Jump to content

Photo

[2015] Wspólne Zamówienie Santini I Vitesse

1016 replies to this topic

#621 uraz

uraz
  • Użytkownik
  • 1,730 posts
  • SkądLublin

Posted 24 January 2015 - 14:30

Jest taka możliwość ale niestety nie mam czasu tego zrobić. Na koniec miesiąca przedstawię na forum stan rzeczy i w zależności od wyniku albo od razu złożę zamówienie, albo przedłużę składanie zamówień o 5 dni i będę się starał znaleźć brakujących chętnych albo uznam, że braki są zbyt duże, zlecę wszystkie przelewy zwrotne i pójdę do najbliższego sklepu rowerowego na zakupy :P

Co do skarpetek Santini i wszystkiego co mają w katalogu, można je zamówić ale wolałbym się pytać o cenę dopiero jeśli będzie pewne, że składamy podstawowe zamówienie.

Cycling Order ★ Black is the new fluo ★ Don't feed the troll

#622 brachol

brachol
  • Użytkownik
  • 113 posts

Posted 25 January 2015 - 14:28

@uraz, dołączam się do powyższych uznań za ogarnięcie tematu :)

A teraz prośba z mojej strony do osób, które miały do czynienia z ciuchami Santini/Vitesse, o pomoc w doborze rozmiarów...

Moje wymiary:
Spoiler

Przy głosowaniu nastawiałem się na ubrania Santini, ale jak widać, trochę mi brakuje do kolarskiej sylwetki, dlatego zacząłem myśleć nad ofertą Vitesse.

Od razu powiem, że lubię, gdy ciuchy dobrze przylegają do ciała.

Patrząc na tabelę rozmiarów Vitesse, wybrałbym dla siebie koszulkę proline race cut w rozmiarze 4 i spodenki w rozmiarze 5 (zostawić je na długość czy skrócić o 5 cm?) - dobrze myślę? Jednakże sugerując się tabelą rzeczywistych wymiarów zdecydowałbym się prawdopodobnie na rozmiar 3, który w klatce na szerokość ma 49 cm (wszystkie moje koszulki rowerowe mają 49 cm szerokości pod pachami) i w talii 43 cm (moje koszulki mają 44-45 cm). Patrząc na tę tabelę, seria ultimate jest robiona dla jeszcze szczuplejszych osób, więc tym bardziej odpada w moim przypadku (większe rozmiary zaczynają być już zbyt długie).

W przypadku Santini myślałem nad koszulką i spodenkami w rozmiarze XL, ale wydaje mi się, że przez brzuch mogę nie czuć pełnego komfortu - miałem okazję ostatnio mierzyć koszulkę Sportful Gruppetto Aero i o ile XL wydawało się być w miarę ok w klatce, to za ciasne w brzuchu, z kolei XXL dobre w brzuchu a za luźne w klatce - obawiam się, że z Santini Sleek może być podobnie.

Zastanawiam się jeszcze nad potówką od Vitesse - używa ktoś? Jakieś sugestie odnośnie rozmiaru?

Wyślę również zapytanie do Vitesse o dobór rozmiarów, zobaczę, co oni zasugerują. Choć przeglądając np. temat z zeszłorocznego zamówienia, ich sugestie potrafiły się rozminąć z rzeczywistością.

#623 uraz

uraz
  • Użytkownik
  • 1,730 posts
  • SkądLublin

Posted 25 January 2015 - 14:32

Ja bym brał proline race 4 i spodenki 5 ze skróconymi nogawkami. Z santini tak jak wspomniałeś XL.

Koszulki termo jeśli dobrze pamiętam są nowością na 2015 więc raczej nikt z forum ich nie ma.  Będę miał w poniedziałek rozmiary 4 i 5 w domu to napiszę o nich 2 zdania. 

#624 tomkaz016

tomkaz016
  • Użytkownik
  • 130 posts
  • SkądCzęstochowa

Posted 25 January 2015 - 16:40

witam 

Mam prawie takie same wymiary jak Ty i z Santini kupiłem cały zestaw Belkin'a , spodenki , koszulka , bluza . Wszystko w rozmiarze XL pasuje idealnie , jedynie bluza założona na koszulke z krótkim rękawem jest troszkę przyciasna pod pachami , założona na potówkę jest dobra . Nie radzę brać XXl ponieważ możesz mieć problem z długościa rękawów .

Z Vitesse mam z kolei stary komplet Author DHL w rozmiarze 4 , i jeśli rozmiarówka się bardzo nie zmieniła to taki Ci właśnie polecam , jedyny mankament to za krótkie szelki , ale ja swoje przerobiłem na dłuższe i są teraz dobre , spodenki same w sobie rozmiarowo ok . 

#625 jacekj

jacekj
  • Użytkownik
  • 111 posts
  • SkądKraków

Posted 25 January 2015 - 17:40

Umknęło mi to:

koszulki z długim rękawem Santini i Vitesse i kamizelka Vitesse: jaki wzór/kolory - takie jak na stronie, czy zgodne z projektem?

#626 uraz

uraz
  • Użytkownik
  • 1,730 posts
  • SkądLublin

Posted 25 January 2015 - 18:44

Koszulki z długim rękawem czyli bluzy będą zrobione na wzór projektu. Kamizelka przeciwwiatrowa będzie cała czarna z małym logo vitesse. Jedyne produkty które mają swoje realne zdjęcie to te z katalogu santini czyli rękawki, nogawki i rękawiczki.

#627 pawelp7

pawelp7
  • Użytkownik
  • 116 posts

Posted 25 January 2015 - 19:23

Zamówienie (Santini) złożone i opłacone.

Przy wzroście 178, wadze 70, klatce 94, pasie 84 wziąłem koszulkę i gatki w rozmiarze L.

Mam nadzieję że nazbiera się wystarczająca liczba chętnych.

#628 uraz

uraz
  • Użytkownik
  • 1,730 posts
  • SkądLublin

Posted 25 January 2015 - 19:26

Powinno się udać. 

Odnośnie przelewów robionych w piątek po 12 i w weekend będę je miał widoczne na koncie dopiero w poniedziałek i dopiero wtedy roześlę potwierdzenia. 

#629 Damiano

Damiano
  • Użytkownik
  • 321 posts
  • SkądDąbrowa Górnicza

Posted 25 January 2015 - 22:19

@uraz a mógłbyś podac swoje wymiary i jaki rozmiar koszulki bierzesz?

@pawelp7 masz 94 w klatce a wziałeś rozmiar L, który jest na 100-104 w klacie dla koszulki santini. Nie będzie luzna?

#630 d8wid

d8wid
  • Użytkownik
  • 365 posts
  • SkądSzczecin

Posted 25 January 2015 - 22:41

Powinno się udać.

Odnośnie przelewów robionych w piątek po 12 i w weekend będę je miał widoczne na koncie dopiero w poniedziałek i dopiero wtedy roześlę potwierdzenia.

Z vitesse tez nie będzie problemu?ja na pewno dodam komplet plus może spodenki bez szelek i z szelkami ale to jeszcze czekam na info

HDJ ROCKER PLATE - Platforma pod trenażer
https://rockerplate.pl - Shimano i Continental + Kolarskie motywy dla etui na telefon 

#631 nogger

nogger
  • Użytkownik
  • 20 posts

Posted 25 January 2015 - 22:42

Panowie, jako że nigdy nie miałem ciuchów z Vitesse to też proszę Was o pomoc w doborze rozmiaru. Moje wymiary to:

wzrost: 185cm

waga: 80kg

klatka: 100cm

talia: 89cm

biodra: 93cm

udo: 56cm

wew. długość nogi: 85cm

Koszulka o kroju race cut wychodzi mi rozmiar 4. To samo jeśli chodzi o model ultimate?

Spodnie niby też 4 ale jestem na końcu skali jeśli chodzi o obwód uda i obawiam się czy szelki nie będą za krótkie?

Jeszcze mam pytanie o długość nogawek, słyszałem że vitesse robi je dłuższe niż inni producenci i warto od razu zamówić skrócenie o te 5cm, czy to prawda? 

#632 pawelp7

pawelp7
  • Użytkownik
  • 116 posts

Posted 25 January 2015 - 23:14

@pawelp7 masz 94 w klatce a wziałeś rozmiar L, który jest na 100-104 w klacie dla koszulki santini. Nie będzie luzna?

Tak, wg. tabeli jestem w rozmiarze M, ale pod tabelą sugerują żeby wziąć o 1 rozmiar większy. Początkowo byłem zdecydowany na M, ale wolę kupić nieco luźniejszą i ewentualnie zapłacić za zwężenie niż wziąć za małą.

#633 pawdidi

pawdidi
  • Użytkownik
  • 19 posts
  • SkądŁódź

Posted 26 January 2015 - 02:32

@nogger najlepiej pytać u źródła ;) miła Pani z Vitesse przy moich wymiarach napisała: "spodenki w rozmiarze 3 mogą być zbyt obcisłe, gdyż obwód uda 53 cm jest na granicy widełek, zatem proponuję wziąć spodenki w rozmiarze 4. Różnice pomiędzy rozmiarami są niewielkie, zatem spodenki w rozmiarze 4 nie będą za duże." Czekam na dostawę to powiem jak poszedł "fiting" ;)

#634 exvicked

exvicked
  • Użytkownik
  • 37 posts
  • SkądŁódź

Posted 26 January 2015 - 11:35

Ja zamówiłem S z Santini i ciągle się zastamawiam, czy ten rozmiar to będzie dobry wybór. Oprócz wzrostu wszędzie wypadam pod tabelą.

Wzrost: 176
Talia: 76 (rankiem po śniadaniu wymierzyłem luźno nawet 73)
Klatka: 90

Myślicie, że lepiej byłoby jednak wziąć M z koszulki?

Tyć raczej nie zamierzam. Zima to u mnie przestój w jeździe, więc zdobywam ok. 4 kilo do przodu.

#635 uraz

uraz
  • Użytkownik
  • 1,730 posts
  • SkądLublin

Posted 26 January 2015 - 12:07

@Damiano 185 wzrostu, 79-81 kg, 102-104 w klatce, koszulka XL z santini, 4 race proline z Vitesse

@d8wid Vitesse jest wyraźnie tańsze więc tym bardziej powinno się nazbierać 30 kompletów. Trzeba być dobrej myśli :) 

#636 severall

severall
  • Użytkownik
  • 690 posts
  • SkądRzeszów

Posted 26 January 2015 - 12:15

Zamówienie (Santini) złożone i opłacone.

Przy wzroście 178, wadze 70, klatce 94, pasie 84 wziąłem koszulkę i gatki w rozmiarze L.

Mam nadzieję że nazbiera się wystarczająca liczba chętnych.

To będzie Ci powiewać jak flaga na wietrze. Jestem większy od Ciebie i M od Santini jest idealne. 

#637 pawelp7

pawelp7
  • Użytkownik
  • 116 posts

Posted 26 January 2015 - 12:24

To będzie Ci powiewać jak flaga na wietrze. Jestem większy od Ciebie i M od Santini jest idealne. 

Dzięki za sugestię.

Czy strój który masz z Santini to też krój "sleek" / "aerodynamic cut"?

Bo dla tego kroju Santini zaleca 1 rozmiar większy.

#638 nogger

nogger
  • Użytkownik
  • 20 posts

uraz - widzę że mamy podobne wymiary (przynajmniej jeśli chodzi o górę), podpowiesz jaki rozmiar spodni brać?

#639 uraz

uraz
  • Użytkownik
  • 1,730 posts
  • SkądLublin

W ramach informacji pobocznej powiem, że "M" w kolekcji Sleek ma niewiele wspólnego z "M" w kolekcji Classic (i pewnie innych bardziej cywilnych). Jak miałem ubrania testowe to spokojnie mieściłem się w koszulki S i M Classic, ale w Sleek tylko XL. Proszę mieć to na uwadze. W moim przypadku tabelka z rozmiarami sprawdziła się idealnie. 

@nogger Santini XL, Vitesse 5 race (do rozważenia skrócenie nogawek w zależności od preferencji) 

#640 pawdidi

pawdidi
  • Użytkownik
  • 19 posts
  • SkądŁódź

Posted 26 January 2015 - 13:36

...
udo: 56cm
...
Spodnie niby też 4 ale jestem na końcu skali jeśli chodzi o obwód uda
...

@nogger a czy ty kolego w dobrym miejscu to udo mierzyles, bo z tego co pamietam nog az tak nie dopakowales. chyba musisz zmierzyc w miejscu sciagacza, a nie pod jajem ;)

Tapatalk user

Reply to this topic