Skocz do zawartości

Zdjęcie

Odzież rowerowa

• Zamknięty Temat jest zamknięty
1890 odpowiedzi w tym temacie

#1141 Piotr92

Piotr92
  • Użytkownik
  • 765 postów
  • SkądBielsko-Biała

Napisano 26 styczeń 2011 - 18:08

Ten szal to nie jest z Saxo Bank, najlepiej zobaczyć na allegro, może coś będzie.

#1142 Gosc_Dominik_*

Gosc_Dominik_*
  • Gość

Napisano 26 styczeń 2011 - 18:12

Widziałem tam coś podobnego ale z materiału jak rękawki albo nogawki ocieplane a nie takiej grubego jak Alberto ma :)

#1143 zoscar

zoscar
  • Użytkownik
  • 44 postów
  • SkądKraków

Napisano 26 styczeń 2011 - 18:40

http://allegro.pl/ch...1422303085.html
Mam takie coś i jestem bardzo zadowolony. Możesz sobie założyć po nos, a i tak masz swobodę oddychania. Jest ciepłe i przewiewne, dzięki czemu twarz Ci się nie spoci.

#1144 natus

natus
  • Użytkownik
  • 324 postów
  • Skądwrocław

Napisano 26 styczeń 2011 - 18:47

jak chcesz coś grubszego i cieplejszego to poszukaj Buff'a z merino
niestety cena trochę odstrasza :-/

#1145 Gosc_Dominik_*

Gosc_Dominik_*
  • Gość

Napisano 26 styczeń 2011 - 19:58

To co zoscar zaproponował wydaje się fajne, może się zaopatrzę niedługo, dzięki za pomoc.

#1146 Marco_

Marco_
  • Użytkownik
  • 990 postów
  • Skądze znowu

Napisano 27 styczeń 2011 - 10:21

widzieliscie nowe koszulki 2011 ? ... juz sa w sprzedazy 8-)

Dołączona grafika

#1147 zoscar

zoscar
  • Użytkownik
  • 44 postów
  • SkądKraków

Napisano 27 styczeń 2011 - 14:10

No na stronach niektórych team'ów w zakładce sklep/zakupy już widziałem :-)

#1148 Moras

Moras
  • Użytkownik
  • 49 postów
  • SkądOtwock

Napisano 27 styczeń 2011 - 14:27

Innymi słowy garmin razem z rowerami (cervelo) przejął po rozwiązanym teamie cervelo test team również i stroje, a właściwie to markę (castelli)

#1149 outoftimeman

outoftimeman
  • Użytkownik
  • 873 postów
  • SkądPruszków

Napisano 27 styczeń 2011 - 19:28

Obrazek

Wie ktoś skąd taki fajny szal czy może komin wziąć? Patrzyłem na stronie Saxo Banku i tam nie widzę.

Wygląda mi to na szaliczek firmy etxeondo
Ja zakładam zwykły wełniany szalik, nawet na wysoki kołnierz w kurtce. Po prostu jest mi przyjemniej i cieplej. Choć nie pogardziłbym takim szaliczkiem jak Alberto. Kominy to nie to samo.

edit 19:35:
Trafiłem na ślad tych szaliczków :)
Dołączona grafika
Dołączona grafika
To akurat opaska na głowę, ale kolory i wzór te same.
Dołączona grafika
I czapko-komin. To chyba o coś takiego chodzi.

I muszę dodać, że taki komin to chętnie bym sam nabył. W naszych sklepach widziałem tylko te elastyczne niby z windstoperem, tymczasem to wygląda na jakąś wełenkę, przynajmniej z wierzchu bo pod spodem pewnie też posiada jakąś nowoczesną membranę. Jednak wełenka jest dużo przyjemniejsza od jakiegoś elastycznego windstopera.

#1150 natus

natus
  • Użytkownik
  • 324 postów
  • Skądwrocław

Napisano 27 styczeń 2011 - 22:11

I muszę dodać, że taki komin to chętnie bym sam nabył. W naszych sklepach widziałem tylko te elastyczne niby z windstoperem, tymczasem to wygląda na jakąś wełenkę, przynajmniej z wierzchu bo pod spodem pewnie też posiada jakąś nowoczesną membranę. Jednak wełenka jest dużo przyjemniejsza od jakiegoś elastycznego windstopera.

to jeszcze raz polecam zapoznanie się z czymś takim jak buff
jest wersja wełniana - z wełny merino, czyli najlepszej możliwej do sportów

a można z buffa zrobić 'szalik na szyję', czapkę, bandanę, niemal kominiarkę i jeszcze pare innych
koszt to o ile się orientuję 79 zł :-?

#1151 woody

woody
  • Użytkownik
  • 1415 postów
  • Skądłódź

Napisano 27 styczeń 2011 - 22:16

Ja polecam w jakieś gazecie teraz jest kurs robienia na drutach jak ktoś chce szaliczek to sobie może zrobić np taki żółty livestrong. albo sweter w romby :)

u2250y2014v3.gif

#1152 outoftimeman

outoftimeman
  • Użytkownik
  • 873 postów
  • SkądPruszków

Napisano 27 styczeń 2011 - 22:20

Babcia może mi zrobić :)

#1153 Danny

Danny
  • Użytkownik
  • 27 postów
  • SkądPiaseczno

Napisano 28 styczeń 2011 - 13:52

Tutaj http://www.alwaysrid...adband-774.html można zamówić ten kołnierz-czapkę.
Jeśli byliby chętni to można wysłać jedno zamówienie (przy 3 szt. oszczędność na dostawie 7 GBP).

#1154 Bartosz

Bartosz
  • Użytkownik
  • 998 postów
  • Skądwa-wa

Napisano 28 styczeń 2011 - 14:00

130zł za czapkę/szalik? Trochę sporo. POdejrzewam że to samo można w pl kupić za 15zł, tylko bez napisu firmowego ;)

#1155 Marco_

Marco_
  • Użytkownik
  • 990 postów
  • Skądze znowu

Napisano 28 styczeń 2011 - 15:00

przy glupich minus 12 stopniach dwa sople pod broda :lol: ..w kominiarce nie mam tego po czterech godzinach jazdy przy minus 20 stopniach , naprawde swietny jest ten komin :lol:

http://www.lerouleur...12/exteondo.jpg

#1156 h/k

h/k
  • Użytkownik
  • 1389 postów
  • SkądRumia

Napisano 28 styczeń 2011 - 17:02

Marco_, masz zwykłą kominiarkę? Bo moja motocyklowa niestety, potrafi ładnie się spocić w przełaju, a potem jazda po mieście zimą nawet w temp. 2-5C jest bardzo nieprzyjemna.

#1157 Marco_

Marco_
  • Użytkownik
  • 990 postów
  • Skądze znowu

Napisano 28 styczeń 2011 - 17:38

Czy ja wiem czy to jest zwykla (?) , zalezy co przez to rozumiec ... ? normalna rowerowa Nalini , w ktorej "nawybijalem " malych otworkow i nic mi sie w niej nie poci , sople tez mi pod broda w zyciu z niej nie wisialy i napewno nie jest to motocyklowa kominiarka (chociaz moze i by sie tez nadaawala do jazdy na motocyklu).
Jazdy w takim kominie sobie nie wyobrazam , czul bym sie jakby mi ktos jakies homonto na szyje zarzucil czy tez inny szal ortopedyczny a juz napewno jakies sople pod broda sa niedopomyslenia nawet i nie uwierze w to ze tak swietnie odprowadza on pare na zewnatrz a wewnatrz jest jak u babci za piecem .
Kominiarke w ktorej jezdze mam sprawdzona i jestem jej pewien w niskich temperaturach , nie zamienie na nic innego w tej chwili . ( po wybiciu tych otworkow pralem ja juz wielokrotnei i nic sie nei poprulo , pralem recznie) ..nie pamietam juz gdzie ja zamowilem , bo zamowilbym jeszcze ze dwie takie , w sumie tanie i bardzo dobre kominiarki to sa .

#1158 h/k

h/k
  • Użytkownik
  • 1389 postów
  • SkądRumia

Napisano 28 styczeń 2011 - 17:54

Czy ja wiem czy to jest zwykla (?) , zalezy co przez to rozumiec ... ? normalna rowerowa Nalini , w ktorej "nawybijalem " malych otworkow i nic mi sie w niej nie poci

Chodziło mi o materiał. Ale już sobie na to pytanie odpowiedziałem - Super Roubaix, czyli coś faktycznie bardziej normalnego niż ta moja bawełna. ;-)
"Nawybijałem", to znaczy? Stuningowałeś ją? :-P

#1159 Marco_

Marco_
  • Użytkownik
  • 990 postów
  • Skądze znowu

Napisano 28 styczeń 2011 - 17:56

mozna tak powiedziec , specjalnym wczesniej przygotowanym "dziurkaczem , wybijakiem ? jak zwal tak zwal ;)
Nie wiem jaki to jest material ale bardzo skuteczny w niskich temperaturach , cieply , odprowadza elegancko wilgoc , po "wybiciu otworkow jesze lepiej ... nie wiem gdzie ja zamawialem , szukam tych kominiarek , chce zamowic jeszcze kilka .
Przez te dziurki duzo zimnego powietrza niejestem sie w stanie " nalykac " tak zeby mi zaszkodzilo , z wydychaniem tez nie mam zadnych problemow , poza tym cala doslownie cala twarz i najwazniejsze czolo jest porzadnie zakryte .
Mam sporo innych przeroznych czapek , probowalem wielu , z tego zestawu jestem najbardziej zadowolony , (Nalini kominiarka pod nia czapka termo) , jazda w kominie ktory zostal wczesniej pokazany , nie ma dla mnie sensu zadnego .

Dołączona grafikaDołączona grafika

#1160 wiki

wiki
  • Użytkownik
  • 2190 postów
  • SkądOzorków k/Łodzi

Napisano 29 styczeń 2011 - 12:15

Marco_ popatrzyłem na twój "wynalazek" i pomyślałem o tym samym. Kupiłem swego czasu kominiarkę, miałem ją raz na głowie i powiedziałem nigdy więcej. Na płaskim jeszcze jako tako. Pod górę to tragedia. Kłopoty z oddychaniem. Kombinowałem jak porobić dziurki i dałem sobie spokój.

Dzisiaj na ryneczku kupiłem takie cudo:

Dołączona grafika

Koszt 25 zł, tak więc nie dużo. Różnica w oddychaniu: dzień do nocy, swobodnie. Nie wiem czy dam radę dzisiaj wyjechać, ale jutro już na pewno także dam znać co i jak. Materiał (informacja z metki) to 100% poliester, o dziwo polska produkcja.

Do tego doszły rękawiczki narciarskie za 40 zł:

Dołączona grafika