Jump to content

Photo

Spodenki Rowerowe - Letnie

1300 replies to this topic

#361 horror

horror
  • Użytkownik
  • 17 posts

Posted 15 March 2016 - 12:58

Mack to Raso. Używają wkładek Dr Pad.

To wiem. Chodzi o porównanie z wkładkami wyżej wymienionymi, ale z tego co widzę nikt nie posiada takiej wiedzy. Zostaje wybór na podstawie opisu producenta wkładek i testowanie na sobie.

#362 trace_error

trace_error
  • Użytkownik
  • 340 posts

Posted 15 March 2016 - 13:39

Używam raso (szyte na zamówienie i wkładka chyba nie najwyższy model, jakiś "medium density"?) oraz Vitesse Ergo Plus Gel i jak dla mnie vitesse wygrywa - dłuższa jazda zanim poczuję ból tyłka. Niedługo będę miał inne spodenki szyte przez raso ale z wkładką DrPad DOC74 3D to będę miał porównanie.

#363 speed50

speed50
  • Użytkownik
  • 109 posts

Posted 15 March 2016 - 21:43

Chciałbym się podpiąć do dyskusji z małym pytaniem do obeznanych w odzieży Attiq.

Gdyby ktoś zechciał wskazać mi różnice pomiędzy spodenkami kompresyjnymy Expert Series a spodenkami RacePro. Różnica w cenie praktycznie żadna...

Dziękuję :)

#364 mikroos

mikroos
  • Użytkownik
  • 8,618 posts
  • SkądSzczecin

Posted 15 March 2016 - 21:52

Race Pro są wycofywane z oferty, tzn. Attiq wyprzedaje zapasy i więcej już tego modelu nie będzie.

Teoretycznie Expert to spodenki kompresyjne, ale to akurat oświadczenie dość mocno na wyrost ;) Mają też nieco inną wkładkę - perforowaną i odrobinę lepszą niż w Race Pro.

rowerplus-logo-2.png

A Ty masz już swoje CZARNE ODBLASKI?

#365 speed50

speed50
  • Użytkownik
  • 109 posts

Posted 15 March 2016 - 21:57

Race Pro są wycofywane z oferty, tzn. Attiq wyprzedaje zapasy i więcej już tego modelu nie będzie.

Teoretycznie Expert to spodenki kompresyjne, ale to akurat oświadczenie dość mocno na wyrost ;) Mają też nieco inną wkładkę - perforowaną i odrobinę lepszą niż w Race Pro.

Dziękuję. W takim razie decyzja podjęta.

#366 horror

horror
  • Użytkownik
  • 17 posts

Posted 15 March 2016 - 22:44

Używam raso (szyte na zamówienie i wkładka chyba nie najwyższy model, jakiś "medium density"?) oraz Vitesse Ergo Plus Gel i jak dla mnie vitesse wygrywa - dłuższa jazda zanim poczuję ból tyłka. Niedługo będę miał inne spodenki szyte przez raso ale z wkładką DrPad DOC74 3D to będę miał porównanie.

Dzięki za konkretną odpowiedź

#367 trace_error

trace_error
  • Użytkownik
  • 340 posts

Posted 16 March 2016 - 08:15

horror, sprawdziłem dokładnie i w obecnych raso mam wkładkę LaFonte HD Ergonomic. 

#368 dywyn

dywyn
  • Użytkownik
  • 708 posts

Posted 16 March 2016 - 08:28

W tym miesiącu miałem okazję przetestować spodenki Raso i były bardzo wygodne na dystansach 5h+ w temperaturze przekraczającej 20 stopni Celsjusza.

#369 Siara_iwj

Siara_iwj

Zło Konieczne

• Moderator
  • 2,263 posts
  • SkądSheffield

Posted 16 March 2016 - 09:02

Ok, to szerokie nogawki mam obczajone. A oprócz Endury, o której wiem, który producent oferuje wybór szerokości wkładki..?

Bo mam również szeroki tyłek.

Lekkie. Tanie. Mocne. Wybierz dwa - C. Boardman

#370 Arni

Arni
  • Użytkownik
  • 3,088 posts
  • SkądWLKP

Posted 22 March 2016 - 20:22

Kusiliście Attiqiem to zamówiłem i dostałem. Wykonanie bardzo dobre, materiał tez wygląda OK, tak samo jak i wkładka ale...

Dziś pierwsze 70km w tych majtkach i jak się zdziwiłem gdy poczułem pampersa gdzieś na j... W innych spodenkach które ujeżdżałem do tej pory nie miałem takiego uczucia, a tu jakby 2x grubiej od przodu zamiast pod 4 literami. Niby jakiegoś dyskomfortu w siodle nie czułem, było normalnie miękko, tym niemniej pierwsze wrażenie w siodle dziwne. Porównałem wkładkę do tej z Danielo i w Attiqu jest jakby większa rozmiarowo z przodu. Moim zdaniem niezbyt dobrze, ale może to też dla tego, że nowa i nie ułożona? Grubościowo to samo co u Danielo, jeden ciul. Szelki mogły by być nieco krótsze, lepiej by naciągały spodenki do góry, ale to już szczegół.

Wkładka nazywa się HD Ergonomic:

http://www.lafonte-p...-ergonomic-man/

Mowa o tym nowym modelu spodenek niby kompresyjnych. Dla mnie zwykłe spodenki, może szeroka guma na dole nogawki to ta kompresja? :D

#371 Gosc_Iker88_*

Gosc_Iker88_*
  • Gość

Posted 30 March 2016 - 19:04

Witam, Panowie.

Mam takie pytanko, http://attiq.net/mes...-niebieski.html

Czy warto zainwestować w taki zestaw? Czy w tej cenie znajdę coś lepszego?

Pozdrawiam!

#372 Arni

Arni
  • Użytkownik
  • 3,088 posts
  • SkądWLKP

Posted 30 March 2016 - 20:33

Właśnie odesłałem te spodenki w ramach reklamacji w związku ze źle moim zdaniem, wszyta wkładką. Wkładka była wszyta za bardzo do przodu o jakieś 2/3cm. Jak przyjrzysz się zdjęciu na ich stronie, to od tyłu dochodzi ona niemal do tego poprzecznego szwu nad nią, a w moich była poniżej o jakieś 4/5cm, a przez to powodowała ulgę nie tam gdzie powinna ;)

Wysłałem foty, napisałem meila, kazali odesłać. Poza tym incydentem (liczę na pozytyw) spodenki OK, szelki mogły by być minimalnie krótsze i przez to lepiej naciągać gacie. Nogaweczki tez jakby miały ze 2cm więcej długości to osobiście bym się nie pogniewał. Innych zastrzeżeń nie mam, wkładka też całkiem dla mnie wygodna była.

#373 Leman

Leman
  • Użytkownik
  • 63 posts
  • SkądKnurów

Posted 31 March 2016 - 14:13

Ja dziś zamówiłem Attiq Expert, jutro dostanę i mam nadzieje że wkładka będzie w odpowiednim miejscu :)

#374 Gosc_Iker88_*

Gosc_Iker88_*
  • Gość

Posted 31 March 2016 - 14:16

Leman: jak Ci przyjdzie przesyłka to podzielisz się wrażeniami? I czy wszystko jest na miejscu :D
Byłbym wdzięczny!

#375 Leman

Leman
  • Użytkownik
  • 63 posts
  • SkądKnurów

Posted 31 March 2016 - 16:51

Spoko loko, mam nadzieje że dobry rozmiar wybrałem, bo takie kupowanie bez mierzenia to trochę lipton. A jeszcze jedno w attiq ubrania kolarskie czas oczekiwania do 5 dni, chyba że akurat mają to co się chce to od razu :)

#376 Arni

Arni
  • Użytkownik
  • 3,088 posts
  • SkądWLKP

Posted 31 March 2016 - 16:52

Ja dziś zamówiłem Attiq Expert, jutro dostanę i mam nadzieje że wkładka będzie w odpowiednim miejscu :)

Daj info jak dostaniesz, sprawdzę wszycie wkładki ze swoimi.

#377 Gosc_Iker88_*

Gosc_Iker88_*
  • Gość

Posted 31 March 2016 - 18:53

Leman a mógłbyś podać swoje wymiary oraz jaki rozmiar zamówiłeś?
Bo te tabelki na ich stronie to o dupe rozbić :D

#378 Leman

Leman
  • Użytkownik
  • 63 posts
  • SkądKnurów

Posted 31 March 2016 - 19:06

w pasie mam jakieś 88 a udo jakieś 58, wzrost 175 a zamówiłem L 

#379 kudlaty801

kudlaty801
  • Użytkownik
  • 13 posts

Posted 31 March 2016 - 20:13

Dzisiaj mi przyszły te spodenki Attiq.

Wszycie wkładki wygląda jak u Arniego. Jakieś 4 cm od tego poprzecznego szwu (rozmiar M).

Po zmierzeniu na sucho w domu niby mnie nic nie uwiera, ale zastanawiam się czy tej wkładki nie będzie brakować z tyłu?? W innych spodenkach wkładki z tyłu mam wyżej.

Arni jak to wyglądało u ciebie ?

Leman a mógłbyś podać swoje wymiary oraz jaki rozmiar zamówiłeś?
Bo te tabelki na ich stronie to o dupe rozbić :D

Tabelka faktycznie jest kiepska. Zamówiłem rozmiar L wg. tej tabelki (także po konsultacji telefonicznej) i musiałem wymienić na M.

Potówkę też wg tabelki zamówiłem L i byłą na mnie ogromna, oddałem bo nie wiedziałem na co wymienić, chyba trzeba by było wziąć max S.

Wkurzę się jak teraz będę musiał znów odesłać te spodenki.

w pasie mam jakieś 88 a udo jakieś 58, wzrost 175 a zamówiłem L

Gdzie mierzyłeś to udo?

Jak mam 174cm, w pasie po zimie lekko ponad 90 i udo 51 (jakieś 10 cm nad kolanem) i 58 (ok 10 cm poniżej kroku)  i L były na mnie zdecydowanie za duże. O ile w nogawkach mogły być to biodra i pas na moje odczucia były zdecydowanie za luźne a wkładka z tyłu to mi dosłownie wisiała, szelki praktycznie też wisiały. M jest zdecydowanie lepsza, jak lubię dobrze dopasowanie spodenki. nie wiem tylko co będzie z tą wkładką.

#380 Leman

Leman
  • Użytkownik
  • 63 posts
  • SkądKnurów

Posted 31 March 2016 - 20:28

Też jakoś poniżej kroku, kurde toś mnie pocieszył :P, no nic zobacze jutro co z tego wyniknie.

Reply to this topic