Skocz do zawartości

Zdjęcie

Odzież rowerowa

• Zamknięty Temat jest zamknięty
1890 odpowiedzi w tym temacie

#681 Marco_

Marco_
  • Użytkownik
  • 990 postów
  • Skądze znowu

Napisano 29 czerwiec 2010 - 10:52

przepraszam ze sie wtrace , ale te wszystkei S-ki , M-ki , nawet L-ka czasami to niewygodna ciasnota ... , ja nosze w zasadzei M-ke , ale zamawiam zawsze numer wyzej ...osttanio M-ke mialem ciasniejsza od S-ki :] ...o gumkach w rekawach nie wspomne , chyba chca zeby czlowiek Bergera dostal :mrgreen: (" a ja je ciach i skarpetka zdrowa bezuciskowa " ) :mrgreen:

pozdr...

Ps; Najlepiej to isc i po prostu zmierzyc , bo z ta numeracja to cuda cudenka wychodza :]
jak nie za luzna to za ciasna , czlowiek jak pajac wyglada , albo spodenki przeswitujace jak dziwce (_._) , bo i na takie natrafilem ..., najlepiej isc i mierzyc , wtedy widzi sie co sie kupuje , nic wiecej w ciemno (chyba ze sa sklepy internetowe w ktorych mozna odeslac , mnie ostatnio odpisali - raz mierzone dowidzenia .

#682 Wiljer

Wiljer
  • Użytkownik
  • 620 postów

Napisano 29 czerwiec 2010 - 19:03

doniu może i masz racje z tą koszulką, teraz jeżdżę w zwykłej poliestrowej Quechua i ona ma w klacie 96 - idealnie leży w klacie ale wydawała mi się już za krótka choć na długość jest jak L. Myślę jednak, że jak spodenki będą z kompletu to będzie to dobrze wyglądać.

A i właśnie czy spodenki też powinny być L ? niektórzy piszą. że spodenki zawsze powinny być 1 rozmiar większe żeby szelki się nie wpijały i w udach za mocno nie ściskało

max dst:

412 km Kraków - Warszawa (2020)

#683 Marco_

Marco_
  • Użytkownik
  • 990 postów
  • Skądze znowu

Napisano 29 czerwiec 2010 - 21:45

albo tutaj popatrzcie - "Grössen sind italienisch ausgemessen und klein geschnitten "

Skad mnie to wiedziec jakie sa italianskie rozmiary ? a jak zadzownic do sklepu to bajki opowiadaja byle tylko zamowic i zegnam ... moze Wy macie jakis pomysl ? ..tabela rozmiarow jakas italiancka ? :mrgreen:

Ps; To co napisales o spodenkach to swieta prawda , ale tez nie zawsze :evil: ...ostatni raz teraz zamowie ten komplet Cervelo i jak cos nie bedzie pasowalo to sobie daruje zakupy przez internet , zwlaszcza ubran bo za duzo juz lezalo koszulek w szafce i nerwa mam porzadnie zruszonego .

#684 Wiljer

Wiljer
  • Użytkownik
  • 620 postów

Napisano 30 czerwiec 2010 - 08:19

;/ nie wiem co z tą Columbią
załóżmy L wymiary:
przód 55
tył 68
obwód 102

popatrzyłem na inne aukcje innych koszulek
astana L
przód 60
tył 72.5
obwód 104

inna astana L
przód 63
tył 73
obwód 104

No i ewidentnie koszulka Columbii wydaje się być dziwna, przy podobnym obwodzie jest dużo krótsza poza tym nwet jej rozmiar XL jest krótszy od tych eLek.

max dst:

#685 Marco_

Marco_
  • Użytkownik
  • 990 postów
  • Skądze znowu

Napisano 30 czerwiec 2010 - 08:43

Wreszcie znalazlem normalny sklep w ktorym moge do 10 dni odeslac jesli cos nie bedzie pasowalo :-)

Dla zainteresowanych podaje link

#686 Rebe

Rebe
  • Użytkownik
  • 661 postów
  • SkądWłocławek

Napisano 30 czerwiec 2010 - 12:03

Prośba o pomoc do ludzi z Leszna.
Zawsze zamawialiśmy ciuchy w Sportgangu na Wyspiańskiego 13 . Od dłuższego czasu nie mogę się z nimi skontaktowac. Nie odpowiadają na maile i telefony. Gdyby ktoś mógł sprawdzic czy ich zaorali , czy też poodcinał ich komornik .Przy takim traktowaniu klientów jak robią to ostatnio obie możliwości są prawdopodobne. Mieliśmy już z nimi kłopoty , ale takie jak teraz to jeszcze nigdy. Uzypełnienie strojów robią nam od początku maja, ciągle przesuwając termin ,

#687 ROZMIAR

ROZMIAR
  • Użytkownik
  • 3254 postów
  • SkądPoznań

Napisano 30 czerwiec 2010 - 12:14

Wreszcie znalazlem normalny sklep w ktorym moge do 10 dni odeslac jesli cos nie bedzie pasowalo :-)

W każdym sklepie internetowym w tym kraju tak możesz.
Więcej satysfakcji daje dobra forma niż dobry sprzęt.logo_phpBB.gif<p>

#688 Marco_

Marco_
  • Użytkownik
  • 990 postów
  • Skądze znowu

Napisano 30 czerwiec 2010 - 13:04

tak ? a to ciekawe ze "lepiej wiesz " ode mnie ;) ... bo w innych sklepach niestety sie nie spotkalem zeby bylo mozna odeslac ...

Zamowilem od nich rekawiczki - SAXO BANK - M-ke , zaciasne , na duzy palec u nogi sie nadaja :0 .... i tez tak jak Tobie wydawalo mi sie ze bede mogl poprostu odeslac i wziac wieksze .

tutaj przykald ..

Dołączona grafika

Ps; Kazdy sie uczy na bledach , pewnie skoncze to kupowanie przez neta , bo tylko same nerwy ...w normalnych sklepach mierzysz ubrania jakie tylko chcesz i to jest normalne i calkiem logiczne , nie rozumie czemu kolarskich ubran nie mozna przymierzyc , odesalc , dobrac sobie odpowieednich ..boja sie ze co ? ze sie zerzne w gacie z wrazenia ? haha , z higienicznych powodow heh , kazdy sobie moze wyprac , a mierzyc sie powinno , to koniecznosc ...niektore sklepy tylko kase widza , klienta w (_._) maja ...
w jedynm sklepei zamowisz M-ke i jest dobra w innym za ciasna , wiec glupieje czlowiek i nastawia sie w innym sklepie juz na L-ki i pozniej okazuje sie ze to "worek" a nie koszulka ...zreszta o czym tu pisac jak kazdy pewnie zna ten problem .
Naszczescie zdaje sie ze tam link wyzej na normalny sklep trafilem , jeszcze raz zaryzykuje , a jak nie to na rower i "poszedl "do sklepu , zeby mialo byc na sam koniec swiata nawet ;)

Ps; Sorki ze Wam tu opowiadania pisze , ale taki bylem juz podku....ze musialem to z siebie wyrzucic .

#689 ROZMIAR

ROZMIAR
  • Użytkownik
  • 3254 postów
  • SkądPoznań

Napisano 30 czerwiec 2010 - 14:33

Pewnie, że wiem :mrgreen:
Napisałem w tym kraju (Polska), a języka jaki mi tu podałeś to ni w ząb nie rozumiem.
Chyba przeczytałeś to pod wpływem emocji.

#690 Marco_

Marco_
  • Użytkownik
  • 990 postów
  • Skądze znowu

Napisano 30 czerwiec 2010 - 15:10

nie no bez emocji , spoko , ja zamawialem u siebie :mrgreen: w Polsce nie mieszkam od 20 lat ...ale jak widzisz nie tylko w Poskich sklepach robia problemy ;)

Ps: A sklep ktory podalem wyzej to tez nie polski , wiec co mi Pan tutaj wyjezdzasz z polskimi sklepami ? :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: ;)

#691 Wiljer

Wiljer
  • Użytkownik
  • 620 postów

Napisano 30 czerwiec 2010 - 17:28

a po podajesz nam nie polskie sklepy ? za przesyłkę wychodzi 2 x tyle niż można by u nas kupić

max dst:

#692 Marco_

Marco_
  • Użytkownik
  • 990 postów
  • Skądze znowu

Napisano 30 czerwiec 2010 - 17:39

w Polsce to chyba duzo podrobek , zatem warto czasem za przesylke pare zloty wiecej zaplacic a i taniej sie trafiaja oryginaly u mnie czy w niemcach jak w Polsce ...
rozumie ze Ciebie moze to nie ineresowac ale mow za siebie ;)

Ps; Juz teraz bede cwany i podam linki do sklepow tylko na priv zainteresowanym :P

#693 ROZMIAR

ROZMIAR
  • Użytkownik
  • 3254 postów
  • SkądPoznań

Napisano 30 czerwiec 2010 - 19:57

wiec co mi Pan tutaj wyjezdzasz z polskimi sklepami ? :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: ;-)

Toż to nasze polskie forum :-) ;-)
Ale tak naprawdę to mało to posłużyć innym za informację, że w przypadku zakupów internetowych można zwracać towar (oczywiście zachowując przyzwoitość a nie że zamawiamy go tylko po to żeby sobie pooglądać :-) ), no i oczywiście w Polsce.
A co do podróbek, to czy kupując oryginale ciuchy wspieram grupę jaką chce mieć na koszulce?

#694 Marco_

Marco_
  • Użytkownik
  • 990 postów
  • Skądze znowu

Napisano 30 czerwiec 2010 - 20:20

no przeciez ze Polskie a co Polskie to najlepsze :lol: zamowilem przed chwileczka koszulke cervelo z polskiego sklepu i stroj kompletny , dziwna jakas , na oryginal mi nie wyglada , ale jesli jakosciowo jest w porzadku , to tak jak napisales ...* nie ma to znaczenia "...
Znaczy dla mnie ma , bo moje pieprzone ego nie zostanie zaspokojone i znowu beda sie koty mialy na czym klasc .(naszczescie byly tanie to nie szkoda )

Co do polskich sklepow to czytaj ...( jak widzisz nie jest to takie proste z zakupami przez internet nawet w Polsce :-> ) a podane tabele rozmiarow przewaznie niewiele mowia , duzo zalezy tez naprzyklad od materialu....ale to juz Ci ktorzy zamawiali przez internet to wiedza jak to jest , mysle ze Ty raczej nei zamawiales i nie wiesz , lub zamowiles raz i miales farta ;)..przewaznie jest tak ze nic nie pasuje a oddac jak widzisz nie mozna , wiec nie wiem , lancuch tym mozna tez czyscic , bo przeciez nikt od nas juz tego nei kupi , skoro sklep tak naucyzl klientow ze raz mierzone to juz choroba weneryczna :mrgreen:
Nie wiem jak Wy , ale ja w tym wszystkim zauwazam calkiem cos innego , bo jesli inne ubrania w sklepie mozna mierzyc , bielizne itd to cyhba cos tuaj jest nei tak i nikt mnie nie przekona ze jest inaczej ... i ja naprzykald nie mam zamiaru wiecej wspomagac takich sklepow ...zwlaszcza ze sa takie sklepy w ktoych mozna wymienic normalnie jak ludzie ludziom :]

Dołączona grafika

Ps; W razie czego to znowu bede mial kilka nowych(raz mierzonych) koszulek , spodenek za polowe ceny , jesli sie ktos nie brzydzi to spoko , mierze na golasa i naciagam w gore na maxa szelki :mrgreen: ;)

#695 Gosc_Nazgul07_*

Gosc_Nazgul07_*
  • Gość

Napisano 30 czerwiec 2010 - 21:33

Witam wszystkim

czy ktos przypadkiem kiedys kupił ten zestaw i co myślicie o niej ? http://allegro.pl/it...s_i_inne_m.html

#696 Marco_

Marco_
  • Użytkownik
  • 990 postów
  • Skądze znowu

Napisano 30 czerwiec 2010 - 21:38

widzisz a ja Ci pokaze naprzyklad identyczny stroj w Polskim sklepie tyle ze za 190 zl ...ale to juz linka na priv jak masz zyczenie (czy to jest oryginal tego nie wiem )

Ps; Polecialo na priv...

#697 maciej1986

maciej1986
  • Użytkownik
  • 3267 postów
  • SkądPoznań

Napisano 01 lipiec 2010 - 07:42

Ten komplet to BCM Nowatex, odezwij się bezpośrednio do producenta za ile by go mieli.

#698 Gosc_TeQuila_*

Gosc_TeQuila_*
  • Gość

Napisano 01 lipiec 2010 - 09:00

Witaj Marco,

...Co do polskich sklepow to czytaj ...( jak widzisz nie jest to takie proste z zakupami przez internet nawet w Polsce ...

jest proste. Kazdy towar zakupiony na odleglosc (np. internet) mozesz zwrocic w ciagu 10 dni. Warunek jest jeden. Musi byc w takim stanie jak go dostales. Czyli nieuzywany! Nie sadze, zeby jakikolwiek producent mial do Ciebie pretensje, ze go przymierzyles. Ja sie przynajmniej nie spotkalem z takimi praktykami, ale internet just duzy :-) i mozna roznych ludzi spotkac.

Cytat ze strony Federacji Konsumentow:

"Zgodnie z przepisami ustawy z dnia 2 marca 2000 r. o ochronie niektórych praw konsumentów oraz o odpowiedzialności za szkodę wyrządzoną przez produkt niebezpieczny (DzU nr 22, poz. 271 z późniejszymi zmianami) możemy odstąpić od umów zawartych:

- poza lokalem przedsiębiorstwa (np. zakup od akwizytora, na prezentacji podczas wycieczki),

- na odległość (m.in. sprzedaż wysyłkowa, zakupy przez Internet).

Co do zasady, na odstąpienie od tak zawartej umowy sprzedaży mamy 10 dni – przed upływem tego terminu należy wysłać list polecony z informacją o rezygnacji z produktu. Termin ten liczony jest od:

- dnia zawarcia umowy, gdy dotyczy ona kontraktu poza lokalem przedsiębiorstwa lub usługi na odległość,

- dnia wydania towaru (otrzymania go przez kupującego), gdy umowa dotyczy np. sprzedaży na odległość.

Szczegółowe informacje można znaleźć na stronie internetowej Federacji Konsumentów www.federacja-konsumentow.org.pl. "

#699 Marco_

Marco_
  • Użytkownik
  • 990 postów
  • Skądze znowu

Napisano 01 lipiec 2010 - 09:59

przeczytaj jeszez raz dokladnie przykladowy text z polskiego sklepu ....

Dołączona grafika

Tutaj z przed tygodnia cytat z e-mail`a ....

Gemäss unseren AGB kann Kleidung aus hygienischen Gründen nicht
umgetauscht oder zurückgegeben werden.^

(....ze wzgledu na higiene ubrania nie podlegaja wymianie jak i ich zwrotowi ... "

Gluupich rekawiczek nie chcieli wymienic co mowic spodni czy koszulki .

Ps; Mialem nie raz przypadek ze mi nie chciano wymienic na inny rozmiar , zaczelem zamawiac u siebie i z Niemiec i tez zjadlem sporo nerwow , szarpal sie z takimi nie bede , po prostu skoncze zamawianie przez neta i tyle .

#700 Krzysiek1994

Krzysiek1994
  • Użytkownik
  • 184 postów
  • SkądIława

Napisano 01 lipiec 2010 - 10:04

takie troche nieścisłe pytanie czy pod spodenki ubieracie bokserki?? :oops: :?: :lol: