Skocz do zawartości

Zdjęcie

Czasopismo Szosowe

290 odpowiedzi w tym temacie

#281 Kresowiak

Kresowiak
  • Użytkownik
  • 537 postów
  • SkądKraków

Napisano 25 styczeń 2023 - 08:31

Ej, jak to jest? Płacicie abonament i nawet nie wiecie, kiedy dostaniecie kolejny numer? Serio?! :D

Niestety tak to wygląda gdzieś od początku 2022 roku. Zawsze była lekka obsuwa, tzn. w salonach prasowych numer był wcześniej o tydzień niż w skrzynce dostarczony przez pocztę. Natomiast od 2022 numery przychodzą miesiąc - dwa później niż powinny. Ostatnio nawet się zastanawiałem, czy mi prenumerata nie wygasła, bo tak dawno nie było numeru 3/2022. No i przyszedł.  W styczniu 2023...

#282 artho

artho
  • Użytkownik
  • 2879 postów

Napisano 25 styczeń 2023 - 08:57

Może ten redaktor, który ledwo kilka stron temu bronił jakoś skomentuje.. :P

• berski lubi to

#283 Kresowiak

Kresowiak
  • Użytkownik
  • 537 postów
  • SkądKraków

Napisano 06 luty 2023 - 20:39

@szosowaszosa, wołają :)

#284 Kresowiak

Kresowiak
  • Użytkownik
  • 537 postów
  • SkądKraków

Napisano 06 luty 2023 - 20:39

@szosowaszosa, wołają :)

#285 Kresowiak

Kresowiak
  • Użytkownik
  • 537 postów
  • SkądKraków

Napisano 10 luty 2023 - 08:09

Porównanie składu redakcyjnego 2018 (lewo) vs 2022. Cena wzrosła dwukrotnie, częstotliwość ukazywania się spadło trzykrotnie. Za 35 zł otrzymujemy opisy wycieczek Borysa Aleksego, testy paru rowerków, zdjęcia na dwie strony i garść felietonów. Nie ma niczego, czego nie przeczytałoby się w Internecie za darmo. 

Na tym numerze wygasa moja prenumerata i nie będę jej przedłużać, choć mam wszystkie numery Szosy. Po prostu taka forma na dłuższą metę nie ma sensu.

Swoją drogą widać, że hajp na kolarstwo szosowe w Polsce powoli ustępuje miejsca gravelom. Nie ma też żadnych szans na powtórzenie sukcesów Majki i Kwiatkowskiego w najbliższych latach, więc zainteresowanie wśród zwykłych ludzi też się zmniejsza.

13fae33319c5392a852509c7f7c9ce78.jpg

#286 berski

berski
  • Użytkownik
  • 583 postów
  • SkądMałopolska

Napisano 10 luty 2023 - 10:10

Polski tour magazine zwinął skrzydła, a tam przynajmniej można było się dowiedzieć, ile waży rama czy inne komponenty testowanych rowerów

Wysłane z mojego G8441 przy użyciu Tapatalka

#287 Kresowiak

Kresowiak
  • Użytkownik
  • 537 postów
  • SkądKraków

Napisano 13 styczeń 2024 - 12:36

Magazyn Szosa wycofał się z Empiku, obecnie dostępny jest jedynie w niektórych sklepach rowerowych oraz wysyłkowo.

#288 juhas99

juhas99
  • Użytkownik
  • 50 postów

Napisano 15 styczeń 2024 - 17:38

Magazyn Szosa wycofał się z Empiku, obecnie dostępny jest jedynie w niektórych sklepach rowerowych oraz wysyłkowo.

Magazyn szosa na ostatniej stronie ostatniego wydania raczej przyznaje, że znika zewsząd, przynajmniej w obecnej formie.

#289 Kresowiak

Kresowiak
  • Użytkownik
  • 537 postów
  • SkądKraków

Napisano 03 luty 2024 - 20:51

Niemniej jednak oficjalnie się nie zadeklarowali, może sprawdzają, jak się sprzeda i co kilka miesięcy wydadzą coś na papierze, jako taki bardziej premium produkt do poczytania przy kawce?

W ostatnich miesiącach psioczyłem na tematy, ale ten numer był dość interesujący, być może przez to, że nie pamiętam już, kiedy czytałem ostatni numer...

#290 Kresowiak

Kresowiak
  • Użytkownik
  • 537 postów
  • SkądKraków

Napisano 03 luty 2024 - 20:51

Niemniej jednak oficjalnie się nie zadeklarowali, może sprawdzają, jak się sprzeda i co kilka miesięcy wydadzą coś na papierze, jako taki bardziej premium produkt do poczytania przy kawce?

W ostatnich miesiącach psioczyłem na tematy, ale ten numer był dość interesujący, być może przez to, że nie pamiętam już, kiedy czytałem ostatni numer...

#291 Kresowiak

Kresowiak
  • Użytkownik
  • 537 postów
  • SkądKraków

Napisano 30 maj 2024 - 09:30

Nieoficjalne info jest takie, że Szosa od następnego numeru będzie ukazywać się wyłącznie w formacie cyfrowym. 

W dzisiejszych czasach drukowanie stało się zbyt drogie.

Dodaj odpowiedź