Jump to content

Photo

Czasopismo Szosowe

290 replies to this topic

#101 robo

robo

ble ble

• Użytkownik
  • 2,600 posts
  • SkądKońskie

Posted 24 March 2015 - 21:12

Nieee no, jak kto woli, jak kto lubi.....

Myślę, że przed wyjściem na trening, każdy wykonuje kilka czynności, żeby się przygotować, np. myje bidon przed napełnieniem, przeciera szkła w okularach, sika na zapas, żeby nie zachciało się w czasie jazdy i co tam jeszcze, więc .... moim zdaniem, można też ciśnienie sprawdzić i ewentualnie podpompować.

Muszę sprawdzić, jak to jest jechać z ciśnieniem 3 atm - akurat w oponach 700x32C, mam w trekkingu, żeby nie było - bo w 700x23C to nie będę sprawdzał na pewno.

"Wieczność jest bardzo nudna, szczególnie pod koniec" - Woody Allen

#102 Kresowiak

Kresowiak
  • Użytkownik
  • 537 posts
  • SkądKraków

Posted 25 March 2015 - 06:45

Po przeglądnięciu czasopisma, trzeba stanowczo powiedzieć, że powiela schemat merytoryczny i graficzny swoich poprzedników, a raczej naśladuje obecnie panujący trend w takich gazetkach, czyli wielkie obrazki dla dzieci, reklamy i testy. Nie zaprezentowało unikalego stylu, który wyróżniałby spośród konkurencji.

Niemniej jednak prawdopodobnie będę kupował kolejne numery, bo to jedyna taka pozycja na rynku.

#103 shmoo

shmoo
  • Użytkownik
  • 1,730 posts
  • SkądBrzeg, Wrocław, Bytom

Posted 28 March 2015 - 10:55

A wiesz, są ludzie, którzy wolą potrzymać w rękach coś innego niż tablet czy smartfon i nie psuć sobie wzroku od patrzenia na ekran?

Piszesz jak byś nigdy nie słyszał o czytnikach książek które używają EInkPaper który z kolei ma taki sam wpływ na wzrok jak zwykła książka.

logo1pp-64x64.pngmedium.jpgbadge_new.png

#104 Grzesiek Fiedor

Grzesiek Fiedor
  • Użytkownik
  • 108 posts
  • SkądWarszawa

Posted 28 March 2015 - 22:41

Piszesz jak byś nigdy nie słyszał o czytnikach książek które używają EInkPaper który z kolei ma taki sam wpływ na wzrok jak zwykła książka.

Ale zapachu druku wciąż nie emitują :-(

• ojcie_c likes this

#105 mikroos

mikroos
  • Użytkownik
  • 8,618 posts
  • SkądSzczecin

Posted 29 March 2015 - 00:08

A od kiedy ekrany psują wzrok? Wbrew obiegowej opinii nie ma cienia dowodu na to, jakoby ekrany szkodziły bardziej od papieru.

rowerplus-logo-2.png

A Ty masz już swoje CZARNE ODBLASKI?

#106 Prozor

Prozor
  • Moderator
  • 8,612 posts
  • SkądSulęcin

Posted 29 March 2015 - 16:18

Jak nie, jak tak ;-) - w końcu to świecąca (i to czasem dość mocno) powierzchnia. Aż tak nie różni się od gapienia w żarówkę. No chyba, że piszesz o ekranie e-ink.

Focus Izalco, Giant Trinity, Accent CX, Cube Stereo Hybrid 140 HPC Race 750

24-d4e1077f23de8150b93d6b38a42ed7c3.png Grupa Forum na Garmin Connect

#107 mikroos

mikroos
  • Użytkownik
  • 8,618 posts
  • SkądSzczecin

Posted 29 March 2015 - 17:36

Męczy jak najbardziej, ale nie psuje.

rowerplus-logo-2.png

A Ty masz już swoje CZARNE ODBLASKI?

#108 mburs

mburs
  • Użytkownik
  • 347 posts
  • SkądPoznań

Posted 02 April 2015 - 12:35

Całość wyglądałaby lepiej, gdyby Kwiatkowski na zdjęciach nie robił min, które da się opisać tylko cytując Sapkowskiego ;)

#109 Gosc_gocu_*

Gosc_gocu_*
  • Gość

Posted 02 April 2015 - 14:51

O defekacji? Ten tekst krążył po świecie na długo przed tym, jak Sapkowski zaczał pisać. On sobie lubi przywłaszaczac takie anonimowe bon moty.

Ale faktem jest, że to kolejna spuścizna po MR - sesje zdjeciowe, na których bohaterowie ledwo przypominają siebie (w przypadku pań przeżyłem kilka szoków estetycznych widząc potem w necie, jak wyglądają _naprawdę_ :)))

#110 Vujo

Vujo
  • Użytkownik
  • 24 posts

Posted 07 April 2015 - 21:37

Męczy jak najbardziej, ale nie psuje.

CRT psuły ;)

#111 dbkrystian

dbkrystian
  • Użytkownik
  • 171 posts

Posted 08 April 2015 - 08:29

Magazyn przeczytany od deski do deski i sykoda ze co miesiac nie wychodzi bo dobre czasopismo

krystian

#112 robo

robo

ble ble

• Użytkownik
  • 2,600 posts
  • SkądKońskie

Posted 17 April 2015 - 20:25

Co robić ? he, he - przyszła mi wiadomość, że Magazyn Rowerowy się reaktywuje, tylko już nie pamiętam, czy prenumerata mi się skończyła, czy jeszcze mi jakiś numer zalegają.

"Wieczność jest bardzo nudna, szczególnie pod koniec" - Woody Allen

#113 Vegeta

Vegeta
  • Użytkownik
  • 178 posts

Posted 07 May 2015 - 18:42

Jutro nowy numer.

http://magazynszosa....wy-numer-szosy/

• paulsen likes this

#114 Look

Look
  • Użytkownik
  • 108 posts

Posted 07 May 2015 - 21:58

Ktoś wie gdzie jutro będzie w Wawie?

W kioskach dopiero od wtorku

#115 Vegeta

Vegeta
  • Użytkownik
  • 178 posts

Posted 07 May 2015 - 22:10

W Veloart. Na stronie "szosy" jest lista sklepów.

#116 Gosc_gocu_*

Gosc_gocu_*
  • Gość

Posted 13 May 2015 - 19:36

Uwagi po drugim numerze - przekonuję się do nich, to zdecydowanie najlepsze czasopismo rowerowe w Polsce (co nie znaczy oczywiście, że doskonałe). Żadnego nachalnego reklamowanie sprzętu i sponsorowanych pseudotestów, co najwyżej dyskretne wspomnienie o użytym sprzęcie. Bardzo ładna oprawa graficzna i w ogóle cały layout, przypomina mi dawne czasopismo fotograficzne "Pozytyw", zresztą fotografie również bardzo ciekawe, bardzo odróżniające się od konkurencyjnych, wszystkich nudnych i na jedno kopyto "patrzcie, jak wchodzę w zakręt".

Dla mnie fajna sprawa, boję się tylko, że bez tego tandetnego bling-bling dla onanistów sprzętowych i reklam producentów na co drugiej stronie długo nie pociągną.

#117 Domestic

Domestic
  • Użytkownik
  • 43 posts
  • SkądWarszawa

Posted 14 May 2015 - 17:56

Numer 2 duzo lepszy niz pierwszy,bede kupował,denerwują mnie tylko ci brodaci,smieszni hipsterzy na ''codrugiej'' stronie.Zenująca moda,na siłę promowana w kazdej reklamie samochodu,zegarka,piwa i w ogóle wszystkiego.Śmieszne.

#118 Domestic

Domestic
  • Użytkownik
  • 43 posts
  • SkądWarszawa

Posted 14 May 2015 - 18:02

Brodę niech nosi prawdziwy twardziel z gór czy ciezko pracujący rybak,albo w ogóle facet z krwi i kości,ale jak widze cipowatego bubka,brodatego hipstera z duzego miasta a zapewne korporacyjnego szczura to mi sie smiac chce.

• patolog and kubens like this

#119 thomasz

thomasz
  • Użytkownik
  • 365 posts
  • SkądWrocław

Posted 14 May 2015 - 18:19

Brodę niech nosi prawdziwy twardziel z gór czy ciezko pracujący rybak,albo w ogóle facet z krwi i kości,ale jak widze cipowatego bubka,brodatego hipstera z duzego miasta a zapewne korporacyjnego szczura to mi sie smiac chce.

jakież to piękne Polskie... takie... 

gratulacje 

• ojcie_c and RoadBikeRider like this

45636079942_17651449fe_m.jpg

CarbonOne.pl - koła na szprychach karbonowych

Blackcatwheels.pl - Koła na zamówienie

Sklep - obręcze, piasty, szprychy

Wrocław

Kontakt na priv, @ lub tel: 604 40 95 04

#120 tessio

tessio
  • Użytkownik
  • 302 posts

Posted 14 May 2015 - 19:05

...a na szosach powinni jeździc tylko zawodowcy z worldtouru, a nie turyści z forów internetowych w obcisłych ciuszkach z ogolonymi nogami, którym się wydaje, że są jak ci wcześniej wymienieni :lol:  Rzekłem.

• czmiel and mburs like this

Reply to this topic