Skocz do zawartości

Zdjęcie

Odzież rowerowa

• Zamknięty Temat jest zamknięty
1890 odpowiedzi w tym temacie

#981 Marco_

Marco_
  • Użytkownik
  • 990 postów
  • Skądze znowu

Napisano 08 październik 2010 - 07:23

dokladnie mam to samo i kolor szkielek jest tu bez znaczenia , sprobuj docisnac czyms kominiarke do nosa , chodzi o szpare z jednej i drugiej strony ktora wylatuje cieple powietrze i skrapla sie na szybkach okularow ...(uzywam cieniutkiej obustronnej tasmy klejacej)

Ps; Kominiarka ktora mam (Sugoi) zrobiona jest z 87% polyester , 13 % spandex .

#982 travisb

travisb
  • Użytkownik
  • 1761 postów
  • Skąd54.351 �N 18.645 �E

Napisano 08 październik 2010 - 08:01

A są takie płyny do przecierania szkieł, żeby nie parowały. Coś jak --> http://allegro.pl/pl...1226026383.html

#983 Marco_

Marco_
  • Użytkownik
  • 990 postów
  • Skądze znowu

Napisano 08 październik 2010 - 08:29

nie wiem nie uzywalem , jak ktos uzywal niech opisze czy to w ogole dziala .

#984 Lobster

Lobster
  • Użytkownik
  • 351 postów
  • SkądTcity

Napisano 08 październik 2010 - 16:16

Ponieważ jestem zmarżluchem to poniżej 8* muszę mieć coś naprawdę ciepłego na sobie, sam goły Windstopper nie wystarcza bo nie lubię pakować pod spód zbyt dużo warstw, tak więc od wczoraj jestem właścicielem tego wynalazku w kolorze red bright:
http://www.mavic.com.../Inferno-Jacket
wystarczy pod spód założyć cienką koszulkę z polipropylenu i jest komfortowo, wieczorem było ok.5* z zimnym wiatrem a czułem się na rowerze jak w saloniku z kominkiem - cieplutko ale bez sauny na plecach - na nogach spodnie z thermorubaix a ponizej 3* lub gdy naprawde wieje zimny wiatr spodnie z Windstoperem z przodu, klejnoty i cały przód nóg są pod osłoną.

#985 radek_3131

radek_3131
  • Użytkownik
  • 453 postów
  • SkądPabianice

Napisano 08 październik 2010 - 17:06

Marco_, ja na co dzień noszę okulary. Używałem ten antifog i działa. Psikasz po dwóch stronach szkieł, następnie wycierasz LEKKO szmatką. Chwilkę czekasz i wycierasz do sucha.

PS. Nie ma sensu zamawiać tego przez internet. Wystarczy iść do optyka i kupić np. IZOFOG firmy JZO (Jeleniogórskie Zakłady Optyczne). Bodajże piątaka kosztuje.

#986 Marco_

Marco_
  • Użytkownik
  • 990 postów
  • Skądze znowu

Napisano 08 październik 2010 - 18:05

aha , no to spoko jesli mowisz ze dziala to pewnie tez sobie zalatwie , bo do tej pory to podklejalem kawaleczkiem (4cm) tasmy kominiarke , ale to potrafilo sie odklejac podczas jazdy i trzeba bylo dociskac czasami reka do nosa aby zlapalo ponownie ;) ...w takim razie dzieki raz jeszcze za info .

U siebie znalazlem cos ---> takiego

#987 patryk_60

patryk_60
  • Użytkownik
  • 369 postów
  • SkądLublin

Napisano 08 październik 2010 - 18:39

Chłopaki mam pytanie czy używacie jakiś chust coś ala Buff powiedzmy żeby ochrobic twarz i nie nałykać się zimnego powietrza. Chodzi mi o ochronę na obecną temperaturę czyli 5-10 stopni. Myślałem właśnie o buffie ,lub wielofunkcyjnej czapce nalini fagiolino ew. co możecie polecić.
Poszukuję również jakiś ręczawiczek na podobną temperaturę brałem pod uwagę nalini fiamma ,lub chiba classic.

#988 travisb

travisb
  • Użytkownik
  • 1761 postów
  • Skąd54.351 �N 18.645 �E

Napisano 08 październik 2010 - 19:40

patryk_60, nałóż golf termoaktywny i załóż go sobie na usta - pomaga.

#989 gordon

gordon
  • Użytkownik
  • 56 postów
  • Skądtarnów

Napisano 09 październik 2010 - 07:09

Witam.
Mam zamiar kupić kurtkę na temperatury około -5 do plus 5-6 (ze wskazaniem na te powyżej zera).
Zastanawiałem się nad kurtką Rogelli Merano. Tylko mam dylemat, czy ta kurtka nie będzie za ciepła, na takie temperatury?
Jeśli ktoś z Was miał z nią do czynienia to proszę o poradę.

Chyba, że możecie polecić jakąś inną kurtkę na takie temperatury?
Chciałbym by cena nie przekroczyła 180zł.

Pozdrawiam.

#990 Miguel

Miguel
  • Użytkownik
  • 840 postów
  • SkądGOP - Będzin

Napisano 09 październik 2010 - 11:30

Szukam ocieplaczy na buty i rękawic. Muszą sprostać prawdziwej polskiej zimie, czyli ujemnym temperaturą rzędu -5 stopni. Chciałbym nie ograniczać się do krótkich przejażdżek, dlatego mile widziane są akcesoria, która pozwolą mi przetrwać min. 3 godzinne wypady.
Istnieje coś takiego?
Przez ostatnie lata używałem ciuchy z decathlonu i stare narciarskie rękawice, ale na niewiele się zdały. Z tego co pamiętam, to pozwalały wytrzymać 2-2:15 h przy temperaturze w okolicach zera. Nie były to super zaawansowane rzeczy, dlatego sądzę, że istenieją cieplejsze. Korzystacie z takich? Co jest godne polecenia?

#991 Kromkovitz

Kromkovitz
  • Użytkownik
  • 21 postów
  • SkądSulejówek

Napisano 09 październik 2010 - 20:14

Chłopaki mam pytanie czy używacie jakiś chust coś ala Buff powiedzmy żeby ochrobic twarz i nie nałykać się zimnego powietrza. Chodzi mi o ochronę na obecną temperaturę czyli 5-10 stopni. Myślałem właśnie o buffie ,lub wielofunkcyjnej czapce nalini fagiolino ew. co możecie polecić.

Ja mam dwie i je używam jak jest chłodniej/zimniej. Na chłodne dni zakładam taką (tylko inny wzorek): http://allegro.pl/or...1265708108.html

Drugą mam taką: http://allegro.pl/ch...246136854.html.

Ta druga ma trochę mniej przyjemny materiał, ale jest tańsza i naprawdę ciepła.

Buffy dla mnie są naprawdę wygodne. Można je naciągnąć na usta lub i na nos.

#992 radek_3131

radek_3131
  • Użytkownik
  • 453 postów
  • SkądPabianice

Napisano 09 październik 2010 - 23:47

Miguel, jeżeli chodzi o rękawiczki to mogę Ci polecić te same co opisuje tutaj koleś http://www.forumrowe...jesiennozimowe/

Przejeździłem w nich prawie całą zimę i 2,5 godziny jazdy w temperaturze mniejszej niż -10°C i dawały radę. Na pogodę taką jak teraz również są w sam raz.

#993 Zawrom

Zawrom
  • Użytkownik
  • 324 postów
  • SkądRacibórz

Napisano 10 październik 2010 - 16:50

Nie ten dział ale

radek_3131...ja na co dzień noszę okulary. Używałem ten antifog i działa...

Używasz może szkieł korekcyjnych w okularach do jazdy na rowerze ? Jeśli tak to jakie masz i jak się sprawują ?

#994 kubaooo

kubaooo
  • Użytkownik
  • 14 postów
  • SkądWrocław

Napisano 10 październik 2010 - 17:03

patryk_60, ja używam buffa od Wielickiego z e-horyzontu z polarem (20zł, na allegro z wysyłką też są za ok 20zł, a dodatkowo więcej wzorów) - można z tego zrobić fajną kominiarkę (polar na szyi, a reszta ochrania głowę pod kaskiem i brodę/brodę z ustami/brodę z ustami i nosem, tej trzeciej opcji nie polecam). Jeśli jest za ciepło, to zawsze można zdjąć i owinąć 2 razy wokół nadgarstka albo schować. Oczywiście ani polar ani ten substytut mikrofibry nie są wiatroszczelne, ale na szyi robi się kilka warstw materiału i nie dmucha, na brodzie też. Wersja bez polaru chyba jest zbyt krótka na takie coś.

#995 radek_3131

radek_3131
  • Użytkownik
  • 453 postów
  • SkądPabianice

Napisano 10 październik 2010 - 18:36

karolcioo, kupiłem okulary Arctica S70. To jest moja druga para okularów. Nie polecam jazdy w okularach w których chodzi się na co dzień, bo szkła się strasznie szybko rysują. Jak się sprawują :?: Mi pasują, aczkolwiek złamał mi się już ten uchwyt mocujący szkła i musiałem szkła dokupić (z mojej winy).

Tutaj właściwy temat jest: http://www.forumszos...ghlight=okulary

#996 Kromkovitz

Kromkovitz
  • Użytkownik
  • 21 postów
  • SkądSulejówek

Napisano 13 październik 2010 - 19:32

A jaką naprawdę ciepłą kurtkę na zimę byście polecili? Jestem dużym zmarzluchem i chciałbym sobie kupić od razu coś cieplejszego.

#997 radek_3131

radek_3131
  • Użytkownik
  • 453 postów
  • SkądPabianice

Napisano 13 październik 2010 - 22:54

Kromkovitz, kurtka zimowa w sensie na mróz czy w sensie na temperaturę bliską zeru :?:

#998 Kromkovitz

Kromkovitz
  • Użytkownik
  • 21 postów
  • SkądSulejówek

Napisano 14 październik 2010 - 06:39

Ja bym wziął od razu na mróz.

#999 kubano

kubano
  • Użytkownik
  • 936 postów
  • SkądCzechowice-Dziedzice

Napisano 14 październik 2010 - 20:04

Co myślicie o takim zestawie na zimne dni do max -5 C. Spodenki krutkie + nogawki i na górę na to spodnie długie nieprzewiewne Himoutain Atmos?
Link http://sfpl.pl/shop/...gory&context=37

#1000 kr1zje

kr1zje
  • Użytkownik
  • 1165 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 14 październik 2010 - 21:42

Przecież to zadziała jak żagiel, spodnie muszą przylegać, a nie robić za spadochron do hamowania.