Skocz do zawartości

Zdjęcie

Jeździ ktoś z okolic PIASTOWA, PRUSZKOWA bądz URSUSA ?

4326 odpowiedzi w tym temacie

#441 vortac

vortac
  • Użytkownik
  • 291 postów
  • SkądPruszków

Napisano 17 czerwiec 2010 - 12:23

Może 10% tej trasy dawało przyjemność z jazdy - trzeba ją chyba będzie mocno dopracować, zwłaszcza aby ominąć te najruchliwsze fragmenty.

No bez przesady. Nie wiem czego się spodziewasz na dość głównych drogach w środku tygodnia w godzinach popołudniowych. Trasę Leszno - Sochaczew można w całości wyminąć bokiem. Wzdłuż Wisły też się coś alternatywnego znajdzie.
Jasne, że w weekend jest cisza i spokój, ale nawet w tygodniu z Leszna do Nowego Dworu Mazowieckiego (a ten kawałek jest mi ciężko ominąć) jest spokojnie.
Ciekaw jestem co to za horrorowe dziurawe odcinki...

#442 krzy1976

krzy1976
  • Użytkownik
  • 2670 postów
  • SkądJary

Napisano 17 czerwiec 2010 - 12:44

A co do solówek, to wczoraj zrobiłem ten Kampinos: http://www.bikemap.net/route/544994
Powiem szczerze - takiego hardcoru to jeszcze na szosie chyba nie miałem...

Francuski piesek :-> Moim zdaniem tą trasę należy robić w niedzielę rano żeby był mały ruch i było przyjemnie.

wracaliśmy podobnie w sobotę na rondzie babka i było przyjemnie: http://www.bikemap.net/route/540638

#443 pafcio

pafcio
  • Użytkownik
  • 1343 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 17 czerwiec 2010 - 18:20

To jest, jak widzę, ta lepsza jakościowo część tej trasy. Sobota to pewnie brak ciężarówek. Później jeszcze przeanalizuję, bo właśnie wróciłem z trasy i woda się leje do wanny ;-).

Chyba znalazłem niezły przejazd z Grójca do Warki - żeby nie jeździć w tą i z powrotem po tym samym szlaku.

#444 AntM

AntM
  • Użytkownik
  • 1 postów
  • SkądPruszków

Napisano 17 czerwiec 2010 - 18:28

Chciałem zobaczyć mapy, do których się odwołujecie, ale kiedy wchodzę na podawane przez Was linki na stronę bikemap.net pojawia się tylko profil trasy bez mapy. Czy do korzystania z tej strony potrzebna jest instalacja jakiegoś oprogramowania, sterowników itp?

#445 pafcio

pafcio
  • Użytkownik
  • 1343 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 17 czerwiec 2010 - 18:32

AntM,- A spróbuj może otworzyć inną przeglądarką.

#446 GreQ

GreQ
  • Użytkownik
  • 524 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 17 czerwiec 2010 - 20:18

a u mnie otwierają się normalnie i w FF i IE bez dodatkowego oprogramowania

eee widzę że jednak trenujecie ;-) to dobrze chwali się

pozdrawiam

#447 pafcio

pafcio
  • Użytkownik
  • 1343 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 17 czerwiec 2010 - 22:30

GreQ,- A tam zaraz "trenujecie" - nowe trasy tylko staram się "wypracować" coby nudy nie było. ;-)

krzy1976 & vortac, Po analizie swojego przejazdu i Waszych tras oraz uwag wnioski są następujące:
1. W tygodniu z ciężarówkami jest niebezpiecznie i (co jest powiązane) nieprzyjemnie, czyli mniej pić w piątek i w sobotę, żeby była siłka i ochota jeździć w weekend (jak słusznie zauważył Dominik ;-) )
2. Fragment nad Wisłą trzeba będzie zastąpić równoległą (może przez Leoncin), bo wyryp jest strasznie nieprzyjemny - macie może jakieś propozycje?
3. W Lesznie trzeba przejechać prosto przez skrzyżowanie i skręcić na Białutki, a nie skręcać w drogę 580, bo tam jest większy ruch i gorsza nawierzchnia.
4. Ja muszę jakoś ominąć odcinek od Umiastowa do Szeligowa (bo na Pruszków odbijacie wcześniej)

... od Leszna do W-wy bardzo ładnie.

masz może linka do mapki z tym fragmentem?

Po dopracowaniu "niedogodności" traska będzie super-miodzio :mrgreen:

#448 Gosc_Dominik_*

Gosc_Dominik_*
  • Gość

Napisano 17 czerwiec 2010 - 22:53

Grzejesz 580tką po prostu, o ile wtedy to miałem na myśli ;)

#449 pafcio

pafcio
  • Użytkownik
  • 1343 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 17 czerwiec 2010 - 23:29

Hmmmm... to ta 580 właśnie mnie tak zniechęciła natężeniem ruchu ciężarówek i autobusów, że w Zaborówku uciekłem w prawo - no ale to było w tygodniu i już około 15:30, więc faktycznie słaba pora.

A tu jest dzisiejszy wynik poszukiwania drogi z Grójca do Warki: http://www.bikemap.net/route/547222 . Najważniejszy jest tam fragment od Grójca przez Kociszew, Olszany, Gołebiów, Nowa Wies, Brzezinki do Lechanic - głównie nowy, pięęęęękny i puuusty asfalcik :-). Niestety, w Lechanicach dobijamy do głównej i do Warki trzeba się nią "trzepać" 6 km. Następnym razem spróbuję odbić w Kazimierkowie i przetestuje wariant przez Wichradz - jak będzie gładko to by załatwiło sprawę.

#450 krzy1976

krzy1976
  • Użytkownik
  • 2670 postów
  • SkądJary

Napisano 18 czerwiec 2010 - 00:12

Chyba znalazłem niezły przejazd z Grójca do Warki - żeby nie jeździć w tą i z powrotem po tym samym szlaku.

ja muszę znaleźć jakąś inną kontynuację swojej trasy treningowej od Michalczewa ( http://www.bikemap.net/route/417692 ) bo już zaczyna mnie denerwować ta trylinka w Michalczewie, ruchliwe Gośniewice z samochodami dostawczymi i tirami, przejazd przez Warkę i ruchliwa 730...

#451 pafcio

pafcio
  • Użytkownik
  • 1343 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 18 czerwiec 2010 - 00:39

Ta 730 faktycznie jest ruchliwa - kiedyś się nią wybrałem do Radomia i nie wspominam jej dobrze. :roll:

A wariant przez Grójec może być pewna alternatywą. Ile km potrzebujesz na treningówkę? 2x90, czyli około 180? Wariant na Grójec i Tarczyn by Ci pasował? Coś mogę pokombinować w wolnych chwilach.

#452 krzy1976

krzy1976
  • Użytkownik
  • 2670 postów
  • SkądJary

Napisano 18 czerwiec 2010 - 01:18

Ta 730 faktycznie jest ruchliwa - kiedyś się nią wybrałem do Radomia i nie wspominam jej dobrze. :roll:

A wariant przez Grójec może być pewna alternatywą. Ile km potrzebujesz na treningówkę? 2x90, czyli około 180? Wariant na Grójec i Tarczyn by Ci pasował? Coś mogę pokombinować w wolnych chwilach.

od powsina potrzebuję 2x80, bo do powsina z domu mam 2x10, w sumie chcę mieć 180, myślę nad tym że może tak jeździć: http://www.bikemap.net/route/547266 tylko niestety odpada mi fajny podjazd na skarpie doliny Pilicy

#453 krzy1976

krzy1976
  • Użytkownik
  • 2670 postów
  • SkądJary

Napisano 18 czerwiec 2010 - 13:41

Ta 730 faktycznie jest ruchliwa - kiedyś się nią wybrałem do Radomia i nie wspominam jej dobrze.

a jechałeś od 730 na zachód tak jak koniec tej wersji ? http://www.bikemap.net/route/547839 da się tamtędy przejechać ?

#454 pafcio

pafcio
  • Użytkownik
  • 1343 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 18 czerwiec 2010 - 13:48

jechałeś od 730 na zachód tak jak koniec tej wersji ? http://www.bikemap.net/route/547839 da się tamtędy przejechać ?

Nie - zawsze w kierunku na Głowaczów. Może w tym tygodniu się wybiorę.

Kurczę - deszczem w weekend straszą :cry:

#455 Gosc_Dominik_*

Gosc_Dominik_*
  • Gość

Napisano 18 czerwiec 2010 - 14:04

Chciałby ktoś jutro się do Brzezin przejechać? Wyjdzie z 195km, ja dołączę się w Błoniu. Tempo lajtowe oczywiście.
Dołączona grafika

#456 GreQ

GreQ
  • Użytkownik
  • 524 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 18 czerwiec 2010 - 15:09

Kurczę - deszczem w weekend straszą :cry:

no tak jakoś :-/

To gdzie się umawiamy "fontanna" czy "kościół" :mrgreen:

dla mnie 50% że się pojawię choroba jakiś majster ma być rano :evil:

#457 vortac

vortac
  • Użytkownik
  • 291 postów
  • SkądPruszków

Napisano 18 czerwiec 2010 - 15:18

Ja chętnie, ostatnio mi nie wyszedł ten wyjazd przez wiatr. Jutro też ma pizgać zachodni. :-|
Tylko nie chcę wracać tą samą trasą, tylko od Brzezin tak:
http://www.bikemap.net/route/536681
(Jeżów - Rawa - Skierniewice jeszcze nie obadane).
Ewentualnie z Jeżewa do Skierniewic (ale ten wjazd do Skierniewic jest średni).
Zug za 9 zeta z groszami do Pruszkowa.
Więc jakby co, to mogą nasze drogi ;-) rozstać się w Brzezinach.

#458 pafcio

pafcio
  • Użytkownik
  • 1343 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 18 czerwiec 2010 - 15:26

GreQ, Jak będzie pogoda to będziemy o 10:00 w Komorowie pod kościołem ;-). Jeśli jednak będzie się zanosiło na deszcz to oczywiście nie jedziemy.

#459 Gosc_Dominik_*

Gosc_Dominik_*
  • Gość

Napisano 18 czerwiec 2010 - 15:27

Chętnie podjadę przez Skierki, Żyrardów, to nie problem dla mnie a nawet urozmaicenie jakieś. To jak godzina? Mogę np o 10 wyjechać w stronę Błonia z Szymanowa, to jak Ty też byś wyjechał z Pruszkowa o 10 to w błoniu byśmy się spotkali może jakoś.
Jacyś chętni jeszcze? :)

#460 vortac

vortac
  • Użytkownik
  • 291 postów
  • SkądPruszków

Napisano 18 czerwiec 2010 - 16:45

My jak zwykle spod fontanny o 10:00.
Myślę, że wszystkie grupy marszu gwiaździstego ;-) mogą spotkać się na rynku w Błoniu o 10:30-10:45. Pasuje?

Dodaj odpowiedź