Skocz do zawartości

Zdjęcie

Odzież rowerowa

• Zamknięty Temat jest zamknięty
1890 odpowiedzi w tym temacie

#821 Marco_

Marco_
  • Użytkownik
  • 990 postów
  • Skądze znowu

Napisano 04 wrzesień 2010 - 17:46

ostatnio zlecilem ciotce wyprocie gumek w rekawkach i chyba jej to lekko nie wyszlo ;)

#822 Deadi

Deadi
  • Użytkownik
  • 2567 postów
  • SkądOpolskie

Napisano 04 wrzesień 2010 - 21:09

...wypruciu... ...wypróciu...

ajjj się czepiasz, oczywiście przez U :-P

vmax
dla Twej wiadomości chciałem Ci tylko powiedzieć, że to był manewr ratujący gacie saxo (żadnych nonameowych ciuchów już nie kupie grrrr), które są dosłownie do dupy. A że miałem fajną wkładkę ze spodni Adidasa, które były za małe to postanowiłem ją wykorzystać. A co do Santini czy innych dobrych spodni to spokojnie, takowe na wiosnę zakupię, bo teraz już nie miałem za co.

#823 Marco_

Marco_
  • Użytkownik
  • 990 postów
  • Skądze znowu

Napisano 05 wrzesień 2010 - 04:59

pralem wczoraj dwie pary gaci , bluze i koszulke Saxo Bank w pralce bez wirowana na okolo 30°C , zejde pozniej na dol zobacze czy juz wyslchlo i co z tego zostalo ... :mrgreen:

#824 Marco_

Marco_
  • Użytkownik
  • 990 postów
  • Skądze znowu

Napisano 05 wrzesień 2010 - 07:09

zyja :-P ..powiesilem po wyjeciu z pralki , sciekly , wyschly nawet sie specjalnie nie wymietolily ...mysle ze w ten sposob mozna spokojnie prac wszystkie inne , najwazniejsze jest zeby nie wirowac i odpowiednio ustawic temperature.

Dołączona grafika

Przy okazji , moze kogos to zainteresuje , wczesniej psialem ze szukam kurtki z membrany , podawalem linka do sklepu z tymi kurtkami MIMO , mam ja u siebie i musze napisac ze jakosc tej kurtki za tak smieszne pieniadze jest naprawde b.dobra , zarowno szycie jak i material (nie jest sztywna ta membrana polecam)

Dołączona grafika

#825 robo

robo

ble ble

• Użytkownik
  • 2600 postów
  • SkądKońskie

Napisano 05 wrzesień 2010 - 11:00

Z własnego doświadczenia wiem, że w pralce mogą nie przetrwać nadruki odblaskowe.
Cuch jako taki przetrwa, ale te nadruki mogą zniknąć, mimo "łagodnego" programu prania.
Lepiej ręcznie.

#826 Marco_

Marco_
  • Użytkownik
  • 990 postów
  • Skądze znowu

Napisano 05 wrzesień 2010 - 11:15

:shock: ano o tym nie pomyslalem .... thx za dobra rade .

#827 Gosc_Rosen_*

Gosc_Rosen_*
  • Gość

Napisano 05 wrzesień 2010 - 11:44

Trzeba prać w pralce w trybie "Pranie ręczne".
Wracając do odzieży, chciałbym zapytać czy warto dopłacić do droższych firm, tak jak np. Nalini?

#828 Marco_

Marco_
  • Użytkownik
  • 990 postów
  • Skądze znowu

Napisano 05 wrzesień 2010 - 12:57

wlozyc do pralki i recznie obracac bebnem :mrgreen:

#829 pafcio

pafcio
  • Użytkownik
  • 1343 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 05 wrzesień 2010 - 13:50

...Wracając do odzieży, chciałbym zapytać czy warto dopłacić do droższych firm, tak jak np. Nalini?

O Nalini się nie wypowiem, bo nie mam, ale co do Assosa to wypowiem się zdecydowanie, absolutnie i bezwzględnie:
:!: WARTO :!:

#830 robo

robo

ble ble

• Użytkownik
  • 2600 postów
  • SkądKońskie

Napisano 05 wrzesień 2010 - 13:51

czy warto dopłacić do droższych firm, tak jak np. Nalini?

Uważam, że w każdym segmencie cenowym można trafić na dobre produkty.
Mam ciuchy różnych marek i czasem te tańsze nie różnią się jakościowo od tych markowych.
Np. spodenki Rogelli mają bardzo dobrą wkładkę (choć były głosy, że czasem źle wszytą, ale mnie to nie spotkało) i jestem z nich b. zadowolony. Spodenki Nallini, po których spodziewałem się niesamowitych wrażeń mają wkładkę tylko równie dobrą, co Rogelli, choć innej konstrukcji i z innych materiałów. Nie odczułem wielkiej różnicy. Mają za to bardzo przewiewne, delikatne szelki (mówię o letnich).

Koszulka Nalini natomiast mnie zachwyciła. Ma kilka cech, które mi bardzo pasują. Np. w składzie materiału musi mieć jakiś składnik bakteriobójczy, bo choć nie raz spociłem się jak dziki, to tego potu w ogóle nie czuć - węchowo. Inne koszulki tego nie zapewniają.
I rzecz dla mnie b. ważna i co mnie szczególnie cieszy, nie ma gumki w rękawkach, tylko szeroki i delikatny ściągacz, przez co nie upija w bicepsie. Materiał bardzo przewiewny, nie mogę mieć żadnych zastrzeżeń.

Czytając forum można kupić sprawdzone, tanie ciuchy, spełniające swoje podstawowe funkcje i zapewniające wygodę na rowerze. Kupując drogie ciuchy uznanych marek mamy po prostu pewność, że otrzymamy dobrą odzież rowerową.

#831 Marco_

Marco_
  • Użytkownik
  • 990 postów
  • Skądze znowu

Napisano 05 wrzesień 2010 - 14:22

za robo :-)

#832 czester_

czester_
  • Użytkownik
  • 428 postów
  • SkądWarszawa / Wola

Napisano 05 wrzesień 2010 - 21:01

Hej mam pytanie do was.. z racji że się pogoda trochę zepsuła potrzebuje kolejnej partii ubrań. Jeżdżę od tego roku i mam narazie długie kolarki, rękawki, dwa komplety krótkie i w sumie to wszystko.
Mam teraz gdzieś ok 200zł do wydania na następne ciuchy i nie wiem co w takiej pogodzie się sprawdza... czy to już może pora na kurtkę, czy może bluzę + wiatrówkę kupić? Nie mam pojęcia w czym teraz jest optymalnie na rowerze?
Mozecie coś polecić?

Z racji że jestem z Krakowa i chciałbym rzymierzyć wcześniej moglibyście coś polecić od tego sprzedawcy? Ma dość tanie ciuszki:
http://allegro.pl/sh...php?uid=4287134

#833 Marco_

Marco_
  • Użytkownik
  • 990 postów
  • Skądze znowu

Napisano 05 wrzesień 2010 - 21:07

kup sobie ta kurtke bo i tak jesien idzie , bedziesz z niej zadowolony ...( naprzykald rozmiar L jest wyjatkowo duzy , wez to pod uwage i raczej zamow M-ke )

http://allegro.pl/mi...1211557356.html

natomiast odradzam tych spodni , maja beznadziejnie wszyta wkladke i w dodatku czerwonego koloru ... :evil: ..wkladka jest moze i wygodna nie powiem , ale jakos tandetnie wszyta zwlaszcza w przedniej czesci ^(moze tylko misie taka trafila , nie wiem)

http://allegro.pl/po...1209917020.html

#834 serav

serav
  • Użytkownik
  • 199 postów
  • SkądŁomża

Napisano 05 wrzesień 2010 - 21:45

kup sobie ta kurtke bo i tak jesien idzie , bedziesz z niej zadowolony ...( naprzykald rozmiar L jest wyjatkowo duzy , wez to pod uwage i raczej zamow M-ke )

http://allegro.pl/mi...1211557356.html

natomiast odradzam tych spodni , maja beznadziejnie wszyta wkladke i w dodatku czerwonego koloru ... :evil: ..wkladka jest moze i wygodna nie powiem , ale jakos tandetnie wszyta zwlaszcza w przedniej czesci ^(moze tylko misie taka trafila , nie wiem)

http://allegro.pl/po...1209917020.html

W tej kurtce jeździłem zimą, rewelacyjna jest ale na obecną pogodę trochę za ciepła. Dzisiaj przy 15st. jeździłem w spodenkach 3/4 i koszulce na długi rękaw, wszystko Rogelii. Dwie pary skarpet i na wszelki wypadek w torbie podsiodłowej schowaną miałem kamizelkę.

#835 Marco_

Marco_
  • Użytkownik
  • 990 postów
  • Skądze znowu

Napisano 06 wrzesień 2010 - 08:12

spodnie zle skrojone w kroku (bez potrzeby ten klin w dodatku za duzy ) zla forma wkladki (nie uklada sie jak nalezy przodem ) malerial pomylony w kroju , (nie odwrocony) jedna nogawka sie blyszczy druga jest matowa ... niemniej jednak byly wygodne (optycznie mnie draznily wyzej wymienione bledy) ..., potestowalem , wkladke wyprulem , obejrzalem ....przydadza sie do czyszczenia roweru ;) ...nigdy wiecej ...thx

HAHA , teraz tak dopiero zobaczylem , jedna nogawka jest dluzsza o 4 cm !!!! :mrgreen: (to nie zart).... rowno sa zlozone gora bez naciagania , jak sie nalozly i przymierzy to widac ze to jest ewidentny bubel , nogawka dluzsza okolo 5 cm ! ...jedno co mi na mysl pryzchodzi to musieli pomylic czesci nogawek przy produkcji tasmowej z tad tez pewnie inny odcien nogawki (zle ulozony material podczas krojenia ) w inna strone) ...mierzcie dokladnie przy zakupie nogawki , a najlepiej nie kupowac bo to BUBEL !

Ps; Pewnie dlatego wkladka nie ukladala sie krokiem jak nalezy :]

Dołączona grafika

Dołączona grafika

#836 robo

robo

ble ble

• Użytkownik
  • 2600 postów
  • SkądKońskie

Napisano 06 wrzesień 2010 - 15:48

Niebieska wkładka w spodniach Rogelli u tego sprzedawcy jest OK.

"Wieczność jest bardzo nudna, szczególnie pod koniec" - Woody Allen

#837 Marco_

Marco_
  • Użytkownik
  • 990 postów
  • Skądze znowu

Napisano 06 wrzesień 2010 - 15:51

wkladka wkladka ale patrz na zdjeciu lewa nogawka (podwinieta) dluzsza o conajminej 5 cm :]

#838 robo

robo

ble ble

• Użytkownik
  • 2600 postów
  • SkądKońskie

Napisano 06 wrzesień 2010 - 16:01

Marco_, pecha masz - trzeba zwrócić - toż to ewidentny bubel.

Moja wypowiedź nawiązywała do twojej, a jej sens jest taki: omijajcie spodnie z czerwoną wkładką, bo niewygodna (?), szukajcie spodni z wkładką niebieską (mają ją też inne firmy, czasem innego koloru, ale tego kształtu) bo sprawdzona, wygodna.

#839 Marco_

Marco_
  • Użytkownik
  • 990 postów
  • Skądze znowu

Napisano 06 wrzesień 2010 - 16:04

tak tylko ze ja nie mam czasu na zwroty , zamawiam z za granicy ;) ale coz ... plus minus , czasami i bubel wpadnie , ale mozna tez trafic na porzadne i tanie ciuchy .

#840 robo

robo

ble ble

• Użytkownik
  • 2600 postów
  • SkądKońskie

Napisano 06 wrzesień 2010 - 16:15

W MikeSport, u Śliwy nie ma problemu ze zwrotami, ja nie trafiłem z rozmiarem, odesłałem i za parę dni miałem już dobrą koszulkę z powrotem u siebie - chyba, że metki pourywałeś.