Jump to content

Photo

Jeździ ktoś z okolic PIASTOWA, PRUSZKOWA bądz URSUSA ?

4326 replies to this topic

#3481 krzy1976

krzy1976
  • Użytkownik
  • 2,670 posts
  • SkądJary

Posted 16 November 2011 - 23:46

No offence, ale jaki jest treningowy sens takich dystnasow o tej porze roku?
Dluzsze treningi bardziej rozumiem juz w pierwszym okresie przygotowawczym do sezonu- czyli grudzien/ styczen/ luty.

Dla porownania: na nasze zbiorki przyjezdza chlopak w ostatnim roku orlika, ktory bedzie jedzil w BGZ- na poczatku sezonu jezdzi/ jezdzimy podobne dystanse, ale teraz sa to dwie godzinki ze srednia 27 km/h, tzw. jazda kompensacyjna.

Krzyś, proste pytanie, czy my jesteśmy zawodnikami ? My to już dziadki po 30-stce którzy cieszą się z każdego słonecznego dnia ;-)

Na widok tych rękawic od razu mi się cieplej zrobiło :mrgreen: Da radę w nich zmieniać biegi i hamować ?

W piątek przywiozę je na Ursus i je przetestuję, jakby się dało w nich operować manetkami to mogę Ci je pożyczyć na całą zimę. Mam też drugie puchowe, nieco lżejsze, też je przywiozę i zobaczę czy da się w nich jeździć.

#3482 localhost

localhost
  • Użytkownik
  • 368 posts
  • SkądMazowsze

Posted 16 November 2011 - 23:54

Odpowiem pytaniem: jako, ze treningi sa dla nas pewnym obciazeniem, nie powinno byc jakiegos okresu odpoczynku?

Przez ostatnie dwa tygodnie mocno zeszlismy z objetoscia i intensywnoscia, juz teraz czuje wieksza ''swiezosc'' po wejsciu na rower, az strach pomyslec co bedzie na wiosne. :D

PS
Ale powiem Ci, ze ten sobotni trening mocno mnie kusi- pociagiem dojechalbym do Ursusa, a pozniej odlaczylbym sie kolo Elzbietowa.

#3483 krzy1976

krzy1976
  • Użytkownik
  • 2,670 posts
  • SkądJary

Posted 17 November 2011 - 00:30

:-) sam widzisz, po pierwsze przyjemność :-)
Raczej preferuję tygodniowy system pracy na rowerze hehe czyli środa/sobota/niedziela jazda na rowerze pozostałe dni odpoczynek, teraz jak jest krótszy dzień i ciężko jest jeździć w środku tygodnia to sobota/niedziela rower, wtorek i czwartek przysiady.
W sezonie nie dochodzi do przeciążenia organizmu, bo regeneracja postępuje na bieżąco i dlatego nie robię sobie teraz przerwy. Jeździmy długo jak się da ale raczej wolno (chociaż nie zawsze to wychodzi), zobaczysz jak będziesz żałował że nie korzystałeś z pogody jak spadnie śnieg i zasypie ulice :-)
Dobry plan na sobotę, przyjedź pociągiem do Ursusa, ma być słonecznie więc będzie fajna wycieczka z przystankami na doładowanie.
A i jeszcze jedno, zapytaj kolegi który będzie jeździł w BGŻ czy pojechałby bb1008 :-))))
postuka się w czoło i stwierdzi że nie po to trenuje żeby się zarżnąć przez dwa dni :-)

#3484 condoor

condoor
  • Użytkownik
  • 361 posts
  • Skądwarszawa

Posted 17 November 2011 - 17:35

zobaczcie jakie ch... kierują samochodami:

A ja w tym temacie..........kierowca tego auta nadaje sie tylko do uśpienia !

#3485 pafcio

pafcio
  • Użytkownik
  • 1,343 posts
  • SkądWarszawa

Posted 17 November 2011 - 17:39

Ciekawe, czy z kamery obraz jest wyższej rozdzielczości, żeby odczytać tablice tego gnoja.

#3486 outoftimeman

outoftimeman
  • Użytkownik
  • 873 posts
  • SkądPruszków

Posted 17 November 2011 - 17:55

Czytałem artykuł na temat tego wypadku. Ofiara, od kilku miesięcy próbuje odnaleźć sprawcę na własną rękę bo Policja jest bezsilna :-/
Nie dali odczytać numerów z kamer, nie wiem czy próbowali go namierzyć w tym czasie na innych okolicznych kamerach, przecież to ruchliwa ulica, na kolejnych skrzyżowaniach na pewno są kamery.
Teraz poszkodowany rowerzysta stara się nagłośnić sprawę i odnaleźć też specjalistę, który spróbował by z posiadanych przez niego materiałów video odfiltrować nr rej.

#3487 condoor

condoor
  • Użytkownik
  • 361 posts
  • Skądwarszawa

Posted 17 November 2011 - 18:04

Mnie kiedyś też kobitka trąciła i to na przejściu dla rowerów, miałem zielone i pojechała dalej. Kupa ludzi było dookoła i nic pozbierałem się i powlokłem sie do domu. w całej tej sytuacji uratowało mnie to że zawsze nie do końca ufam drugiemu na drodze.......nawet jeśli mam pierwszeństwo. I Wam wszystkim też tak radze robić.........Pozdrawiam Jacek

#3488 Darco

Darco
  • Użytkownik
  • 27 posts
  • SkądWarszawa-Ursus

Posted 17 November 2011 - 19:57

Czy jazda w obecnych temperaturach ma sens?
A czy ma sens siedzenie w domu, gdy słońce świeci? Albo zakupy w centrach handllowych w weekend? Co kto lubi, niech wybiera.

Żeby więcej naszych chłopaków z grup kolarskich tak podchodziło do sportu jak my, to i wyniki byłyby inne. Z resztą nie tylko kolarzy, ale i piłkarzy. Potrzeba determinacji, wielkiego uporu i wielkich chęci.
To jest żmudna praca nad własnym ciałem, które się opiera, praca nad słabościami, to nie łatwe, ale mi daje "dziką radość". Ten sport daje mnóstwo frajdy, bo każdy dzień to radość :-D
C'est le gout de la liberté - To jest smak wolności!

#3489 thon

thon
  • Użytkownik
  • 117 posts
  • SkądW-Bemowo/Gryfino

Posted 17 November 2011 - 20:52

"C'est le gout de la liberté"

Podobne odczucie miałem widząc dzisiaj konie stojące na łące pokrytej szronem, tak jak one, człowiek nie może zamykać się w domu. Sceneria o tej porze roku potrafi być zachwycająca, w dodatku rześkie powietrze daje kopa na cały dzień.

#3490 GreQ

GreQ
  • Użytkownik
  • 524 posts
  • SkądWarszawa

Posted 17 November 2011 - 21:38

strzała Panowie ;-)

tak na szybko tablice są do odczytania na jakieś 70%
a policja jest bezsilna z powodu jednego przepisu który zabrania im sprawdzenia tablic rej bez zatrzymanego auta...

i cieszę się że możecie sobie pośmigać i że Wam się chce chcieć 8-)

#3491 pafcio

pafcio
  • Użytkownik
  • 1,343 posts
  • SkądWarszawa

Posted 17 November 2011 - 21:55

Właśnie wróciłem z Pruszkowa - tłumy :shock: .

a policja jest bezsilna z powodu jednego przepisu który zabrania im sprawdzenia tablic rej bez zatrzymanego auta...

Zaraz zaraz - a fotoradary? Przecież auta nie są zatrzymywane.

#3492 e34m5t

e34m5t
  • Użytkownik
  • 11 posts
  • SkądUrsynów

Posted 17 November 2011 - 22:06

:?: :?: :?: Policja nie może sprawdzić tablic w celu wykrycia sprawcy przestępstwa ? Cóż to za przepis?

#3493 krzy1976

krzy1976
  • Użytkownik
  • 2,670 posts
  • SkądJary

Posted 17 November 2011 - 23:56

Właśnie wróciłem z Pruszkowa - tłumy :shock: .

Na torze tłumy ? :-( chyba się tam wybiorę w końcu jak cała stolica tam jeździ, wiesz może kiedy nie ma tłumów ? ;-)

#3494 pafcio

pafcio
  • Użytkownik
  • 1,343 posts
  • SkądWarszawa

Posted 18 November 2011 - 00:33

Reguły nie ma, bo dziś miało być kila osób a było około 15 - na torze to już są tłumy bo im więcej tym robi się niespokojniej. Optymalnie jest około 10-ciu.
Jazda jest codziennie oprócz piątków. Gdzieś tu wcześniej wrzucałem godziny i telefon do Jurka.

#3495 krzy1976

krzy1976
  • Użytkownik
  • 2,670 posts
  • SkądJary

Posted 18 November 2011 - 20:54

jutro jedziemy: http://www.bikemap.net/route/1335506
o 9:00 startujemy z ursusa niedźwiadka, stacja Orlen

#3496 mikka

mikka
  • Użytkownik
  • 176 posts
  • SkądWarszawa

Posted 18 November 2011 - 23:09

ja jutro dołączę się do was w okolicach radiowej ale nie dam rady pojechać całości, za zimno no i jeszcze po sklepach muszę połazić jak normalny człowiek :)
wiec za czosnowem skręcę sobie na leszno i tam się rozłączymy
ale na wiosnę chętnie całość

#3497 krzy1976

krzy1976
  • Użytkownik
  • 2,670 posts
  • SkądJary

Posted 19 November 2011 - 17:56

fujibike, mikka jak wróciliście ?

#3498 mikka

mikka
  • Użytkownik
  • 176 posts
  • SkądWarszawa

Posted 19 November 2011 - 18:36

wyjechaliśmy w łazach na główna sochaczew - warszawa i nią już dalej jechaliśmy... całą drogę w sumie przegadaliśmy...
tam gdzie skręciliśmy fajne są drogi, asfalt nie wyjeżdżony i niewielki ruch, właściwie prawie wcale..
mi wyszło 127 km

a wy dojechaliście do Bolimowa?

#3499 fujibike

fujibike
  • Użytkownik
  • 18 posts
  • SkądPruszków

Posted 19 November 2011 - 20:21

Wielkie dzięki chłopaki za wsparcie na trasie!
Zostawiłem Michała za Lesznem odbijając w Zaborówku na Pruszków przez Pilaszków.
Z dojazdem do Krzyśka i zbłądzeniem po obwodnicy Warszawy w rejonie Konotopy
mój Garmin pokazał 161km.

Waldek

#3500 fujibike

fujibike
  • Użytkownik
  • 18 posts
  • SkądPruszków

Posted 19 November 2011 - 20:22

A jak Wasza trasa? Ile km-ów? Bolimów zaliczony?

Reply to this topic