Skocz do zawartości

Zdjęcie

Odzież rowerowa

• Zamknięty Temat jest zamknięty
1890 odpowiedzi w tym temacie

#1221 Gosc_Grzegoez30_*

Gosc_Grzegoez30_*
  • Gość

Napisano 06 luty 2011 - 20:54

Szukam stroju letniego ekipy SAXO BANK w rozmiarze M wiecie może gdzie można coś takiego dostać w dobrej cenie?

#1222 natus

natus
  • Użytkownik
  • 324 postów
  • Skądwrocław

Napisano 06 luty 2011 - 23:32

grzegoez30
jeśli oryginał - to na stronie saxobanku jest ich sklep z ciuszkami i gadżetami - wysoka jakość za konkretne pieniądze
jeśli interesuje cię tylko grafika i budżet nie jest wielki, to na ebayu jest przynajmniej kilka sklepów chińskich z ciuchami "teamowymi" w bardzo przystępnych cenach, ale wiadomo że jakość nie ta co oryginał

#1223 Gosc_Grzegoez30_*

Gosc_Grzegoez30_*
  • Gość

Napisano 07 luty 2011 - 14:56

Panowie co myślicie o tym sklepie http://translate.goo...icial&prmd=ivns

Chciałbym poznać kilka szczegółów np. jak wygląda forma płatności za przesyłkę i i le wynosi?

#1224 robo

robo

ble ble

• Użytkownik
  • 2600 postów
  • SkądKońskie

Napisano 07 luty 2011 - 21:58

Wczoraj, zupełnie przypadkowo dowiedziałem się w ciuchu jakiej firmy jeździłem od X lat. Po spodenkach Accenta ze zwykłą pieluchą, była to druga sztuka garderoby kolarskiej - lekko ocieplana koszulka z długimi rękawami, rozpinana na całej długości.

Uważam, że to najlepszy ciuch kolarski, jaki mam. Bardzo ją lubię.

Dostałem ją dawno, dawno temu od siostry, metki wyrzuciłem, a te przyszyte po wielu praniach tak wyblakły, że nic nie można z nich odczytać. Jest jakieś logo i nazwa na kołnierzyku, ale nie przypuszczałem, że to nazwa firmy.

Znacie markę Aitos ?

Po pobieżnym obejrzeniu oferty wydaje się, że to firma szyjąca odzież kolarską na indywidualne (zbiorowe ?) zamówienia, np. wg. własnego projektu.

Podajęlink do ich strony i do jednej z galerii

Mają też coś wspólnego z marką Rogelli, bo w sklepie mają pełną ofertę wyrobów tej marki.

Nie wiecie, czy gdzieś w naszym kraju mają ciuch tej firmy -Aitos ?

#1225 travisb

travisb
  • Użytkownik
  • 1761 postów
  • Skąd54.351 �N 18.645 �E

Napisano 07 luty 2011 - 23:10

Grzegoez30, przecież Ci napisałem co i jak z płatnościami, kiedy pierwszy raz o to zapytałeś ... --> http://www.forumszos...ghlight=#127237

#1226 bart3k

bart3k
  • Użytkownik
  • 96 postów
  • SkądSLU

Napisano 08 luty 2011 - 16:52

Jak ciepła jest taka bluza http://allegro.pl/bl...1438690589.html ? W jakiej temp można w niej spokojnie jeździć ?

#1227 Gosc_Dominik_*

Gosc_Dominik_*
  • Gość

Napisano 08 luty 2011 - 18:15

Ja mam identyczną ale w zeszłorocznych nadrukach, kupiłem od tego samego sprzedawcy zresztą. Zakres temperatur zależy od tego co się założy pod spód. Minimum to 0-1 st C, gdy zakładam pod spód bezrękawnik termoaktywny i cos z dlugim rekawem pod spód, maksymalnie w samej tej bluzie jechałem przy 15-18st C ale to już zbyt ciepło było, moim zdaniem jest optymalna dla temperatur 0-15 st C.

Na + warto zaliczyć, że gdy pada lekki deszcz to bluza nie nasiąka zbyt szybko wodą.

#1228 bart3k

bart3k
  • Użytkownik
  • 96 postów
  • SkądSLU

Napisano 08 luty 2011 - 20:01

Dziękuję za info. Bluza, koszulka i spodenki zamówione ;)

#1229 Tutek

Tutek
  • Użytkownik
  • 63 postów

Napisano 16 luty 2011 - 10:33

śmiga może ktoś z was z kurtce MIMO GIRO możecie coś o niej powiedzieć, jak z trzymaniem ciepła, wygodą podczas jazdy?
http://www.mikesport...a-z-m-wind.html
Szukam coś przyległego do ciała czy ona ma taki krój? i jak jest z rozmiarówką te na stronce podane są ok?

dzięki.

#1230 Marco_

Marco_
  • Użytkownik
  • 990 postów
  • Skądze znowu

Napisano 16 luty 2011 - 11:34

Ta sama membrana co wczesniejsze kurtki MIMO , mam taka niebiesko / czarna na zimne dni , jest cieplejsza od kurtki Nalini Calce (jak dla mnie ) , rospieta lekko pod szyja nie powoduje tzw zjawiska "termosu" , w cieplejsze dni wystarczy zalozyc pod nia podkoszulek i tez da sie w niej jezdzic .
Jest jedna z najcieplejszych kurtek ktore mam i prawie cala zime tylko w niej przejezdzilem , jest tania, ciepla i bardzo wygodna .(IMO)

Ps;
Ostatnio duzo schudlem , wiec musialem ja po swojemu przerobic ... , wystarczylo zjechac bokami maszyna (overlock`iem) od samego dolu/boku az po sam koniec rekawa i tyle , pozniej tylko rekawy podwinac i zaszyc , " 5 minut roboty " , (bez problemu bo to jest treglan , "szyje sie prosto jak worek") :lol: ...piore ja normalnie w pralce i wiruje :]

Dołączona grafika

Zjechane maszyna 2.5 cm po obu bokach(material licz podwojnie) x 4 to nam daje 10 cm w obwodzie ..i znowu lezy jak ulal . (sorki za slabej jakosci foty )

Dołączona grafika

#1231 Gosc_Zaborowski1_*

Gosc_Zaborowski1_*
  • Gość

Napisano 17 luty 2011 - 00:08

Grzegoez30, korzystales juz moze z oferty chainreactioncycles.com ?

sklep z UK z poteznym zapleczem ; ) robie u nich czesto zakupy bo maja doslownie wszystko. spory wybór ciuchów ekip z PRO tour'u. Wszystko odpowiednio kosztuje no ale jakosc tych orginalnych ciuchów jest swietna. Kupowalem od nich bluze teamu SKY i koszulke national team'u Australii i jestem bardzo zadowolony. Jakosc tych ubran jest bardzo wysoka i warto wydac wiecej.

mam jeszcze jedna strone ktora ma chyba jeszcze wiekszy wybór ubran Teamowych :

http://www.all4cycli.../shop/index.php

#1232 PawelM

PawelM
  • Użytkownik
  • 27 postów
  • SkądKraków

Napisano 19 luty 2011 - 12:31

Ostatnio szukałem kompletu nogawki/rękawki. Zakupiłem coś takiego:
http://allegro.pl/oc...1452991516.html
w innych przedmiotach rękawki. Mogę szczerze polecić, w tej cenie jakość bardzo dobra. Co do sklepu to odbierałem osobiście i nawet się udało coś zrzucić z ceny ;-)

#1233 gizmo

gizmo
  • Użytkownik
  • 61 postów
  • SkądBieruń

Napisano 19 luty 2011 - 14:01

do jakich temperatur mniej więcej da się jeździć w takich nogawkach? :)

#1234 PawelM

PawelM
  • Użytkownik
  • 27 postów
  • SkądKraków

Napisano 19 luty 2011 - 18:41

Ja się tu nie wypowiem bo, w zimowych warunkach kręcę w domu. Jak szczególnie zimno jest też nie jeżdżę ;-) ale czasem rano jest dość chłodno a potem się cieplej robi i po to je kupiłem :-) .
Warto dodać jakby link wygasł że jest to firma Attiq.

#1235 Marco_

Marco_
  • Użytkownik
  • 990 postów
  • Skądze znowu

Napisano 20 luty 2011 - 20:28

Jezdzilem dzisiaj w tej czapce Scotta i jestem z niej bardzo zadowolony , oddycha sie w niej bardzo dobrze , jest b.ciepla , przepieknie uszyta i warta swojej ceny ... ponizej metka i wymienione na niej materialy z ktorych zostala uszyta ;

Dołączona grafika

Dołączona grafikaDołączona grafika
Dołączona grafikaDołączona grafika
(tak wlasnie jezdze upatulony zima ) :mrgreen:

#1236 Marco_

Marco_
  • Użytkownik
  • 990 postów
  • Skądze znowu

Napisano 21 luty 2011 - 13:44

ehhh ja to sie mam z ta rozmiarowka , L-ki lekko na mnie luzne , lub za dlugie , M-ka ciasnawa , sam juz nie wiem ... :evil:
Wczraj zona przywiozla mi ta bluze z PL , pieknie uszyta , material cacy , podane byly wymiary w centymetrach i okazuje sie ze jest ciasnawa .
Chyba ja bede musial komus odsprzedac ... w kazdym badz razie polecam te bluzy u was szyte bo sa bardzo dobrej jakosci .

Dołączona grafika

#1237 PawelM

PawelM
  • Użytkownik
  • 27 postów
  • SkądKraków

Napisano 21 luty 2011 - 17:12

Co do koszulki to do tej pory w Decathlonowej jeździłem ale ostatnio na aukcji trafiłem małą wyprzedaż. Nie chciałem też jakiś oklepanych teamów :-P to coś takiego wziąłem:
Dołączona grafika

Dołączona grafika

Planuje na agh iść wiec nawet pasuje :-D ...mimo że to nie to agh.

Uszyła to polska firma vitesse, wykonanie bardzo dobre.
40zł szt.

#1238 Marco_

Marco_
  • Użytkownik
  • 990 postów
  • Skądze znowu

Napisano 21 luty 2011 - 19:36

ta w zolto czarnym kolorze , nawet fajna .

#1239 Gosc_wolk13_*

Gosc_wolk13_*
  • Gość

Napisano 21 luty 2011 - 20:28

MARCO Kurcze w tym zestawie na zimę to wyglądasz jak cyborg :-) . Ja dzisiaj też byłem i brodę miałem jak taternik skutą lodem :-D . Ogólnie mi tam w łeb nie jest zimno ale gorzej ze stopami. Mam podwójny ochraniacz i 3 pary skarpet ale tutaj jak się nie zastosuje jakiejś bielizny do wspinaczki wysokogórskich to chyba nic nie pomorze. Może macie jakąś radę? Oczywiście mówię o temperaturach poniżej -10 stopni bo jak jest -2 czy tam nawet -5 to tragedii nie ma.

#1240 Marco_

Marco_
  • Użytkownik
  • 990 postów
  • Skądze znowu

Napisano 21 luty 2011 - 21:53

abo to ja na wyglad patrze w zimie ... ;) wazne ze cieplo , zatoki zlapac nie problem , gorzej je sie leczy .
Mowisz trzy pary skarpet i zimno ? , musisz miec tam zaciasno poprostu , sprobuj poluzowac buty .