Skocz do zawartości

Zdjęcie

Odzież rowerowa

• Zamknięty Temat jest zamknięty
1890 odpowiedzi w tym temacie

#1421 Xevronix

Xevronix
  • Użytkownik
  • 109 postów
  • SkądNowy Dwór Gdański

Napisano 03 kwiecień 2011 - 19:17

Jeżeli mam dopłacać 20zł za wygląd, to nie wiem czy nie lepiej zainwestować dodatkowo w jakieś rękawki czy nogawki :P

Rozumiem,że bluza potrzebna na ciepłą wiosnę/chłodniejsze letnie dni?

Tak, dokładnie.

Co do wymiarów, to wypiszę je jutro rano. Wzrost - 178 +/-, waga 65-70kg (obecnie koło 68). Zawsze mam problem z doborem rozmiarówki i bluzy trafiam raczej za duże...
Zależy mi przede wszystkim, żeby się dało normalnie jeździć przy mocniejszym wietrze. Obecnie jeżdżę w jakieś starej kurtce (znalezionej gdzieś w szafie), która jest dosyć obszerna i przy bocznym wietrze "trochę" mnie dzisiaj nosiło :D

#1422 Kames

Kames
  • Użytkownik
  • 82 postów
  • SkądDŚ!Das ist super;)

Napisano 03 kwiecień 2011 - 20:28

Stary,wymiary identyczne z moimi... :mrgreen:

Zależy mi przede wszystkim, żeby się dało normalnie jeździć przy mocniejszym wietrze. Obecnie jeżdżę w jakieś starej kurtce (znalezionej gdzieś w szafie), która jest dosyć obszerna i przy bocznym wietrze "trochę" mnie dzisiaj nosiło :D

Też ta sama sytuacja:)Mam jeszcze taki softshell,też dzielnie służy teraz i w lecie,ale wiadomo...Czekam na bluzę Rogelli Salerno,jak dojdzie z chęcią podzielę się info...czyli radzę jeszcze poczekać parę dni z zamówieniem ;-)

#1423 BUBUs

BUBUs
  • Użytkownik
  • 335 postów
  • SkądPabianice

Napisano 03 kwiecień 2011 - 20:39

Ja mam tą Caisse i mogę polecić.

#1424 Gosc_Davidoff_*

Gosc_Davidoff_*
  • Gość

Napisano 05 kwiecień 2011 - 20:09

Odradzam każdemu zakupy tych podróbek z łodzi. Nacieliśmy się właśnie z kumplem na allegro. W tych spodenkach można jeździć max 1h.

#1425 Marco_

Marco_
  • Użytkownik
  • 990 postów
  • Skądze znowu

Napisano 05 kwiecień 2011 - 21:37

a ja jezdze popatrz i jestem zadowolony i u mnie jest znacznie cieplej w tej chwili jak w Polsce , bo temperatury dochodzily do 27 stopni :-)

Ps; I to nie sa podrobki a replika .. (replika od podrobki rozni sie tym, ze nie jest identyczna oraz jej wytwarzanie jest zgodne z prawem. )

#1426 Gosc_Davidoff_*

Gosc_Davidoff_*
  • Gość

Napisano 06 kwiecień 2011 - 13:55

ja jestem niezadowolony bo rozmiar nie ten, nawet oznaczeń producenta nie ma!

#1427 Marco_

Marco_
  • Użytkownik
  • 990 postów
  • Skądze znowu

Napisano 06 kwiecień 2011 - 14:38

ano z rozmiarem to nigdy nie jest latwo ...

#1428 Gosc_KeNaJ_*

Gosc_KeNaJ_*
  • Gość

Napisano 06 kwiecień 2011 - 21:11

Marco tylko że tu problemem nie jest to że cięzko trafić tylko to, że oni szyją jak chcą a metki to już w ogóle w trzy światy.

#1429 Marco_

Marco_
  • Użytkownik
  • 990 postów
  • Skądze znowu

Napisano 07 kwiecień 2011 - 02:23

kilka postow wczesniej napisalem dokladnie to samo co Ty (nizej zacytuje sam siebie ) i to sie odnosi ogolnie do wszystkich ubran kolarskich , nie tylch z Lodzi ...

"tak szczerze " mowiac " to ta cala rozmiarowka nie ma sie co sugerowac , nie raz mialem naprzyklad S-ke wieksza od M-ki ...., numeruja jak chca a szyja jeszcze inaczej , najlepiej to isc i mierzyc na siebie ."

#1430 Gosc_KeNaJ_*

Gosc_KeNaJ_*
  • Gość

Napisano 07 kwiecień 2011 - 07:07

Rozmiarówka różnych producentów to co innego. Mi chodzi o to że niejednokrotnie widziałem tam ciuchy rozmiaru M a metkę miały przyszytą XL (jeden nawet mam w szafie), dodatkowo żeby było ciekawiej, większość producentów trzyma tą jedną rozmiarówkę i jak się raz spasuje to można zamawiać w ciemno, w Łodzi jest ciekawie bo serie różnią się od siebie krojem (np proporcje rękawów) a czasem to i w jednej serii można znaleźć różne kroje.

#1431 Marco_

Marco_
  • Użytkownik
  • 990 postów
  • Skądze znowu

Napisano 07 kwiecień 2011 - 07:38

ano jesli tak sie zdarza to niedobrze , wtedy nie pozostaje nic innego jak tylko odeslac i zamowic inny rozmiar .

Ps; Zamawialem sporo ciuchow szytych w Lodzi , ale nie zauwazylem tego typu problemu ... ostanio swiadomie zamowilem spodnie o rozmiar wieksze , poniewaz spodnie Nalini L-ka byly na mnie w udach ciasnawe (ale to tez w zaleznosci od materialu z ktorego sa uszyte dane spodnie ) , musialem je odeslac i zamowic XL-ke , ktora idenczytcznie na mnie lezy jak XL-ka spodni szytych w Lodzi , takze w zasadzie mnie to nie dziwi , bo nie moge nosic spodni L skoro mam objetosc w udach duzo wieksza , ale to jak wspomnialem w zaleznosci tez od elastycznosci materialu , czasami zdarza sie ze nosze L -ke :0 . Przewaznie nosze spodnie XL a reszte ubran L-ki i z tym sie pogodzic musze i jakos zyc hehe ...Lodz produkuje piekne repliki i dlatego tak to "innych" wnerwia , co tu duzo ukrywac :]

edit ;
Jak juz jestesmy w temacie ubran z Lodzi , bo tak mi sie akurat przypomnialo o tych " tanich gumkach za 60 groszy ? " ogladam wslasnie dokladnije wykonczenie spodni i jakos ich nie zauwazam tylko piekne , plaskie "silikonowe " gumki , nie rozniace sie mozna powiedziec niczym od tych ktore sa w dwa razy drozszych "gaciach" ... Lodz produkuej piekne repliki , dlatego tak to "inych" wnerwia , co tu duzo urkywac .

Dołączona grafikaDołączona grafika

#1432 Marco_

Marco_
  • Użytkownik
  • 990 postów
  • Skądze znowu

Napisano 07 kwiecień 2011 - 08:49

edit ;

Dla porownania w ciuchach Vezuvio , trzymam w reku obie , porownuje pod wzgledem elastycznosci , grubosci ..itd i niestety nie zauwazam roznicy ... " ale ja sie pewnie na tym nie znam "

Ps: Milego dnia zycze ...wyjezdzam wlasnie w trase w nowych spodniach "Caisse " ;)

Dołączona grafika

#1433 Marco_

Marco_
  • Użytkownik
  • 990 postów
  • Skądze znowu

Napisano 08 kwiecień 2011 - 09:09

ostatnio zamawialem tez spodnie z Lodzi tyle ze bez zadnych napisow , cale czarne , rowniez bardzo ladnie wykonane .

jeszcze foty gumki w krotkich gaciach ;

#1434 Gosc_enigma_*

Gosc_enigma_*
  • Gość

Napisano 09 kwiecień 2011 - 11:05

czy krótkie koszulki BI-BIKE (2049-84) albo POLEDNIK (VINCI) są ok? Czy lepiej dołożyć i kupić np ROGELLI (ASTI) ?

#1435 wiki

wiki
  • Użytkownik
  • 2190 postów
  • SkądOzorków k/Łodzi

Napisano 09 kwiecień 2011 - 13:37

Czy ktoś kupował może ciuchy z tego źródła i z tego ?

#1436 Marco_

Marco_
  • Użytkownik
  • 990 postów
  • Skądze znowu

Napisano 09 kwiecień 2011 - 14:39

znam pierwszy link ktory podales , zamawialem u tego goscia caly zestaw 7 czesciowy Saxo Bank , ciuchy jak najbardziej w porzadku .

#1437 szuller

szuller
  • Użytkownik
  • 39 postów
  • SkądRzeszów

Napisano 09 kwiecień 2011 - 21:10

od goscia z drugiego linka, ostatnio zamowiłem tez saxo bank zestaw, dostałem taniej niz na aukcji, jak dojda ciuchy to napisze więcej ..

#1438 Marco_

Marco_
  • Użytkownik
  • 990 postów
  • Skądze znowu

Napisano 09 kwiecień 2011 - 21:20

o jedynm zapomnialem , w tej kurtce z membrany Saxo Bank , znaczek "S" - Specialized jest troche badziewny ( przynajmniej w tej mojej ), rzuca troche taki jakby zafarb na biel ... ale to w sumie w niczym nie przeszkadza ;)
Tam na jego zdjeciach tego dokladnie nie widac , za chwile zrobie lepsza fote ...poza tym nie mam zastrzezen co do reszty ciuchow , znaczek "S" - Specialized jest bardzo ladnie wydrukowany .

edit ;

zdjcie robione ... lewa strona z lampa , prawa bez , przy swietle dziennym widac ten zafarb o wiele mniej , mniejwiecej tak jak na zdjeciu po lewej .
Kurtke pralem wielokrotnie (recznie) bardzo dobrze sie ona pierze , kolory pozostaja te same , wspomniany znaczek "S" nie spiera sie , nie daje wiekszego zafarbu , pozostaje taki sam .
Kurtka warta ceny , ciepla , wygodna , ma dobra oddychalnosc , jestem z niej zadowolony bardziej jak z kurtki Nalini Calce .

Dołączona grafika

#1439 Marco_

Marco_
  • Użytkownik
  • 990 postów
  • Skądze znowu

Napisano 09 kwiecień 2011 - 22:25

Ps; Opisywalem na przykladzie oryginalnej koszulki Cervelo , ktora odeslalem spowrotem i juz nawet nei chcialem wiekszej ..wczesniejsza replika ??? ... ktora od Ciebie mialem , lezala sto razy lepiej ... z tym ze wlasnie reakwy miala wykonczone gruba i zbyt naciagnieta gumka przez co tworzyly sie takie bufki co mi sie bardzo nie podobalo i dlatego ja sprzedalem ... po za tym tez czarny kolor dawal zafarb na biel co psulo caly wyglad koszulki , a tak to fajnie sie w niej smigalo .

Chcialem ponowic pytanie , ale widze ze juz towar znikna z polki ,takze nie mam juz pytan :mrgreen:

#1440 carloss

carloss
  • Użytkownik
  • 461 postów
  • SkądKraków/Bronowice

Napisano 10 kwiecień 2011 - 01:07

A moze mi ktos powiedziec cos na temat tego:
http://allegro.pl/sh...item=1552183493 i innych kompletów z tego źródła?
porównywałem fotki z kompletami np z bobshopa ale co ja tam wiem...:)