#633 krupson

krupson
  • Użytkownik
  • 11 postów
  • Skądczestochowa

Napisano 20 czerwiec 2013 - 17:47

Dzięki, spróbuję dopasować a jak nie to wizyta u tokarza.
Ale dzisiaj problem drugi, a tu już mi ręce opadły do ziemi.

Rama wróciła z malowania i okazało się przy zakładaniu widelca, że gwint jest zerwany i nie mogę dokręcić tej głównej górnej nakrętki którą się dokręca główkę ramy (ta pod którą jest łożysko. Nad nią jest jeszcze kontra i kolejna nakrętka na duży klucz). Ta niższa nakrętka zaczyna obracać się w miejscu i nie dociska do łożyska gdzie pojawia się luz.

Da się coś z tym zrobić? Mam 2 inne nakrętki o tej samej średnicy, ale jest inny skok gwintu i nie da się ich nakręcić. Chyba ciężko dokupić takie pasujące, no ale problem tkwi w zerwanym gwincie na widełkach (chociaż ta nakrętka świeża już nie jest...)

#634 mz

mz
  • Użytkownik
  • 215 postów
  • SkądMława

Napisano 20 czerwiec 2013 - 20:55

racja szukam hamulców mafac:)
i przerzutkę tył i przód campy + manetki

http://allegro.pl/ha...3322550672.html

;-)

#635 Mr_Woytek

Mr_Woytek
  • Użytkownik
  • 33 postów
  • SkądBydgoszcz

Napisano 26 czerwiec 2013 - 19:51

Poszukuję jeszcze przedniej przerzutki favorit oraz mostka do Jaguara. Ktoś coś?

#636 tompajk

tompajk
  • Użytkownik
  • 69 postów
  • SkądKraków

Napisano 28 czerwiec 2013 - 13:25

Zweitakter, Albatros na Reynoldsie brzmi ciekawie: )
Jak wrzucałem tego gigant Huragana to myślałem, że to jakiś tuning właściciela (dodatkowo te naklejki z Meteora).
Mr_Woytek, na Tablicy coś powinno być i może trafi się w mniej nieprzyzwoitej cenie niż all.

#637 Zweitakter

Zweitakter
  • Użytkownik
  • 166 postów
  • Skądwarszawa

Napisano 28 czerwiec 2013 - 20:31

u znajomka wala sie po piwnicy mocno powypadkowy romet super, wideł columbus i glowka tez z gołabkiem, rura podsiodłowa z gównolitu 1mm grubosci i ze szwem
wiec dlaczemu albartros z rurami reynoldsa dziwi?
Bromberg Fahrad Werke....

#638 h/k

h/k
  • Użytkownik
  • 1388 postów
  • SkądRumia

Napisano 30 czerwiec 2013 - 07:15

Zweitakter, podsiodłowa z takiej typowej, "huraganowej" rury? To ciekawe... Nawet bym powiedział, że to będzie gorsza rura, szew wskazuje na niechlujność. Pewnie Super dla mas... Na igrzyska by nie dali takiej ramki, podejrzewam. Założę się, że na Allegro poszłaby taka rama Supra za niezłą kasę. A mówi się, że nie szata zdobi...

#639 kams

kams
  • Użytkownik
  • 39 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 12 lipiec 2013 - 02:59

suuper a special..
plotką jest ,iż special jest na reynoldsie a super na columbusie.
moj jest przykladem ,ze super takze był na reynoldsie.

pomijając kąty , które będą sie roznic przy skrajnych rozmiarach zasada jest jedna.

super szosa ma chainstay 41cm czyli panie bez spuszczenia wiatru nie wyjdzie kolo
spec ma 42 albo 43nawet.

a tamten wypadkowy super to była rama dla klubu z bydgoszczy - nawet pomalowany w barwy klubu w romecie :) sztyca 26.6 wchodzi grubosc rury 1.2mm i naklejki columbus SL :)

Co do tematu jaguarka, śliczny , lakierek jak na moim suprze.

#640 Mtgracz

Mtgracz
  • Użytkownik
  • 42 postów
  • SkądDolnyalask

Napisano 13 lipiec 2013 - 12:13

To ja dorzuce zdjecie mojego wicherka :)
Dołączona grafika
  • mz i Zweitakter lubią to

Dodaj odpowiedź