Jump to content

Photo

Spodenki Rowerowe - Letnie

1300 replies to this topic

#301 keisaj

keisaj
  • Użytkownik
  • 43 posts
  • SkądRzeszów/Nowa Wieś

Posted 09 April 2015 - 10:50

To mam dylemat ale dzięki za informacje. A jak wkładka się spisuje w tych attiqach 

#302 Gosc_kobrys_*

Gosc_kobrys_*
  • Gość

Posted 09 April 2015 - 16:43

Wypowiem się o ATTIQ bo mamy teamowe stroje zrobione przez tą firmę + mam kilka indywidualnie zakupiownych spodenek od tej firmy na próbę.

- Lycra w moim przypadku bardzo trwała - nie przeciera się od znoszenia, nie zmienia koloru, nie puszczają szwy - jako materiał bardzo fajna gatunkowo, ale i z deka ciężkawa.

- Materiał do szelek odpowiedni za te pieniądze - nie powala, ale nie jest też słabej jakości jak w spodenkach za podobne pieniądze + w moim przypadku szelki są czarne więc nie ma mowy o zżólknięciu.

- Wkładka moim zdaniem to najsłabszy element tych spodenek - na 3 komplety z tańszą wkładką standardową moim zdaniem jest dobrze, ale nie dłużej jak godzinę w siodle - chyba, że siodło bardzo miękkie. Moja dpa strasznie się poci i wkładka wszystko trzyma - nasiąka strasznie. W dodatku jest twarda, ale nie twarda bo twarda wyściółka tylko dlatego, że jest jej mało.

Dopóki się jedzie spokojnie i dopóki nie przygrzeje słońce żeby się zacząć pocić można używać... porównując z BCM novatex spodenkami z roku 2008 ATTIQ ma zdecydowanie lepszą lycrę mimo, że grubsza, niestety BCM Novatex mimo 6 sezonów solidnego zużycia wciąż daje mi lepszy komfort wkładki aniżeli prawie nieużywane nawet spodenki ATTIQ...

Z BCM novatex miałem kilka kompletów i wszystkie miały słabą lycrę, ale fajną wkładkę (grubą) - niekoniecznie żelową super hiper - po prostu taką w której dawałem radę spokojnie jechać 6h.

Jeszcze jedne miałem polskiej firmy podrabiającej SaxoBank kilka lat temu i do dziś wkładka zdecydowanie lepiej się trzyma.

Z drugiej strony mam kilka kompletów spodenek za 'grubszą kasę' - jedne nawet nie są zrobione z lycry (bruebeck) a z jakiejś dzianiny i powiem, że pod każdym względem to jest inny świat. Oczywiście kupuje zawsze najpierw zapoznając się z opiniami i namacalnie sprawdzam jak wygląda wykonanie. To jest inny świat. Owszem zdarzają się słabsze produkty, ale te lepsze - nawet za 200zł sztuka spodenki są kilkukrotnie lepsze od tych bardziej budżetowych.

Osobiście nie widzę nic złego i sam zakładam gorsze (mniej wygodne) spodenki na trenażer zimą czy tam na krótsze przejażdżki żeby po prostu je zużyć.

Na wyścigi, maratony, wyjazdy, dłuższe treningi zawsze (absolutnie) zawsze zakładam te, którym ufam.

Mój wybór zawsze dyktuję tym, że nie lubię otarć na udach, nienawidzę cierpnącego krocza i całych okolic intymnych.

A przede wszystkim wiele miesięcy przez jednorazowo na maraton założone kiepskie spodenki cierpiałem przez ropiejące odparzenia pachwin, których nabawiłem się na maratonie na orientację gdzie musiałem w bagnie podbić punkt, a potem jeszcze jeździłem przez 4h szukając kolejnych.

#303 gp1885

gp1885
  • Użytkownik
  • 31 posts
  • SkądKraków

Posted 10 April 2015 - 08:16

Też uważam, że za te pieniądze wkładka mogła by być lepsza.

#304 Nytko

Nytko
  • Użytkownik
  • 8 posts

Posted 11 April 2015 - 06:58

Kobrys o jakiej wkładce mowa w tych spodenkach od BCM novatex?

#305 Gosc_kobrys_*

Gosc_kobrys_*
  • Gość

Posted 11 April 2015 - 07:51

Żebym to ja wiedział - najstarsze z tą wkładką kupowałem koło roku 2007-2008 jako replika team Discovery Channel.

#306 gp1885

gp1885
  • Użytkownik
  • 31 posts
  • SkądKraków

Posted 11 April 2015 - 17:23

Z polskich firm produkujących ciuchy na rower, to można polecić Atak Sport, z tym, że tam jest chyba zamówienie na co najmniej 10 kompletów. Tam mamy robione stroje temowe i są całkiem niezłe.

#307 griff

griff
  • Użytkownik
  • 59 posts
  • SkądDolnyśląsk

Posted 24 April 2015 - 13:39

Gdzie polecacie kupić jakiś fajne, wygodne spodenki na szelkach? Tak do 200zł. Do tej pory jeździłem w podstawowych Shimano i spodenkach teamowych Questa i te firmy Quest są naprawdę dobre, ale nie chce już kolejnych w tym samym wzorze. 

#308 Siara_iwj

Siara_iwj

Zło Konieczne

• Moderator
  • 2,263 posts
  • SkądSheffield

Posted 01 May 2015 - 17:48

Pytanko - wiecie może która firma robi spodenki na szelkach BEZ wkładki, tylko z np. podwójną lycrą w kroku..? Potrzebuję na trekkinga. 

Lekkie. Tanie. Mocne. Wybierz dwa - C. Boardman

#309 palli

palli
  • Użytkownik
  • 580 posts
  • SkądKonstancin

Posted 01 May 2015 - 18:31

Na szelkach i bez wkładki to widziałem tylko długie. Ew. minimalna wkładka triathlonowa.

Może podpytaj którąś z rodzimych firm czy nie zrobią Ci modelu bez wkładki?

#310 tozeur

tozeur
  • Użytkownik
  • 112 posts

Posted 17 June 2015 - 19:35

Witam...szukam spodenek tak do 100zl. Znalazlem takie:http://sklep.bcmnowa...szelkach_z.html
oraz takie:http://www.mikesport...-niebieski.html
Ktore byscie polecili? Moze ktos posiada i cos napisze na ich temat. Z gory dzieki

#311 Senninho

Senninho
  • Użytkownik
  • 1,384 posts
  • SkądSzczecinek

Posted 17 June 2015 - 21:34

BCM mam i mogę polecić. Jakość jak za tę kasę ok. Wkładka wygodna, krój pasuje rozmiarówka standardowa.

Wysłano z mojej Xperia Z1 przy użyciu taptalka

#312 Gosc_Filigra_*

Gosc_Filigra_*
  • Gość

Posted 23 June 2015 - 13:51

Gdzie polecacie kupić jakiś fajne, wygodne spodenki na szelkach? Tak do 200zł. Do tej pory jeździłem w podstawowych Shimano i spodenkach teamowych Questa i te firmy Quest są naprawdę dobre, ale nie chce już kolejnych w tym samym wzorze. 

Na wiosnę kupiłam bratu spodenki kolarskie kierując się przede wszystkim wkładką. Z wyglądu i dotyku bardzo solidna wkładka. Już zrobiły ponad 3000 km, dużo prań, brat zadowolony.

#313 stryjek

stryjek
  • Użytkownik
  • 819 posts
  • SkądSobótka

Posted 26 June 2015 - 10:07

Kupiłem Vitesse Speedline bez napisów, ze wzorem Black Fluo z  wkładką Ergo Plus Gel.

Napiszę coś więcej jak przyjdą i porównam do decathlonowskich z wkładką żelową 

#314 beskidbike

beskidbike
  • Użytkownik
  • 2,475 posts
  • SkądBielsko-Biała

Posted 26 June 2015 - 11:27

"Będzie pan zadowolony" :-)

• stryjek and guralek like this

#315 Vujo

Vujo
  • Użytkownik
  • 24 posts

Posted 04 July 2015 - 19:08

Panowie jakie spodenki do ~250zł?

#316 lubelaczek

lubelaczek
  • Użytkownik
  • 481 posts

Posted 08 July 2015 - 09:15

Czołem. Mam na oku spodenki z decathlonu za 130zł : http://www.decathlon...id_8327990.html

Byłem dzisiaj przymierzyć. NIby leżą dobrze. Co wy o nich sądzicie ? Dobre jak na tą cenę, czy może polecicie jakieś lepsze alternatywy ?

#317 dywyn

dywyn
  • Użytkownik
  • 708 posts

Posted 08 July 2015 - 20:52

W tej cenie wielce prawdopodobne, że lepszych spodenek nie znajdziesz.

• lubelaczek likes this

#318 spec

spec
  • Użytkownik
  • 287 posts
  • SkądKraków

Posted 08 July 2015 - 21:52

mam i polecam :-) w tej cenie lepszych nie kupisz

mam jeszcze te

http://www.decathlon...id_8328764.html

to już naprawdę najlepsze jakie miałem na sobie

• lubelaczek likes this

#319 sts

sts
  • Użytkownik
  • 290 posts
  • SkądMazowsze

Posted 04 August 2015 - 14:47

Ktoś może ma takie spodenki? Sensor z szelkami Team black/red?

https://www.mall.pl/...ami?v=760062002

Jakieś opinie ?

Nie liczy się sprzęt tylko serce.

#320 nogger

nogger
  • Użytkownik
  • 20 posts

Posted 10 August 2015 - 20:32

Ja mam pytanie czy ktoś ma porównanie spodenek z decathlona, seria 700 do spodni z firmy Odlo? Warto dopłacać do szwajcarskiej firmy?

Reply to this topic