Skocz do zawartości

Zdjęcie

Odzież rowerowa

• Zamknięty Temat jest zamknięty
1890 odpowiedzi w tym temacie

#861 Marco_

Marco_
  • Użytkownik
  • 990 postów
  • Skądze znowu

Napisano 09 wrzesień 2010 - 11:49

ano niestety , przekonalem sie tez nie raz :mrgreen:

#862 jacekr

jacekr
  • Użytkownik
  • 25 postów
  • Skądwiśniowa

Napisano 09 wrzesień 2010 - 14:59

hej,
szukam kurtki na jesień/zimę. Myślałem o czymś takim (http://www.bikeman.p...alce-p-700.html). Co o niej myślicie i czy moglibyście coś jeszcze doradzić,
pozdr :)

#863 Marco_

Marco_
  • Użytkownik
  • 990 postów
  • Skądze znowu

Napisano 09 wrzesień 2010 - 15:02

zamowialem w tym sklepie identyczne tylko ze bluzy , z czystym sumieniem polecam i sklep i te kurtki , absolutnie trafny wybor ...a jesli chcesz taniej i dobrze to polecam ta kurtke - MIMO (chociaz ona to bedzie troche bardziej na zime )

Moge polecic jeszcze ta bluze, idealna na jesienne dni i bardzo wygodna czy tez ta wiatroszczelna , zamowilem i jestem b.zadowolony

material , szycie w ogole wykonanie , cos pieknego , jedna z moich ulubionych bluz .

Dołączona grafikaDołączona grafika
Dołączona grafika

wiatroszczelna

Dołączona grafika

#864 kuba259

kuba259
  • Użytkownik
  • 495 postów
  • Skądelbląg

Napisano 09 wrzesień 2010 - 19:08

Cześć

Co sądzicie o rękawkach i nogawkach ocieplanych Rogelli? Cena nie duża bo po ok. 50 zł. Czy ktoś może używa/ł i mógłby podzielić się swoją opinią? Używał ktoś może tych nogawek? Co sądzicie o tej ochronie na kolana? Czy może możecie polecić inne nogawki/rękawki?

Czy jest jakaś różnica pomiędzy ochraniaczami na buty PRO TARMAC H2O , a PRO NEW CLASSIC ?

#865 AmAdeuz

AmAdeuz
  • Użytkownik
  • 318 postów
  • SkądWroclaw

Napisano 09 wrzesień 2010 - 20:33

jacekr>

Powinienes byc zadowolony, troche rzeczy od nalini uzywam i ani razu sie nie zawiodlem. Nalini smeraldo (to taka jesienna bluza akurat) http://www.nalini.co...c=2&id=514&sc=2 mam od kilku lat, uzywana w takie chlodnawe dni jak teraz, cala zima, a tez czesto 'w cywilu' - wszystko z nia ok. Wiec pewnie i w przypadku Calce nie powinno byc odstepstw w trwalosci/jakosci. Mozesz tez rozbic to i miec bardziej uniwersalne ubranie. Przy -15 stykal mi sportowy golf+ wspomniane nalini smeraldo+ wiatrowka montane marathon, jak bylo -20 dodawalem podkoszulek termoaktywny.

#866 Marco_

Marco_
  • Użytkownik
  • 990 postów
  • Skądze znowu

Napisano 09 wrzesień 2010 - 20:45

jesli to ma byc tylko Nalini , to tutaj jeszcze konkretny wybor ;)

http://www.trikotexp...-unisex/Jacken/

#867 Gosc_Dominik_*

Gosc_Dominik_*
  • Gość

Napisano 09 wrzesień 2010 - 21:41

Marco - też mam bluzę saxo ocieplaną, niby to podróbka ale faktura materiału identyczna i też jestem z niej bardzo zadowolony, przy lekkim deszczu prawie nie moknę, oddycha, nie narzekam :)

#868 Marco_

Marco_
  • Użytkownik
  • 990 postów
  • Skądze znowu

Napisano 09 wrzesień 2010 - 21:47

super jest :-> mam do niej dlugie spodnie , krotkie do koszulki i ta kurtalke wiatroszczelna ...a o oryginalach to ja mam swoje zdanie , zamawialem u siebie i wiem gdzie to bylo szyte , gdzie jak gdzie , ale jakosc szycia to pozal sie Boze :mrgreen: i czy sie w ogole czyms roznily poza cena tego bym nie powiedzial ;)

#869 Gosc_cookie_*

Gosc_cookie_*
  • Gość

Napisano 10 wrzesień 2010 - 09:01

Ja wczoraj dorwałem nogawki rogelli ale takie z windstoperem(softshiel)od frontu i ocieplana lycra z tyłu. Dziś rano je testowałem ale pogoda była nietypowa bo było prawie 13C z rana wię c były trochę zbyt ciepłe. Zobacze jak beda sie spisywały kiedy temp znów spadna poniżej 10C. Moje nogawki maja takie żelowe- silikonowe opasanie na górze no i jest to dość sztywne w porównaniu do tradycyjnej plecionki gumowej. NA razie użyłem ich raz wiec pewnie się to jeszcze nie ułozyło ale zdecydowanie bardziej sie to czuje po załozeniu niż tradycyjna gumka. Rozmiarówka rogelli wydaje sie być w miarę normalna- kupiłem xxl i sa na mnie ciut za duże. Zwykłe xl wydawały mi sie zbyt ciasne i krótkie ale takie same odczucia mam w przypadku długich spodni z decahlonu gdzie rozmiarówka jest dość precyzyjna. Pewnie xl-ki były by lepsze bo zapewne po paru miesiącach uzywania materiał sie trochę rozciagnie a i gumki pewnie słabiej beda trzymac. W kazdym razie nie czułem dzis już marzniecia nóg i nie spociły mi sie nogi pod tym softshielem zanadto mimo zdecydowani za wysokiej temp. do ich uzycia.
Mysłe że w przyszłym tygodniu bede mógł o nich napisac cokolwiek wiecej.

#870 ddm

ddm
  • Użytkownik
  • 149 postów
  • SkądNowy Sącz

Napisano 10 wrzesień 2010 - 13:26

Przeglądałem cały wątek ale nic nie znalazłem na temat ciuchów Look-a. Co o nich sądzicie? Jak ma się relacja cena/jakość?
http://www.poreba.ca...do=prod&id=1417

#871 Marco_

Marco_
  • Użytkownik
  • 990 postów
  • Skądze znowu

Napisano 10 wrzesień 2010 - 13:31

thx za linka , bankowo skorzytsam w krotce :mrgreen:

#872 jacekr

jacekr
  • Użytkownik
  • 25 postów
  • Skądwiśniowa

Napisano 10 wrzesień 2010 - 15:30

dzięki za odpowiedź :-)
ale narazie raczej wolę nie mieć drużynowych ubrań (ze względu na dopasowanie reszty ciuchów) ;-) a znacie jeszcze jakieś porządne firmy robiące kurtki? Gdzieś koło 500 zł. A patrzyłem jeszcze na Scotta, Campagnolo, Crafta. Ale z nich wszystkich Nalini mi się chyba najbardziej spodobała. :-) Czy macie może jakieś inne zdanie? Bo to moja pierwsza kurtka (dotychczas nie jeździłem zimą) i nie mam doświadczenia ;-)
pozdr. :)

#873 kuba259

kuba259
  • Użytkownik
  • 495 postów
  • Skądelbląg

Napisano 10 wrzesień 2010 - 18:43

cookie A jak wygląda sytuacja z rozciąganiem? Mam 176 cm i nie wiem właśnie czy kupować S/M czy L/XL... tak samo z rękawkami. Zmierzyłem długość i wychodzi że rozmiar S/M byłby na styk. Czy one rozciągają się przy okazji nie ściągając się przy nadgarstku?

#874 ddm

ddm
  • Użytkownik
  • 149 postów
  • SkądNowy Sącz

Napisano 11 wrzesień 2010 - 09:21

A kupował ktoś teamowe ubrania z e-baya :?:
Wszystkie niby from Hong Kong lub China ale jak jest z ich jakością :?:
Może warto byłoby spróbować kupić. Jak sądzicie?

#875 ddm

ddm
  • Użytkownik
  • 149 postów
  • SkądNowy Sącz

Napisano 11 wrzesień 2010 - 09:21

http://sports.shop.e...14.l1581&_pgn=1

#876 Mateunio

Mateunio
  • Użytkownik
  • 944 postów
  • SkądKT

Napisano 11 wrzesień 2010 - 18:55

Co możecie powiedzieć o firmie Danielo? Rozważam zakup zestawu na zimę tej firmy: http://allegro.pl/ko...1220954922.html

#877 Gosc_cookie_*

Gosc_cookie_*
  • Gość

Napisano 13 wrzesień 2010 - 07:05

cookie A jak wygląda sytuacja z rozciąganiem? Mam 176 cm i nie wiem właśnie czy kupować S/M czy L/XL... tak samo z rękawkami. Zmierzyłem długość i wychodzi że rozmiar S/M byłby na styk. Czy one rozciągają się przy okazji nie ściągając się przy nadgarstku?

Mam nogawki więc trudno mi mówic o nadgarstkach. Ja bym chyba wolał ciut za ciasne niz za luxne które beda się zsuwac. Po 2 jazdach dochodze do wniosku że jesli chodzi o nogawki rogelli to przy moim wzroście 185cm optymalny byłby jednak rozmiar xl. XXl mam sporu zapas na długości i chyba ciut za luxny dół nogawki. Góra jest ok ale jak zgubie 15kg nadwagi może byc za luźna.

#878 Marco_

Marco_
  • Użytkownik
  • 990 postów
  • Skądze znowu

Napisano 13 wrzesień 2010 - 10:38

ktos tam wczesniej pisal ze udalo sie jego ciotce wszyc wkladke do spodni ....wlasnie wszylem ta z Polednik do innych gaci i uwazam ze to nie jest w ogole trudne , najwazniejsze to poprawnie przyfastrygowac wkladke , samo jej wszycie jest proste.
Tutaj kilka zdjec ..., po nalozeniu na (_._) lezy idealnie (brak zdjec z przymiarki) :mrgreen:

#879 Marco_

Marco_
  • Użytkownik
  • 990 postów
  • Skądze znowu

Napisano 13 wrzesień 2010 - 11:58

Dla zainteresowanych jeszcze raz pokolei jak to zrobilem . (jesli uznacie temat za niepotrzebny , to mozna usunac , nie pogniewam sie ;)

1. fastryga wkladki (do tego celu uzylem plastikowego wiaderka) fastryge zaczynamy od srodka wkladki ukladajac wkladke idealnie na srodku szwa w kroku .

2. Wszywanie ...(po prawej zdjecie - tyl)
Podczas wszywania wkladki material lekko rozciagamy/prostujemy na calej powierzchni (lekko!)

3. Scielem boki (czesc przednia) bo oryginalnie wkladka jest niedopasowana i odstaje , towrzac cos podobnego do wachlarza .

Ps; Dodam ze nie mam w ogole pojecia o szyciu (zrobilem to na "chlopski rozum" )

#880 gibber

gibber
  • Użytkownik
  • 1204 postów
  • SkądN. Tomyśl

Napisano 14 wrzesień 2010 - 08:29

Mogę co nie co napisać o ochraniaczach Pro Tarmac H2O. Wczoraj miałem 2h jazdę w deszczu w temperaturze ok. 14 st. Ochraniaczy używam z butami szosowymi R160G. Przemokły po ok. 1h ale to raczej wina tego, że na tym odcinku drogi położyli niechropowaty asfalt na którym zawsze zalega warstwa wody. Dodatkowo, opięcie ochraniacza wokół łydki jest dość luźne - z długimi spodniami może być lepiej. Jechałem bez błotników. Dobra, po 1h mokro w butach, ale ponieważ ochraniacze są nieprzewiewne i z 2mm ociepleniem to jest ciepło i komfortowo, coś jak w butach neoprenowych do nurkowania (kto nurkuje ten wie). Dla nieobeznanych - uczucie, jakbyśmy włożyli nogę do ciepłej wody. Ponieważ przepływ wody między butami a otoczeniom jest nikły - woda ogrzewa się od ciała i jest naprawdę spoko. Zaleta ochraniaczy Pro jest na pewno dobry design ułatwiający zakładanie, zamek YKK uszczelniany, zakończony rzepem Velcro oraz dwa otwory, co umożliwia w miarę bezpieczne przejście tych kilku metrów, nawet po płytkach. Przód jest wzmocniony Kevlarem - ale dla butów szosowych to raczej ciekawostka. Rozmiarówka. Jak wspomniałem, posiadam buty Shimano R160G w rozmiarze 44 i wybrałem ochraniacze XXL, pasują doskonale. Dla rozmiaru 43 i mniejszego brałbym XL. Tyczy się to butów szosowych. Podsumowując, dobrze wydane 97 zł.