Odzież rowerowa
Napisano 29 czerwiec 2010 - 10:52
pozdr...
Ps; Najlepiej to isc i po prostu zmierzyc , bo z ta numeracja to cuda cudenka wychodza :]
jak nie za luzna to za ciasna , czlowiek jak pajac wyglada , albo spodenki przeswitujace jak dziwce (_._) , bo i na takie natrafilem ..., najlepiej isc i mierzyc , wtedy widzi sie co sie kupuje , nic wiecej w ciemno (chyba ze sa sklepy internetowe w ktorych mozna odeslac , mnie ostatnio odpisali - raz mierzone dowidzenia .
Napisano 29 czerwiec 2010 - 19:03
A i właśnie czy spodenki też powinny być L ? niektórzy piszą. że spodenki zawsze powinny być 1 rozmiar większe żeby szelki się nie wpijały i w udach za mocno nie ściskało
max dst:
412 km Kraków - Warszawa (2020)
Napisano 29 czerwiec 2010 - 21:45
Skad mnie to wiedziec jakie sa italianskie rozmiary ? a jak zadzownic do sklepu to bajki opowiadaja byle tylko zamowic i zegnam ... moze Wy macie jakis pomysl ? ..tabela rozmiarow jakas italiancka ? :mrgreen:
Ps; To co napisales o spodenkach to swieta prawda , ale tez nie zawsze :evil: ...ostatni raz teraz zamowie ten komplet Cervelo i jak cos nie bedzie pasowalo to sobie daruje zakupy przez internet , zwlaszcza ubran bo za duzo juz lezalo koszulek w szafce i nerwa mam porzadnie zruszonego .
Napisano 30 czerwiec 2010 - 08:19
załóżmy L wymiary:
przód 55
tył 68
obwód 102
popatrzyłem na inne aukcje innych koszulek
astana L
przód 60
tył 72.5
obwód 104
inna astana L
przód 63
tył 73
obwód 104
No i ewidentnie koszulka Columbii wydaje się być dziwna, przy podobnym obwodzie jest dużo krótsza poza tym nwet jej rozmiar XL jest krótszy od tych eLek.
max dst:
Napisano 30 czerwiec 2010 - 12:03
Zawsze zamawialiśmy ciuchy w Sportgangu na Wyspiańskiego 13 . Od dłuższego czasu nie mogę się z nimi skontaktowac. Nie odpowiadają na maile i telefony. Gdyby ktoś mógł sprawdzic czy ich zaorali , czy też poodcinał ich komornik .Przy takim traktowaniu klientów jak robią to ostatnio obie możliwości są prawdopodobne. Mieliśmy już z nimi kłopoty , ale takie jak teraz to jeszcze nigdy. Uzypełnienie strojów robią nam od początku maja, ciągle przesuwając termin ,
Napisano 30 czerwiec 2010 - 12:14
W każdym sklepie internetowym w tym kraju tak możesz.Wreszcie znalazlem normalny sklep w ktorym moge do 10 dni odeslac jesli cos nie bedzie pasowalo :-)
<p>
Napisano 30 czerwiec 2010 - 13:04
Zamowilem od nich rekawiczki - SAXO BANK - M-ke , zaciasne , na duzy palec u nogi sie nadaja :0 .... i tez tak jak Tobie wydawalo mi sie ze bede mogl poprostu odeslac i wziac wieksze .
tutaj przykald ..

Ps; Kazdy sie uczy na bledach , pewnie skoncze to kupowanie przez neta , bo tylko same nerwy ...w normalnych sklepach mierzysz ubrania jakie tylko chcesz i to jest normalne i calkiem logiczne , nie rozumie czemu kolarskich ubran nie mozna przymierzyc , odesalc , dobrac sobie odpowieednich ..boja sie ze co ? ze sie zerzne w gacie z wrazenia ? haha , z higienicznych powodow heh , kazdy sobie moze wyprac , a mierzyc sie powinno , to koniecznosc ...niektore sklepy tylko kase widza , klienta w (_._) maja ...
w jedynm sklepei zamowisz M-ke i jest dobra w innym za ciasna , wiec glupieje czlowiek i nastawia sie w innym sklepie juz na L-ki i pozniej okazuje sie ze to "worek" a nie koszulka ...zreszta o czym tu pisac jak kazdy pewnie zna ten problem .
Naszczescie zdaje sie ze tam link wyzej na normalny sklep trafilem , jeszcze raz zaryzykuje , a jak nie to na rower i "poszedl "do sklepu , zeby mialo byc na sam koniec swiata nawet
Ps; Sorki ze Wam tu opowiadania pisze , ale taki bylem juz podku....ze musialem to z siebie wyrzucic .
Napisano 30 czerwiec 2010 - 14:33
Napisałem w tym kraju (Polska), a języka jaki mi tu podałeś to ni w ząb nie rozumiem.
Chyba przeczytałeś to pod wpływem emocji.
<p>
Napisano 30 czerwiec 2010 - 15:10
Ps: A sklep ktory podalem wyzej to tez nie polski , wiec co mi Pan tutaj wyjezdzasz z polskimi sklepami ? :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Napisano 30 czerwiec 2010 - 17:28
max dst:
Napisano 30 czerwiec 2010 - 17:39
rozumie ze Ciebie moze to nie ineresowac ale mow za siebie
Ps; Juz teraz bede cwany i podam linki do sklepow tylko na priv zainteresowanym
Napisano 30 czerwiec 2010 - 19:57
Toż to nasze polskie forum :-) ;-)wiec co mi Pan tutaj wyjezdzasz z polskimi sklepami ? :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: ;-)
Ale tak naprawdę to mało to posłużyć innym za informację, że w przypadku zakupów internetowych można zwracać towar (oczywiście zachowując przyzwoitość a nie że zamawiamy go tylko po to żeby sobie pooglądać :-) ), no i oczywiście w Polsce.
A co do podróbek, to czy kupując oryginale ciuchy wspieram grupę jaką chce mieć na koszulce?
<p>
Napisano 30 czerwiec 2010 - 20:20
Znaczy dla mnie ma , bo moje pieprzone ego nie zostanie zaspokojone i znowu beda sie koty mialy na czym klasc .(naszczescie byly tanie to nie szkoda )
Co do polskich sklepow to czytaj ...( jak widzisz nie jest to takie proste z zakupami przez internet nawet w Polsce :-> ) a podane tabele rozmiarow przewaznie niewiele mowia , duzo zalezy tez naprzyklad od materialu....ale to juz Ci ktorzy zamawiali przez internet to wiedza jak to jest , mysle ze Ty raczej nei zamawiales i nie wiesz , lub zamowiles raz i miales farta
Nie wiem jak Wy , ale ja w tym wszystkim zauwazam calkiem cos innego , bo jesli inne ubrania w sklepie mozna mierzyc , bielizne itd to cyhba cos tuaj jest nei tak i nikt mnie nie przekona ze jest inaczej ... i ja naprzykald nie mam zamiaru wiecej wspomagac takich sklepow ...zwlaszcza ze sa takie sklepy w ktoych mozna wymienic normalnie jak ludzie ludziom :]

Ps; W razie czego to znowu bede mial kilka nowych(raz mierzonych) koszulek , spodenek za polowe ceny , jesli sie ktos nie brzydzi to spoko , mierze na golasa i naciagam w gore na maxa szelki :mrgreen:
Gosc_Nazgul07_*
Napisano 30 czerwiec 2010 - 21:33
czy ktos przypadkiem kiedys kupił ten zestaw i co myślicie o niej ? http://allegro.pl/it...s_i_inne_m.html
Napisano 30 czerwiec 2010 - 21:38
Ps; Polecialo na priv...
Gosc_TeQuila_*
Napisano 01 lipiec 2010 - 09:00
...Co do polskich sklepow to czytaj ...( jak widzisz nie jest to takie proste z zakupami przez internet nawet w Polsce ...
jest proste. Kazdy towar zakupiony na odleglosc (np. internet) mozesz zwrocic w ciagu 10 dni. Warunek jest jeden. Musi byc w takim stanie jak go dostales. Czyli nieuzywany! Nie sadze, zeby jakikolwiek producent mial do Ciebie pretensje, ze go przymierzyles. Ja sie przynajmniej nie spotkalem z takimi praktykami, ale internet just duzy :-) i mozna roznych ludzi spotkac.
Cytat ze strony Federacji Konsumentow:
"Zgodnie z przepisami ustawy z dnia 2 marca 2000 r. o ochronie niektórych praw konsumentów oraz o odpowiedzialności za szkodę wyrządzoną przez produkt niebezpieczny (DzU nr 22, poz. 271 z późniejszymi zmianami) możemy odstąpić od umów zawartych:
- poza lokalem przedsiębiorstwa (np. zakup od akwizytora, na prezentacji podczas wycieczki),
- na odległość (m.in. sprzedaż wysyłkowa, zakupy przez Internet).
Co do zasady, na odstąpienie od tak zawartej umowy sprzedaży mamy 10 dni – przed upływem tego terminu należy wysłać list polecony z informacją o rezygnacji z produktu. Termin ten liczony jest od:
- dnia zawarcia umowy, gdy dotyczy ona kontraktu poza lokalem przedsiębiorstwa lub usługi na odległość,
- dnia wydania towaru (otrzymania go przez kupującego), gdy umowa dotyczy np. sprzedaży na odległość.
Szczegółowe informacje można znaleźć na stronie internetowej Federacji Konsumentów www.federacja-konsumentow.org.pl. "
Napisano 01 lipiec 2010 - 09:59

Tutaj z przed tygodnia cytat z e-mail`a ....
Gemäss unseren AGB kann Kleidung aus hygienischen Gründen nicht
umgetauscht oder zurückgegeben werden.^
(....ze wzgledu na higiene ubrania nie podlegaja wymianie jak i ich zwrotowi ... "
Gluupich rekawiczek nie chcieli wymienic co mowic spodni czy koszulki .
Ps; Mialem nie raz przypadek ze mi nie chciano wymienic na inny rozmiar , zaczelem zamawiac u siebie i z Niemiec i tez zjadlem sporo nerwow , szarpal sie z takimi nie bede , po prostu skoncze zamawianie przez neta i tyle .
Napisano 01 lipiec 2010 - 10:04

Temat jest zamknięty