Skocz do zawartości

Zdjęcie

Spodenki Rowerowe - Letnie

1300 odpowiedzi w tym temacie

#281 kaczor

kaczor
  • Użytkownik
  • 232 postów
  • SkądKraków- okolice

Napisano 17 styczeń 2015 - 18:39

Ja od siebie polecam zerknąć na http://bikes.merlinc...=32&isort=score mają wyprzedaż m.in na spodenki - np  northwave w cenie ca 170 pln.

#282 Gosc_grzesiek32_*

Gosc_grzesiek32_*
  • Gość

Napisano 17 styczeń 2015 - 18:48

Wczoraj w Decathlonie widziałem krótkie gacie z najwyższej serii Deca - tej, w ktrej ponoć jeżdżą kolarze FDJ: Aerofit. Spodenki wyglądają świetnie, wkładka - te wyższe modele deca są bardzo dobre (mam gacie z serii 5 i 7).
I nie pisałbym o tym, gdybym w sklepie nie zauważył, że cena jest 99 zeta (ze 299 zł). Koloru biały dominuje, trochę czerni i wstawki czerwone. Może komuś się przyda. pozdr

dodam że w Sosnowcu spodenki i koszulki seria 700 przecena ze 189 na 69.Ciekawe jest to że na stronce mieli inną cenę tzn mniejszą promocję a na innym forum piszą że w różnych decathlonach są różne ceny po przecenie. Wychodzi więc na to że wszystko zależy od sklepu
Koszulka 700 całkiem w porządku, 5 kieszonek w tym jedna impregnowana, siateczka pod pachami i na plecach. Lepsza niż sportful za którego w promocji dałem ponad drugie tyle

#283 palli

palli
  • Użytkownik
  • 580 postów
  • SkądKonstancin

Napisano 17 styczeń 2015 - 20:50

Koszulka 700 jest lepsza od 900. Lepiej się układa (choć to akurat może być kwestia indywidualna) i ogólnie jest super. Taka moja prywatna opinia :) Materiałowo są bardzo podobne, z tą różnicą, że 900 ma szerokie taśmy u dołu koszulki i na rękawkach. Obie kupiłem jakiś czas temu w podobnej cenie (80-90zł).

#284 macdziabek

macdziabek
  • Użytkownik
  • 45 postów

Napisano 28 luty 2015 - 21:12

Kupiłem dzisiaj w Decathlon Katowice spodenki na szelkach XC700 za 79,99 zł, więc myślę, że to dobra okazja. Zobaczymy jak się sprawują na rowerze bo to moje pierwsze lepsze spodenki. Macie jakieś doświadczenia już z nimi ?

#285 stryjek

stryjek
  • Użytkownik
  • 819 postów
  • SkądSobótka

Napisano 02 marzec 2015 - 10:05

Dobre spodenki z bardzo dobrą wkładką, mnie się w nich jeździ bardzo dobrze.

Za cenę nawet bez promocji ciężko znaleźć coś lepszego, a już za tyle co dałeś są MZ bezkonkurencyjne.

#286 Nytko

Nytko
  • Użytkownik
  • 8 postów

Napisano 11 marzec 2015 - 21:53

Witam, 

Przeczytawszy masę postów na forum nie znalazłem odpowiedzi, więc może tak mi się uda :D

Przechodząc do meritum sprawy, poszukuję krótkich spodenek na trasy do 150 km w rozsądnej cenie, powiedzmy do 150 zł.. do tej pory jeździłem w zwykłych decathlonowskich, ale jednak przydałoby się coś porządniejszego. Mam 190cm/75kg.  

Znalazłem coś takiego http://www.mikesport...niebieski.html 

Z góry dziękuję za pomoc :D

#287 haligówka

haligówka
  • Moderator
  • 853 postów
  • SkądRzeszów/Kraków

Napisano 11 marzec 2015 - 23:20

Stronka się nie otwiera niestety. 

Niedawno było grupowe zamówienie na forum, któro też sam niestety przegapiłem.. poszukaj może coś z firmy vitesse lub castelli 

Strava
Instagram
Z blatu po świecie- zapraszam na mój fotoblog!

#288 Nytko

Nytko
  • Użytkownik
  • 8 postów

Napisano 12 marzec 2015 - 06:46

http://www.rogelli.p...rno-niebieskie/

Znalazłem je na stronie producenta. ;)

#289 mitm

mitm
  • Użytkownik
  • 68 postów
  • SkądKatowice

Napisano 12 marzec 2015 - 09:28

Ogólnie dużą popularnością cieszą się stąd. Sam takie mam i polecam, chociaż nie mam dużego doświadczenia z innymi markami.

#290 stryjek

stryjek
  • Użytkownik
  • 819 postów
  • SkądSobótka

Napisano 12 marzec 2015 - 10:32

Raczej to rogelli nie będzie lepsze od decathlonowskich spodenek z serii 700 lub 900 ;)

Jeśli ma to być coś dużo lepszego to na bank będzie kosztowało sporo ;), patrz choćby na zamawiane grupowo vitesse,/santini 

#291 palli

palli
  • Użytkownik
  • 580 postów
  • SkądKonstancin

Napisano 12 marzec 2015 - 10:57

Decathlonowe 700 i 900 można trafić teraz za połowę twojego budżetu. Ewentualnie BCM Nowatex albo Attiq, też dają radę. Vitesse wyjdzie już ponad zakładane 150

#292 Gosc_gocu_*

Gosc_gocu_*
  • Gość

Napisano 12 marzec 2015 - 11:22

Nie wiedziałem, że spodenki dobiera się do długości trasy :)))

A takie do 140km mogą być? :P

#293 Nytko

Nytko
  • Użytkownik
  • 8 postów

Napisano 12 marzec 2015 - 11:58

Tak orientacyjnie chciałem pokazać czego potrzebuje :P
A te Vezuvio? Miał ktos z nimi styczność? Jak się sprawują? :D

#294 pine

pine
  • Użytkownik
  • 40 postów

Napisano 12 marzec 2015 - 15:24

Mam vezuvio,  dobrze wykonane ale trzeba uważać z rozmiarem. Nogawki dobrze dopasowane ale wkładka luźna,  źle dopasowana i sprawia dyskomfort podczas jazdy. Kupiłem vitesse,  trochę droższe ale znacznie wygodniejsze. 

#295 Kresowiak

Kresowiak
  • Użytkownik
  • 537 postów
  • SkądKraków

Napisano 29 marzec 2015 - 17:38

Czy ktoś jeździ z wkładką żelową od Danielo ZONCOLAN/ DOLOMITI? Proszę o opinię.

#296 gp1885

gp1885
  • Użytkownik
  • 31 postów
  • SkądKraków

Napisano 06 kwiecień 2015 - 17:47

Mam attiqa i za cenę 180zł nie jestem zadowolony, Rogelli tym bardziej można sobie odpuścić.

#297 keisaj

keisaj
  • Użytkownik
  • 43 postów
  • SkądRzeszów/Nowa Wieś

Napisano 07 kwiecień 2015 - 21:38

Co jest nie tak z attiq? (rozważam zakup ich spodenek)

#298 gp1885

gp1885
  • Użytkownik
  • 31 postów
  • SkądKraków

Napisano 07 kwiecień 2015 - 22:34

Używam ich od roku, po 2 albo 3 miesiącach zaczęły rozszywać się szwy, którymi wkładka była przyszyta do spodenek, oczywiście uznali mi to na gwarancji, zapłacili za przesyłkę tam i z powrotem, ale mimo wszystko musiałem czekać. Po około pół roku, może trochę dłużej na prawym udzie zaczęły się wycierać, a nie zaliczyłem w nich żadnego upadku. Wkładkę jeszcze mogę uznać, że już się trochę wysiedziała, czy coś. Ale tego wycierania lycry już nie. Ja ogólnie brałbym Vitesse (może nie polska firma) ale wiele osób w niej jeździ, a spodenki potrafią się trzymać na prawdę długo.

Co do samego Attiqa jeszcze kumpel kupił u nich koszulkę, też nie polecał.

#299 palli

palli
  • Użytkownik
  • 580 postów
  • SkądKonstancin

Napisano 07 kwiecień 2015 - 23:51

Ja mam tańsze spodenki Attiq oraz zimowe Rapid (plus kilka innych ciuchów niekolarskich) i złego słowa o nich nie powiem (z tym że uwaga - jest to inny materiał niż w spodenkach Race).

Dobrze uszyte, nic się nie rozchodzi, nie przeciera (w spodenkach zaliczyłem raz solidne szlifowanie - przedramię do szycia, wewnętrzna część ud i tyłek z krwiakami, a na portkach nawet ślad nie został). Stylistyką może nie powalają, ale spełniają swoje zadanie :)

W droższej wersji brałbym raczej Vitesse bądź coś jeszcze innego.

#300 gp1885

gp1885
  • Użytkownik
  • 31 postów
  • SkądKraków

Napisano 08 kwiecień 2015 - 08:15

No co użytkownik to opinia ;-)  Jak nie wierzycie mogę zrobić screena z maila, bo jeszcze chyba, gdzieś mam tego reklamacyjnego :-P

Fote spodenek z wytartą nogawką też mogę wrzucić :-P

I nie chcę tu robić żadnej antyreklamy, właściciel Attiqa spoko gościu ;-)

Dodaj odpowiedź