Jump to content

Photo

Jeździ ktoś z okolic PIASTOWA, PRUSZKOWA bądz URSUSA ?

4326 replies to this topic

#3421 pafcio

pafcio
  • Użytkownik
  • 1,343 posts
  • SkądWarszawa

Posted 04 November 2011 - 07:56

... jacyś kolarze oprócz Was o tej porze roku tam są?

Raczej niewielu. Na wiosnę jest zdecydowanie więcej.

#3422 Kowalski_vp

Kowalski_vp
  • Użytkownik
  • 234 posts
  • SkądRacibory

Posted 04 November 2011 - 10:40

frixfrot, swiatek, pafcio, Chłopaki ja wiem, lekko żartowałem, prawda jest tak że teraz po prostu robię sobie odpoczynek od roweru, czasami wsiądę przejadę z max 40km, w kompensacji (na ogół też po ciemku). Mój plan zakłada, o ile można to nazwać "planem", rozpoczęcie treningów/przygotowań w połowie listopada. Za pewne będzie to pływanie, bieg, no i rower oczywiście, mam zamiar w tym roku wreszcie wzorem z krzy1976 jak bóg da na siłownie pochodzić trochę, ponieważ parę razy w tym sezonie, a zwłaszcza w górach czułem że brakuję mi siły. W dodatku uwaga, uwaga, mam zamiar odstawić alkohol! :-) No na jakiś czas... Tak że zobaczymy mam nadzieję że to wszystko mi pomoże trochę w podniesieniu formy, zobaczymy.

qqx Ja też parę razy w Październiku podobnie jak ty z braku czasu jeździłem po ciemku tylko trochę wcześniej ok19h start, i potwierdzam, z lampkami, odblaskami, i głową na karku jest bezpiecznie. A i pogoda oraz temperatura są ok. Ja zaś jeżdżę po innej trasie, Gołków ,Runów, Złotokłos, Tarczyn tam też jest równo i drogi są oświetlone.

pafcio Tak pafciu zmiana temperatur w górach to jest problem sam tego doświadczyłem. Ni cholery nie da się dobrze ubrać :)

#3423 MiSzA

MiSzA
  • Użytkownik
  • 805 posts
  • SkądKonstancin

Posted 04 November 2011 - 12:02

pafcio Tak pafciu zmiana temperatur w górach to jest problem sam tego doświadczyłem. Ni cholery nie da się dobrze ubrać :)

I właśnie dlatego - dobra Bozia - oświeciła mądrych ludzi, aby Ci dali nam w darze kamizelki z wind-stopperem, które można zwinąć i schować do kieszonki gdy jest się już na dole.

Bozia dla Pafcia, Dobrzy Ludzie dla reszty :))

#3424 pafcio

pafcio
  • Użytkownik
  • 1,343 posts
  • SkądWarszawa

Posted 04 November 2011 - 13:33

...W dodatku uwaga, uwaga, mam zamiar odstawić alkohol! :-)

...nie, teraz to już świrujesz - wszystko ma swoje granice :lol:

I właśnie dlatego - dobra Bozia - oświeciła mądrych ludzi, aby Ci dali nam w darze kamizelki z wind-stopperem, które można zwinąć i schować do kieszonki gdy jest się już na dole.

Coś mi się kiedyś obiło o uszy na ten temat, ale jako jeżdżący tylko w ciepłym zignorowałem temat ;-) . A tak już poważnie - nie planowaliśmy wspinać się tak wysoko, jednak (jak już wspominałem), nas poniosło wyżej i dopiero chłód nas powstrzymał. Tak oto, dziś zamiast zdobywać Troodos łykam piguły i popijam syropkiem.

Bozia dla Pafcia, Dobrzy Ludzie dla reszty :))

THX - to moje ulubione życzenia :mrgreen: A na torze już się dzieje?

#3425 MiSzA

MiSzA
  • Użytkownik
  • 805 posts
  • SkądKonstancin

Posted 04 November 2011 - 15:19

Tor? Jaki tor? Co to za tor? Na Majorce jest jeden z tego co wiem...
Listopad to miesiąc bólu. Wyrzeczeń. Płaczu. Grozy. Czyli chudniemy.
I bardzo się cieszymy z ładnych (brak deszczu) weekendów, bo to jedyne dni kiedy możemy pojeździć jak ludzie (ale spokojnie); w pozostałe dni tygodnia: trenażer, HR max 120, czas trwania 60 min.
Zapytaj o tor w grudniu :)

#3426 pafcio

pafcio
  • Użytkownik
  • 1,343 posts
  • SkądWarszawa

Posted 04 November 2011 - 17:10

MiSzA, to Ty teraz na Majorce?

#3427 MiSzA

MiSzA
  • Użytkownik
  • 805 posts
  • SkądKonstancin

Posted 04 November 2011 - 18:04

A skąd. Majorka w planie na luty/marzec 2012

#3428 localhost

localhost
  • Użytkownik
  • 368 posts
  • SkądMazowsze

Posted 04 November 2011 - 18:24

Pozdrawiam kolarza na Canyonie jadącego dziś około 15 z Tarczyna do Piotrowic.

To było aluminium czy karbon? Jak się sprawuje?

#3429 pafcio

pafcio
  • Użytkownik
  • 1,343 posts
  • SkądWarszawa

Posted 04 November 2011 - 20:16

A skąd. Majorka w planie na luty/marzec 2012

To może podłączysz się do nas - wybieramy się w kilka osób na kanary w drugiej połowie lutego? W większej grupie zawsze raźniej. Jeszcze nie zapadła decyzja odnośnie konkretnej wyspy. Majorka w marcu IMHO nieco za zimna.

#3430 MiSzA

MiSzA
  • Użytkownik
  • 805 posts
  • SkądKonstancin

Posted 05 November 2011 - 21:19

No nie wiem - ale pomyślę. Pierwotnie plany miałem takie, że pojadę na ostatni tydzień lutego i potem na 10 dni w marcu - też jakoś pod koniec. Ale jeszcze nic nie mam nagranego, więc kto wie - dam znać.

#3431 Kowalski_vp

Kowalski_vp
  • Użytkownik
  • 234 posts
  • SkądRacibory

Posted 11 November 2011 - 17:17

krzy1976 , swiatek , to jak jedziecie jutro na tą "wycieczke" na warkę? Chętnie bym się podłączył.

#3432 swiatek

swiatek
  • Użytkownik
  • 1,060 posts
  • SkądPruszków

Posted 11 November 2011 - 17:21

Kowalski_vp jeszcze nie wiadomo. Czekam na info od Krzyśka. Być może nic z tego nie wyjdzie.

#3433 Kowalski_vp

Kowalski_vp
  • Użytkownik
  • 234 posts
  • SkądRacibory

Posted 11 November 2011 - 17:27

To w takim razie jak sytuacja nie wyjaśni się do 19h to późnej daj mi znać na tel, ponieważ udaję się na meczyk:)

#3434 swiatek

swiatek
  • Użytkownik
  • 1,060 posts
  • SkądPruszków

Posted 11 November 2011 - 17:31

Ok. Dam znać co i jak

#3435 krzy1976

krzy1976
  • Użytkownik
  • 2,670 posts
  • SkądJary

Posted 11 November 2011 - 20:33

Wycieczka aktualna !!!
wyruszamy o 8:55 z Ursusa Niedźwiadka, 9:15 jesteśmy w Pruszkowie zgarniamy Światka, dalej w Tarczynie zgarniamy Pawła który będzie naszym przewodnikiem ;-)
trasa taka:
http://www.bikemap.net/route/1323924
jakby ktoś miał ochotę dołączyć to zapraszamy !!!

#3436 Kowalski_vp

Kowalski_vp
  • Użytkownik
  • 234 posts
  • SkądRacibory

Posted 12 November 2011 - 17:59

Taa wycieczka, listopad odpoczynek, regeneracja... no ładna nam wyszła :-)

Oto trasa po której jechaliśmy, http://www.bikemap.n...1&zoom=9&type=2

Tak że z niczego 200-tka nam strzeliła, i to przy tej temperaturze.

Wy to mieliście te 200km na pewno, ja zaś 163km, z avg31,15km/h a przewyższeń mi wykazało 773 tak że spoko.

#3437 krzy1976

krzy1976
  • Użytkownik
  • 2,670 posts
  • SkądJary

Posted 12 November 2011 - 18:12

Taa wycieczka, listopad odpoczynek, regeneracja... no ładna nam wyszła :-)

Oto trasa po której jechaliśmy, http://www.bikemap.n...1&zoom=9&type=2

Tak że z niczego 200-tka nam strzeliła, i to przy tej temperaturze.

Wy to mieliście te 200km na pewno, ja zaś 163km, z avg31,15km/h a przewyższeń mi wykazało 773 tak że spoko.

niepotrzebnie też wrysowałem
http://www.bikemap.net/route/1331586 :-)
tak, miałem 205km :-)
dzięki za pomoc w terenie :-)
szkoda że Światek i Pafcio nie mogli jechać :-(
edit: trochę się chyba różnią te nasze trasy ale Paweł M. miał garmina więc tak jechaliśmy na 100%

#3438 Kowalski_vp

Kowalski_vp
  • Użytkownik
  • 234 posts
  • SkądRacibory

Posted 12 November 2011 - 18:22

Tak szkoda że chłopaków nie było..... Swoją drogą czuję teraz że dawno takiego dystansu nie jechałem.

#3439 Kowalski_vp

Kowalski_vp
  • Użytkownik
  • 234 posts
  • SkądRacibory

Posted 12 November 2011 - 18:28

A za pomoc nie dziękuj ponieważ tak jak mówiłem za Błędowem zagapiłem się na jednym łuku i ominęliśmy zjazd, ale i tak trasa spoko wyszła.

#3440 swiatek

swiatek
  • Użytkownik
  • 1,060 posts
  • SkądPruszków

Posted 12 November 2011 - 18:38

Chłopaki ja bardzo chciałem dziś z Wami pojechać. Obudziłem się ze strasznym bólem głowy ale nic pomyślałem, że jak wyjdę to mi przejdzie. Najwyżej jakby nie to gdzieś po drodze zawrócę. Już miałem wychodzić i się zaczęło. Dalej nie będę się rozpisywał. Główa boli mnie rzadko, ale jak już zacznie to jest taki ból migrenowy, że aż rzygam. Dopiero teraz zaczyna mi przechodzić. Jestem tak odwodniony, że jutro też sobie odpuszczam.

Reply to this topic