Ja od siebie polecam zerknąć na http://bikes.merlinc...=32&isort=score mają wyprzedaż m.in na spodenki - np northwave w cenie ca 170 pln.
Spodenki Rowerowe - Letnie
#282 Gosc_grzesiek32_*
Posted 17 January 2015 - 18:48
dodam że w Sosnowcu spodenki i koszulki seria 700 przecena ze 189 na 69.Ciekawe jest to że na stronce mieli inną cenę tzn mniejszą promocję a na innym forum piszą że w różnych decathlonach są różne ceny po przecenie. Wychodzi więc na to że wszystko zależy od sklepuWczoraj w Decathlonie widziałem krótkie gacie z najwyższej serii Deca - tej, w ktrej ponoć jeżdżą kolarze FDJ: Aerofit. Spodenki wyglądają świetnie, wkładka - te wyższe modele deca są bardzo dobre (mam gacie z serii 5 i 7).
I nie pisałbym o tym, gdybym w sklepie nie zauważył, że cena jest 99 zeta (ze 299 zł). Koloru biały dominuje, trochę czerni i wstawki czerwone. Może komuś się przyda. pozdr
Koszulka 700 całkiem w porządku, 5 kieszonek w tym jedna impregnowana, siateczka pod pachami i na plecach. Lepsza niż sportful za którego w promocji dałem ponad drugie tyle
Posted 17 January 2015 - 20:50
Koszulka 700 jest lepsza od 900. Lepiej się układa (choć to akurat może być kwestia indywidualna) i ogólnie jest super. Taka moja prywatna opinia Materiałowo są bardzo podobne, z tą różnicą, że 900 ma szerokie taśmy u dołu koszulki i na rękawkach. Obie kupiłem jakiś czas temu w podobnej cenie (80-90zł).
Posted 11 March 2015 - 21:53
Witam,
Przeczytawszy masę postów na forum nie znalazłem odpowiedzi, więc może tak mi się uda
Przechodząc do meritum sprawy, poszukuję krótkich spodenek na trasy do 150 km w rozsądnej cenie, powiedzmy do 150 zł.. do tej pory jeździłem w zwykłych decathlonowskich, ale jednak przydałoby się coś porządniejszego. Mam 190cm/75kg.
Znalazłem coś takiego http://www.mikesport...niebieski.html
Z góry dziękuję za pomoc
Posted 11 March 2015 - 23:20
Stronka się nie otwiera niestety.
Niedawno było grupowe zamówienie na forum, któro też sam niestety przegapiłem.. poszukaj może coś z firmy vitesse lub castelli
Posted 12 March 2015 - 06:46
Posted 07 April 2015 - 22:34
Używam ich od roku, po 2 albo 3 miesiącach zaczęły rozszywać się szwy, którymi wkładka była przyszyta do spodenek, oczywiście uznali mi to na gwarancji, zapłacili za przesyłkę tam i z powrotem, ale mimo wszystko musiałem czekać. Po około pół roku, może trochę dłużej na prawym udzie zaczęły się wycierać, a nie zaliczyłem w nich żadnego upadku. Wkładkę jeszcze mogę uznać, że już się trochę wysiedziała, czy coś. Ale tego wycierania lycry już nie. Ja ogólnie brałbym Vitesse (może nie polska firma) ale wiele osób w niej jeździ, a spodenki potrafią się trzymać na prawdę długo.
Co do samego Attiqa jeszcze kumpel kupił u nich koszulkę, też nie polecał.
Posted 07 April 2015 - 23:51
Ja mam tańsze spodenki Attiq oraz zimowe Rapid (plus kilka innych ciuchów niekolarskich) i złego słowa o nich nie powiem (z tym że uwaga - jest to inny materiał niż w spodenkach Race).
Dobrze uszyte, nic się nie rozchodzi, nie przeciera (w spodenkach zaliczyłem raz solidne szlifowanie - przedramię do szycia, wewnętrzna część ud i tyłek z krwiakami, a na portkach nawet ślad nie został). Stylistyką może nie powalają, ale spełniają swoje zadanie
W droższej wersji brałbym raczej Vitesse bądź coś jeszcze innego.