Jump to content

Photo

To Normalne?

28 replies to this topic

#21 Ultek

Ultek
  • Użytkownik
  • 1,695 posts

Posted 13 December 2014 - 09:09

Nie mogę ci wyjaśnić, bo znów byłoby to wróżenie w ciemno. Weź imbus w rozmiarze 5 i przesuń siodło, a sam się przekonasz. Jeśli nic nie da, zawsze możesz wrócić do poprzedniego ustawienia. Jeśli zadowoli cię filozoficzne podejście do sprawy, powiem ci, że pomoże... albo nie.

Do problemu, trzeba podchodzić pragmatycznie, a nie dywagować i teoretyzować.

#22 Gosc_kobrys_*

Gosc_kobrys_*
  • Gość

Posted 13 December 2014 - 10:07

Nie mogę ci wyjaśnić, bo nów byłoby to wróżenie w ciemno. Weź imbus w rozmiarze 5 i przesuń siodło, a sam się przekonasz. Jeśli nic nie da, zawsze możesz wrócić do poprzedniego ustawienia. Jeśli zadowoli cię filozoficzne podejście do sprawy, powiem ci, że pomoże... albo nie.

Do problemu, trzeba podchodzić pragmatycznie, a nie dywagować i teoretyzować.

Skoro mu profesjonalista ustawiał pozycję to siodło jest w tym miejscu, w którym powinno być!

#23 Ultek

Ultek
  • Użytkownik
  • 1,695 posts

Posted 13 December 2014 - 14:42

Jeśli profesjonalista ustawiał, to tak.

#24 1415chris

1415chris
  • Użytkownik
  • 4,485 posts
  • SkądSurrey

Posted 13 December 2014 - 17:07

Ale jakie to jest ustawienie albo jaka rama, ze udami ociera sie o laczenie gornej rury i podsiodlowki?

Rozumiem o sama gorna rure ale o laczenie?

#25 kecaj

kecaj
  • Użytkownik
  • 80 posts
  • SkądWLKP.

Posted 13 December 2014 - 17:40

To łączenie jest znacznie grupsze niż gurna rura i z lewej strony z pod gurnej rury wychodzi linka-pancerz do tyldgo hamulca i tak w sumie stwierdzam że o to właśnie czasem ocieram

#26 nick

nick
  • Użytkownik
  • 2,254 posts
  • Skądkrakow

Posted 13 December 2014 - 17:40

Sztyca mało wysunięta to się może tak dziać. Siodełko lekko do przodu, dobra rada, bo zawsze można wrócić. Ustawienie nawet przez fachowca to nie świętość, bo ja wiem lepiej co można trochę zmienić, to mój tyłek siedzi na siodełku i ja kręcę.  pozdr

#27 Gosc_kobrys_*

Gosc_kobrys_*
  • Gość

Posted 13 December 2014 - 18:39

Sztyca mało wysunięta to się może tak dziać. Siodełko lekko do przodu, dobra rada, bo zawsze można wrócić. Ustawienie nawet przez fachowca to nie świętość, bo ja wiem lepiej co można trochę zmienić, to mój tyłek siedzi na siodełku i ja kręcę.  pozdr

To nie ciało ma być ustawione do rowera, a rower do ciała!

#28 nick

nick
  • Użytkownik
  • 2,254 posts
  • Skądkrakow

Posted 13 December 2014 - 21:34

Tak, ale teoria to jedno, a praktyka to drugie i nie należy się trzymać kurczowo tej pierwszej :roll:   pozdr

#29 Ultek

Ultek
  • Użytkownik
  • 1,695 posts

Posted 14 December 2014 - 09:50

Przesunąć to i owo, czy podnieść, lub opuścić, to właśnie ustawianie roweru do ciała. Ciało ustawiasz na rowerze, kiedy na niego wsiądziesz.

Reply to this topic