Skocz do zawartości

Zdjęcie

Odzież rowerowa

• Zamknięty Temat jest zamknięty
1890 odpowiedzi w tym temacie

#1761 Pawel85

Pawel85
  • Użytkownik
  • 43 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 14 marzec 2012 - 18:51

Podejrzewam, że testowali spodenki tylko tych producentów którzy dostarczyli takowe do testów. Skoro Assos nie posiada dystrybutora w Polsce, więc nie dziwi mnie brak tych spodenek w teście bo jaki sens ma promowanie rzeczy oficjalnie nie dostępnej na Polskim rynku przez MR, a po drugie kto miałby interes w tym, aby promować spodenki Assos w Polskim magazynie gdzie klientów pewnie nie wielu.

Co do testów i artykułów w MR to do każdego trzeba pochodzić z przymrużeniem oka, jestem przekonany, że wiele artykułów jest sponsorowanych mimo braku takiej informacji. Może to działać na zasadzie "my piszemy o Waszym produkcie dobrze, a wy wykupujecie reklamę w 3-4 numerach MR"... każda ze stron zadowolona. Z drugiej strony MR nie może sobie też pozwolić na zbytnie krytykowanie produktów danego producenta, bo taki producent w ramach sprzeciwu może przestać reklamować się w magazynie ;).

MR prenumeruje od ponad roku, nie jestem do końca zadowolony z zawartych w nim treści, ale brakuje na Polskim rynku dobrego magazynu rowerowego a z dostępnych ten odpowiada mi najbardziej.

#1762 Radello

Radello
  • Użytkownik
  • 614 postów
  • SkądPoznań

Napisano 15 marzec 2012 - 09:38

brakuje na Polskim rynku dobrego magazynu rowerowego a z dostępnych ten odpowiada mi najbardziej.

Co prawda to prawda. Niemcy mają stricte szosowy magazyn "Tour" (http://www.tour-magazin.de/). Można zamówić gratisowy egzemplarz testowy - tylko nie wszyscy naraz ;-)

http://www.radello.pl - odżywki Dextro Energy / Honey Stinger / Huma Gel / Nuun, kosmetyki Sportsbalm / Bodyglide - bezpośrednio od dystrybutora/importera

#1763 Damian_Bielsco

Damian_Bielsco
  • Użytkownik
  • 23 postów
  • SkądBielsko-Biała

Napisano 15 marzec 2012 - 16:24

ktoś kupił bądź ogladał te ciuchy z Lidla? warto na to w ogóle zmarnować jakiś pieniądz?

#1764 Wiljer

Wiljer
  • Użytkownik
  • 620 postów

Napisano 15 marzec 2012 - 16:56

nie miałem tych ubrań w rękach ale mi się wydaje, że takie cichy z Lidla to są dobre dla rodziny, która raz na tydzień w niedziele jeździ po parku, a nie dla kogoś kto bije pare tysięcy kilometrów rocznie ; )

max dst:

412 km Kraków - Warszawa (2020)

#1765 Pawel85

Pawel85
  • Użytkownik
  • 43 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 15 marzec 2012 - 18:16

ktoś kupił bądź ogladał te ciuchy z Lidla? warto na to w ogóle zmarnować jakiś pieniądz?

Mam przynajmniej kilka koszulek z Lidla z poprzednich lat i jestem z nich zadowolony, dobrze odprowadzają pot, wytrzymały już naście prań i wyglądają ok. Dodam jednak, że nie mam doświadczenia z profesjonalną odzieżą kolarską ;-).
Jeżeli chodzi o koszulki Crivita to jestem BARDZO zadowolony z koszulek (coolmax) do biegania i trekkingu, używam od przynajmniej 2 lat na siłowni, grając w piłkę, biegając i po prostu je uwielbiam. W tym przypadku mam porównanie do koszulek markowych Adidasa czy Nike, wielkiej różnicy nie odnotowałem oczywiście poza ceną.

Jeżeli do tej pory nie wydawałeś kroci na profesjonalną odzież, to pewnie wielkiej różnicy nie będzie między koszulką Crivita za 35 zł a koszulką innej firmy za ok 100 zł.

Zdecydowałem się dzisiaj na koszulkę funkcyjną (http://www.lidl.pl/c...index_25296.htm), podzielę się opiniami po weekendzie. Wizualnie prezentuje się ok.

#1766 woody

woody
  • Użytkownik
  • 1415 postów
  • Skądłódź

Napisano 15 marzec 2012 - 18:18

Ja polecam spodenki firmy endura cena 200zl i fajna wkładeczka

u2250y2014v3.gif

#1767 Damian_Bielsco

Damian_Bielsco
  • Użytkownik
  • 23 postów
  • SkądBielsko-Biała

Napisano 15 marzec 2012 - 19:15

nie miałem tych ubrań w rękach ale mi się wydaje, że takie cichy z Lidla to są dobre dla rodziny, która raz na tydzień w niedziele jeździ po parku, a nie dla kogoś kto bije pare tysięcy kilometrów rocznie ; )

zdaje sobie z tego sprawe
kompletuje sprzęt, budżet w tym miesiącu już lekko przysiadł, wolałem wpakować kase w dobre spodenki...
szukam koszulki jako tymczasowego taniego rozwiązania... poźniej zastąpie czymś co lepiej daje rade

skoro piszecie, że odzież jest "do parku" to chyba wiecie, co piszecie i sobie daruje... ;]

#1768 Wiljer

Wiljer
  • Użytkownik
  • 620 postów

Napisano 15 marzec 2012 - 20:30

Damian_Bielsco,
ja tego w rękach nie miałem no ale tak na zdrowy rozsądek jakie właściwości może mieć koszulka za 30zł?
spróbować można ewentualnie na jakiś czas ale szału raczej nie ma ; )

max dst:

412 km Kraków - Warszawa (2020)

#1769 woody

woody
  • Użytkownik
  • 1415 postów
  • Skądłódź

Napisano 15 marzec 2012 - 20:38

Ja kupuje w top princie w łodzi koszulki z krótkim rękawkiem za 40zl. Mam sporo takich koszulek i jakość jest taka sama jak te drużyny szpiku a nawet lepsze zamki są.

u2250y2014v3.gif

#1770 tornado

tornado
  • Użytkownik
  • 78 postów
  • SkądŁódź

Napisano 16 marzec 2012 - 22:24

Ja kupuje w top princie w łodzi koszulki z krótkim rękawkiem za 40zl.

Top Print to łódzka legenda ! Naprawdę wcale nie żartuję. Z okolic Łodzi masę ludzi jeździ w ich rzeczach.

#1771 Woland

Woland
  • Użytkownik
  • 49 postów
  • Skądfrom hell

Napisano 18 marzec 2012 - 11:54

Ktoś jeździ w marce Sportful lub może coś powiedzieć o niej? Rozważam zakup a cieżko znaleźć jakieś info o niej.

#1772 Gosc_michal.now_*

Gosc_michal.now_*
  • Gość

Napisano 18 marzec 2012 - 18:00

Ktoś jeździ w marce Sportful lub może coś powiedzieć o niej? Rozważam zakup a cieżko znaleźć jakieś info o niej.

W ciuchach tej firmy jeździ Team Saxo Bank, więc powinny być dobre

#1773 Woland

Woland
  • Użytkownik
  • 49 postów
  • Skądfrom hell

Napisano 18 marzec 2012 - 19:38

W ciuchach tej firmy jeździ Team Saxo Bank, więc powinny być dobre

Tyle to ja też wiem. Szukam czegoś więcej - jaka jest rozmiarówka, cena do jakości itp.

#1774 slababateria

slababateria
  • Użytkownik
  • 175 postów
  • SkądKonstancin-Jeziorna

Napisano 21 marzec 2012 - 17:28

Jestem pod wielkim wrażeniem ciuchów kolarskich z LIDLa. Kupiłem za niecałe 40 złotych koszulkę - krótki rękaw + długie rękawki "nakładane" na ręce, suwak, cztery kieszonki. Ten sam materiał, co w koszulkach zeszłorocznych (w których przejeździłem jakieś 30h latem). Wszystko gustownie wykończone, w ładnych barwach. Jestem strasznie miło zaskoczony.
To jest oferta zeszłotygodniowa, ale w koszach z rzeczami po promocji jeszcze można uświadczyć. Polecam, jak ktoś chce tanio się wyposażyć w koszulkę.

#1775 Emilo

Emilo
  • Użytkownik
  • 423 postów

Napisano 25 marzec 2012 - 01:24

kupiłem spodenki 3/4 na próbę bo w takich nigdy nie jeżdziłem o dziwo fajne na tą pogodę ale wkładka jakoś marnie chyba ją wypruj i zostawię pod sopdenki resztę za tą kase to palce lizać

#1776 Gosc_cookie_*

Gosc_cookie_*
  • Gość

Napisano 25 marzec 2012 - 09:34

Jeśli chodzi o koszulki z lidla to są ok. Nie ma w ich robieniu żadnej filozofii więc o ile są z coolmaxa to dają radę. Jesli zaś chodzi o spodenki to imho porażka. Wkładka taka sobie, a krój spodenek (szczególnie brak szelek) sprawia że zjeżdża to z tyłka co chwila.

#1777 Woland

Woland
  • Użytkownik
  • 49 postów
  • Skądfrom hell

Napisano 25 marzec 2012 - 10:07

Jeśli chodzi o koszulki z lidla to są ok. Nie ma w ich robieniu żadnej filozofii więc o ile są z coolmaxa to dają radę. Jesli zaś chodzi o spodenki to imho porażka. Wkładka taka sobie, a krój spodenek (szczególnie brak szelek) sprawia że zjeżdża to z tyłka co chwila.

Mnie nie podeszła ta koszulka lidlowska. Zły krój, uwiera. Lepiej dołożyć 20zł i kupić coś lepszego.

#1778 Mateunio

Mateunio
  • Użytkownik
  • 944 postów
  • SkądKT

Napisano 25 marzec 2012 - 13:08

Nie chcę zakładać nowego tematu, więc zapytam tu.

Poleci ktoś jakaś sprawdzona potówkę? Oferta jest dość szeroka, od tanich za 50pln po drogie rzędu nawet 200pln. Czym się kierować?

#1779 Gosc_solid_crank_*

Gosc_solid_crank_*
  • Gość

Napisano 25 marzec 2012 - 14:43

Sorry jeżeli już ktoś wcześniej to napisał(nie mam czasu studiować ponad 100 stron w tył), ja w każdym razie polecam raczej potówki z polipropylenu PP, niż z poliestru PE. Na pewno skuteczniejsze :!:

#1780 Woland

Woland
  • Użytkownik
  • 49 postów
  • Skądfrom hell

Napisano 25 marzec 2012 - 17:06

Nie chcę zakładać nowego tematu, więc zapytam tu.

Poleci ktoś jakaś sprawdzona potówkę? Oferta jest dość szeroka, od tanich za 50pln po drogie rzędu nawet 200pln. Czym się kierować?

Bardzo polecam potówki Sportful. Ostatnio taką kupiłem i nawet nie spodziewałem sie że tak dobrze będzie dawać radę.