witam,
w jakim/gdzie w sklepie stacjonarnym mogę fizycznie przymierzyć/kupić, dobrej/bardzo dobrej jakości spodenki rowerowe (nie budżetówki)?
mam na myśli miasta - Dębica/Rzeszów/Tarnów,
dzięki za pomoc i podpowiedzi.
Napisano 09 sierpień 2017 - 12:35
A po co kupować drożej w stacjonarnym, gdy
aktualnie w wielu sklepach internetowych są spore przeceny np. Castelli Mondiale można nabyć za 50 % regularnej ceny.
tak wiem,
ale cały czas problemem pozostaje dobór odpowiedniego rozmiaru...do tej pory jeździłem w spodenkach 4f, decydując się już na konkretne spodenki z w miarę przyzwoitą wkładką (200- 300/500zł) kompletnie nie wiem jaki rozmiar wybrać, Zamówić 2 rozmiary i potem jeden zwrócić?
Napisano 09 sierpień 2017 - 12:47
Tak. Albo odsyłać na wymianę. Minus - ewentualnie dłuższy czas do kupna właściwego rozmiaru, ale raczej nie będziesz zaczynał od XS, przejść przez wszystkie rozmiary, żeby skończyć na XXL ![]()
Focus Izalco, Giant Trinity, Accent CX, Cube Stereo Hybrid 140 HPC Race 750
Napisano 09 sierpień 2017 - 14:53
tak wiem,
ale cały czas problemem pozostaje dobór odpowiedniego rozmiaru...do tej pory jeździłem w spodenkach 4f, decydując się już na konkretne spodenki z w miarę przyzwoitą wkładką (200- 300/500zł) kompletnie nie wiem jaki rozmiar wybrać, Zamówić 2 rozmiary i potem jeden zwrócić?
W każdym sensownym sklepie internetowym, a już na pewno na Wyspach, jak podasz swoje wymiary to pomogą Ci dobrać najlepszy rozmiar.
crankalicious.pl - profesjonalne kosmetyki do pielęgnacji roweru
Napisano 10 sierpień 2017 - 07:41
Choć nie polecam tego sklepu, to w decathlonie możesz sobie zamówić ciuchy z przesyłką GRATIS. Także zamawiasz tańsze, droższe, większe, mniejsze, na spokojnie w domu oglądasz, a na koniec BEZ PROBLEMU oddajesz wszystko co Ci nie pasuje (albo wszystko i kupujesz gdzie indziej ; ).
Napisano 10 sierpień 2017 - 07:55
Rozumiem, że gdy budżet jest niski, Decathlon może być koniecznością, ale generalnie -przynajmniej z rzeczy, które ja oglądałem-
wszystko jest -najoględniej się wyrażając- bardzo kiepskie.
Do tego część rzeczy jest skrajne nieprzemyślana. Przykład ? Zimowe spodnie, reklamowane jako przeznaczone na bardzo niskie temperatury, z membraną z przodu, ale kończącą się nad kolanami (!!!). Uda są zasłonięte membraną, kolana już nie.
Projektował to chyba jakiś idiota.
Napisano 10 sierpień 2017 - 09:34
Z Decathlonu mam bardzo dużo ciuchów z serii 900 i Aerofit i uważam że są super, szczególnie w relacji do ceny (ale obiektywnie też) - niestety zazwyczaj nie można ich obejrzeć na żywo. Niższe rzeczywiście nie urywają, a te spodenki zimowe faktycznie nieprzemyślane, ale nie ma co wrzucać wszystkiego do jednego worka. Zresztą FDJ jeździ w ciuchach z serii Aerofit tylko w innym malowaniu.
To moje trzy grosze.
Napisano 13 sierpień 2017 - 09:36
Ludkowie kochani pytanie o spodenki bez wkładki. Co prawda nie długie szosowe wyprawy tylko wypady do 50km na MTB (po terenie to może sporo). Nie mam rozeznania w MTB.
Znam człowieka, który uważa, że siodełko powinno być tak dopasowane, że wkładka (w spodenkach) jest przy takich trasach na góralu zbędna.
O co kaman? Czy to jakaś hipsterska moda, czy zwyczajnie mnie wkręca. Osobiście nie wyobrażam sobie 100km na szosie bez pampersa.
Napisano 13 sierpień 2017 - 09:48

A Ty masz już swoje CZARNE ODBLASKI?
Napisano 13 sierpień 2017 - 11:51
Jeżeli jemu jest wygodnie, to widocznie jest - tylko pozazdrościć
E tam, znam takich, którzy twierdzą, że im w jeansach wygodnie. I oczywiście w majtkach, bo bez nich to ocierają się o ekshibicjonizm. Nawet w spodenkach kolarskich majtki obowiązkowo. Czy jest im wygodnie? Tak twierdzą, aczkolwiek jak dla mnie bzdury plotą.
Tak więc twierdzenia, że w MTB tyłek ma być tak dopasowany do siodełka, że tworzy jedność i wkładka nie jest potrzebna, wkładam między bajki. Zauważ jak bardzo różni się przemieszczanie tyłka w stosunku do siodełka w MTB i szosie - w tej ostatniej w stosunku do pierwszego tyłek można uważać za prawie nieruchomy w stosunku do siodełka. Przy jeździe terenowej nie ma już tak dobrze, ciało pracuje cały czas, tyłek przemieszcza się, przesuwa, unosi, podlega większym wstrząsom. To właśnie w terenie bardziej przydają się wkładki z większą amortyzacją, zresztą widać dość dokładnie po ofertach lepszych producentów, że na MTB/CX wkładki są inne niż do szosy. Zresztą przejedź się po technicznie wymagających ścieżkach i sam ocenisz ![]()
Focus Izalco, Giant Trinity, Accent CX, Cube Stereo Hybrid 140 HPC Race 750