jestem za :!: :!: :!: :!:Składamy przełaje na jesień i można pośmigać :-)Niech towarzystwo sobie wyszykuje jakieś rowerki kto nie ma i na jesieni jak znalazł zabawa w lesie.
Jeździ ktoś z okolic PIASTOWA, PRUSZKOWA bądz URSUSA ?
Posted 17 June 2011 - 10:19
No to jesteśmy umówieni. :-) Nawet w lasku koło Podkowy Leśnej można się nakręcić i zmęczyć, a i nawet parę mini pagórków się tam znajdzie. Na jesień i zimę w sam raz ucieczka przed wiatrem i chłodem. Koło Młochowa też jest fajnie.Składamy przełaje na jesień i można pośmigać :-)Niech towarzystwo sobie wyszykuje jakieś rowerki kto nie ma i na jesieni jak znalazł zabawa w lesie.
Zawsze to jakieś urozmaicenie od tych Majorek i Cyprów. :->
Posted 17 June 2011 - 10:44
coraz bardziej cie lubie :mrgreen:No to jesteśmy umówieni. :-) Nawet w lasku koło Podkowy Leśnej można się nakręcić i zmęczyć, a i nawet parę mini pagórków się tam znajdzie. Na jesień i zimę w sam raz ucieczka przed wiatrem i chłodem. Koło Młochowa też jest fajnie.Składamy przełaje na jesień i można pośmigać :-)Niech towarzystwo sobie wyszykuje jakieś rowerki kto nie ma i na jesieni jak znalazł zabawa w lesie.
Zawsze to jakieś urozmaicenie od tych Majorek i Cyprów. :->
Posted 17 June 2011 - 14:14
Na razie wszędzie gadają o wichurach i gradobiciu :-/
o gradobiciu nie słyszałem, z map wynika:
od sobotniego poranka ciśnienie będzie spadało, wiatr około 4-5m/s z kierunku południowego zmieniający kierunek na południowo-zachodni więc powrót idealny temperatura około 23-26 *C opadów można się spodziewać od godziny 11 do 14 ale raczej lokalnych więc może ich nie być wcale albo będą większe niż można przewidzieć około 2-4mm na godzinę, lekkie zachmurzenie z upływem dnia zwiększające się, to chyba tyle czego chcieć więcej.
Posted 17 June 2011 - 15:23
Posted 17 June 2011 - 15:25
Ajjajjaaj.....GreQ Cudo prognoza......No podnosisz mnie na duchu :-)o gradobiciu nie słyszałem, z map wynika:
od sobotniego poranka ciśnienie będzie spadało, wiatr około 4-5m/s z kierunku południowego zmieniający kierunek na południowo-zachodni więc powrót idealny temperatura około 23-26 *C opadów można się spodziewać od godziny 11 do 14 ale raczej lokalnych więc może ich nie być wcale albo będą większe niż można przewidzieć około 2-4mm na godzinę, lekkie zachmurzenie z upływem dnia zwiększające się, to chyba tyle czego chcieć więcej.
Posted 17 June 2011 - 15:46
Wczoraj jechałem połową trasy z Grodziska do Radziejowic. Trochę pofałdowana jak na tą okolicę, ale nie w tym rzecz... Same tiry, co mnie trochę zdziwiło. Pobocze wycięte i załatane, więc lepiej jechać dwa metry od prawej, a oni ciągle wyprzedzają... Wrażenie gorsze jak po tirowskiej DK50 przez Żyrardów, gdzie poza miastem i jednym zakrętem jest pobocze. Za Guzowem, to nawet jakieś półtora metra, więc ten odcinek polecam.Fajna trasa jest do Grodziska, potem do Radziejowic i Żyrardowa i powrót prze Błonie, albo dłuższa trasa: do Szymanowa, potem pod Sochaczew (Jeżówka), Nowa Sucha i do Bolimowa, albo można zahaczyć o Nieborów i Arkadię i powrót do Wawy. Trasy na Tarczyn nie znam i kusi mnie, aby spotkać się z Wami w sobotę.
Masz rację! Pamiętam, że jak jechałem w niedzielę to było spoko, bez tirów. Już lepsza droga jest z Sochaczewa do Żyrardowa lub z Sochaczewa do Bolimowa, ta to jest naprawdę pusta.