Skocz do zawartości

Zdjęcie

Odzież rowerowa

• Zamknięty Temat jest zamknięty
1890 odpowiedzi w tym temacie

#1741 chmuzilla

chmuzilla
  • Użytkownik
  • 71 postów
  • Skądw-sk

Napisano 09 marzec 2012 - 15:42

http://www.lidl.pl/c...index_25262.htm

czy w tych koszulkach z długim rękawem rękawy są dopinane czy są przyszyte na stałe?? I czy warto wogole kupować taka koszulkę, czy lepiej dołożyć i kupić cos markowego??

#1742 Actyvny

Actyvny
  • Użytkownik
  • 20 postów
  • SkądKatowice

Napisano 09 marzec 2012 - 15:55

Zdecydowanie polecam dozbierać i kupić coś lepszego ;) Zależy też w jakich warunkach chcesz wykorzystywać tę koszulkę :)

#1743 chmuzilla

chmuzilla
  • Użytkownik
  • 71 postów
  • Skądw-sk

Napisano 09 marzec 2012 - 16:09

Wykorzystywałbym tą koszulkę do jazdy w temp. +10. A jaką koszulkę z długim rękawem polecalibyście mi do 100zł :?:

#1744 Gosc_cookie_*

Gosc_cookie_*
  • Gość

Napisano 09 marzec 2012 - 16:25

imho ta koszulka to raczej na okolice 18C, bo to chyba z coolmaxu. na temp pomiedzy 10-18C to trzeba by coś gęściej tkanego od frontu i lekko ocieplanego.

#1745 Gosc_michal.now_*

Gosc_michal.now_*
  • Gość

Napisano 09 marzec 2012 - 16:50

Ciuchy kolarskie z lidla są dobre do 2-3 prania. Lekko zmienia się kolor, materiał inny w dotyku itd.
Ja mam pytanie odnośnie potówki, mam bezrękawnik taki z siatki. Zastanawiam się czy w upały lepiej jeździć w potówce czy bez. Jak wy jeździcie?

#1746 dawit

dawit
  • Użytkownik
  • 72 postów
  • Skądstamtąd

Napisano 09 marzec 2012 - 23:01

Szukam jakichś spodenek tri głównie do jazdy + okazjonalny bieg lub pływanie. Możecie Panowie coś polecić?

#1747 Wiljer

Wiljer
  • Użytkownik
  • 620 postów

Napisano 10 marzec 2012 - 10:07

Zastanawiam się czy w upały lepiej jeździć w potówce czy bez. Jak wy jeździcie?

Zależy co to za potówka, jeśli tylko z nazwy za 15zł z allegro to nie warto się dodatkowo grzać natomiast jeżeli ma jakieś właściwości termo to chyba lepiej jeździć z. Wielu kolarzy w peletonie jeździ w potówkach.
Podsumowując wybór zależy od Ciebie i osobistych odczuć ; )

max dst:

412 km Kraków - Warszawa (2020)

#1748 Gosc_michal.now_*

Gosc_michal.now_*
  • Gość

Napisano 10 marzec 2012 - 11:35

Zastanawiam się czy w upały lepiej jeździć w potówce czy bez. Jak wy jeździcie?

Zależy co to za potówka, jeśli tylko z nazwy za 15zł z allegro to nie warto się dodatkowo grzać natomiast jeżeli ma jakieś właściwości termo to chyba lepiej jeździć z. Wielu kolarzy w peletonie jeździ w potówkach.
Podsumowując wybór zależy od Ciebie i osobistych odczuć ; )

Potówka marki Sportful, jak dobrze pamiętam to Saxo taką używa więc powinna być dobra.
Pytam, bo używam ją od jesieni, więc nie ma odczuć jak to jest z nią w upały.

#1749 Adidadi

Adidadi
  • Użytkownik
  • 116 postów
  • SkądLublin/Bychawa

Napisano 11 marzec 2012 - 21:19

Zadam pytanie tutaj w odpowiedniejszym dziale ;)

W tej chwili z ubrania kolarskiego posiadam koszulkę, spodenki i rękawiczki podpowiedzcie w co takiego domowego można by się ubrać aby trochę rozruszać się raczej nie planuje mocnej jazdy ale jakieś luźne jazdy, ale mój organizm zawsze się mocno poci a nie chciał bym się nabawić zapalenia płuc.

#1750 Gosc_dominik28382_*

Gosc_dominik28382_*
  • Gość

Napisano 11 marzec 2012 - 23:12

http://allegro.pl/sh...item=2187145922
dobry rozmiar na wzrost 180 ?

#1751 Radello

Radello
  • Użytkownik
  • 614 postów
  • SkądPoznań

Napisano 11 marzec 2012 - 23:28

dominik28382, jeżeli to włoskie L to może być małe... Przykładowo ja (174 cm) noszę standardowo M, a ciuchy Campagonolo pasują w rozmiarze L.
Poza tym nie założyłbym nigdy w życiu na tyłek używanych gaci z wkładką...

http://www.radello.pl - odżywki Dextro Energy / Honey Stinger / Huma Gel / Nuun, kosmetyki Sportsbalm / Bodyglide - bezpośrednio od dystrybutora/importera

#1752 Gosc_dominik28382_*

Gosc_dominik28382_*
  • Gość

Napisano 12 marzec 2012 - 16:48

to nie była odzież używana do treningów ,było to ubranie okazjonalne ,a poza tym gacie z tego ubioru mnie najmniej interesują , wylicytowałem za 150 zł w zasadzie komplet i myślę że niezła cena .

#1753 gruber

gruber
  • Użytkownik
  • 110 postów
  • SkądSkawina

Napisano 12 marzec 2012 - 18:44

Witam, zamierzam kupić spodenki na szelkach. Priorytetem jest wygodna wkładka. W tym sezonie zacząłem jeździć z większą kadencją i w efekcie mocniej obciążam zadek... Dyskomfort pojawia się już po 50-60 km. Mój budżet to max 200 zł. Z opisu najbardziej podoba mi się wkładka w tych spodniach:
http://www.mikesport...oolmax-gel.html
Proszę osoby, które używają tego modelu o opinie i uwagi. Ewentualnie inne propozycje.

#1754 Gosc_cyclist23_*

Gosc_cyclist23_*
  • Gość

Napisano 13 marzec 2012 - 10:02

w bieżącym nr Magazynu Rowerowego (aktualnie w kioskach) jest test spodenek rowerowych, może pomoże Tobie w wyborze, z tego co pamiętam to Rogelli nie były zbyt wysoko ocenione ale nie jestem pewien

#1755 Wiljer

Wiljer
  • Użytkownik
  • 620 postów

Napisano 13 marzec 2012 - 15:32

mógłby ktoś skan tego artykułu wrzucić ? chętnie przeczytam ; )

max dst:

#1756 Pawel85

Pawel85
  • Użytkownik
  • 43 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 13 marzec 2012 - 22:34

mógłby ktoś skan tego artykułu wrzucić ? chętnie przeczytam ; )

Skanera brak, baterie w aparacie wyczerpane.... a że "test" moim zdaniem zupełnie nie przekonujący do wyboru konkretnego modelu.
PONIŻEJ WYNIKI TESTU "MR":

Spodenki do 200 zł:

Max 6 gwiazdek
1) BBB Bib Short - 3 gwiazdki
cena: 185 zł
- komfort jazdy 3
- ergonomia 3
- wykonanie 4
2) Questsport Man - 4 gwiazdki
cena: 130 zł
- komfort jazdy 4
- ergonomia 5
- wykonanie 4
3) Rogelli Lugo - 3 gwiazdki
cena: 146 zł
- komfort jazdy 2
- ergonomia 3
- wykonanie 4
4) Shimano Bibshort - 5 gwiazdek (NASZ TYP POWER <- oczywiście typ MR)
cena: 191 zł
- komfort jazdy 5
- ergonomia 5
- wykonanie 5
5) Vitesse Speedline - 4 gwiazdki
cena: 199 zł
- komfort jazdy 5
- ergonomia 5
- wykonanie 4
6) Vezuvio Lafonte - 4 gwiazdki (NASZ TYP ECONO <- oczywiście typ MR)
cena: 170 zł
- komfort jazdy 3
- ergonomia 4
- wykonanie 4

Spodenki powyżej 200 zł

1) Biemme Strips - 4 gwiazdki (NASZ TYP ECONO <- oczywiście typ MR)
cena: 285 zł
- komfort jazdy 4
- ergonomia 4
- wykonanie 5
2) Look Man Ultra Bibshort - 5 gwiazdek (NASZ TYP POWER <- oczywiście typ MR)
cena: 459,90 zł
- komfort jazdy 5
- ergonomia 5
- wykonanie 6
3) Mavic Helium - 5 gwiazdek
cena: 620 zł
- komfort jazdy 6
- ergonomia 4
- wykonanie 5
4) Orbea Authentic Team - 3 gwiazdki
cena: 299,90 zł
- komfort jazdy 2
- ergonomia 3
- wykonanie 4
5) Pearl Izumi Elite Ltd. - 4 gwiazdki
cena: 573 zł
- komfort jazdy 4
- ergonomia 4
- wykonanie 5
6) Scott Helium Race Bibshort - 4 gwiazdki
cena: 329 zł
- komfort jazdy 3
- ergonomia 4
- wykonanie 4
7) Vitesse Proline - 4 gwiazdki
cena: 249 zł
- komfort jazdy 4
- ergonomia 4
- wykonanie 4

Test przeprowadzono w studiu bikefittingu Veloart w Krakowie oraz w terenie. W laboratorium badano za pomocą mat tensometrycznych na tym samym rowerze i tym samym siodełku rozkład sił jakie wywierają kości (łonowa i kulszowa) na poszczególne części siodełka. Dane pobierano z 64 wrażliwych na nacisk sensorów.
Drugi etap to test spodenek w terenie, którego wyniki traktowane były jako decydujące dla oceny końcowej. Testerzy sprawdzali jakość wykonanych spodenek oraz porównywali wrażenia z jazdy z wynikami uzyskanymi w laboratorium.

To tak w skrócie na podstawie artykułu. Dodane są również zdjęcia z odczytu maty tensometrycznej, ale nie widać wpływu odczytu na wynik testu ;-)

#1757 tornado

tornado
  • Użytkownik
  • 78 postów
  • SkądŁódź

Napisano 14 marzec 2012 - 00:54

Dziwny ten test. Przede wszystkim zaskakuje mnie wąska grupa testowanych spodenek w kategorii powyżej 200 zł. Skoro oceniają Mavic'a Pearl Izumi, to dlaczego brak choćby Assosa? Czyżby tak banalny fakt, jak brak polskiego dystrybutora ? Cena nie jest żadnym argumentem, bo spodenki tej firmy, model Uno kosztują około 530 zł, a więc mniej niż Mavic i Pearl Izumi. Mam wrażenie, że test został zrobiony "po łebkach".

#1758 chlebu

chlebu
  • Użytkownik
  • 668 postów
  • SkądKrosno

Napisano 14 marzec 2012 - 08:56

Wiadomo, że każdy chciałby żeby przetestowano jego ulubione spodenki. Najlepiej żeby dostały 6 gwiazdek. Niestety - moich też nie przetestowali :-(

Mimo to wcale nie uważam, że test jest do bani. Dziwnym trafem nie testują też moich modeli rowerów ani szosowego, ani MTB. Po wylaniu swoich "żali" przyznam się nieśmiało, że i tak prenumeruje Magazyn Rowerowy.

#1759 Virenque

Virenque
  • Moderator
  • 1536 postów
  • SkądPoznań

Napisano 14 marzec 2012 - 14:14

To są testy, a tego typu sprawy nigdy moim zdaniem nie będą obiektywne.
Raz w MR był test opon i wygrał go Continental, stronę dalej była wielka reklama tej właśnie firmy w formacie A4...
Tak więc mogą to być jakieś sugestie, ale jaką mamy pewność że to wszystko jest obiektywne ? Jak dla mnie żadną, już lepszą skarbnicą wiedzy jest np. to forum i prawdziwe opinie osób użytkujących odzież danej firmy...

W każdym bądź razie dzięki Paweł85, że chciało Ci się stworzyć tego posta, zawsze się przyda takie coś na forum ;)

pzdr

#1760 Wiljer

Wiljer
  • Użytkownik
  • 620 postów

Napisano 14 marzec 2012 - 17:17

Paweł85, dzięki, szkoda, że spodenek Craft'a żądnych nie testowali.

max dst: