Jump to content

Photo

Odzież rowerowa

• This topic is locked This topic is locked
1890 replies to this topic

#1481 Marco_

Marco_
  • Użytkownik
  • 990 posts
  • Skądze znowu

Posted 07 May 2011 - 20:18

smigam w swojej do dzis , inaczej pewnie dawno bym ja odsprzedal za pare groszy jak by bylo cos nie teges ;)

#1482 Xevronix

Xevronix
  • Użytkownik
  • 109 posts
  • SkądNowy Dwór Gdański

Posted 07 May 2011 - 20:19

Bałem się trochę rozmiarówki - strzeliłem w M-kę i chyba trafiłem. Bluza ewentualnie może być trochę za duża, ale jeździ się dobrze.
Przed zakupem napisałem maila czy ewentualnie wymieniliby, gdybym wziął zły rozmiar - nie było problemu.

#1483 Marco_

Marco_
  • Użytkownik
  • 990 posts
  • Skądze znowu

Posted 07 May 2011 - 20:21

tez mam M-ke , lekko mnie "pila" na poczatku ale sie wyrobila z czasem.

#1484 Wiljer

Wiljer
  • Użytkownik
  • 620 posts

Posted 15 May 2011 - 11:24

Mam problem z dopasowaniem do siebie stroju, 187cm wzrostu i 73kg wagi.
Spodenki rozmiar XL (choć rozmiarowo to są L) leżą dosyć dobrze, nie cisną jest git. Koszulka M też wydaje się być dobra na szerokość i rękawy niestety gdy siedze na rowerze to ona się podciąga z tyłu i widać szelki (raczej tą siatkę z której są szelki zrobione). A jest to denerwujące i teraz nie wiem czy czy koszulka jest za krótka czy spodenki jeszcze większe muszę mieć.

max dst:

412 km Kraków - Warszawa (2020)

#1485 Gosc_KeNaJ_*

Gosc_KeNaJ_*
  • Gość

Posted 16 May 2011 - 22:14

takie pytanie, miał ktoś styczność z ciuchami z tej firmy
http://www.vidioni.pl/
będę wdzięczny za wszelkie informacje.

#1486 carloss

carloss
  • Użytkownik
  • 461 posts
  • SkądKraków/Bronowice

Posted 16 May 2011 - 22:34

A mam takie pytanie. Czy jest możliwość przeróbki koszulki tak, by dodać gumowe/sylikonowe paski na rękawkach oraz na dolnym ściągaczu?? troche mi bluzka podjeżdża do góry w trkacie jazdy i denerwuje...

#1487 natus

natus
  • Użytkownik
  • 324 posts
  • Skądwrocław

Posted 16 May 2011 - 23:08

takie pytanie, miał ktoś styczność z ciuchami z tej firmy
http://www.vidioni.pl/
będę wdzięczny za wszelkie informacje.

przyłączam się do pytania kolegi KeNaJ :-P

#1488 Marco_

Marco_
  • Użytkownik
  • 990 posts
  • Skądze znowu

Posted 17 May 2011 - 06:11

A mam takie pytanie. Czy jest możliwość przeróbki koszulki tak, by dodać gumowe/sylikonowe paski na rękawkach oraz na dolnym ściągaczu?? troche mi bluzka podjeżdża do góry w trkacie jazdy i denerwuje...

Mozliwosc jest zawsze , bo to ludzie szyja ubrania ;-) tylko akurat nie wiem czy bedzie to takie proste w domowych warunkach ... , mysle ze maszyny ktorymi wszywaja tego typu gumki posiadaja teflonowe stopki , inaczej nie dalo by sie ich ladnie wszyc ... chyba ze ta silikonowa gumka jest czyms zakryta przed wszywaniem i wtedy ma mozliwosc swobodnego przesuwu pod stopka .

Ps; Jeszcze co mnie do glowy przychodzi , to mozliwe ze wszywaja je tzw" polstopkami " do wszywania zamkow ....(?) ..musze kiedys sprobowac .

edit :

Tak , sprawdzilem wlasnie , taka polstopka mozna tego typu gumke bezproblemowo wszyc , jak widzimy na zdjeciu jest ona o polowe wezsza od normalnych stopek i nie zachodzi nam wtedy na ta silikonowa czesc gumy .

Dołączona grafika

#1489 Marco_

Marco_
  • Użytkownik
  • 990 posts
  • Skądze znowu

Posted 17 May 2011 - 08:13

albo tutaj :]

#1490 travisb

travisb
  • Użytkownik
  • 1,761 posts
  • Skąd54.351 �N 18.645 �E

Posted 17 May 2011 - 08:31

Czy jest możliwość przeróbki koszulki tak, by dodać gumowe/sylikonowe paski na rękawkach oraz na dolnym ściągaczu??

Nie ma problemu. Przynajmniej moja mamuśka krawcowa nie miała z tym problemu, a wszywała mi gumkę w rękawki i na dole koszulki już kilka razy. Pyałem, czy miała z tym problemy - żadnych, a nie ma żadnej wyspecjalizowanej maszyny (stary Predom Łucznik 466N) i nie stosowała przy tym żadnej magicznej techniki ;)

chyba ze ta silikonowa gumka jest czyms zakryta przed wszywaniem i wtedy ma mozliwosc swobodnego przesuwu pod stopka

A może wystarczy w tym przypadku pasek papieru podłożony między gumkę a stopkę ?

#1491 Marco_

Marco_
  • Użytkownik
  • 990 posts
  • Skądze znowu

Posted 17 May 2011 - 11:03

cos musowo podkladac bo stopka nie przechodzi po tej silikonowej czesci ... mysle ze wymiana stopki na "polowke " nie nalezy do az takiej magicznej techniki ;)
Mozna tez zwykla stopke podkleic 1 mm warstwa teflonu ze specjalnym klejem , stopke wytarczy rozgrzac zelazkiem , przylozyc do plytki teflonowej a nastepnie wykroic rowno skalpelkiem .

http://www.wizmet.pl...cesoria/teflon/

lub gotowa stopka teflonowa ...

http://www.shopmania...-janome-3956989

http://allegro.zumi....1596410464.html

#1492 TSZ64

TSZ64
  • Użytkownik
  • 37 posts
  • Skądw-wa

Posted 17 May 2011 - 11:27

Kupiłem spodenki Nallini po pierwszych 120 km jestem b. zadowolony .Wiem ,że wkładkę po praniu traktuje się specjalnym kremem , co koledzy wiedzą na ten temat i gdzie to kupić .Wiem , że pewnie już było...

#1493 Virenque

Virenque
  • Moderator
  • 1,536 posts
  • SkądPoznań

Posted 17 May 2011 - 11:35

Nie musisz mieć specjalnego kremu, bardzo dobrze sprawdza się Sudocrem.
pzdr

#1494 carloss

carloss
  • Użytkownik
  • 461 posts
  • SkądKraków/Bronowice

Posted 17 May 2011 - 19:59

Dzieki za odpowiedz! tylko skąd wziąc taki silikon/gumke? moze lepiej po prostu zaniesc do krawca niech za kilka złoty to wszyje??

#1495 Marco_

Marco_
  • Użytkownik
  • 990 posts
  • Skądze znowu

Posted 17 May 2011 - 20:40

tuaj masz antyposlizgowa , na gruba nie wyglada , powinna sie nadac - http://www.grazka.pl..._antyposlizgowa

troszke szerokawa 30 mm :/ ...szukaj w google wezszych pod nazwa - gumy antyposlizgowe .

#1496 carloss

carloss
  • Użytkownik
  • 461 posts
  • SkądKraków/Bronowice

Posted 17 May 2011 - 21:17

Super! dziękuję!:)

#1497 travisb

travisb
  • Użytkownik
  • 1,761 posts
  • Skąd54.351 �N 18.645 �E

Posted 17 May 2011 - 21:38

Dzieki za odpowiedz! tylko skąd wziąc taki silikon/gumke? moze lepiej po prostu zaniesc do krawca niech za kilka złotych to wszyje??

Taką gumkę najłatwiej znaleźć w pasmanterii :)

#1498 natus

natus
  • Użytkownik
  • 324 posts
  • Skądwrocław

Posted 20 May 2011 - 18:09

ponawiam pytanie o ciuchy firmy Vidioni (vidioni.pl)
czy ktoś miał do czynienia i może coś powiedzieć o wyrobach tej firmy?

#1499 natus

natus
  • Użytkownik
  • 324 posts
  • Skądwrocław

Posted 02 June 2011 - 23:31

Zaryzykowałem zakupu w sklepie Vidioni i na razie jestem zadowolony. Bardzo dobry kontakt i bardzo szybka realizacja zamówienia (3 dni robocze od maila, w którym napisałem że jestem zdecydowany) na spodenki wg mojego widzi-misie.
Wkładka La Fonte HD Ergonomic + Lycra power w kolorach jakie sobie wymyśliłem.
Po jednej 2 godzinnej jeździe mogę powiedzieć na razie tylko tyle, że wkładka jest naprawdę wygodna i bardzo mięsista tam gdzie być powinna - nie dziwię się że korzystają z niej ekipy protourowe (wg informacji ze strony producenta wkładki).

Czy ktoś z Was korzysta z produktów (koszulek termo/potówek) firmy Biotex?
Opinie zwłaszcza na temat czegoś takiego: http://allegro.pl/bi...1636031175.html mnie interesują.

#1500 swiatek

swiatek
  • Użytkownik
  • 1,060 posts
  • SkądPruszków

Posted 03 June 2011 - 06:44

wrzuć fotki tych spodenek i napisz coś więcej o realizacji i kosztach