Mack to Raso. Używają wkładek Dr Pad.
To wiem. Chodzi o porównanie z wkładkami wyżej wymienionymi, ale z tego co widzę nikt nie posiada takiej wiedzy. Zostaje wybór na podstawie opisu producenta wkładek i testowanie na sobie.
Napisano 15 marzec 2016 - 13:39
Używam raso (szyte na zamówienie i wkładka chyba nie najwyższy model, jakiś "medium density"?) oraz Vitesse Ergo Plus Gel i jak dla mnie vitesse wygrywa - dłuższa jazda zanim poczuję ból tyłka. Niedługo będę miał inne spodenki szyte przez raso ale z wkładką DrPad DOC74 3D to będę miał porównanie.
Napisano 15 marzec 2016 - 21:52
A Ty masz już swoje CZARNE ODBLASKI?
Napisano 15 marzec 2016 - 21:57
Race Pro są wycofywane z oferty, tzn. Attiq wyprzedaje zapasy i więcej już tego modelu nie będzie.
Teoretycznie Expert to spodenki kompresyjne, ale to akurat oświadczenie dość mocno na wyrost Mają też nieco inną wkładkę - perforowaną i odrobinę lepszą niż w Race Pro.
Dziękuję. W takim razie decyzja podjęta.
Napisano 15 marzec 2016 - 22:44
Używam raso (szyte na zamówienie i wkładka chyba nie najwyższy model, jakiś "medium density"?) oraz Vitesse Ergo Plus Gel i jak dla mnie vitesse wygrywa - dłuższa jazda zanim poczuję ból tyłka. Niedługo będę miał inne spodenki szyte przez raso ale z wkładką DrPad DOC74 3D to będę miał porównanie.
Dzięki za konkretną odpowiedź
Napisano 22 marzec 2016 - 20:22
Kusiliście Attiqiem to zamówiłem i dostałem. Wykonanie bardzo dobre, materiał tez wygląda OK, tak samo jak i wkładka ale...
Dziś pierwsze 70km w tych majtkach i jak się zdziwiłem gdy poczułem pampersa gdzieś na j... W innych spodenkach które ujeżdżałem do tej pory nie miałem takiego uczucia, a tu jakby 2x grubiej od przodu zamiast pod 4 literami. Niby jakiegoś dyskomfortu w siodle nie czułem, było normalnie miękko, tym niemniej pierwsze wrażenie w siodle dziwne. Porównałem wkładkę do tej z Danielo i w Attiqu jest jakby większa rozmiarowo z przodu. Moim zdaniem niezbyt dobrze, ale może to też dla tego, że nowa i nie ułożona? Grubościowo to samo co u Danielo, jeden ciul. Szelki mogły by być nieco krótsze, lepiej by naciągały spodenki do góry, ale to już szczegół.
Wkładka nazywa się HD Ergonomic:
http://www.lafonte-p...-ergonomic-man/
Mowa o tym nowym modelu spodenek niby kompresyjnych. Dla mnie zwykłe spodenki, może szeroka guma na dole nogawki to ta kompresja?
Napisano 30 marzec 2016 - 19:04
Witam, Panowie.
Mam takie pytanko, http://attiq.net/mes...-niebieski.html
Czy warto zainwestować w taki zestaw? Czy w tej cenie znajdę coś lepszego?
Pozdrawiam!
Napisano 30 marzec 2016 - 20:33
Właśnie odesłałem te spodenki w ramach reklamacji w związku ze źle moim zdaniem, wszyta wkładką. Wkładka była wszyta za bardzo do przodu o jakieś 2/3cm. Jak przyjrzysz się zdjęciu na ich stronie, to od tyłu dochodzi ona niemal do tego poprzecznego szwu nad nią, a w moich była poniżej o jakieś 4/5cm, a przez to powodowała ulgę nie tam gdzie powinna
Wysłałem foty, napisałem meila, kazali odesłać. Poza tym incydentem (liczę na pozytyw) spodenki OK, szelki mogły by być minimalnie krótsze i przez to lepiej naciągać gacie. Nogaweczki tez jakby miały ze 2cm więcej długości to osobiście bym się nie pogniewał. Innych zastrzeżeń nie mam, wkładka też całkiem dla mnie wygodna była.
Napisano 31 marzec 2016 - 20:13
Dzisiaj mi przyszły te spodenki Attiq.
Wszycie wkładki wygląda jak u Arniego. Jakieś 4 cm od tego poprzecznego szwu (rozmiar M).
Po zmierzeniu na sucho w domu niby mnie nic nie uwiera, ale zastanawiam się czy tej wkładki nie będzie brakować z tyłu?? W innych spodenkach wkładki z tyłu mam wyżej.
Arni jak to wyglądało u ciebie ?
Leman a mógłbyś podać swoje wymiary oraz jaki rozmiar zamówiłeś?
Bo te tabelki na ich stronie to o dupe rozbić
Tabelka faktycznie jest kiepska. Zamówiłem rozmiar L wg. tej tabelki (także po konsultacji telefonicznej) i musiałem wymienić na M.
Potówkę też wg tabelki zamówiłem L i byłą na mnie ogromna, oddałem bo nie wiedziałem na co wymienić, chyba trzeba by było wziąć max S.
Wkurzę się jak teraz będę musiał znów odesłać te spodenki.
w pasie mam jakieś 88 a udo jakieś 58, wzrost 175 a zamówiłem L
Gdzie mierzyłeś to udo?
Jak mam 174cm, w pasie po zimie lekko ponad 90 i udo 51 (jakieś 10 cm nad kolanem) i 58 (ok 10 cm poniżej kroku) i L były na mnie zdecydowanie za duże. O ile w nogawkach mogły być to biodra i pas na moje odczucia były zdecydowanie za luźne a wkładka z tyłu to mi dosłownie wisiała, szelki praktycznie też wisiały. M jest zdecydowanie lepsza, jak lubię dobrze dopasowanie spodenki. nie wiem tylko co będzie z tą wkładką.