Skocz do zawartości

Zdjęcie

Odzież rowerowa

• Zamknięty Temat jest zamknięty
1890 odpowiedzi w tym temacie

#1621 tomiek

tomiek
  • Użytkownik
  • 270 postów
  • SkądMałopolska ok.Gorlic

Napisano 01 listopad 2011 - 09:05

Dzięki, mam nadzieje ze i również dla mnie sie sprawdzi.

#1622 natus

natus
  • Użytkownik
  • 324 postów
  • Skądwrocław

Napisano 01 listopad 2011 - 09:27

Wydaje mi się, że za te pieniądze to można sobie uszyć spodenki na miarę u Multisport'a (user na forum i www.multisport.pl).

#1623 tomiek

tomiek
  • Użytkownik
  • 270 postów
  • SkądMałopolska ok.Gorlic

Napisano 01 listopad 2011 - 09:32

yyy jak tam wejsc? :-/ klikam alepisze "Uzytkownik nie umiescil jeszcze strony."

#1624 Wiljer

Wiljer
  • Użytkownik
  • 620 postów

Napisano 05 listopad 2011 - 15:29

czy ktoś używa takiej bluzy Cannondale ? http://allegro.pl/bl...1907407321.html i jaki rozmiar byście polecili ? mam 187cm 74 kg, w klacie 96

jak to jest z tymi rozmiarami ? większość kolarzy jest szczupła i dość wysoka
ja nie rozumiem tych miar, 174cm wzrostu i 100cm w klacie, sam mam normalną budowę 187cm/74kg/ i może 96 w klacie
koszulkę muszę mieć M (krótka trochę) ale jak wezmę L to luźna strasznie

są jakieś firmy z normalnymi wymiarami ? szukam bluzy

max dst:

412 km Kraków - Warszawa (2020)

#1625 Marco_

Marco_
  • Użytkownik
  • 990 postów
  • Skądze znowu

Napisano 13 listopad 2011 - 20:33

Wilier kupuj ubrania w rozmiarze L - Nalini lub Castelli , ktore maja "ciasniejszy kroj" , kiedys tez mialem podobny problem z rozmiarem L innych ubran ...

#1626 Marco_

Marco_
  • Użytkownik
  • 990 postów
  • Skądze znowu

Napisano 15 listopad 2011 - 13:34

wiem ze widziales juz te wymiary ;-) , ale moze kiedys przydadza sie innym - wymiary

#1627 Gosc_mnichu91_*

Gosc_mnichu91_*
  • Gość

Napisano 14 grudzień 2011 - 14:13

Hej! Czy może mi ktoś doradzić, czy warto kupić odzież firmy Danielo? Jestem zainteresowany zimowym setem z najnowszej kolekcji, czy te ciuchy są warte swojej ceny? http://www.danielo.pl/odziez.html

#1628 Gosc_kobrys_*

Gosc_kobrys_*
  • Gość

Napisano 14 grudzień 2011 - 14:25

Hej! Czy może mi ktoś doradzić, czy warto kupić odzież firmy Danielo? Jestem zainteresowany zimowym setem z najnowszej kolekcji, czy te ciuchy są warte swojej ceny? http://www.danielo.pl/odziez.html

TAK!

#1629 Miguel

Miguel
  • Użytkownik
  • 840 postów
  • SkądGOP - Będzin

Napisano 24 grudzień 2011 - 14:03

Chłopcy i dziewczęta, szukam kompletu tylko na wyścigi.
Fajnie, żeby był stonowany - najlepiej w jednym kolorze, czarny albo biały, i w rozmiarze XS, ewentualnie bardzo małe S, do 350 zł. Co polecacie?
Jestem niewielkich rozmiarów i zależy mi, żeby był obcisły. Budżet taki, a nie inny, bo jeszcze trzeba kupić porządne rękawiczki, ochraniacze na buty i potówkę.

#1630 Xevronix

Xevronix
  • Użytkownik
  • 109 postów
  • SkądNowy Dwór Gdański

Napisano 25 grudzień 2011 - 12:26

A co powiecie o potówkach firmy AZZURRO dostępnych na http://www.mikesport...ekawkow-pl.html ?

#1631 wketjow

wketjow
  • Użytkownik
  • 63 postów
  • SkądWarszawa /Lodz

Napisano 15 styczeń 2012 - 21:32

zdecydowanie TAK

#1632 Marco_

Marco_
  • Użytkownik
  • 990 postów
  • Skądze znowu

Napisano 25 styczeń 2012 - 19:40

zdecydowanie NIE , drogo i nic specjalnego , za ta kase mozna kupic odziez Nalini .

#1633 Riddick

Riddick
  • Użytkownik
  • 402 postów
  • Skądmałopolska

Napisano 25 styczeń 2012 - 22:47

zdecydowanie NIE , drogo i nic specjalnego , za ta kase mozna kupic odziez Nalini .

a możesz powiedzieć w czym nalini jest lepsza od danielo i czemu danielo jest złe bo również się przymierzam do kompletu danielo tylko na lato.

#1634 Marco_

Marco_
  • Użytkownik
  • 990 postów
  • Skądze znowu

Napisano 26 styczeń 2012 - 07:32

Nigdzie nie zostalo napisane ze sa zle .... o ubraniach kolarskich firmy - Nalini raczej nie ma potrzeby sie rozpisywac ..wiesz co , kup sobie ubrania - Danielo po prostu .

#1635 wrona

wrona
  • Użytkownik
  • 37 postów
  • SkądWrocław

Napisano 26 styczeń 2012 - 08:37

Marco_, a mógłbyś napisać jak ma się rozmiarówka Nalini do rzeczywistości?
Wychodzi mi, że M byłaby za duża, a S się boję brać bo wysoki raczej jestem.

#1636 Gosc_Boss999_*

Gosc_Boss999_*
  • Gość

Napisano 26 styczeń 2012 - 08:39

Odzież nalini jest lepsza choćby w tym że robią ciuchy od przeszło 50 lat i już nie jeden wygrał w ich ciuchach tour, giro czy paris-rubaix. Danielo? Co oni wiedzą o robieniu odzieży kolarskiej, oprócz tego że mają doświadczenie z 8 lat i zdzierają z ludzi oferując polską jakość porównywalną z questem czy vikingiem w zagranicznych cenach, nieosiągalnych dla większości amatorów. Bo przepraszam bardzo ale jak mam płacić za szyty na wymiar komplet koszulka
+ spodenki 500zł to ja dziękuję. Wolę zamówić nalini czy castelli i mam solidną jakość a nie polski szajs. Bo doświadczenia cenami się nie powiększy tak jak to próbuje robić Chądzyński z tą swoją pseudo marką.

#1637 Gosc_Boss999_*

Gosc_Boss999_*
  • Gość

Napisano 26 styczeń 2012 - 08:39

Odzież nalini jest lepsza choćby w tym że robią ciuchy od przeszło 50 lat i już nie jeden wygrał w ich ciuchach tour, giro czy paris-rubaix. Danielo? Co oni wiedzą o robieniu odzieży kolarskiej, oprócz tego że mają doświadczenie z 8 lat i zdzierają z ludzi oferując polską jakość porównywalną z questem czy vikingiem w zagranicznych cenach, nieosiągalnych dla większości amatorów. Bo przepraszam bardzo ale jak mam płacić za szyty na wymiar komplet koszulka
+ spodenki 500zł to ja dziękuję. Wolę zamówić nalini czy castelli i mam solidną jakość a nie polski szajs. Bo doświadczenia cenami się nie powiększy tak jak to próbuje robić Chądzyński z tą swoją pseudo marką.

#1638 Virenque

Virenque
  • Moderator
  • 1536 postów
  • SkądPoznań

Napisano 26 styczeń 2012 - 08:54

Z rozmiarówką Nalini łatwo nie jest. Nie bierz rozmiaru S, bo może i w klatce będzie idealna ale będzie za krótka i będziesz miał problem z sięganiem do kieszeni - ja mam z tym problem już w rozmiarze M (ale góra leży idealnie) :/
Szkoda, że nie mają takiego rozwiązania jak np. ciuchy Vikinga gdzie można zamówić rozmiary M+1 lub M+2 i wtedy masz w klatce odpowiedni rozmiar, a długość jak z rozmiaru wyżej :)
pzdr

#1639 Marco_

Marco_
  • Użytkownik
  • 990 postów
  • Skądze znowu

Napisano 26 styczeń 2012 - 09:26

tak jak Virenque napisal , latwo nie jest , najlepiej jest mierzyc jesli jest taka mozliwosc , jesli nie to nalezy pamietac ze rozmiarowka jest nieco bardziej dopasowana , podobnie z ubraniami Castelli .

#1640 robsohn

robsohn
  • Użytkownik
  • 44 postów
  • SkądBełchatów

Napisano 26 styczeń 2012 - 09:40

Możecie podać jakiś sklep online co ma rzeczy Nalini i Castelli?