Coś w tym jest. Jak widzę 60kg suchoklatesa i do tego broda, jak u drwala z wielkimi barami, to śmiać mi się chce. Cóż taka moda. Jak każda przeminie, więc nie ma co się spinać.
Czasopismo Szosowe
#122 Gosc_gocu_*
Posted 14 May 2015 - 21:19
...a na szosach powinni jeździc tylko zawodowcy z worldtouru, a nie turyści z forów internetowych w obcisłych ciuszkach z ogolonymi nogami, którym się wydaje, że są jak ci wcześniej wymienieni Rzekłem.
Dobre, aczkolwiek wątpię o tym, czy na tym forum sarkazm zostanie zrozumiany
- mburs likes this
Posted 14 May 2015 - 22:22
kudłata, nie kudłata, nie widzę powodu żeby obrażać ludzi z powodu zdjęcia w gazecie
CarbonOne.pl - koła na szprychach karbonowych
Blackcatwheels.pl - Koła na zamówienie
Sklep - obręcze, piasty, szprychy
Wrocław
Kontakt na priv, @ lub tel: 604 40 95 04
Posted 15 May 2015 - 14:57
Focus Izalco, Giant Trinity, Accent CX, Cube Stereo Hybrid 140 HPC Race 750
Posted 15 May 2015 - 22:25
Rok na forum i jeszcze masz złudzenia że kolarze to w 100% oczytani, inteligentni ludzie prezentujący wyważone i przemyślane poglądy?
Jak tu jeszcze trochę pobędziesz to się przekonasz, że forum i świat rzeczywisty to dwie różne sprawy
Posted 17 May 2015 - 08:44
Numer chyba położony. Główny temat – z wyjątkiem bardzo dobrego tekstu o najciekawszych momentach – napisany tak, że PCS mogłoby się spalić ze wstydu. Wywiad z Paterskim to może byłby ciekawy, ale 5 minut po skończonym wyścigu, i może jakby było mniej pytań typ „Podobno peleton się stresował bo miał podawane złe różnice czasowe. Wiesz coś o tym? Odpowiedź Paterskiego: Pierwsze słyszę” : ))) Dobra, przyznaje, akurat tutaj nieźle się uśmiałem. Nie wiem co będzie robił Gołaś po swojej karierze, ale nie dość że udziela fajnych, ciekawych wywiadów (odsyłam do GW z końca kwietnia ), to jeszcze dobrze je prowadzi i co najważniejsze dobrze się go czyta. Ten numer był trochę jak jego ostatni tekst … można było się powstrzymać i go nam nie pokazywać.
Papier dalej miły w dotyku, gazeta dobrze się trzyma w ręku nawet jak przy niej zasypiasz.
Posted 17 May 2015 - 09:56
Po przeczytaniu 3/4 moim zdaniem jest nieźle. Na duży plus ograniczenie "testów", czyli de facto sprytnie ukrytych reklam. Jak już muszą być reklamy, to wolę normalne. Których w sumie też dużo nie ma. Pewnie ma to odzwierciedlenie w cenie, która do niskich nie należy.
Z wywiadami zgoda. Ten z Martinem bardzo fajny. Z Darkiem Baranowskim w sumie też. Z poprzedniego numeru strasznie zawiodłem się na wywiadzie z Kwiatem. Większość pytań "w tym wyścigu pojechałeś tak i tak, opowiedz coś o tym". Masakra i zmarnowany potencjał. Nie ukrywam, że ten wywiad był jednym z impulsów dla którego nabyłem gazetę, bo jako laik chciałem się czegoś więcej dowiedzieć o naszym mistrzu. A tu chuj. Sorry, ale ciekawsze pytania zadawała pani z TVNu podczas treningu z Kwiatem.
W pierwszym numerze perełką był dla mnie artykuł o torze w Pruszkowie. W drugim bardzo dobry jest o Festce, niezły jest reportaż o Flandrii. Ogólnie dobrze się czyta. Ciekawy jestem na ile starczy pomysłów. Zakładam, że kolejny numer będzie poświęcony Tourowi, późniejszy Vuelcie, czyli mają już materiału na 1/3 numeru. A co za rok? Powtórka z rozrywki?
Co mnie osobiście irytuje, to wyboldowane na środku teksty i podpisy przy niektórych zdjęciach (na pewno w reportażu z Flandrii tak było), które są kopią z tekstu. Czytam te boldy, czytam podpisy i za chwilę to samo widzę w tekście. Bez sensu. Nie ma pomysłu, żeby coś ciekawego tam napisać, to niech dadzą sobie z tym spokój, a nie powielają to samo.
- patolog and Kresowiak like this
Posted 15 June 2015 - 15:14
Fajna treść, dobre zdjęcia, bardzo "przystojna" szata graficzna, świetny papier, znakomite grafiki. Pismo bardzo mi się podoba i będę je kupować w wersji papierowej. Jeśli wydawcy zdecydują się na wersję elektroniczną, to fajnie byłoby pomyśleć o zestawie "bundle" - kupując wersję papierową (droższą) możesz ściągnąć elektroniczny plik na andka lub ios. Kody zakupu pozwalają w obu tych sklepach na takie cuś. To byłby fajny pomysł w myśl hasła: "czytanie zdarza się wszędzie". Za taką opcję byłbym w stanie dopłacić odrobinę.
pozdr
- zerosiedempiec likes this
Posted 15 June 2015 - 20:09
To jest dwumiesięcznik, podziel cenę przez dwa i wtedy porównaj z konkurencyjnymi czasopismami.
Nie bardzo rozumiem czemu miałbym dzielić na dwa? Losowe porównanie daje podobny stosunek zawartości do ceny - Szosa 15zł 130 stron, Magazyn Rowerowy 11zł 100 stron. Nie porównywałem z innymi gazetami, bo nie znam ich cen. Dzisiaj spojrzałem po Twoim poście na cenę MR. Po prostu uważam, że 15zł to dużo za czasopismo. Może inne też tyle kosztują, nie wiem. Dla mnie drogo.
Posted 03 July 2015 - 11:10
"MAMIL"
#136 Gosc_Filigra_*
Posted 03 July 2015 - 13:07
To jest dwumiesięcznik, podziel cenę przez dwa i wtedy porównaj z konkurencyjnymi czasopismami.
Nie bardzo rozumiem czemu miałbym dzielić na dwa? Losowe porównanie daje podobny stosunek zawartości do ceny - Szosa 15zł 130 stron, Magazyn Rowerowy 11zł 100 stron. Nie porównywałem z innymi gazetami, bo nie znam ich cen. Dzisiaj spojrzałem po Twoim poście na cenę MR. Po prostu uważam, że 15zł to dużo za czasopismo. Może inne też tyle kosztują, nie wiem. Dla mnie drogo.
Dla mnie czy drogo czy tanio to jakość i ilość (treść i strony), a czy dwumiesięcznik czy kwartalnik to polityka wydawcy. Pewnie, gdyby uznał, że kupią go częściej robiłby miesięcznik. A jakby wydawali kwartalnik, ta sama treść i objętość, to znaczyłoby, że czasopismo tańsze bo dzielimy cenę na 3?
#137 Gosc_gocu_*
Posted 03 July 2015 - 13:20
Oczywiście, naprawdę nie rozumiecie, że wydatek np. 15zł raz na 2 miesiące to coś innego niż raz na miesiąc? ))
A "polityka wydawcy" (czegokolwiek...) głównie polega na tym, żeby nie dokładać do interesu, więc jak możecie traktować cenę jako coś co nie zależy do tej "polityki"? ))
#139 Gosc_Filigra_*
Posted 03 July 2015 - 16:02
Oczywiście, naprawdę nie rozumiecie, że wydatek np. 15zł raz na 2 miesiące to coś innego niż raz na miesiąc? ))
A "polityka wydawcy" (czegokolwiek...) głównie polega na tym, żeby nie dokładać do interesu, więc jak możecie traktować cenę jako coś co nie zależy do tej "polityki"? ))
Wydatek raz na 2 m-ce 15 zł, to 15 zł w 2 m-ce, a 15 zł co m-c, to 30 zł w m-c. Myślę, że nikt nie ma wątpliwości. Jak kupisz obiad raz na dwa dni, to wydasz mniej niż jak będziesz jadł obiad każdego dnia. Można też jeść po pół obiadu.