Skocz do zawartości

Zdjęcie

Jeździ ktoś z okolic PIASTOWA, PRUSZKOWA bądz URSUSA ?

4326 odpowiedzi w tym temacie

#1461 qqx

qqx
  • Użytkownik
  • 850 postów
  • SkądPiaseczno/Sochaczew

Napisano 07 maj 2011 - 20:04

Ja codziennie biorę NeoMag forte http://www.cefarm24....tabl-p9342.html W aptece dałem chyba 13zł... No ale nie wiem co to skurcze.

Problem jest w tym że jest to syntetyczny magnez dużo gorzej wchłaniany i do tego przy dłuższym braniu może niekorzystnie wpływać na żołądek. Dużo lepsza i smaczniejsza jest GORZKA CZEKOLADA z dużą zawartością kakao, Artur je przynajmniej pół tabliczki dziennie i nie ma problemów ze skurczami i do tego jaki jest przy tym słodki :mrgreen:
"To pisałam ja Jarząbek" druga (nierowerowa) połówka Artura - czytaj Aga. Pozdrawiam wszystkich ciężko pracujących kolarzy

#1462 MiSzA

MiSzA
  • Użytkownik
  • 805 postów
  • SkądKonstancin

Napisano 07 maj 2011 - 20:10

Problemem jest to, że dzisiaj zaspałem - i na drogę ruszyłem jakieś 20 minut po tym jak wstałem - mało zjadłem, mało się wchłonęło - ot co. Popełniłem błąd bo nie przygotowałem sobie dzień wcześniej jakiś małych kanapek / przekąsek na drogę - i to był problem. Dwie łyżeczki koncentratu pomidorowego i porządny (czytaj - lekki ale pożywny) obiad postawiły mnie na nogi. A trening to trening - ma dawać w kość; to nie ja zbieram punkty na RB :)) więc nie muszę być świeży. Od czerwca moje jazdy będą trochę inaczej wyglądać - będę jeździć bardziej pod wyścigi szosowe - będzie inaczej. Na razie max intensywności i max bodźca :))

#1463 krzy1976

krzy1976
  • Użytkownik
  • 2670 postów
  • SkądJary

Napisano 07 maj 2011 - 20:24

krzy1976 ile czasu jedzie się niedzielną rundę na RB?

o 13:30 jestem z powrotem w domu :-) czy chodziło Ci o coś innego ? :-)

#1464 krzy1976

krzy1976
  • Użytkownik
  • 2670 postów
  • SkądJary

Napisano 07 maj 2011 - 20:28

Problem jest w tym że jest to syntetyczny magnez dużo gorzej wchłaniany i do tego przy dłuższym braniu może niekorzystnie wpływać na żołądek. Dużo lepsza i smaczniejsza jest GORZKA CZEKOLADA z dużą zawartością kakao, Artur je przynajmniej pół tabliczki dziennie i nie ma problemów ze skurczami i do tego jaki jest przy tym słodki :mrgreen:
"To pisałam ja Jarząbek" druga (nierowerowa) połówka Artura - czytaj Aga. Pozdrawiam wszystkich ciężko pracujących kolarzy

Dzisiaj podobno mówili w telewizji że te preparaty (Suplementy diety) zawierają jakieś szkodliwe substancje... Niedawno kupiłem całe opakowanie ale jak je skończę to przerzucę się na gorzką czekoladę zgodnie z radą Agi (nie wiem czy dam radę zjeść pół tabliczki... ;-)

#1465 krzy1976

krzy1976
  • Użytkownik
  • 2670 postów
  • SkądJary

Napisano 07 maj 2011 - 20:43

Od czerwca moje jazdy będą trochę inaczej wyglądać - będę jeździć bardziej pod wyścigi szosowe - będzie inaczej. Na razie max intensywności i max bodźca :))

fajnie, chętnie pojeżdżę na jakieś wyścigi mastersów gdybyś się wybierał

#1466 swiatek

swiatek
  • Użytkownik
  • 1060 postów
  • SkądPruszków

Napisano 07 maj 2011 - 20:50

krzy1976 ile czasu jedzie się niedzielną rundę na RB?

o 13:30 jestem z powrotem w domu :-) czy chodziło Ci o coś innego ? :-)

Dzięki. Właśnie o to mi chodziło.

#1467 maxi

maxi
  • Użytkownik
  • 105 postów
  • SkądPruszków

Napisano 07 maj 2011 - 20:54

Kto jutro będzie o 10 pod kościołem w Komorowie?

#1468 swiatek

swiatek
  • Użytkownik
  • 1060 postów
  • SkądPruszków

Napisano 07 maj 2011 - 20:58

Z tego co się orientuję chyba nikogo nie będzie :-(

#1469 maxi

maxi
  • Użytkownik
  • 105 postów
  • SkądPruszków

Napisano 07 maj 2011 - 21:01

Ok, dzięki za info.

#1470 swiatek

swiatek
  • Użytkownik
  • 1060 postów
  • SkądPruszków

Napisano 07 maj 2011 - 21:08

koledzy mają ponoć jeździć po południu jak się pogoda wyklaruje

#1471 pafcio

pafcio
  • Użytkownik
  • 1343 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 07 maj 2011 - 21:35

Obejrzałem Waszą traskę na "garmin.connect"- nie zgubiliście się. Gdzie Wam najbardziej dokuczały dziury? Zobaczę, czy da się je ominąć w kolejnej wersji trasy.

no te dziury to masakra, nie da się jeździc w parę osób a co dopiero w jakiejś większej grupie. Spróbuję znaleźć to miejsce... Wydaje mi się że takie największe dziury były między Piekarami a Badowem Górnym

Jutro wracam do Polski to we wtorek albo w środę przejadę te odcinki i wybiorę najlepszy, abyśmy mieli optymalną trasę na sobotę. A tymczasem spadam spać, bo jutro ma być 24 st , lampa i zero wiatru a samolot dopiero o 18:35 :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

#1472 Gosc_lukassss3_*

Gosc_lukassss3_*
  • Gość

Napisano 08 maj 2011 - 08:29

Dzisiaj planujemy wyjazd o 16 spod kościoła w Komorowie. Jeśli jest ktoś chętny na spokojny trening w miłym towarzystwie to zapraszamy.

#1473 Marcines

Marcines
  • Użytkownik
  • 168 postów
  • SkądPruszków

Napisano 08 maj 2011 - 12:00

Jak się uporam z gumami to wpadne. Ile kilosów planowane ? Ile osób będzie ?

#1474 krzy1976

krzy1976
  • Użytkownik
  • 2670 postów
  • SkądJary

Napisano 08 maj 2011 - 18:57

Mógłbym prosić o wrysowaną gdzieś dzisiejszą trasę jaką pojechaliście umawiając się o 16 w Komorowie ? Tadek mówił że genialna trasa, nawierzchnia i podjazdy, taka akurat do trenowania :-)

#1475 S³awek Wieczorek

S³awek Wieczorek
  • Użytkownik
  • 115 postów
  • SkądPruszków

Napisano 08 maj 2011 - 19:52

Obejrzałem Waszą traskę na "garmin.connect"- nie zgubiliście się. Gdzie Wam najbardziej dokuczały dziury? Zobaczę, czy da się je ominąć w kolejnej wersji trasy.

No to w sobote zaczynamy zabawe !! Dzisiejszy maraton w Nowym Dworze byl super.Jednak jazda na goralu ma tez swoje zalety i widac ta wytrzymalosc jaka sie zdobywa jezdzac z wami na szosie.Moze sie sie tez przekonacie do jazdy po lesie ? takie odmiany sa naprawde ciekawe !!!!Przeciez oprocz mnie i "doktora" napewno jeszcze ktos jezdzi na goralu ? Naprawde da sie to pogodzic.

#1476 Gosc_lukassss3_*

Gosc_lukassss3_*
  • Gość

Napisano 08 maj 2011 - 20:00

krzy1976 zrobiłem mapkę dzisiejszej trasy: http://www.bikemap.net/route/958645 faktycznie trasa jest całkiem fajna i tak naprawdę krąży się cały czas w bliskiej okolicy Tarczyna od naszej strony. Te tereny mamy już zjeżdżone na pamięć i dlatego szukamy nowych tras po drugiej stronie drogi Grójec - Mszczonów.

#1477 Gosc_lukassss3_*

Gosc_lukassss3_*
  • Gość

Napisano 08 maj 2011 - 20:15

jedna mała poprawka co do trasy jadąc trasą Mszczonów-Tarczyn skręciliśmy w lewo na Nosy a nie na Suchodół ale na bikemap nie ma tej drogi :-)

#1478 PIOTR BOROWIECKI

PIOTR BOROWIECKI
  • Użytkownik
  • 43 postów
  • SkądKomorów

Napisano 08 maj 2011 - 22:06

Sławku, masz rację, że MTB też jest ciekawe. Adrenalinka, owszem. Ale proponuję Wam spróbować kiedyś z Piotrem ("doktorem") prawdziwej masakry - wyścigów górskich organizowanych przez Grzesia Golonkę - Powerade Suzuki MTB Marathon. W zeszłym roku Marko zaproponował nam (mi oraz bratu a także Łukaszowi) tam starty (trochę na wyrost, jak się okazało) w ramach drużyny Armexim Cycling Team. Kurcze... szaleństwo i walka o życie (dosłownie) na zjazdach i prawdziwe morderstwo na podjazdach. Przy tym maratony Czarka Zamany wydają się dziecinną igraszką. Ale chętnie wybierzemy się kiedyś z Wami do lasu, chociaż nie ukrywamy, że szosa bardziej kręci.

#1479 krzy1976

krzy1976
  • Użytkownik
  • 2670 postów
  • SkądJary

Napisano 08 maj 2011 - 22:10

krzy1976 zrobiłem mapkę dzisiejszej trasy: http://www.bikemap.net/route/958645 faktycznie trasa jest całkiem fajna i tak naprawdę krąży się cały czas w bliskiej okolicy Tarczyna od naszej strony. Te tereny mamy już zjeżdżone na pamięć i dlatego szukamy nowych tras po drugiej stronie drogi Grójec - Mszczonów.

dzięki !

#1480 swiatek

swiatek
  • Użytkownik
  • 1060 postów
  • SkądPruszków

Napisano 09 maj 2011 - 07:41

Lukassss3 to jest jedna ze stałych naszych trasek. Myślałem, że coś nowego odkryliście. Tak przy okazji czy ktoś jest chętny na treningi w tygodniu? Start koło 17:00 z Komorowa.

Dodaj odpowiedź