Przegroda nosowa
Gosc_szudri_*
Posted 11 September 2009 - 08:32
http://www.maratonyp...e=7261
Gosc_Stas_*
Posted 11 September 2009 - 11:51
W skrajnych przypadkach może nastąpic lekkie niedotlenienie organizmu, wbrew pozorom nie w czasie wysilku ale w czasie snu.
Co do opaski na nos, Sprawa jest prosta. Zadaniem opaski jest podciągnięcie powłok nosa lekko do góry celem poszezrzenia otworu kanałów nosowych w celu ... oczywiście lepszego pełniejszego i swobodniejszego oddychania.
Przed dużym wysiłkiem, wyścigiem można zastosowac też krople do nosa Thymazen. Efekt piorunujący, lepsze niż najlepsza opaska na nos.
Stas
Posted 11 September 2009 - 14:10
mustafa30
Posted 11 September 2009 - 14:29
Ja swoją prostowałam w lutym b.r. ze względu na katar i dlatego że miałam już dość połykania much podczas jazdy na rowerze.
Oprócz wyprostowania przegrody lekarz nieco poszerzył światło kanałów.
Jest lepiej, nie żałuję, że zdecydowałam się na zabieg. Przeprowadzano mi go pod narkozą. Obyło się więc bez traumy związanej z przeżywaniem tego wszystkiego...
Jednak katar i idący za nim obrzęk błony śluzowej nie ustąpił, a nawet się nasilił.
Wg statystyk wydolność organizmu po takiej operacji może się zwiększyć do aż/zaledwie 20%.
Gosc_michaelk_*
Posted 11 September 2009 - 14:33
Posted 11 September 2009 - 16:00
Gosc_Stas_*
Posted 11 September 2009 - 20:29
Zdumiewające ale przewaznie apteki nie wymagają na ten lek recepty. Zapewniam Cię dostaniesz te krople bez recepty, musisz tylko znalezc inną aptekę.te krople są niestety na receptę :-|krople do nosa Thymazen
Thymazen uzywaj tylko sporadycznie gdyż stale uzywany może uzależnic i aby uzyskac efekt będziesz musial używac go coraz więcej i częściej.
Stas
Posted 11 September 2009 - 20:47
te krople są niestety na receptę :-|krople do nosa Thymazen
W takim razie polecam sztyft do nosa z olejkiem eukaliptusa - w aptece za 4 zł. Działa przeczyszczająco na nos. Z resztą gdzieś tu na forum ktoś pisał juz o tym odnośnie zawodników rozgrzewajacych się na trenażerach przed czasówką i mających takie sztyfty w tym czasie w nosie. Sprawdziłem - działa
Gosc_szudri_*
Posted 11 September 2009 - 20:57
Zapewniam Cię dostaniesz te krople bez recepty, musisz tylko znalezc inną aptekę.
Thymazen uzywaj tylko sporadycznie gdyż stale uzywany może uzależnic i aby uzyskac efekt będziesz musial używac go coraz więcej i częściej.
ok będe szukał i będe ostrożny tylko tak na próbę zobaczymy jaki przyniesie efekt 8-)
Posted 11 September 2009 - 21:08
nie tyle uzależnia co powoduje spadek odpowiedzi naczyń krwionośnych na sam lek przez co trzeba go stosować więcej i częściej ;-) co w skrajnych przypadkach może spowodować martwicę błony śluzowej przez jej ciągle niedotlenienie... a to już nie jest ciekawe ;/
Takie działanie wykazuje wykazuje niestety cala grupa chemiczna tych leków...
NAPHAZOLINI NITRAS (Rhinazin)
XYLOMETAZOLINI HYDROCHLORIDUM (Otrivin, Xylorhin)
OXYMETAZOLINI HYDROCHLORIDUM (Afrin, Oxalin)
TYMAZOLINI HYDROCHLORIDUM (Thymazen)
TETRIZOLINI HYDROCHLORIDUM (Visine, Tyzine)
a mentol ze sztyftów jest super
Posted 11 September 2009 - 21:26
Może komuś się przyda ;-)
Posted 11 September 2009 - 22:16
PAWELKEPIEN- zabieg na ubezpieczalnie jest bezpłatny chyba że chcesz prywatnie to ok. 2000 kuzyn robił w prywatnej jakiejś klinice w warszawce to wiem z pierwszej reki.
PROSTUJCIE PRZEGRODY WARTO :!: :!:
Posted 12 September 2009 - 14:29
Gosc_michaelk_*
Posted 15 September 2009 - 19:26
w cale nie trzeba mieć problemów z oddychaniem przy krzywej przegrodzie (ja na przykład nie czuje dyskomfortu oddychalnego ale ciągłe infekcje komory nosowej i zatok, w okresie zimowym i jesiennym to wysterczający powód dla którego decyduję się na operacje - a zabieg chcę mieć w zimie powiedzmy w grudniu, ponieważ wtedy i tak mniej jeżdżę i do 2 wiosny będę sprawny jak nigdy
Posted 27 September 2009 - 20:10