SPD-SL Problem z drętwieniem stopy.
Napisano 16 sierpień 2012 - 14:41
Cytat
Zrobiłem około 300 km w butach Shimano R087 i nadal mam problem z drętwieniem palców w stopach ( ale tylko trzech najmniejszych, najbardziej w lewej stopie ). Jazda z poluzowanymi rzepami nic nie daje, a jak klamrę za bardzo popuszczę to stopa luźno lata.
Cytat
Najciekawsze jest to, że jak się wypnę na 10 sekund to drętwienie na jakiś czas przechodzi
Mam dokładnie to samo od 3 lat. Jakoś się juz z tym pogodziłem. Co jakiś czas rozluźniam nogę i depczę dalej...Nie znalazłem rozwiązania tego problemu. Kombinowałem z położeniem siodełka, wysokością, przerobiłem też ich kilka już. Wg mnie albo ma to związek z uciskiem podbicia stopy na sztywną podeszwę albo język buta uciska na zgięcie stopy?...Cholera wie.
Napisano 16 sierpień 2012 - 15:51
http://www.drscholls...gOrthotics.jspa
Jak tylko zacząłem je używać tak problem zniknął, od czasu do czasu pojawia się drętwienie po około 3 godzinach jazdy, ale i tak to nic w porównaniu co było wcześniej.
Oczywiście może się okazać, że potrzebujesz zmienić ustawienia siodła.
Napisano 16 sierpień 2012 - 18:51
Wieki temu kupiłem te wkładki
http://www.decathlon...sole-175289076/
Jak dojde do siebie po zabiegu to spróbuje w nich pojezdzic.
Napisano 16 sierpień 2012 - 21:44
Napisano 17 sierpień 2012 - 11:45
Cytat
Najgorzej jak ustawiłem bloki na maksa do góry w strone palców, teraz mam prawie najniżej i wszystko gra,
Własnie obecnie mam na max na palce ustawione bloki, ale na blokach jest taka kreseczka, króra powinna przychodzić w odpowiednie miejsce względem stopy. Nie za bardzo mam już miejsce na cofanie bloku...ale coś pokombinuje.
Napisano 25 styczeń 2013 - 18:52
Napisano 25 styczeń 2013 - 22:06
Focus Izalco, Giant Trinity, Accent CX, Cube Stereo Hybrid 140 HPC Race 750
Gosc_solid_crank_*
Napisano 26 styczeń 2013 - 10:26
Napisano 26 styczeń 2013 - 18:18
Cytat
Mam takie bez luzu. A czemu one nie nadają się na trenażer??
Jeśli masz zdrowe kolana i żadnych nieprawidłowości w budowie dolnej partii ciała (jedna noga dłuższa itp.) możesz korzystać z czerwonych bloków. Ja (w moim wieku

Napisano 27 styczeń 2013 - 15:26
Cytat
Ja (w moim wieku
) nie ryzykuje zdrowia kolan, stawów biodrowych i korzystam z żółtych.
To trzeba je dobrze ustawić, a to nierzadko wymaga trochę czasu. Po poprawnym ich ustawieniu kolana nie bolą. Jeździłem na blokach bez luzu i nie było problemów po ich ustawieniu. Później kupiłem szare, bo najtaniej znalazłem.
Dodaj odpowiedź