Jump to content

Photo

Jeździ ktoś z okolic PIASTOWA, PRUSZKOWA bądz URSUSA ?

4326 replies to this topic

#3781 krzy1976

krzy1976
  • Użytkownik
  • 2,670 posts
  • SkądJary

Posted 18 March 2012 - 17:00

Paweł niestety chyba się załatwiłem na dobre. Złapałem jakiegoś wirusa. Od wczoraj schudłem 6 kg. Tak mnie przeczyściło.

Współczuję :-(

#3782 Kowalski_vp

Kowalski_vp
  • Użytkownik
  • 234 posts
  • SkądRacibory

Posted 18 March 2012 - 17:39

krzy1976 Tak, to jest ta trasa, mówiłeś że chciałeś poznać tamte rejony, i w sumie poznałeś :mrgreen: Oj, jak ty mówisz że byłeś zmęczony to musiało coś być na rzeczy, a jak po dzisiejszym się czujesz?

Po wpisach widzę że wszystkim dał się wczorajszy wyjazd we znaki, chyba troszkę spokojniej trzeba było....

Piotrek, to rzeczywiście nie fajnie.... :-/

Greq Fotki wysłałem, opis jak chcesz to także kopiuj.

Dzisiaj zaś nie wiem czy można to nazwać wyjazdem Prószkowa, pojechaliśmy we dwóch z thonem tak; http://www.bikemap.n...&zoom=11&type=2 O dziwo nawet średnia mi wyszła 30,48km/h, a czasami ten wiatr naprawdę mocno we znaki nam się wdał, ale jakoś daliśmy radę ;-) Thon dzięki za jazdę, samemu pewnie było by mi ciężko.

#3783 krzy1976

krzy1976
  • Użytkownik
  • 2,670 posts
  • SkądJary

Posted 18 March 2012 - 19:04

krzy1976 Tak, to jest ta trasa, mówiłeś że chciałeś poznać tamte rejony, i w sumie poznałeś :mrgreen: Oj, jak ty mówisz że byłeś zmęczony to musiało coś być na rzeczy, a jak po dzisiejszym się czujesz?

Po wpisach widzę że wszystkim dał się wczorajszy wyjazd we znaki, chyba troszkę spokojniej trzeba było....

Wczoraj to raczej kwestia wysokiej temperatury i tego że byłem za ciepło ubrany więc się ugotowałem a rozebrałem za późno. Tempo było w sam raz, może pod wiatr momentami za szybko... Dzisiaj ubrałem się już prawie jak na lato ale tempo zrobiło swoje, więc już naprawdę ledwo dojechałem do domu :-) Na ścieżce rowerowej Wilanów-Powsin jechałem niewiele szybciej niż reszta rowerzystów hehe czyli ok 20-25km/h z wiatrem ale przynajmniej mogłem cieszyć się pogodą nie bojąc się że ktoś mnie urwie ;-)

#3784 Kowalski_vp

Kowalski_vp
  • Użytkownik
  • 234 posts
  • SkądRacibory

Posted 18 March 2012 - 19:32

No tak, a dzisiaj na rondzie też na trekingu?

#3785 krzy1976

krzy1976
  • Użytkownik
  • 2,670 posts
  • SkądJary

Posted 18 March 2012 - 20:29

No tak, a dzisiaj na rondzie też na trekingu?

tak, jeszcze nie ma punktowanych treningów więc było mi wszystko jedno który będę. Dobry trening psychiki. Już trzeci rok przez marzec jeżdżę na trekingowym i po raz kolejny przekonuję się że warto ćwiczyć przez zimę żeby mieć formę. Obok mnie jechało dzisiaj sporo osób na dobrych rowerach szosowych i nie wyglądali lepiej ode mnie w tej katordze ;-) Co musi czuć taki człowiek jak wie że sprzętem już sobie nie pomoże a ledwo trzyma się peletonu, to chyba średnia przyjemność...

#3786 Kowalski_vp

Kowalski_vp
  • Użytkownik
  • 234 posts
  • SkądRacibory

Posted 18 March 2012 - 21:13

Na pewno, trochę dołujesz chłopaków :mrgreen: Ale z drugiej strony jest to dobra motywacja...

#3787 Marcines

Marcines
  • Użytkownik
  • 168 posts
  • SkądPruszków

Posted 19 March 2012 - 13:35

Cześć
Jakby ktoś był zainteresowany to mam wolne miejsca w aucie na Poland bike w Legionowie w sobote.

#3788 maxi

maxi
  • Użytkownik
  • 105 posts
  • SkądPruszków

Posted 19 March 2012 - 14:45

Cześć
Jakby ktoś był zainteresowany to mam wolne miejsca w aucie na Poland bike w Legionowie w sobote.

proszę wyślij mi swój tel na PW

#3789 porsa

porsa
  • Użytkownik
  • 19 posts
  • SkądMirafiori

Posted 20 March 2012 - 10:29

Nie no. Masakra jakaś. :-?
Śledzę temat od jakiegoś czasu i liczyłem, że z wiosną może uda mi się do was dołączyć. Ale jak czytam jakie macie przebiegi na dzień dobry sezonu, to chyba jednak wymiękam. :-P
Może jak się trochę wyrobię, to powrócę do tej koncepcji. :mrgreen:

Mam podobny problem. Moje przebiegi to jednorazowo 40-60 km, średnia 27-29 km/h. Przy takich parametrach nie sposób się do "Pruszkowa" przyłączyć.
Koledzy - może czas rozważyć powstanie podgrupy słabszej, która śmiga na krótszych dystansach?

#3790 swiatek

swiatek
  • Użytkownik
  • 1,060 posts
  • SkądPruszków

Posted 20 March 2012 - 11:10

Widelec i porsa nie demonizujcie. To że, sami jeździcie ze średnimi 26-29 km/h nie oznacza nie utrzymania się w grupie jadącej ze średnią 30-32 km/h. Wręcz przeciwnie, bo grupie można się schować za kogoś i jest lżej jechać. Po za tym zawsze jak ktoś odpada to czekamy na niego i ustalamy co dalej. Również czasami jest tak, że tworzymy dwie grupki jedną szybszą i drugą wolniejszą. Trzeba przyjechać, przejechać i zobaczyć jak jest, a nie na dzień dobry zakładać, że się nie da rady. Wpadajcie i tyle.

#3791 GreQ

GreQ
  • Użytkownik
  • 524 posts
  • SkądWarszawa

Posted 20 March 2012 - 11:35

Mam podobny problem. Moje przebiegi to jednorazowo 40-60 km, średnia 27-29 km/h...

ja na co dzień jeżdżę na rowerze górskim podobne dystanse ale na dwie raty dojazd do pracy i może czasem jakaś dokładka, sobotę zaś traktuję jako jazdę typowo wytrzymałościową, czy też wysiedzeniową ( jak to kiedyś się mawiało).
Twoja średnia wcale nie jest taka najgorsza, tak jak napisał swiatek trzeba przyjechać, zobaczyć, przeżyć, "zachorować" potem znów już tylko przyjeżdżać 8-)

A jak się czegoś nie wie to pytać, pytać i jeszcze raz pytać, pomożemy, wyjaśnimy, pokarzemy.

#3792 pafcio

pafcio
  • Użytkownik
  • 1,343 posts
  • SkądWarszawa

Posted 20 March 2012 - 12:55

Mam podobny problem. Moje przebiegi to jednorazowo 40-60 km, średnia 27-29 km/h. Przy takich parametrach nie sposób się do "Pruszkowa" przyłączyć.
Koledzy - może czas rozważyć powstanie podgrupy słabszej, która śmiga na krótszych dystansach?

A do kogo to właściwie piszesz??????? Czy uważasz, że ktoś z jeżdżących regularnie się zdegraduje dla twojego widzimisię albo dla dotrzymania towarzystwa malkontentowi, który jeszcze nie spróbował a już narzeka .
:?: :?: :!: :!:

:evil: :evil: :evil:

#3793 swiatek

swiatek
  • Użytkownik
  • 1,060 posts
  • SkądPruszków

Posted 20 March 2012 - 13:08

Oj pafcio a co Ty tak zaraz od malkontentów wyskakujesz. Spoko luz. Chłopaki mają pewne obawy czy dadzą radę, a jak nie przyjadą to się nie dowiedzą. Przecież zawsze można zawrócić i to nie wstyd jak ktoś nie daje rady, normalne każdemu z nas to się zdarza.

#3794 Gosc_Pegos_*

Gosc_Pegos_*
  • Gość

Posted 20 March 2012 - 15:41

Nie ma co panowie walić kupy w majtki;) jeździć trzeba a jak sił brakuje to zawsze można skrócić;)
mi się udało 182,5 ostatnio natłuc pomimo tego że od 3 miesięcy moje treningi na szosie to 55, 72 i 48 km;) no i ten ostatni:) więc jak taki słabiak jak ja dał rade to i inni sobie w pruszkowie poradzą:)

#3795 pafcio

pafcio
  • Użytkownik
  • 1,343 posts
  • SkądWarszawa

Posted 20 March 2012 - 16:47

Chłopaki mają pewne obawy czy dadzą radę, a jak nie przyjadą to się nie dowiedzą. Przecież zawsze można zawrócić i to nie wstyd jak ktoś nie daje rady, normalne każdemu z nas to się zdarza.

To właśnie napisałem - tylko nieco innymi niż Ty i Grzesiek słowami. :mrgreen:

...więc jak taki słabiak jak ja dał rade to i inni sobie w pruszkowie poradzą:)

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

#3796 swiatek

swiatek
  • Użytkownik
  • 1,060 posts
  • SkądPruszków

Posted 20 March 2012 - 19:01

Pafcio i właśnie o te inne słowa chodzi :-P My się znamy i swój dowcip też a chłopaki się przestraszą na dobre :mrgreen:

#3797 pafcio

pafcio
  • Użytkownik
  • 1,343 posts
  • SkądWarszawa

Posted 20 March 2012 - 19:05

Hmmmm..... no cóż..... skoro są tacy strachliwi.... ;-)

#3798 Kowalski_vp

Kowalski_vp
  • Użytkownik
  • 234 posts
  • SkądRacibory

Posted 20 March 2012 - 19:17

:mrgreen:

#3799 swiatek

swiatek
  • Użytkownik
  • 1,060 posts
  • SkądPruszków

Posted 20 March 2012 - 19:30

Pafcio widzę, że dowcip wyostrzony po Cyprze jest :-) Wróciłeś już z tych swoich zagranicznych zgrupowań?

#3800 maxi

maxi
  • Użytkownik
  • 105 posts
  • SkądPruszków

Posted 21 March 2012 - 07:49

Panowie,
zapowiada się ładna pogoda na weekend. Może w sobotę zrobimy 100 km bez szaleństw i wtedy większość z Nas stawi się w niedzielę o 10 na następną 100?

Reply to this topic