Jump to content

Photo

Campagnolo Veloce

27 replies to this topic

#21 Malik

Malik
  • Administrator
  • 2,523 posts
  • SkądZielona Góra

Posted 07 October 2009 - 15:51

Zalosne jest fanatyczne zapatrzenie w Campagnolo! Mam prawo do wyrazania swoich opinii nawet jesli nie podobaja sie one innym. Mam nadzieje, ze jako wlasciciel/moderator tego forum nie idziesz w kierunku obranym przez kierownictwo innego duzego forum. W tamtym przypadku wszelakie niepochlebne opinie konczyly sie banem dla niepokornych uzytkownikow. Lubie to forum, zawsze cenie Twoje porady i doswiadczenie, ale w tym przypadku po prostu nie moge sie pochlebnie wypowiadac o produkcie, ktory mnie bardzo rozczarowal.
Tak na marginesie to wiekszosc tematow jest poruszana pierdyliard razy!

Ziomek, ja rozumiem jakbyś narzekał na kształt manetek, zbyt ciężką tylną przerzutkę, zbyt głośną pracę napędu, zbyt wygórowaną cenę albo coś podobnego, ale tobie zszedł lakier/anoda czy coś tam po tym jak żeś ten sprzęt katował zimą.
Co innego gdyby to się stało od "zwykłego" użytkowania w sezonie wiosna/lato wtedy sam bym pojechał producenta za taką fuszerkę.

#22 maciej1986

maciej1986
  • Użytkownik
  • 3,267 posts
  • SkądPoznań

Posted 07 October 2009 - 16:52

Warto rozwazyc, ze dluga zywotnosc grup SH 105 i wyzej bierze sie z miekkiego lanucha, ktory nie kosi zbytnio zebatek.

Znów mit o miękkim łańcuchu oszczędzającym koronki... ludzie zastanówcie się co piszecie. Miękki łańcuch zużywa się szybciej!!! Czyli szybciej zużywa koronki!!! A to jak koronki podatne są na zużycie pracując z wyciągniętym łańcuchem zależy tylko od nich samych...

#23 gibber

gibber
  • Użytkownik
  • 1,204 posts
  • SkądN. Tomyśl

Posted 07 October 2009 - 16:56

Wiesz lepiej. Sorry.

#24 Karbon

Karbon
  • Użytkownik
  • 1,876 posts
  • SkądŁódź

Posted 07 October 2009 - 19:31

Campa kasety produkuje z tak twardej stali, że praktycznie nie da się jej piłować zwykłymi pilnikami. Do tego super twarde łańcuchy, sztywne, z małymi luzami na ogniwach.

#25 fan911

fan911
  • Użytkownik
  • 280 posts
  • SkądŁódź / Łowicz

Posted 07 October 2009 - 20:43

haa, znów topik o osprzęcie :mrgreen:

Moje wrażenia są takie: Sh sora to badziewie. jakość materiałów i ergonomia beznadziejna. Zamiast sory chyba wolałbym tanią Campę... Tiagra już jest fajniejsza, ale dopiero 105-tak moim zdaniem jest najlepszym kompromisem pomiędzy ceną, jakością, wyglądem, możliwościami. Mi pasuje idealnie i jest OK. Wolałbym na pewno 105-tę niż Campę Veloce.

Ultegra, DA, czy Campa Athena, Record - to już osprzęt dla maniaków i tych, którzy nie mają co robić z kasą... Nie wypowiadam się, bo nie miałem bliższej styczności.

Sram świetnie wygląda - jeśli pracuje równie dobrze - to zmieniam osprzęt :-P

#26 leslaw

leslaw
  • Użytkownik
  • 239 posts
  • Skądłódzkie

Posted 07 October 2009 - 21:13

Warto rozwazyc, ze dluga zywotnosc grup SH 105 i wyzej bierze sie z miekkiego lanucha, ktory nie kosi zbytnio zebatek.

Znów mit o miękkim łańcuchu oszczędzającym koronki... ludzie zastanówcie się co piszecie. Miękki łańcuch zużywa się szybciej!!! Czyli szybciej zużywa koronki!!! A to jak koronki podatne są na zużycie pracując z wyciągniętym łańcuchem zależy tylko od nich samych...

Święta prawda.

#27 JOKER

JOKER
  • Użytkownik
  • 79 posts
  • SkądKraków

Posted 08 October 2009 - 09:30

Jeśli ktoś miłuje SHimano to czy może zatem założyć łańcuch campy do osprzętu sh? Zdaje sie ze tak...

#28 Malik

Malik
  • Administrator
  • 2,523 posts
  • SkądZielona Góra

Posted 08 October 2009 - 14:14

Można, a nawet powinno się.

Reply to this topic