Jump to content

Photo

Odzież rowerowa

• This topic is locked This topic is locked
1890 replies to this topic

#701 Marco_

Marco_
  • Użytkownik
  • 990 posts
  • Skądze znowu

Posted 01 July 2010 - 10:16

do nie ktorych spodenek polecal bym zakaldac bo przeswiecaja :mrgreen:
przy okazji polece jeszez profi krem , pewnie niektorzy znaja ....
redukuje swedzenie skory , jest antybakteryjny , zapobiega zapaleniom , przed kazda jazda bezposrednio uzywam na skore , tam gdzie wystepuja podczas jazdy jakies tarcia ...pachwiny czesciowo pod pachy .. itp ( nie jest do miejsc intymnych )

Posted Image

#702 Gosc_TeQuila_*

Gosc_TeQuila_*
  • Gość

Posted 01 July 2010 - 10:57

Witaj Marco,

przeczytaj jeszez raz dokladnie przykladowy text z polskiego sklepu ....

Tak czytalem. I zwroc uwage, ze jest napisane o UZYWANIU odziezy. Chyba nikt przy zdrowych zmyslach nie dopomina sie wymiany np. spodenek kolarskich po kilku jazdach. Nie mialem problemow z wymiana odziezy odeslanej w oryginalnym opakowaniu i nieusunietymi metkami. I chyba o to chodzi ustawodawcy. Tak przynajmniej ja to rozumiem. Zreszta sklep na swojej witrynie moze umieszczac rozne informacje nie zawsze zgodne z prawem. Reasumujac jednak musze Ci przyznac racje. Trzeba kupowac z glowa. Przeciez nikt nie bedzie sie ciagal po sadach konsumenckich przez kilka miesiecy przez zakup za malej czy za duzej koszulki.

#703 Marco_

Marco_
  • Użytkownik
  • 990 posts
  • Skądze znowu

Posted 01 July 2010 - 11:36

krotkotrwaly kontakt z odzieza , tym sie przewaznie tlumaczyli ze to wystarcza i odmawiali wymiany ma inna ...ale mniejsza z tym ja wiem jak jest w niktorych sklepach , Ty mozesz miec swoja wersje ;)...kupowac z glowa to tylko isc i mierzyc wtedy jest pewne ze bedzie pasowalo .

pozdr...

Ps; Nie bylo mowy o wymianie odziezy uzywanej po kilku jazdach i kazdy przy zdrowych zmyslach o tym doskonale wie , nie potrzeba o tym pisac .

#704 ex_lemon

ex_lemon
  • Użytkownik
  • 206 posts
  • SkądKnurów

Posted 02 July 2010 - 08:23

Witam wszystkim

czy ktos przypadkiem kiedys kupił ten zestaw i co myślicie o niej ? http://allegro.pl/it...s_i_inne_m.html

Kupowałem w tej firmie taki strój http://www.allegro.p...c_i_inne_m.html chociaż z tego, co pamiętam płaciłem trochę taniej. Strój fajny, mam go już długo. Jedyne, co mi się zaczęło z nim robić to po roku bodajże jedna z szelek od spodek zaczęła się pruć, ale podszyłem i jest git :) Ach i po jeździe w deszczu, błotku, pozostają małe delikatne plamki, które nie chcą się z sprać.. Także.. Wygoda 5. Wykonanie 4. Materiał 4.

#705 Gosc_Nazgul07_*

Gosc_Nazgul07_*
  • Gość

Posted 04 July 2010 - 19:59

Witam wszystkim

czy ktos przypadkiem kiedys kupił ten zestaw i co myślicie o niej ? http://allegro.pl/it...s_i_inne_m.html

Kupowałem w tej firmie taki strój http://www.allegro.p...c_i_inne_m.html chociaż z tego, co pamiętam płaciłem trochę taniej. Strój fajny, mam go już długo. Jedyne, co mi się zaczęło z nim robić to po roku bodajże jedna z szelek od spodek zaczęła się pruć, ale podszyłem i jest git :) Ach i po jeździe w deszczu, błotku, pozostają małe delikatne plamki, które nie chcą się z sprać.. Także.. Wygoda 5. Wykonanie 4. Materiał 4.

ok, dzięki :)

#706 Gosc_Nazgul07_*

Gosc_Nazgul07_*
  • Gość

Posted 07 July 2010 - 14:08

Witam wszystkim, okazało się, że nie mogę kupić tamten zestaw bo jest chyba za duża więc jaki wymiary musz ą mieć strój jeżeli ja mam:

Wysokość: 178cm
Obwód klatki piersiowej: 83cm
Obwód w pasie: 85cm
Obwód ręki: 28cm

#707 radek_3131

radek_3131
  • Użytkownik
  • 453 posts
  • SkądPabianice

Posted 07 July 2010 - 14:25

Ja bym kupił spodenki L, a koszulkę M.

#708 szmiglo

szmiglo
  • Użytkownik
  • 14 posts
  • SkądŁódź

Posted 07 July 2010 - 14:35

dla zainteresowanych za niedługo będzie zapewne na blogu Sylwestra Szmyda do kupienia komplecik z linii SzmydLine, wygląda obiecująco :-D

#709 cyryl3000

cyryl3000
  • Użytkownik
  • 159 posts
  • SkądZłotów

Posted 07 July 2010 - 15:23

Są też dostępne już stroje Mróz ActiveJet: http://mrozaction.pl/sklep/ Posiadam są super, zdecydowanie lepsze niż Quest i to nie tylko moje zdanie.

#710 kr1zje

kr1zje
  • Użytkownik
  • 1,165 posts
  • SkądWarszawa

Posted 07 July 2010 - 20:09

Nazgul07, spodenki L, koszulka S.

#711 szalony kolarz

szalony kolarz
  • Użytkownik
  • 57 posts
  • SkądBolesławiec

Posted 09 July 2010 - 23:38

Tak przypadkiem natrafilem na ciekawa oferte, jeszcze dosc skromną, ale mam nadzieję że się rozwinie.
Mi się podobają ;)
http://www.rockmetal...i-Rowerowe.html

#712 ex_lemon

ex_lemon
  • Użytkownik
  • 206 posts
  • SkądKnurów

Posted 10 July 2010 - 01:02

Tak przypadkiem natrafilem na ciekawa oferte, jeszcze dosc skromną, ale mam nadzieję że się rozwinie.
Mi się podobają ;)
http://www.rockmetal...i-Rowerowe.html

Koszulki fajne, ale ceny z kosmosu..

#713 szalony kolarz

szalony kolarz
  • Użytkownik
  • 57 posts
  • SkądBolesławiec

Posted 10 July 2010 - 22:27

no coż, za szpan trzeba płacić ;)

#714 robo

robo

ble ble

• Użytkownik
  • 2,600 posts
  • SkądKońskie

Posted 11 July 2010 - 02:08

Kupiłrm oryginalny strój NALINI
- koszulka Magnetite (159 PLN z przesyłką)
- spodenek CORNIOLA (190 PLN z przesyłką)
Jakość świetna - wypróbowane w upale - nie ma co kombinować i lepiej kupować oryginały.

Rozmiary bardzo małe - mam 170 wzrostu i brałem rozmiar XL. Koszulka jest w sam raz, spodenki ciasnawe.

#715 Gosc_Dominik_*

Gosc_Dominik_*
  • Gość

Posted 11 July 2010 - 09:15

Rozmiarówka taka jak Santini, przy 191 mam 5xl ;)

#716 maciek1978.

maciek1978.
  • Użytkownik
  • 4 posts
  • SkądStąporków

Posted 11 July 2010 - 13:16

Hey! Może ktos doradzi jaki rozmiar byłby odpowiedni- spodenki Nalini Corniola, koszulka Argentite. wzrost-188cm, waga-ok75kg, klatka-92cm, pas-82cm, talia-76cm, biodra-92cm, dl.nogi-ok.91cm, obwód uda-53. Wedlug tabeli - koszulka-M a spodenki-L. :-/ .

#717 radziobiker

radziobiker
  • Użytkownik
  • 138 posts
  • SkądBożepole Małe

Posted 11 July 2010 - 13:24

Witam
Jakich firm polecacie potówki na takie ciepło?
Pozdawiam

#718 wojtekmtb

wojtekmtb
  • Użytkownik
  • 367 posts
  • Skądmazury

Posted 11 July 2010 - 16:31

Ja tam w ogóle nie nakładam potówki w taki upał , samą koszulkę z jak najdłuższym zamkiem żeby się porządnie rozpiąć.

#719 Mac

Mac
  • Użytkownik
  • 418 posts
  • SkądPuławy

Posted 11 July 2010 - 17:46

maciek1978., cięzko powiedziec każdy jest inny,masz mało w klacie a jesteś wysoki. Najlepiej po prostu przymierzyć. Ale jeśli ryzykować to spodenki na pewno większe bo szelki moga być za krótkie a lepiej mieć przyduże niż uwierające.W rozmiarówce włoskiej (naprawde ciasnej) stawiam na spodenki XL i koszulka min. L

#720 maciek1978.

maciek1978.
  • Użytkownik
  • 4 posts
  • SkądStąporków

Posted 12 July 2010 - 22:02

Dzięki Mac Z wloskich ciuchów mam spodenki Campagnolo w rozm. L , na początku szelki upinaly ale rozciągnely się i jest okej. Na razie celuje w rozmiar L w obu przypadkach, chyba że ktoś mnie jeszcze oswieci. :shock: . Spodenki XL mogą po kilku praniach byc luzne w udach- tak myślę!.