Jump to content

Photo

Odzież rowerowa

• This topic is locked This topic is locked
1890 replies to this topic

#781 Xevronix

Xevronix
  • Użytkownik
  • 109 posts
  • SkądNowy Dwór Gdański

Posted 23 August 2010 - 08:24

W czwartek w Lidlu pojawić się mają jakieś koszulki...
http://www.lidl.pl/c...index_12421.htm
Orientuje się ktoś, czy to jest to, o czym mowa była tu poprzednio? Warto? :)

#782 acmatti

acmatti
  • Użytkownik
  • 37 posts
  • SkądOpolskie

Posted 23 August 2010 - 14:47

a może inaczej, czy w tych sklepach rowerowych Opole (OKeySport) , Kedziezyn-Kozle (Cyclosport) , Racibórz (Sokół) zakupie komplet kolarski (typu szosa) ?

#783 Sico2

Sico2
  • Użytkownik
  • 53 posts
  • SkądWałbrzych/UK

Posted 23 August 2010 - 15:33

Na Ebayu z Tajwanu, zamowilem sobie koszulke i spodenki teamu Saxobank 2010. Kosztowalo mnie to 36 funtow razem z przesylka. Podroba, ale zapewne oryginaly ida od tego samego producenta tylko metke oryginalna zakladaja, podwyzszajac cene 200%. Swietna jakosc i wykonanie.

Posted Image

#784 Marco_

Marco_
  • Użytkownik
  • 990 posts
  • Skądze znowu

Posted 23 August 2010 - 15:43

dokladnie jak napisales.... rowniez z jakosci jestem zadowolony .

#785 imp

imp
  • Użytkownik
  • 178 posts
  • SkądRuda Śląska

Posted 23 August 2010 - 20:03

Na Ebayu z Tajwanu, zamowilem sobie koszulke i spodenki teamu Saxobank 2010. Kosztowalo mnie to 36 funtow razem z przesylka. Podroba, ale zapewne oryginaly ida od tego samego producenta tylko metke oryginalna zakladaja, podwyzszajac cene 200%. Swietna jakosc i wykonanie.

Obrazek

oryginal kosztowal by wg mnie troche wiecej niz 200% :) sam kupowalem koszulke crafta saxo banku, normalna cena 200 zł (sama koszulka) jest to REPLIKA jak zreszta mowila metka, wydaje mi sie ze koszulka robiona na bazie zwyklych kolarskich koszulek crafta i wykonana z tych samych materialow. To tak samo jak z koszulkami pilkarskimi, replika dajmy na to barcelony kosztuje 150 zl, a niby oficjalna (w co tez nie wierze) 250+

mysle ze zakupiles dobry komplet, jesli bedziesz mial okazje w jakims sklepie przyjrzec sie jakiejs markowej odziezy i dac porownanie do koszulek jakiejs firmy to byliby chyba wszyscy wdzieczni :)

#786 MarcinS

MarcinS
  • Użytkownik
  • 9 posts
  • SkądTbg/Sandomierz

Posted 23 August 2010 - 20:30

Witam, szukam koszulki kolarskiej oraz spodenek ;-) Mam 173cm wzrostu jestem raczej szczupły myślę, że odpowiedni rozmiar koszulki dla mnie to M, jednak chciałbym się upewnić, aby nie kupić za małej bądź za dużej. W pasie mam około 82cm rozglądałem się po allegro ale nie wiem co wybrać :-P Do wydania mam maksymalnie 150zł. Zastanawiałem się nad tą koszulką... http://allegro.pl/it..._m_stripes.html
Co o tym sądzicie, może jakieś propozycje? Pozdrawiam serdecznie :->

#787 Marco_

Marco_
  • Użytkownik
  • 990 posts
  • Skądze znowu

Posted 23 August 2010 - 21:30

tutaj masz podane wymiary koszulek ...

http://www.stoor01.w.../WYMrowerSS.jpg

Rowniez nosze rozmiar M , ale przewaznie wszstkie M-ki sa na mnie zaciasne w ramionach i rekawach , probowalem gumki wyprowac ale to nic nie dalo , dlatego zawsze zamawiam juz tylko L-ki.

#788 robo

robo

ble ble

• Użytkownik
  • 2,600 posts
  • SkądKońskie

Posted 23 August 2010 - 22:00

MarcinS, - tego producenta nie znam, na temat jakości nic powiedzieć nie mogę.
Tu za to masz ładnie podane wymiary koszulek.
Jak masz już jakąś, w której czujesz się dobrze, to po prostu zmierz jej wymiary, tak jak to pokazano na obrazku i zamów podobną.
Poza tym jak przyjdzie i nie będzie pasowała, to odeślesz i ją wymienią. A jak nie spodoba ci się jakość, to masz prawo odesłać w ciągu 10 dni. Tylko nie odrywaj metek i zapakuj tak jak była przysłana. Przeczytaj punkt na aukcji: zwroty i reklamacje.

Mam podobny problem jak Marco_, - koszulki L-ki na długość dobre, ale za szczupłe i rękawki piją w bicepsie. XL - góra pasuje, ale trochę przydługie - jakiś nieforemny jestem.

Dużo też zależy od producenta. Numeracja u jednego nijak się ma do numeracji u drugiego.
Np. mam Rogelli - spodenki XL, koszulkę L.
Ostatnio kupowałem Nallini - spodenki XXL, koszulkę XL.

#789 Makdeb

Makdeb
  • Użytkownik
  • 302 posts
  • SkądKraków

Posted 23 August 2010 - 22:31

Do kupna polecam : www.mikesport.pl

#790 MarcinS

MarcinS
  • Użytkownik
  • 9 posts
  • SkądTbg/Sandomierz

Posted 24 August 2010 - 12:06

A co powiecie o tym? http://allegro.pl/ko...1196787194.html
Nie wiem jakiej jest jakości ten materiał, może ma ktoś podobną?

#791 Marco_

Marco_
  • Użytkownik
  • 990 posts
  • Skądze znowu

Posted 24 August 2010 - 12:12

smialo mozesz kupic .

#792 Gosc_Dominik_*

Gosc_Dominik_*
  • Gość

Posted 24 August 2010 - 13:31

Ja kupiłem od tego samego sprzedawcy ale saxo bank, pewnie to to samo, bardzo fajna, polecam.

#793 Marco_

Marco_
  • Użytkownik
  • 990 posts
  • Skądze znowu

Posted 24 August 2010 - 13:34

Mam podobny problem jak Marco_, - koszulki L-ki na długość dobre, ale za szczupłe i rękawki piją w bicepsie. XL - góra pasuje, ale trochę przydługie - jakiś nieforemny jestem.

Dużo też zależy od producenta. Numeracja u jednego nijak się ma do numeracji u drugiego.
Np. mam Rogelli - spodenki XL, koszulkę L.
Ostatnio kupowałem Nallini - spodenki XXL, koszulkę XL.

Foremny jestes spoko , poprostu rozmiarowka szwankuje ;) ...naprzyklad bluza Nalini L-ka lezy na mnie idealnie a juz koszulka Asoss jest lekko zadluga :]
W tej bluzie , to na poczatku myslalem ze rekawki sa przydlugie ale jak sie siedzi na rowerze to one sie automatycznie krotsze robia , mozliwe ze o tm pomysleli ;)

Posted Image

#794 wiki

wiki
  • Użytkownik
  • 2,190 posts
  • SkądOzorków k/Łodzi

Posted 24 August 2010 - 13:37

http://allegro.pl/sh...hp?uid=15181091

kupowałem od niego. ceny są bardzo przystępne, jakość także. w tej chwili wyboru nie ma...ale można fajny strój wyrwać za dobra kaskę.
ja kupiłem coś takiego:
http://allegro.pl/ko...1197167925.html

#795 Marco_

Marco_
  • Użytkownik
  • 990 posts
  • Skądze znowu

Posted 24 August 2010 - 13:40

fajny i cena tez :->...powoli zmieniam zdanie , mozna naprawde trafic fajne szmajurki za dobra cene ;)

#796 Sico2

Sico2
  • Użytkownik
  • 53 posts
  • SkądWałbrzych/UK

Posted 24 August 2010 - 14:03

Witam, szukam koszulki kolarskiej oraz spodenek ;-) Mam 173cm wzrostu jestem raczej szczupły myślę, że odpowiedni rozmiar koszulki dla mnie to M, jednak chciałbym się upewnić, aby nie kupić za małej bądź za dużej. W pasie mam około 82cm rozglądałem się po allegro ale nie wiem co wybrać :-P Do wydania mam maksymalnie 150zł. Zastanawiałem się nad tą koszulką... http://allegro.pl/it..._m_stripes.html
Co o tym sądzicie, może jakieś propozycje? Pozdrawiam serdecznie :->

Nie martw sie, ja mam 178cm wzrostu i tez wzialem M. Generalnie lubie luzne ubrania, ale akurat koszulki i spodenki kolarskie lubie dopasowane do ciala i za mala nie jest.

mysle ze zakupiles dobry komplet, jesli bedziesz mial okazje w jakims sklepie przyjrzec sie jakiejs markowej odziezy i dac porownanie do koszulek jakiejs firmy to byliby chyba wszyscy wdzieczni :)

Nie ma problemu, przy najblizszej okazji podskocze do sklepu u nas niedaleko, ktory slynie wlasnie z typowych cen detalicznych i przyjrze sie jakosci ubran podobnego kroju. Dla porownania widze, ze przykladowo koszulka Specialized 2010 chodzi po 50 funtow, nie mowiac o spodenkach (kolejne 50-70 funtow).

Obecnie mysle nad kupnem tej samej firmy i od tego samego sprzedawcy kurteczki w tych barwach na zime. Niestety nie robia juz rekawiczek albo pokrowcow na butki ktore tez zapewne po promocyjnej cenie chodza.

#797 Navi

Navi
  • Użytkownik
  • 22 posts
  • SkądPrzemyśl

Posted 24 August 2010 - 19:45

Cześc. Ostatnio kupiłem taką koszulkę z firmy Stoor i to nie są dobre wymiary. Zamówiłem L, która okazała się o 2-3 cm za mała w każdym elemencie. Zamówiłem XXL i teraz jest dopiero dobra.

#798 maciej1986

maciej1986
  • Użytkownik
  • 3,267 posts
  • SkądPoznań

Posted 24 August 2010 - 20:08

...
W tej bluzie , to na poczatku myslalem ze rekawki sa przydlugie ale jak sie siedzi na rowerze to one sie automatycznie krotsze robia , mozliwe ze o tm pomysleli ;)

...

Ja mam odwrotny problem, ciuchy które do tej pory używałem, miały delikatnie za krótkie rękawki jak się na rower wsiadło, normalnie były ok. Mam nadzieję, że jak będą teraz bluzy z nowateksu dla Drużyny Szpiku zamawiane, to nie będzie tego problemu.

#799 robo

robo

ble ble

• Użytkownik
  • 2,600 posts
  • SkądKońskie

Posted 24 August 2010 - 21:15

Projektanci powinni myśleć o takich sprawach, jak pozycja na rowerze.

Mam taką ulubioną, lekko ocieplaną bluzę z długim rękawem, tak starą, że sprała się nazwa firmy i oznaczenie rozmiaru z metki (a chciałem kupić ciuchy z tej firmy, i teraz nie wiem czego szukać). Ta właśnie bluza, jak idę w niej wyprostowany, jest strasznie niewygodna, jakby za szczupłe w klacie, ale jak tylko wsiądę na rower, jak pochylę się nad kierownicą, to wtedy układa się znakomicie.

I tak powinno być - odzież rowerowa powinna być wygodna na rowerze. Rękawy "normalnie "za długie, będą dobre jak chwycimy za kierownicę.

#800 Marco_

Marco_
  • Użytkownik
  • 990 posts
  • Skądze znowu

Posted 25 August 2010 - 06:43

kilka postow wyzej obiecalem ze podam linka do fajnego sklepu , ale najpierw sam musialem zrobic w nim zamowienie ...kontakt ze sklepem b.dobry . szybka realizacja zamowien itd ...polecam (tym co nie znali ) ;)

http://www.cyklomania.pl/