To mam dylemat ale dzięki za informacje. A jak wkładka się spisuje w tych attiqach
Spodenki Rowerowe - Letnie
#302 Gosc_kobrys_*
Napisano 09 kwiecień 2015 - 16:43
Wypowiem się o ATTIQ bo mamy teamowe stroje zrobione przez tą firmę + mam kilka indywidualnie zakupiownych spodenek od tej firmy na próbę.
- Lycra w moim przypadku bardzo trwała - nie przeciera się od znoszenia, nie zmienia koloru, nie puszczają szwy - jako materiał bardzo fajna gatunkowo, ale i z deka ciężkawa.
- Materiał do szelek odpowiedni za te pieniądze - nie powala, ale nie jest też słabej jakości jak w spodenkach za podobne pieniądze + w moim przypadku szelki są czarne więc nie ma mowy o zżólknięciu.
- Wkładka moim zdaniem to najsłabszy element tych spodenek - na 3 komplety z tańszą wkładką standardową moim zdaniem jest dobrze, ale nie dłużej jak godzinę w siodle - chyba, że siodło bardzo miękkie. Moja dpa strasznie się poci i wkładka wszystko trzyma - nasiąka strasznie. W dodatku jest twarda, ale nie twarda bo twarda wyściółka tylko dlatego, że jest jej mało.
Dopóki się jedzie spokojnie i dopóki nie przygrzeje słońce żeby się zacząć pocić można używać... porównując z BCM novatex spodenkami z roku 2008 ATTIQ ma zdecydowanie lepszą lycrę mimo, że grubsza, niestety BCM Novatex mimo 6 sezonów solidnego zużycia wciąż daje mi lepszy komfort wkładki aniżeli prawie nieużywane nawet spodenki ATTIQ...
Z BCM novatex miałem kilka kompletów i wszystkie miały słabą lycrę, ale fajną wkładkę (grubą) - niekoniecznie żelową super hiper - po prostu taką w której dawałem radę spokojnie jechać 6h.
Jeszcze jedne miałem polskiej firmy podrabiającej SaxoBank kilka lat temu i do dziś wkładka zdecydowanie lepiej się trzyma.
Z drugiej strony mam kilka kompletów spodenek za 'grubszą kasę' - jedne nawet nie są zrobione z lycry (bruebeck) a z jakiejś dzianiny i powiem, że pod każdym względem to jest inny świat. Oczywiście kupuje zawsze najpierw zapoznając się z opiniami i namacalnie sprawdzam jak wygląda wykonanie. To jest inny świat. Owszem zdarzają się słabsze produkty, ale te lepsze - nawet za 200zł sztuka spodenki są kilkukrotnie lepsze od tych bardziej budżetowych.
Osobiście nie widzę nic złego i sam zakładam gorsze (mniej wygodne) spodenki na trenażer zimą czy tam na krótsze przejażdżki żeby po prostu je zużyć.
Na wyścigi, maratony, wyjazdy, dłuższe treningi zawsze (absolutnie) zawsze zakładam te, którym ufam.
Mój wybór zawsze dyktuję tym, że nie lubię otarć na udach, nienawidzę cierpnącego krocza i całych okolic intymnych.
A przede wszystkim wiele miesięcy przez jednorazowo na maraton założone kiepskie spodenki cierpiałem przez ropiejące odparzenia pachwin, których nabawiłem się na maratonie na orientację gdzie musiałem w bagnie podbić punkt, a potem jeszcze jeździłem przez 4h szukając kolejnych.
Napisano 17 czerwiec 2015 - 19:35
oraz takie:http://www.mikesport...-niebieski.html
Ktore byscie polecili? Moze ktos posiada i cos napisze na ich temat. Z gory dzieki
#312 Gosc_Filigra_*
Napisano 23 czerwiec 2015 - 13:51
Gdzie polecacie kupić jakiś fajne, wygodne spodenki na szelkach? Tak do 200zł. Do tej pory jeździłem w podstawowych Shimano i spodenkach teamowych Questa i te firmy Quest są naprawdę dobre, ale nie chce już kolejnych w tym samym wzorze.
Na wiosnę kupiłam bratu spodenki kolarskie kierując się przede wszystkim wkładką. Z wyglądu i dotyku bardzo solidna wkładka. Już zrobiły ponad 3000 km, dużo prań, brat zadowolony.
Napisano 08 lipiec 2015 - 09:15
Czołem. Mam na oku spodenki z decathlonu za 130zł : http://www.decathlon...id_8327990.html
Byłem dzisiaj przymierzyć. NIby leżą dobrze. Co wy o nich sądzicie ? Dobre jak na tą cenę, czy może polecicie jakieś lepsze alternatywy ?
Napisano 08 lipiec 2015 - 21:52
mam i polecam :-) w tej cenie lepszych nie kupisz
mam jeszcze te
http://www.decathlon...id_8328764.html
to już naprawdę najlepsze jakie miałem na sobie
- lubelaczek lubi to
Napisano 04 sierpień 2015 - 14:47
Ktoś może ma takie spodenki? Sensor z szelkami Team black/red?
https://www.mall.pl/...ami?v=760062002
Jakieś opinie ?
Nie liczy się sprzęt tylko serce.