Odzież rowerowa
Napisano 04 wrzesień 2010 - 17:46
Napisano 04 wrzesień 2010 - 21:09
...wypruciu... ...wypróciu...
ajjj się czepiasz, oczywiście przez U :-P
vmax
dla Twej wiadomości chciałem Ci tylko powiedzieć, że to był manewr ratujący gacie saxo (żadnych nonameowych ciuchów już nie kupie grrrr), które są dosłownie do dupy. A że miałem fajną wkładkę ze spodni Adidasa, które były za małe to postanowiłem ją wykorzystać. A co do Santini czy innych dobrych spodni to spokojnie, takowe na wiosnę zakupię, bo teraz już nie miałem za co.
Napisano 05 wrzesień 2010 - 04:59
Napisano 05 wrzesień 2010 - 07:09
Przy okazji , moze kogos to zainteresuje , wczesniej psialem ze szukam kurtki z membrany , podawalem linka do sklepu z tymi kurtkami MIMO , mam ja u siebie i musze napisac ze jakosc tej kurtki za tak smieszne pieniadze jest naprawde b.dobra , zarowno szycie jak i material (nie jest sztywna ta membrana polecam)
Napisano 05 wrzesień 2010 - 11:00
Cuch jako taki przetrwa, ale te nadruki mogą zniknąć, mimo "łagodnego" programu prania.
Lepiej ręcznie.
Napisano 05 wrzesień 2010 - 11:15
Gosc_Rosen_*
Napisano 05 wrzesień 2010 - 11:44
Wracając do odzieży, chciałbym zapytać czy warto dopłacić do droższych firm, tak jak np. Nalini?
Napisano 05 wrzesień 2010 - 12:57
Napisano 05 wrzesień 2010 - 13:50
O Nalini się nie wypowiem, bo nie mam, ale co do Assosa to wypowiem się zdecydowanie, absolutnie i bezwzględnie:...Wracając do odzieży, chciałbym zapytać czy warto dopłacić do droższych firm, tak jak np. Nalini?
:!: WARTO :!:
Napisano 05 wrzesień 2010 - 13:51
Uważam, że w każdym segmencie cenowym można trafić na dobre produkty.czy warto dopłacić do droższych firm, tak jak np. Nalini?
Mam ciuchy różnych marek i czasem te tańsze nie różnią się jakościowo od tych markowych.
Np. spodenki Rogelli mają bardzo dobrą wkładkę (choć były głosy, że czasem źle wszytą, ale mnie to nie spotkało) i jestem z nich b. zadowolony. Spodenki Nallini, po których spodziewałem się niesamowitych wrażeń mają wkładkę tylko równie dobrą, co Rogelli, choć innej konstrukcji i z innych materiałów. Nie odczułem wielkiej różnicy. Mają za to bardzo przewiewne, delikatne szelki (mówię o letnich).
Koszulka Nalini natomiast mnie zachwyciła. Ma kilka cech, które mi bardzo pasują. Np. w składzie materiału musi mieć jakiś składnik bakteriobójczy, bo choć nie raz spociłem się jak dziki, to tego potu w ogóle nie czuć - węchowo. Inne koszulki tego nie zapewniają.
I rzecz dla mnie b. ważna i co mnie szczególnie cieszy, nie ma gumki w rękawkach, tylko szeroki i delikatny ściągacz, przez co nie upija w bicepsie. Materiał bardzo przewiewny, nie mogę mieć żadnych zastrzeżeń.
Czytając forum można kupić sprawdzone, tanie ciuchy, spełniające swoje podstawowe funkcje i zapewniające wygodę na rowerze. Kupując drogie ciuchy uznanych marek mamy po prostu pewność, że otrzymamy dobrą odzież rowerową.
Napisano 05 wrzesień 2010 - 14:22
Napisano 05 wrzesień 2010 - 21:01
Mam teraz gdzieś ok 200zł do wydania na następne ciuchy i nie wiem co w takiej pogodzie się sprawdza... czy to już może pora na kurtkę, czy może bluzę + wiatrówkę kupić? Nie mam pojęcia w czym teraz jest optymalnie na rowerze?
Mozecie coś polecić?
Z racji że jestem z Krakowa i chciałbym rzymierzyć wcześniej moglibyście coś polecić od tego sprzedawcy? Ma dość tanie ciuszki:
http://allegro.pl/sh...php?uid=4287134
Napisano 05 wrzesień 2010 - 21:07
http://allegro.pl/mi...1211557356.html
natomiast odradzam tych spodni , maja beznadziejnie wszyta wkladke i w dodatku czerwonego koloru ... :evil: ..wkladka jest moze i wygodna nie powiem , ale jakos tandetnie wszyta zwlaszcza w przedniej czesci ^(moze tylko misie taka trafila , nie wiem)
http://allegro.pl/po...1209917020.html
Napisano 05 wrzesień 2010 - 21:45
W tej kurtce jeździłem zimą, rewelacyjna jest ale na obecną pogodę trochę za ciepła. Dzisiaj przy 15st. jeździłem w spodenkach 3/4 i koszulce na długi rękaw, wszystko Rogelii. Dwie pary skarpet i na wszelki wypadek w torbie podsiodłowej schowaną miałem kamizelkę.kup sobie ta kurtke bo i tak jesien idzie , bedziesz z niej zadowolony ...( naprzykald rozmiar L jest wyjatkowo duzy , wez to pod uwage i raczej zamow M-ke )
http://allegro.pl/mi...1211557356.html
natomiast odradzam tych spodni , maja beznadziejnie wszyta wkladke i w dodatku czerwonego koloru ... :evil: ..wkladka jest moze i wygodna nie powiem , ale jakos tandetnie wszyta zwlaszcza w przedniej czesci ^(moze tylko misie taka trafila , nie wiem)
http://allegro.pl/po...1209917020.html
Napisano 06 wrzesień 2010 - 08:12
HAHA , teraz tak dopiero zobaczylem , jedna nogawka jest dluzsza o 4 cm !!!! :mrgreen: (to nie zart).... rowno sa zlozone gora bez naciagania , jak sie nalozly i przymierzy to widac ze to jest ewidentny bubel , nogawka dluzsza okolo 5 cm ! ...jedno co mi na mysl pryzchodzi to musieli pomylic czesci nogawek przy produkcji tasmowej z tad tez pewnie inny odcien nogawki (zle ulozony material podczas krojenia ) w inna strone) ...mierzcie dokladnie przy zakupie nogawki , a najlepiej nie kupowac bo to BUBEL !
Ps; Pewnie dlatego wkladka nie ukladala sie krokiem jak nalezy :]
Napisano 06 wrzesień 2010 - 15:48
"Wieczność jest bardzo nudna, szczególnie pod koniec" - Woody Allen
Napisano 06 wrzesień 2010 - 15:51
Napisano 06 wrzesień 2010 - 16:01
Moja wypowiedź nawiązywała do twojej, a jej sens jest taki: omijajcie spodnie z czerwoną wkładką, bo niewygodna (?), szukajcie spodni z wkładką niebieską (mają ją też inne firmy, czasem innego koloru, ale tego kształtu) bo sprawdzona, wygodna.
Napisano 06 wrzesień 2010 - 16:04
Napisano 06 wrzesień 2010 - 16:15

Temat jest zamknięty